Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo NX Kontrolcüsüne Ait Olduğu Söylenen Yeni Bir Görsel


     Nintendo'nun yeni kontrolcüsüyle ilgili yeni bir görselin sızdığı konuşuluyor. Ortaya çıkan görsele bakacak olursak fiziksel tuşlara sahip olmayan bir kontrolcü tasarımı karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
 
    Nintendo Avrupa'dan bir yetkili bu görselin sahte olduğunu söylese de akıllar hala karışık. Söylentiler bu görselin The Division'ın geliştiricisi İsveçli Massive Entertainment'tan sızdığı yönünde; çünkü görseldeki bilgisayarın klavye dizilimi İsveççe'ye göreymiş.
 
    Nintendo NX'in bir taşınabilir, bir de masaüstü olmak üzere iki parçadan oluşan tümleşik bir konsol olacağı söyleniyor. Bu parçalardan taşınabilir olanın 2016 yılında, masaüstü olanın ise 2017 yılında çıkması bekleniyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak shacknews Nintendo Wii U Konsol Console
EA, Müslüman Sporcuya İstavroz Çıkarttırdı! The Banner Saga 2 İçin Çıkış Tarihi Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.3.2016 23:50:28

0
NX kumandasıyla ilgili internette dolaşan ve haberlerini yaptığınız iki görselde bizzat biri photoshop diğeri el yapımı olarak sahte oldukları yapan kişiler tarafından youtube'a açıklandı. Dedikodular ne kadar haber niteliği taşıyor ise yalan olduğu kesinleşelerde bana göre aynı değerde bilgilendirme gerektirir. https://www.youtube.com/watch?v=z_B65J86D_8 https://www.youtube.com/watch?v=z_B65J86D_8

addidas_85

25.3.2016 17:17:00

0
Haber fake miş, bu da ilgili konu; http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1200664

BlackBeasT

25.3.2016 16:34:16

0
NX yayınlanan kontrolcü resimleri fake olduğu doğrulandı... http://wccftech.com/nintendo-nx-controller-leaked-pics-real-hinted-elements-part-final-rumor/

Kevin Garnett

25.3.2016 14:36:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL21Tr Beyler Nintendo çok farklı bir teknoloji kullanmış. İlk baktığınızda sanal tuş var diye düşünebilirsiniz ama ekranda tuşlar şişerek oluşuyor manyak bir teknoloji
Hocam şakaysa çok güzel değilse daha da güzel

rambocuk

25.3.2016 13:59:05

0
Telefonda niye oyun oynanmaz fiziksel tuş hissi olmadığı için böyle çıkarsa bu sefer batarlar

Kennnn

24.3.2016 21:38:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: PRAN Bu saatten sonra el konsolları ilgi görmez. Yap bir tane Nintendo Phone diye kendi yazılımını kullanarak telefon üret deli gibi satar. Ama bu şekilde yaparlarsa onu bile saçma sapan bir şeye çevirirler.
Telefon oyunları ile 3Ds gibi birşeyi karıştırma derim. 3ds'te çok iyi oyunlar var. Biri genelde güzel grafikli çöplerden ileri gitmiyorken diğeri gerçekten kaliteli oyunlar içeriyor. Nintendo Kendi oyunlarına ek olarak isteyene android telefon oyunlarını ve kendi ev konsolunu aynı çatı altında buluşturmak istiyor gibi görünüyor. Eğer umulan gibi ev ile el konsolu bir arada geliyorsa ve bu kontolcü aynı zamanda ev konsolunun kumandası ise cidden çok güzel bir düşünce olur. Böylece çok istesede bir iki oyun için el konsolu almak istemeyen adamı bile kendine çekebilirsin. Mesela ben her zaman 3Ds yer alan bazı oyunları oynamak istemişimdir ama sırf onlar için cihazı almak istemedim. Bu şekilde ise zaten sen ev konsolunu satın aldıysan oyunu alman yeterli olacak. Umarım başka birşey çıkmazda anlatılanlar gibi umduğumuz gibi olur.

PRAN

24.3.2016 20:41:01

0
Bu saatten sonra el konsolları ilgi görmez. Yap bir tane Nintendo Phone diye kendi yazılımını kullanarak telefon üret deli gibi satar. Ama bu şekilde yaparlarsa onu bile saçma sapan bir şeye çevirirler.

Master_Evil

24.3.2016 19:43:08

0
ciddi ciddi böyle gelecek sanırım, nasıl kullanılacak görücez

BSC Misafiri

24.3.2016 18:12:39

0
quote:

Orjinalden alıntı: mementopolis O konsol alınacak :D. Kumandanın marifetlerini görmeden önyargıya düşmemk istemiyorum . Ayrıca çok pahalı bir kontrolör olacak .
Nintendo pahalı kumandanın acısını Wii U'da konsolun maliyetini çok artırdığı için büyük ders alarak yaşadı. Bu tasarımın sahte olduğu resmi olarak yalanlanmamış olsa dahi bariz belli. Ama hem ev hemde el konsollarının oyunlarının birlikte oynanabileceği bir sistem olarak çıkarsa NX büyük başarı sağlar çünkü birinde olan oyun serisi bazen diğerinde olmuyordu ve tek konsolla daha fazla Nintendo oyununa sahip olmayı ve 3. parti desteğiyle başarı sağlayacağını düşünüyorum. Benimde önsipariş ile almayı düşündüğüm ilk Nintendo konsolu olacak.

BSC Misafiri

24.3.2016 18:12:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Nintendo farklı olucam diye kastıkça iyice batırıyor farkında değil.Eyvallah değişiklik iyidir de bu kadar da değiştirmeyin be kardeşim dokunmatik tuş nedir.Yapacaksan yap PS4 gibi bi D-pad olsun bitsin.
Dokunmatik tuşa yıllardır diğer konsollar yanında Nintendo konsollarını kullanan biri olarak bende karşıyım, yalnız Nintendo Avrupa'dan üst düzey bir yetkili twitter'dan tasarımın tamamiyle sahte olduğunu dün söyledi. Ayrıca yenilikçi olmak her zaman işe yarar. Mesela D-Pad'i ilk Nintendo 33 sene önce kullandığında Sega farklı bir yol denedi ve sonuçta alternatif türedi. Nintendo ilk analog kontrolü kullanınca Sony Playstation'da çift analog ile teknolojiye çok güzel bir yorum kattı. Yine Nintendo ilk titreşimli kumandayı yaptı ardından diğer konsol firmaları da modellerini üretti. Geçtiğimiz nesil hareket algılayıcı kumandayı Nintendo geliştirdiğinde ''gereksiz'' diyebilen rakipleri sonra satışların başarısını görünce move ve kinect gibi modellerle karşımıza çıktılar. Nintendo'nun kişiselleştirilebilen Mii karakterlerini bile avatar adıyla bizlere sunanlar oldu. Yani demem o ki gerek yazılımda gerekse donanımda rekabet kaliteyi artırır. Mesela Wii U'nun tablet kumandasını kullanmadan eleştirenler konsolda 7 çeşit 1. parti kontrolcü desteği olduğunu da haliyle bilmeyenlerdir.

Tam35tr

24.3.2016 18:00:37

0
kumandanın kaymasın diye tutacak yerleri yok ayrıca fiziksel tuşlu ve titreşimli olmadığı sürece telefonda oyun oynamaktan bir farkı kalmaz ki berbat bir durum olur. Ama mutlaka fiziksel tuşlu bir kumanda da çıkacaktır. Hala NX'in yenilikçi bir konsol olacağını düşünüyorum. ana konsolla bağlantı kurmak zorunlu olmadan hem masaüstü hem el konsolu olarak kullanabilmek ve bu aletin ps4 ve xbox one gücüne yakın olacak olması çok avantajlı bir konuma sokuyor cihazı birde nintendonun çoook zevkli özel oyunlarını da hesaba katarsak heyecanla bekliyorum :)

skulz

24.3.2016 16:55:06

0
İsterse içinde gtx980 ayarında GPU olsun bu kontrolcü varken asla almam. Fiziksel tuşları geçtim ergonomik görünmüyor bir kere.

The_Rahip

24.3.2016 15:36:04

0
Kasmayında şöyle güzel klasik bir gamepad çıkarın. Game Cube'un gamepad'ini direk koysalarmış, mükemmel bir gamepad'di

Kevin Garnett

24.3.2016 13:34:09

0
Bence el konsolu dedikleri falan bu. Yani inşallah öyledir. BU NE ABİ?! Gamecube kontrolcüsünü alın, biraz daha modernleştirin eğer ki illa ekran olacak derseniz oraya küçük bir ekran koyun. Çok güzel olur. PS3 gibi olur inşallah Sony'de Bumerang yapıp son anda normal DualShock'a geçti. Tabi kaderi benzemesin

Kennnn

24.3.2016 13:27:14

0
prototip tasarım son hali olmadığı vurgulanıyor fotoğraf belli ki bu günler içerisinde çekilmiş, ama belli ki gerçek, bu ev konsolunun kontrolcüsü deniyor ama muhtemelen bana kalırsa nintendo hem ev konsolu hemde el konsolunu insanlara aynı anda satmayı düşünüyor. yani ev konsolu aldığınızda aynı zamanda el konsoluna da sahip olacaksınız, el konsolunu istediğiniz yere götürüp oynayabileceksiniz ki eğer böyle ise muhteşem bir atılım olur, oyunsuz kalmaz kimse ve nintendonun hem ev hem el konsolunda ki şahane oyunları deneyimleyebilir oyuncular böylece nintendo daha büyük bir kitleye hitap etmiş olur ayrıca android sistemlerde ki oyunları da oynatabilecek muhtemelen bu alet. Muhtemelen tuş olayını çözmüşlerdir dokunmatik olacağını sanmam. Tuşlar konusunda bir teknolojiden bahsediliyor bakalım nintendo baya ciddi birşeyler geliyor gibi.

ungalath

24.3.2016 13:16:49

+1
bu ne abi ?

mehmetg

24.3.2016 13:02:59

0
Nintendo NX kontrolcü gören masum köylü...

Kazumatr

24.3.2016 12:57:09

+1
Bu tasinabilir konsol eger nx e cikan oyunlari bi sekilde masauatu konsoldan bagimsiz calistirirsa cok satar nx ile beraber. Ayrica masaustu konsol icin ayrica bi kontrol ler yapiyorlardir sonucta bu ayri bi konsol olucak kullanim istege bagli birakilmistir. Nx e cikan oyunlari da dijital yada disk olarak alip el konsolu surumunude nx ile baglanti kurup yukleme islemi gerceklestirilebilir. Gecmisteki haberlere bakarsak bu yonde cikacak gibi gorunuyor.

mementopolis

24.3.2016 12:24:22

0
O konsol alınacak :D. Kumandanın marifetlerini görmeden önyargıya düşmemk istemiyorum . Ayrıca çok pahalı bir kontrolör olacak .

BSC Misafiri

24.3.2016 11:40:44

0
Çok kötü ve kullanışsız görünüyor.

BSC Misafiri

24.3.2016 11:31:50

0
PS vita gibi duruyor, eğer bu ise olmamış ha şu var ki biz Türk oyuncularının Nintendo eleştirme hakkımızın da pek olduğunu düşünüyorum (sözüm meclisten dışarı) :)...

shalashaska

24.3.2016 10:59:54

0
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.Elimize verecekler bunu :)

Zarbo257

24.3.2016 08:25:40

+1
Nintendo farklı olucam diye kastıkça iyice batırıyor farkında değil.Eyvallah değişiklik iyidir de bu kadar da değiştirmeyin be kardeşim dokunmatik tuş nedir.Yapacaksan yap PS4 gibi bi D-pad olsun bitsin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız