Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Namco Bandai Yeniden Japonya'ya Yöneliyor

Enslaved oldukça kaliteli bir oyun olmasına rağmen düşük satış rakamlarıyla Namco Bandai'de hayal kırıklığı yarattı

    Son dönemlerde Japon firmaların ekonomik durgunluktan kaçınmak için Batı pazarında girişimlerde bulunduğuna tanık oluyoruz. Özellikle Square Enix'in Eidos'u satın alma hamlesi çok dikkat çekmişti.
 
    Namco Bandai ise bu konuda pek şanslı bir firma sayılmaz. Batı pazarı için yayınladığı oyunların yeterince kâr sağlayamaması firmayı yeniden Japon pazarına yöneltti.
 
     Kısa bir süre önce piyasaya çıkan ve oldukça iyi bir oyun olan Enslaved'in satışlarının sadece 350.000'de kalması firma için büyük hayal kırıklığıydı.
 
     Firma yetkililerinin Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre yabancı stüdyolar Namco Bandai için hala oyun geliştirebilir, ama Batı pazarı kendileri için kârsızlığını kanıtladı ve bundan sonra Japonya ekibi firmanın gidişatında daha önemli rol oynayacak.
 
    Namco Bandai'nin hala gelirlerinin %70'ini Japonya pazarından kazandığını göz önüne alırsak bu girişim doğru bir karar gibi görünüyor. Yine de firma büyük paraların döndüğü Batı pazarından da asla tam olarak vazgeçmeyecektir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak scrawlfx Enslaved aksiyon macera Namco Bandai Ninja Theory PS3 Xbox 360
6-12 Aralık Japonya Oyun Satışları Listesi PSN Güncellemesi (15 Aralık 2010)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CaSsErDoDo

15.12.2010 22:02:38

0
namco bandai zaten arcade oyunların ve arcade makinelerinin firması.uyduda nkh world diye bir kanal var bazen bazen orada böyle atari salonlarını falan geziyorlar bütün makinelerin üstünde namco bandai stickerları ve oyunları var.

emreDZ

15.12.2010 21:15:22

0
Enslaved gibi bir oyun nasıl satış yapmaz anlamıyorum ya. Bitirene kadar soluksuz oynadığım ve bir birinden farklı büyüleyici atmosferleri ile beni kendine çeken bir oyundu. Eminim oyunu oynamış diğer kişiler de benimle aynı fikirdedir.

Carcharot

15.12.2010 19:17:04

0
Batı'ya yöneleceğim diye saçmalamışlardı. Doğru bir karar olur.

Sulu Çor Kağan

15.12.2010 18:00:17

0
Namco Bandai hep Tales oyunu çıkartsın başka birşey istemiyorum. Ancak Xbox 360'a da olsun lütfen :)

The_Rahip

15.12.2010 17:54:04

0
Japonya pazarındaki karları baya yüksek. Kendilerini toparlayıp tekrar danBatı pazarına daha sağlam bir giriş yapabilirler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Enslaved
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız