Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mod Yapımcılarına Ücret Ödemeyi 1995'te id Software de Düşünmüş


    Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Valve'ın getirdiği ücretli mod sistemi firmanın başına dert olmuş ve bu konuda geri dönüş yapmıştı. Doom serisinin baş yapımcılarından John Romero, konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.
 
    Mod yapımcılarının da para kazanması gerektiğini savunan John Romero, id Software'ın 1995 yılında benzer bir sistemi denediğini belirtti. Açıklamalarında Romero, "1995 yılında Quake'i yaparken id Net isminde bir alt marka oluşturma fikrimiz vardı. Burada mod yapımcıları birbirleriyle iletişime geçebiliyor ve oyuncular da onların modlarını oynayabileceklerdi. Sistemde oyun bölümleri ve modları bizim tarafımızdan seçilecekti ve seçilen modların yapımcılarına ücret ödeyecektik. Ne kadar site trafiği yaparsanız, o kadar ücret alacaktınız." sözlerine yer verdi.
 
    John Romero, "Firma içerisinde ne yapıyoruz? Çalışanlarımızın çıkardığı zorlu işlere para veriyoruz. Bu dışarıdan insanlar için de aynı olmalı." açıklamalarıyla beraber konuyla ilgili görüşünü ortaya döktü. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 PC steam mod workshop paralı mod id software doom quake
SEGA E3 Festivaline Katılmayacak The Witcher 3'ün Çıkışına İlk Gün Yaması Eşlik Edecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

winxperror

8.5.2015 15:05:18

0
Bu adamın tipi baya acayip?

winxperror

8.5.2015 15:04:18

0
İsteyen STEAM'e bedava isteyen paralı koysun.%25 GABE'ye , %25 yapımcıya , %50'de modcuya gitsin.

hayansame

6.5.2015 02:15:33

0
Ne olursa olsun, ne düşünürlerse düşünler, sonuçta bu işten en çok zararı biz göreceğiz(oyuncular) iyi niyetli değilsiniz kimseyi kandırmayın. Mod yapımcılarını desteklemek değil maksadınız. Gönülden yapılan işin keyfi, açık fikirliliği parayla yapılan modla bir olurmu... 2 tane adam gibi mod çıkacak 10 tane para uğruna saçma sapan modlar yayınlayacaklar. Oyun+dlc+mod = $

ardaq

5.5.2015 19:21:14

-2
halla halla doom yapmayı da en önce ben düşündüm. ne fark edecekse. ayrıca kimse modculara zorla yaptırmıyor. bu zevk işi.

maniague

5.5.2015 18:09:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble
alıntı:

Orijinalden alıntı: maniague

alıntı:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Konuyla alakası yok ama Black Mesa duyurusu için 55 dakika kaldı, hatırlatma yapalım

site çökmüş http://www.bmrf.us/

İlk çıkan linkteki soru işaretli linkten izleyebildim

http://www.bmrf.us/zero.html?3830013

Ama aynısı Steam sayfasında var zaten

http://store.steampowered.com/app/362890?unforeseen-consequences

İyi haber, Steam üzerinden yeniden yaratılmış HL1 map'leri ve yepyeni kaliteyle online Half Life 1 tekrar oynanmaya hazır.Kötü haber Xen bölümleri hala hazır değil

Erken erişim olarak piyasada şu anda.

Edit : Bu arada millet oynayıp inceleme bile yayınladı, haberi hala yapılmadı.2015 üyelerini haber editörü yaparsanız böyle olur.
aynen öyle :) çok sağ ol link ve haberler için :)

Babblebabble

5.5.2015 18:05:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: maniague

site çökmüş http://www.bmrf.us/
İlk çıkan linkteki soru işaretli linkten izleyebildim http://www.bmrf.us/zero.html?3830013 Ama aynısı Steam sayfasında var zaten http://store.steampowered.com/app/362890?unforeseen-consequences İyi haber, Steam üzerinden yeniden yaratılmış HL1 map'leri ve yepyeni kaliteyle online Half Life 1 tekrar oynanmaya hazır.Kötü haber Xen bölümleri hala hazır değil Erken erişim olarak piyasada şu anda. Edit : Bu arada millet oynayıp inceleme bile yayınladı, haberi hala yapılmadı.2015 üyelerini haber editörü yaparsanız böyle olur.

maniague

5.5.2015 17:54:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble Konuyla alakası yok ama Black Mesa duyurusu için 55 dakika kaldı, hatırlatma yapalım
site çökmüş http://www.bmrf.us/

Babblebabble

5.5.2015 16:51:18

+1
Konuyla alakası yok ama Black Mesa duyurusu için 55 dakika kaldı, hatırlatma yapalım

BSC Misafiri

5.5.2015 16:29:45

+1
O zaman paranın %75'ini firma cebe atmasın. Hem zaten bağış diye bir şey var.

Akasha_Ether

5.5.2015 16:21:58

+2
Valve IN derdi mod yapımcılarının para kazanması değil ki satılan modlardan aslan payını kapmak. Başkasının emeği üzerinden gelir sağlamak. Böyle olduğu için zaten herkes karşı çıktı. Alacağı komisyon değerini çok küçük tutsa uygulanabilecek bir sistem ki getirisi çok büyük olabilir. Sadece mod işine yoğunlaşan yasal olarak faaliyet gösteren şirketler dahi ortaya çıkabilir ki bu oyunların ömrünü uzatmak ve modların kalitesini arttırmak için iyi birşeydir.

maniague

5.5.2015 14:44:42

+2
Adam çok güzel bir noktaya değinmiş. Ücretli mod ayrıdır, mod yapımcılarının para kazanması ayrıdır. Gösterilen tepki de bu sebeptendi zaten. Kimse mod yapımcıları ekmek yemesin demiyor, modlar ücretli olmasın diyor. Bazen oyunu sattıran 3. şahsın yaptığı mod oluyor, çoğunuz şahit olmuşsunuzdur. Bu günkü oyun firmalarına göre mod yapımcıları bildiğin bedava işçi. Önümüzde Skyrim gibi bir örnek var. Modlar ve Mod yapımcıları olmadan oyunun bu kadar ayakta kalmasının, böylesine popüler olmasının imkanı var mıydı? Geleni cukka eden firmalar gerçekten mod yapımcılarını desteklemek istiyorlarsa artık ellerini taşın altına koymalılar.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız