Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

NBA Oyuncusu Jeremy Lin: "Dota, Bir Oyundan Daha Fazlasıdır"


    Dota'cılar, Houston Rockets oyuncularından Jeremy Lin'in Dota oyuncusu olduğunu iyi bilirler. En son Valve'ın yayınladığı Free to Play filminde de karşımıza çıkan Lin, Dota ile ilgili OnGamers'e yeni açıklamalarda bulundu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Jeremy Lin oyunu lise yıllarından beri oynadığını belirtti. Lin, "Dota bir hayat tarzıdır. Yani demek istediğim, bir oyundan daha fazlasıdır. Ben, kardeşlerimle ve arkadaşlarımla yıllardır bir araya toplanıp Dota'yı oynuyoruz. Dota bize hem eğlenme, hem de hayatı yakalama imkanı veriyor. Dota, nerede ve nasıl olursak olalım, yıllardır hayatımızda olan bir oyun." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Lin, Dota 2'deki eSporculuğun basit bir iş olmadığını belirtti. Jeremy Lin, "Profesyonel olmanız için saatlerce çalışmanız, stratejiler üzerinde kafa yormanız lazım. Aslında Dota ile basketbolun benzer yapılarda olduğunu söyleyebilirim. Her iki oyunda da 5'e 5 oynuyorsunuz ve üç önemli oyun pozisyonu bulunuyor. Her iki oyunda da oyunu tamamen anlamanız ve yeteneklerinizi konuşturmanız lazım." açıklamalarını yaptı.
 
   Aktif olarak profesyonel NBA hayatına devam eden Jeremy Lin, haftada 2-3 kez Dota 2 oynadığını söyledi. Ayrıca favori oyuncusu olarak Lin, Dendi'yi gösterdi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak OnGamers dota dota 2 valve icefrog rts rpg pc Defence of the Ancients 2 oynaması ücretsiz free to play f2p ücretsiz oyun
Titanfall'ın Xbox 360 Sürümüne 1 GB'lık Kurulum Şartı Resistance Serisinin Multiplayer Sunucuları 8 Nisan'da Kapatılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

7.4.2014 00:32:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: harikaerif Kardeş şu MOBA'lara bir türlü alışamadım. Sevmiyorum işte. Aşırı derecede DOTA bağımlısı olan bir arkadaşım var. Herifin söylediği kelimelerin 3te2 si DOTA. Ne var anlamıyorum ki.
+1 Ağır FPS'ciyim kendimi bildim bileli.2.5 falandım

alsndnz

6.4.2014 23:21:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: omris2013
alıntı:

Orijinalden alıntı: alsndnz

DoTA'nın loreları şu ana kadar çıkmış çoğu oyunun karekterlerinin sahip olamayacağı tipten aile ağacı bile karmakarışık olan bir oyuna hikaye yok demek... Bilmeden konuşmayın birader


işte o farkı sen anlayamazsın lol ü nooblar oynar sen dota 1 bilseydin bunları söylemezdin emin ol
ben her iki oyunuda oynuyorum öncelikle (lol arkadaşların zorlaması ile) sonrasına gelirsek ben dotayı kötülemedim :) bilakis dota lole 1000 basıp 1000 ile çarpar ben dotada hikaye var dedim bilen biliyor dedim tabi bunu nerenizden anladıysanız... (neredeyse 7-7,5 senedir oynuyorum dota )

dragon18tr

6.4.2014 22:16:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: omris2013 <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: alsndnz<br><br>DoTA'nın loreları şu ana kadar çıkmış çoğu oyunun karekterlerinin sahip olamayacağı tipten aile ağacı bile karmakarışık olan bir oyuna hikaye yok demek... Bilmeden konuşmayın birader</blockquote><br><br>işte o farkı sen anlayamazsın lol ü nooblar oynar sen dota 1 bilseydin bunları söylemezdin emin ol
FAİL adam zaten onu dotayı kötülemek için söylememişki hemen atarlanmışınız :DD

omris2013

6.4.2014 21:17:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: alsndnz DoTA'nın loreları şu ana kadar çıkmış çoğu oyunun karekterlerinin sahip olamayacağı tipten aile ağacı bile karmakarışık olan bir oyuna hikaye yok demek... Bilmeden konuşmayın birader
işte o farkı sen anlayamazsın lol ü nooblar oynar sen dota 1 bilseydin bunları söylemezdin emin ol

MiyopBey

6.4.2014 13:23:32

0
Ben "Skyrim'de iyi oyundu be" deyince "Ne Skyrim'i ya LOL varken" tarzında yorum yapılırsa ben ilgilenmeye başlıyorum o durumda. LOL'e servetler harcayan adam bana "Olm torrente var niye para veriyosun bunlara keriz misin sen" deyince ilgilenmeye başlıyorum. Benim rahatsız eden nokta bu rekabet ağırlıklı oyunların, hikaye ağırlıklı oyunlardan daha fazla değer görmesi. Zaten bende aynı şeyi söylüyorum, Skyrim ile LOL'u karşılaştırmak yanlış. Bunu yapan ben değilim, bunu yapanlara tepkiliyim. Evet insanın kendi zevkidir, diğer oyunları sevmez LOL'u sever ona para verir bizi ilgilendirmez, doğru. Ama bütün parasını LOL'e verirken, diğer oyunları korsan oynayıp sonrada o oyunları kötülemesi beni rahatsız ediyor. Oyunun parasını vermeden, ortalama zamanında 8 saatini harcamış, "LOL bundan daha güzel" diyor. Madem LOL daha güzeldi neden zamanını harcadın o kadar oyuna, madem zaman harcamaya değecek bir oyun olarak gördün neden parasını vermedin? Sadece bu oyunlar için değil bazıları "Multiplayer'ı olmayan oyunlara para verilmez." diyorlar. Yani mesela Skyrim'e para verilmezmiş. Şimdi ben bu durumdan rahatsız olmayayımda ne yapayım ? :D Rekabetin nasıl bu kadar keyif verdiğini ben şahsen anlayamadım. Hep dedim ki "Ulan ben bişey atlıyorumdur, bişey kaçırıyorumdur, bu kadar insanın bi bildiği vardır." dedim, denedim bu oyunları ama yok keyif alamadım. Adam oyunda birinci olduğunda, kazandığında mutluluktan dört köşe oluyor, kaybettiğinde suratı düşüyor. İşte bu benim hiç anlayamayacağım bir şey ve bunun hikayeden daha fazla değer görmesini hiç bir zaman destekleyemeyeceğim. Spor konusu da çok tartışmalı, tıpkı oyunlara sanat olmalarına rağmen "Oyun" denilmesi gibi buda tartışmalı bir konu, bence farklı bir isim verilmeli.

MiyopBey

6.4.2014 12:39:01

0
Doğru bu tür oyunlarda hikayeden çok rekabet işlenir, olması gerekende budur. CS'de de hikaye yoktu evet.(Ben zaten CS'yide fazla sevmem) Benim rahatsız eden nokta bu rekabet ağırlıklı oyunların, hikaye ağırlıklı oyunlardan daha fazla değer görmesi. Rekabetin nasıl bu kadar keyif verdiğini ben şahsen anlayamadım. Hep dedim ki "Ulan ben bişey atlıyorumdur, bişey kaçırıyorumdur, bu kadar insanın bi bildiği vardır." dedim, denedim bu oyunları ama yok keyif alamadım. Adam oyunda birinci olduğunda, kazandığında mutluluktan dört köşe oluyor, kaybettiğinde suratı düşüyor. İşte bu benim hiç anlayamayacağım bir şey ve bunun hikayeden daha fazla değer görmesini hiç bir zaman destekleyemeyeceğim. Sadece bu oyunlar için değil bazıları "Multiplayer'ı olmayan oyunlara para verilmez." diyorlar. Yani mesela Skyrim'e para verilmezmiş. Şimdi ben bu durumdan rahatsız olmayayımda ne yapayım ? :D F2P yapısını sevmem doğru ama para yatıran beni ilgilendirmez, yatırsın parasını kendi parası fakat F2P'lere servetler harcayıp hikaye ağırlıklı oyunları korsan oynarsa o zaman rahatsız olurum işte. Birde üstüne o rekabet oyunu ile hikaye oyununu karşılaştırınca iyice rahatsız oluyorum. Spor konusu da çok tartışmalı, rekabetin geçtiği şeyler spora giriyorsa, bizim spor salonlarında yaptıklarımız spor olmuyorum mu bu durumda ? :D Tıpkı oyunlara sanat olmalarına rağmen "Oyun" denilmesi gibi buda tartışmalı bir konu, bence farklı bir isim verilmeli.

alsndnz

6.4.2014 11:39:09

-2
DoTA'nın loreları şu ana kadar çıkmış çoğu oyunun karekterlerinin sahip olamayacağı tipten aile ağacı bile karmakarışık olan bir oyuna hikaye yok demek... Bilmeden konuşmayın birader

BSC Misafiri

6.4.2014 09:50:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Kesinlikle katılıyorum DOTA, LOL gibi bir oyunlar normal videolarından farklı. Ama bunu bana değil DOTA ile normal oyunları karşılaştıranlara söylemelisin. DOTA ve LOL PC'de en çok oynanan oyun diye konsollarla karşılaştıranlara söylemelisin.

Hikaye derken de bir oyunda hikaye olmalı demek istedim, sporla alakalı değil. Yani sadece rekabet üzerine kurulu olan bir oyun diğer oyunlarla bir tutulmamalı. Yani adam singleplayer deneyimi muhteşem bir oyunu korsan oynuyor, LOL ve DOTA'ya servetler yatırıyor. Delirmemek elde değil. Bir yanda iz bırakan karakterler, atmosferik müzikler mekanlar, hikaye kurgu varken, parayı LOL'e verip LOL'u yere göğe sığdıramamasına, diğer bütün oyunlardan daha iyiymiş gibi davranmasına, oynanış rakamlarıyla oyunu savunmaya çalışmasına deli oluyorum.

Spor konusunda satrancı düşününce evet MOBA türü spor sayılabilir haklısın. Peki böyle düşüneceksek matematikte bir spor, bilimde bir spor olmuş olmuyor mu? Onlarda da beyin çalıştırılmıyor mu? Vücut geliştiren aktivite ile beyin geliştiren aktivitenin ikisinede spor demek pek doğru gelmiyor bana.
Mobalar özellikle dota bu derece profesyonel seviyelerde üst düzey el-göz koordinasyonu ve çok güçlü refleksler gerektiriyor. (Hızlı oynanışlı bir fps olarak counter strike'da aynı şekilde) Beyin geliştiren aktivite olarak bakıp matematik ve bilim örneklemeleri yapman tamamen yanlış. Burada önemli nokta rekabet ve kişisel özelliklerin devamlı antrenman ile geliştirilmesi. Sporu fiziğe odaklayan senin mantığına göre bilardo, dart, curling ve daha nicelerine de spor denilmemesi lazım. Ha bana kalırsa da 50 tane moba 1 tane half-life yada skyrim etmez, zaten bunları kıyaslamak da yanlış. Ama bunca güzel oyun varken lol en güzel diyen adama kızman da birisine real madrid varken niye malagayı tutuyorsun demek gibi bişey, adamın keyfini sorgulamak bize düşmez.

TITAN

6.4.2014 02:47:14

-1
Bu oyunlarda hikayeden çok rekabet işlenir. Örneğin yıllardır oynanılan Counter-Strike oyununun hikayesi mi var? Tamamen rekabet önemli burada Senin sinirlendiğin F2P oyunlarda yapılan Mikro ödemeler, parasını buraya yatıran tipler genelde boş oluyor bir süre sonra pişmanlık duyuyorlar ben hiç yapmadım çünkü boş bir şey olarak görüyorum. Matematik'de spor oluyor ama nasıl olduğu önemli. Rekabetin geçtiği her şey spora girer, Matematik'de de iki takım gelen sorulara yanıt verdiği zaman bir çeşit spor olur.

MiyopBey

6.4.2014 00:07:07

0
Kesinlikle katılıyorum DOTA, LOL gibi bir oyunlar normal videolarından farklı. Ama bunu bana değil DOTA ile normal oyunları karşılaştıranlara söylemelisin. DOTA ve LOL PC'de en çok oynanan oyun diye konsollarla karşılaştıranlara söylemelisin. Hikaye derken de bir oyunda hikaye olmalı demek istedim, sporla alakalı değil. Yani sadece rekabet üzerine kurulu olan bir oyun diğer oyunlarla bir tutulmamalı. Yani adam singleplayer deneyimi muhteşem bir oyunu korsan oynuyor, LOL ve DOTA'ya servetler yatırıyor. Delirmemek elde değil. Bir yanda iz bırakan karakterler, atmosferik müzikler mekanlar, hikaye kurgu varken, parayı LOL'e verip LOL'u yere göğe sığdıramamasına, diğer bütün oyunlardan daha iyiymiş gibi davranmasına, oynanış rakamlarıyla oyunu savunmaya çalışmasına deli oluyorum. Spor konusunda satrancı düşününce evet MOBA türü spor sayılabilir haklısın. Peki böyle düşüneceksek matematikte bir spor, bilimde bir spor olmuş olmuyor mu? Onlarda da beyin çalıştırılmıyor mu? Vücut geliştiren aktivite ile beyin geliştiren aktivitenin ikisinede spor demek pek doğru gelmiyor bana.

Riwalp

5.4.2014 23:47:47

0
Dota da nedir ?

F355 Challenge

5.4.2014 23:24:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam DOTA ve LOL gibi rekabet üzeri kurulu oyunları hiç sevmiyorum.Ne hikaye ne karakter herkes puan peşinde.Hiç sevemeyeceğim bir tema.Ve bir spor dalı olarak görülmesini yani eSproculuğu saçma buluyorum.Profosyonel oyunculuk felan deseler tamamda spor bunun neresinde?
Dota'da beynini çalıştıracağın kadar günlük hayatta hiçbir işte çalıştırmıyosundur, satranç sporsa Dota daha bi spordur.

imakenya dragons

5.4.2014 22:01:07

-1
Oynayacaklar eklesın bı gun atarız. Ekle:gamedead16

DubSteq

5.4.2014 21:57:41

-1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam DOTA ve LOL gibi rekabet üzeri kurulu oyunları hiç sevmiyorum.Ne hikaye ne karakter herkes puan peşinde.Hiç sevemeyeceğim bir tema.Ve bir spor dalı olarak görülmesini yani eSproculuğu saçma buluyorum.Profesyonel oyunculuk felan deseler tamamda spor bunun neresinde?
Adam hikaye demiş ya :D. Hocam bana disk fırlatmada ki hikaye yi anlatsana :D.Yada Gülle atmada ki karakterleri(neyi kastettiğimi idrak etmişsindir).Bu bir spor. Taktik ve becerili olan kazanıyor(aynı normal sporda olan gibi).Allah aşkına Olimpiyatlarda herkes ne peşinde? Puan-Madalya peşinde değil mi?Bu E-Spor oyunları normal oyun sıfatına sokmayı yanış buluyorum. Bunlar bir hikaye ve karakter üzerine yoğunlaşmaktan çok Taktik,oynanış ve çeşitliliğe yoğunlaşmak gerektirir.

BSC Misafiri

5.4.2014 21:06:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam DOTA ve LOL gibi rekabet üzeri kurulu oyunları hiç sevmiyorum.Ne hikaye ne karakter herkes puan peşinde.Hiç sevemeyeceğim bir tema.Ve bir spor dalı olarak görülmesini yani eSproculuğu saçma buluyorum.Profosyonel oyunculuk felan deseler tamamda spor bunun neresinde?
hikaye vs konusunda katılıyorum da satrança da bir spor deniyor, onun gibi bir şey bu da.

L.A. Ezio

5.4.2014 19:58:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri RA2 vebenzeri strateji oyunlarin kalitelerinden odun vermiycek sekilde devam oyunlari yapilmis olsaydi bugun moba diye birsey olmazdi
... odun vermiycek asdasdf :D

dragon18tr

5.4.2014 19:50:07

-1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam DOTA ve LOL gibi rekabet üzeri kurulu oyunları hiç sevmiyorum.Ne hikaye ne karakter herkes puan peşinde.Hiç sevemeyeceğim bir tema.Ve bir spor dalı olarak görülmesini yani eSproculuğu saçma buluyorum.Profosyonel oyunculuk felan deseler tamamda spor bunun neresinde?
Sevip sevmemek sana kalmıs kardes ama neden bu kadar cok kisi oynuyor diye soracak olursan çinlilerin günlük maaşı 1 dolar adam dota oynayıp turnuvada 1 milyon dolar kazanıyor bu yüzden yurt dışında ve çinde bu tarz rekabet oyunları efsanedir

MiyopBey

5.4.2014 19:03:01

+3
DOTA ve LOL gibi rekabet üzeri kurulu oyunları hiç sevmiyorum.Ne hikaye ne karakter herkes puan peşinde.Hiç sevemeyeceğim bir tema.Ve bir spor dalı olarak görülmesini yani eSproculuğu saçma buluyorum.Profosyonel oyunculuk felan deseler tamamda spor bunun neresinde?

BSC Misafiri

5.4.2014 18:45:15

0
BSC Misafiri 05.04.2014 17:38:36 Doktora git istersen acıyla durma

BSC Misafiri

5.4.2014 18:45:08

+1
Anlayamazsınız...

BSC Misafiri

5.4.2014 18:45:06

-1
ya ne derseniz diyin inanılmaz bağımlılık yapıyor ve diğer oyunlardan soğutuyor bu MOBA .. dolayısıyla bulaşmayın derim ..

BSC Misafiri

5.4.2014 18:45:01

-1
RA2 vebenzeri strateji oyunlarin kalitelerinden odun vermiycek sekilde devam oyunlari yapilmis olsaydi bugun moba diye birsey olmazdi

harikaerif

5.4.2014 18:09:00

+2
Kardeş şu MOBA'lara bir türlü alışamadım. Sevmiyorum işte. Aşırı derecede DOTA bağımlısı olan bir arkadaşım var. Herifin söylediği kelimelerin 3te2 si DOTA. Ne var anlamıyorum ki.

ValiantLion

5.4.2014 17:59:39

0
lol'de oynamıyorum dota'da ilgimi çekmiyor neden bu kadar ilgi gördü anlamış değilim çok daha güzel oyunlar var yapımından emek harcanmış yapımlar

BSC Misafiri

5.4.2014 17:38:36

+1
ben bu e sport işinin çok büyültüldüğünü düşünüyorum illa dota 2 , lol oynayanlarmı oyuncu oluyor anlamıyorum oysa daha güzel konulu daha eğlenceli oyunlar var bir oyuna saatlerini harcayanlara acıyorum !

BSC Misafiri

5.4.2014 17:12:32

-5
forza LOL :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dota 2
+ TAKİBE
AL
57 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız