Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo 3DS Sonunda Gözüktü


 
     Nintendo'nun az önce sona eren konferansında gözler şüphesiz Nintendo 3DS'teydi. 3DS'in tasarımı ise adeta herkesi şaşırttı.
 
     3DS'in sunumu sonrası yapılan gösteri ve sessizliği "Sanırız 3DS yürüyerek gelecek" nidaları ile izlerken sonunda Satoru Iwata sahneye çıktı ve 3DS'i kaptığı gibi konsolun yeniliklerinden bahsetmeye başladı. Asıl şok edici yön ise konsolun tasarımı oldu. 3DS'in duyurusu sonrası herkes yeni bir tasarım beklerken ve internet alemi bir çok tasarım ile dolup taşmış iken 3DS'in tasarım olarak DS Lite'a oldukça benzediğini gördük.
 
     Motion Sensor özelliğine de sahip olan 3DS'in grafiksel gücü ise en çok etkileyen kısım oldu. Konsol için gösterilen tek oyun Kid Icarus, oldukça etkileyici idi. Grafiklerin PSP'den daha iyi, hatta neredeyse Wii'ye yaklaştığını söyleyebiliriz. Tabi bu kanıya varmak için daha fazla oyun ve oynanış videosu görmek lazım.
 
      DS'te olduğu gibi iki ekrana sahip olan 3DS'te gene bu ekranlardan sadece bir tanesi dokunmatik olacak. Ekranlar 3.5 inç genişliğinde. Çözünürlüğü açıklanmayan ve ön kapakta bulunan iki kamera sayesinde ise çektiğimiz resimleri 3D olarak görebileceğiz. Iwata'nın tarih vermediği fakat bu sene gerçekleşeceğini açıkladığı 3D film desteği ise şaşırtıcıydı.
 
 
     3DS, DS'te olan yön tuşları dışında Slide Pad adı verilen bir analog kontrole de sahip. Güç düğmesi sağ tarafa kaydırılmış. Alt ekranın alt kısmında ise "Start, Select ve Home" dokunmatik tuşları dikkat çekiyor. Çıkış tarihi belli olmayan konsol ayrıca daha önce açıklandığı gibi DSi uyumlu olacak.
 
     3DS'in en önemli özelliklerinden birisi de Wireless özellikleri. Artık bağlanma problemleri ile DS'teki kadar karşılaşmayacağımızı söyleyebiliriz. Herhangi bir ayara gerek kalmadan yakındaki 3DS ve modemleri görebileceğiz.
 
     Konferansın en renkli dakikaları ise 3DS için hazırlanan bir tanıtım videosu idi. Bu tanıtım videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo 3DS Nintendo 3DS
Tournament of Legends'in Yeni Ekran Görüntüleri Kid Icarus Nintendo 3DS İçin Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

harunsuv

16.6.2010 10:56:26

0
Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Önceki versiyonlardan hiçbir farkı yok. Ama bu site nintendo fanı olduğu için cilalayıp iyi birşeymiş gibi gösterecek o başka.

BSC Misafiri

15.6.2010 21:31:20

0
Moy07'ye katılıyorum.Ama ben 3DS'i beğendim.3D göstermediler onu beğenmedim.

Moy07

15.6.2010 21:21:13

0
Üst ekranı daha büyük bekliyorum film izlenmez bunda.Konferansı hiç beğenmedim bi kere 3D göstermediler adam akıllı ya bi tek oyun tanıttılar o kadar.

almila1299

15.6.2010 20:49:15

0
demin izledim iki saat bekledim 3D bi görüntü verirler diye bişe çıkmadı. yen oyunları tanıttılar o kadar bi görseydik şu 3d'yi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız