Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nomura: Final Fantasy XV Bir Aksiyon Oyunu

 
    Final Fantasy hayranları, Final Fantasy XV'in yeni görünüşünü ne kadar beğenseler de hızlı oynanışın kendilerini tedirgin ettiğini söyleyemeliyiz. Nomura'nın son açıklamalarına bakılırsa, hayranlar daha da tedirgin olacaklar. Yapımın direktörü Tetsuya Nomura, Final Fantasy XV'in aksiyon-RPG yapımından ziyade bir aksiyon oyunu olduğunu söyleyerek oyunseverleri şaşırttı. "Bu bir Final Fantasy aksiyon oyunu" diyen Nomura, şunları da ekledi;
 
     "Evet, arayüzden, ve oynanışı kısıtlayan çoğu şeyden uzak durduk. Bunun bir aksiyon yapımı olmasından önce Final Fantasy olduğunu unutmayın"
 
    "Peki Final Fantasy nedir?" sorusuna Nomura'nın yanıtı şu yönde oldu;
 
    "Bence bir grupla savaşırken rakamları düşünmek. "FF" piyasadaki aksiyon ve FPS oyunlarından farklı. Yaptığınız ve aldığınız hasarı ve iyileşme rakamlarını görebiliyorsunuz. İşte bu kısım 'rakamları düşünme' kısmı oluyor.
 
      Ve ayrıca Final Fantasy XV'de dilediğinizce 3 karakter arasında değişim yapabilirsiniz, çünkü bu tamamiyle bir grup savaşı. Birçok combo var ve grubunuzun dışındaki karakterlerin de farkında olmalısınız."

   Bu arada oyundaki erkek bolluğu da yoğun eleştiri yağmuruna tutuluyor. Kimine göre son gösterilen "One Direction"vari olduğu söylenen Final Fantasy XV karakterlerinin, bilindik FF tarzlarıyla poz vermeleri ve bayan karakter kıtlığı, insanlara "yapımda bir erkek egemenliği mi var?" sorusunu akıllara getiriyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
final fantasy 13 aksiyon Final Fantasy Versus 13 square enix final fantasy xv PS4 Xbox One
Spartacus Legends, XBLA'da Yayınlandı Total War: Rome 2, Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.6.2013 12:24:51

-1
nomura dünyanın en iyi yapımcısıdır bilmeden konuşmayın süper olacak bu da

syts77

26.6.2013 23:32:47

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Tokuchi Toua Dark Souls,Dark Souls diyorsunuz da o da aksiyon oyunu,içinde iki üç tane J-rpg öğesi anca var.Tamam harika oyun ona lafımız yok ama Nomura'yı bir araştırın,neler yaptığını.Kingdom Hearts ' ı araştırın.Final Fantasy ne kadar turn based ile bütünleşmiş olsa da aslında tipik bir j-rpg değil bir hikayedir,tek başına bir türdür.O hikayeyi nasıl işlendiği yapımcıya kalmıştır ve Nomura bu konuda çok iyi.
Aynen katılıyorum. Kingdom Hearts ve Crirsis Core FF7 oynayanlar aksiyon'un bu seriye ne kadar yakıştığını anlayabilirler. Ve arkadaşın dediği gibi FF kendi başına bir türdür, Sıradan bir jrpg değil. Hatta eğer hikayesi epik bir seviyeye ulaşırsa oyunun akisyon'a yönelik yapısı bizi daha çok içinde hissettirebilir.

Tokuchi Toua

26.6.2013 20:56:23

0
Dark Souls,Dark Souls diyorsunuz da o da aksiyon oyunu,içinde iki üç tane J-rpg öğesi anca var.Tamam harika oyun ona lafımız yok ama Nomura'yı bir araştırın,neler yaptığını.Kingdom Hearts ' ı araştırın.Final Fantasy ne kadar turn based ile bütünleşmiş olsa da aslında tipik bir j-rpg değil bir hikayedir,tek başına bir türdür.O hikayeyi nasıl işlendiği yapımcıya kalmıştır ve Nomura bu konuda çok iyi.

Nightmare_00

26.6.2013 20:45:46

0
Tetsuya Nomura özünü inkar eden bir oyunla karşımıza çıkacak , bunu izlediğim ilk Final Fantasy 15 videosu ile zaten anlamıştım.FF 13 ile batan seri FF15 ile tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır.Sonuna kadar Dark Sous'a devam , arkandayız From Software..

Tokuchi Toua

26.6.2013 20:44:45

0
Bu kadar hiddetlenmenin gereği yok.Şu seriyi düzgün yapabilecek tek adam Nomura'dır ve işini bilir.İnsanlar daha çok ilgi göstersin diye yapılan bir yorum bence.Kingdom Hearts tarzı olması beni çok mutlu eder özellikle şu son rezilliklerden sonra.

halllit

26.6.2013 19:27:01

0
işte bu haber bana pc'gelebilir sinyalini verdi

Noctis_Strife

26.6.2013 18:35:26

0
Yalandan bi level sistemi koyarlar heralde.

haganeno

26.6.2013 18:35:21

0
Geçmiş olsun. Psp den final fantasy oynamaya devam....

aykut291

26.6.2013 18:28:24

0
Bence çok güzel böyle videosunu seyrettim baya iyiydi oynanış

Sulu Çor Kağan

26.6.2013 18:19:11

0
Nomura senin allah belanı versin, Squaresoft'un azına s.çtınız. JRPG'nin anasını ağlattınız. Allah Namco-Bandai'ye güç kuvvet versin.

teddybear01

26.6.2013 18:09:26

0
Final Fantasy fanıyız Hüloğğğğğ Ciddi olursak eskiden JRPG idi aRPG bile değildi! Şimdi bak, aksiyon oyunu...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XV
+ TAKİBE
AL
20 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız