Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Monster Hunter da Sosyal Oyun Oluyor

Sosyal Monster Hunter oyunu seriyi yakından takip edenlerin iyi bilecekleri Phantom Island'ta geçecek
      Sosyal oyunlar son dönemlerde bazı firmaların mali açıdan kurtuluş yolu oldu. Özellikle son yıllarda oldukça durgun bir dönem geçiren Japon firmalar için sosyal oyunların önemi gittikçe artıyor. Konsol ve PC oyunlarını geliştirmenin yüksek maliyeti ve kazancın düşmesi sosyal oyunları bu firmalar için daha önemli yapıyor.
 
     Capcom da Japonya'da son dönemlerin en popüler oyunu olan Monster Hunter'ı sosyal platforma taşıma kararı aldı. Monster Hunter Exploration Journal: Phantom Island adlı sosyal oyun Gree adlı Japonya'nın en büyük sosyal oyun platformlarından birinde boy gösterecek.
 
     Free-to-Play modeliyle yayınlanacak oyunda eşya satışı vs gibi yollarla para kazanılmaya çalışılacak. Japonya'daki sosyal oyuncuların %80'inin sırf bu oyunları oynamak için akıllı telefonlara geçtiğini göz önüne alırsak sanırım bu pazarın Japon firmalar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlayabiliriz.
 
     Bizi endişelendiren Capcom gibi firmaların sosyal oyunlardan çok para kazanmaya başladıklarında konsol oyunculuğunu (ne de olsa konsol tabanlı bir firmadır) unutup unutmayacağı. Paranın firmaları değiştirdiğini Valve'a bakarak anlamak mümkün.  
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak industrygamers Monster Hunter Frontier Xbox360 PC Xbox Live CAPCOM MMORPG
Xbox Live Her İki Saniyede Bir Üye Kazanıyor I Am Alive'in Çıkış Tarihi Belli Oldu

BSC Misafiri

12.11.2011 14:49:12

0
O zaman adam gibi oyun çıkartıp reklam yapıp piyasaya sürsünler.Xbox da 1 tane MH yok adam gibi.Sen oyun yaptınireklam yaptın da insanlar almadı mı ki Psp de milyonlar sattı bu oyun...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Monster Hunter Frontier ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız