Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nvidia'nın Bulut Oyun Servisi GeForce Now Kullanıma Açıldı

 
Nvidia'nın uzun bir süredir test ettiği, oyunları yüksek donanıma gerek duymadan bulut üzerinden stream ederek oynamanıza olanak sağlayacak video oyun streaming servisi GeForce Now dün itibarıyla resmi olarak çıkışını gerçekleştirdi.
 
GeForce Now ücretsiz ve Founders aboneliklerine sahip. Ücretsiz sürüm standart erişim ve 1 saatlik oturum uzunluğu sunuyor. 1 saatin ardından tekrar oyuna girebiliyorsunuz fakat hemen değil sırada beklemeniz gerekiyor.

Founders aboneliği ise aylık € 5.49 ve öncelikli erişim, genişletilmiş oturum uzunluğu, gerçek zamanlı ışın izleme desteği ve 90 gün ücretsiz deneme süresi içeriyor.
 
Kütüphanesinde şu anda The Witcher 3: Wild Hunt, A Plague Tale: Innocence, Cuphead, Tropico 6, Kingdom Come: Deliverance, Greedfall, Wolfenstein Youngblood dahil olmak üzere çok sayıda oyun bulunuyor. 
 
Gereksinimler:

- 15 Mbps internet bağlantısı (25 Mbps önerilir). Eğer kablosuz kullanılıyorsa 5GHz ağ.
- Windows 7 (64 bit) veya daha yeni bir işletim sistemi, 4GB sistem belleği, 2.0GHz çift çekirdekli X86 veya daha iyi bir CPU, DirectX 11 destekleyen bir GPU.

Nvidia GeForce Now resmi sayfasına nvidia.com/en-eu/geforce-now adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC Gamer GeForce Now Nvidia video oyun streaming servisi
Monster Energy Supercross 3 Google Stadia'da 10 Dolar Daha Pahalı EVO 2020 Etkinliği Oyun Listesi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-7A1E308D7

12.2.2020 03:16:33

0
Yalnız bu servisten yarın öbürgün özellikle bizim ülkemizde ki fırsatçı şirketler acayip derece de faydalanabilir. Şu an bile internet bağlantı fiyatları korkunç derece de yüksek iken yarın öbürgün Nvidia sistemi adam gibi oturttu diyelim ve cayır cayır 4K oyun oynayabilme imkanınız var. İnternet bağlantı fiyatlarını hayal edebiliyor musunuz ? Ve işin Nvidia tarafında da şöyle işler dönebilir hatta dönecekte benim görüşüm. Adam diyecek ki işte 1080p paket şu kadar euro, işte 2K şu kadar, 4K'da şu kadar. İşte efendim sıra beklemek istemiyorsan da fiyat şu gibi... Olmayacak işler değil bunlar. Sonuçta bile bile kendi ayağına sıkmaz herhalde bu firma. Bir de bence bu sistemin özellikle ülkemizde Avrupa ya da Amerika'da ki kadar hızlı ilerleyebilmesi ve insanların buna adapte olabilmesi zaman alabilir. O da şu yüzden. Abi atıyorum. Diyelim 3 sene sonra Witcher 4 diye bir oyun çıktı Nvidia'da dedi ki güzel kardeşim al sana 4K bilmem ne destekli Witcher 4. Şimdi işin bir diğer fırsaçılık tarafı da oyun firmalarından gelebilir. Firmalar oyun fiyatlarının suyunu çıkartabilirler. Günün birinde donanıma ihtiyaç duyulmayabilir oyun oynarken evet ama her şey de bence o kadar basit olmaz. Bizim gibi alım gücü belli olan ülkelerde yine de döviz kuru yüzünden gol yeriz bence ama oyunları satın alırken ama abonelik mevzusunda falan. Örnek Nvidia derse ki kardeşim bilmem ne Premium 4K paket 30 euro. 30 euro dediğin bugün 180 lira para yapıyor ayda. İşin kötü tarafı bu olur bence. Fiyat şu an 5.49 euro ama o fiyat öyle kalmaz benden söylemesi Yani demek istediğim bu ekonomik şartlarda bile kıt kanaat geçinip toplayabildiği en F/P PC'yi toplayabilmek için kılı kırk yaran insanların bırakın 30 euroyu, 15 euro gibi bir ücreti bile verebileceğini ben sanmıyorum kolay kolay. 15 euro aşağı yukarı aylık 100 lirayı geçen bir meblağa denk geliyor. Evet düşünce güzel ama yine de işin içinde oyunu satın alma zorunluluğu var ve abonelik fiyatı da var.

monacomen

11.2.2020 23:56:15

0
Sistem şu şekilde çalışıyor: Geforce Now programını kuruyorsun. Sonra hesap açıyorsun üye oluyorsun. Ardından ya free bedava veya minimum paralı versiyonu seçiyorsun. Ben free denedim. Hiç para ödemeden denedim. Ana ekranda üç beş oyun vardı. Steam hesabındaki oyunları görmek için arama kutucuğuna steam yazıyorsun. Steam kutucuğunu görünce yükle diyorsun. Sana Steam şifre ve kullanıcı adını isteyen bir kutu çıkıyor. Doldurunca Nvidia sunucusunda aynen senin Steam hesabın görünüyor. Geforce Now'un desteklediği bir oyunu deneme yanılma yolu ile bulabiliyorsun. Oyunun üzerine geliyorsun yükse seçeneğini seçiyorsun. Eğer yükleme işlemi yaparsa, destekliyor yapmazsa desteklemiyor. Oyunu C diskinde bir yere kayıt edeceğini söylemesi kafa karıştırabilir oysa ki Nvidia sunucusunda kendi C klasörüne yüklüyor. Hatta yüklü de yüklüyor gibi yapıyor çünkü bu süre 3 saniye. Evet 3 saniye içinde oyun yüklenip oynamaya hazır hale geliyor. Sonrası internet hızına bağlı çözünürlük kalitesinde oynamaya kalıyor. Süper. Ben beğendim. Eksikleri kısa zamanda düzelecektir umuyorum.

BSC Misafiri

8.2.2020 17:24:07

0
Oynayamayan arkadaşlar muhtemelen yükle seçeneğini görünce korkup basmamış :) basın arkadaşlar onların bilgisayarına iniyor zaten o da 2 saniye falan sürüyor. 400mb civarı kullanıyor onların bilgisayarı indirmelerde.

Krone

7.2.2020 23:43:42

0
Sistem sadece kütüphanenizde olan oyunları oynatıyor. Eğer oyuna sahipseniz steam hesabınıza giriş yapmanızı ister ve oradan oynatmaya başlar.

forumcu3

7.2.2020 21:53:37

0
Android cihazlarda kullanan arkadaslar var mi?Ben baglanamadim . baglanma hatasi veriyor.

pphammer

7.2.2020 14:02:20

0
Uzun zamandır beta olarak kullanıyordum. Dün paralı üye oldum. Bekleme bitti. Oyun sayısı oldukça az. Deneme yapmak isteyenler epic hesabı ve fortnite ile yapsınlar. En kolayı o.

sabotage1907

7.2.2020 12:22:22

0
aynen ben de dün deneyeyim dedim sistemi yapamadım. Millet nasıl giriyor anlamadım.

Zebercet

6.2.2020 02:09:54

0
Steam hesabıma bağlandı ama oyuna giremiyorum. Daha doğrusu oyun pcmde kurulu değil. Ne anladık bu işten? Kurulu oyunları da görmüyor. Bende olmayan oyunu steam sayfasına yönlendirip almamı istiyor. Ben bu sistemi komple yanlış anladım herhalde.

Black Heart Rebellion

5.2.2020 21:32:48

0
Betasını denemiştim. Daha çok yol katetmesi gerekiyor. Benim için avantajlarından biri, kendi steam kütüphanenizi vs. kullanabiliyorsunuz, eğer oyun platformda mevcut ise.

Metal-Gear

5.2.2020 14:41:21

0
Denemedim ama umut verici görünüyor bulut sisteminin geleceği açısından. Plague Tale de bu nesil oynadığım en güzel oyunlardandı bunu sisteme eklemeleri güzel olmuş.

DarendeVanilla

5.2.2020 14:26:10

+3
Mükemmel çalışıyor, orta düzeyde oyun oynayan bir insanı oturtun ve söylemeyin anlaması çok zor gibi. Tek tıkla oyunu indirmeden bağlanabiliyorsunuz bu çok büyük bir rahatlık. 5 Dolar verdiğinizde sınırsız ve RTXli sürüme 90 gün boyunca erişebiliyorsunuz bu baya uygun geldi. Ayrıca oyunlarınızda ilerlemenizi kaydediyor daha doğrusu kendi hesabınızla giriş yapıyorsunuz ama açılan sistem nvidia'nın kendisinde. Bütçe veya ortam zaman sıkıntısı çekenler kesinlikle incelesin kullanmaları çok olası. 100/4 mbit internet ile bakır kablo yani VDSL ile kullandım.

HayvanGenli

5.2.2020 13:00:17

0
Stadia ve psnow ile kiyaslarsam aralarinda en iyisi. Witcher oynuyorum her saat 2 3 dakikaligina baglanti zayifliyor onun disinda cook akici.

White Death

5.2.2020 12:39:45

+1
quote:

Orjinalden alıntı: sabotage1907 Türkiye’den erişebiliyor muyuz? Deneyimleyen var mı aramızda?
Denedim ben witcher 3 hellblade falan(Uzun süre değil meraktan 1 saat). 50 mbps bağlantım var ama ucu ucuna yettiği hissine kapılıyorum çünkü bad connection veya pikselleşme olabiliyor. Gecikmeyi hissedebiliyorsun ama oynatmayacak kadar değil. Arayüz berbat geldi oyun bulmak için.

sabotage1907

5.2.2020 12:21:24

0
Türkiye’den erişebiliyor muyuz? Deneyimleyen var mı aramızda?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
GeForce Now
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız