Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Miyamoto: "Nintendo Her Zaman Kendi Tarzını Korumalı"

 
     Nintendo'nun efsane oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto gerçekleştirdiği bir röportajda Japon oyun devinin neden bugün oyun marketinde yer eden popüler yapımların benzerlerini yapmadığına değindi:

"Nintendo tüm bir oyun endüstrisinin basit bir parçası değil. Gerçekten de her zaman için kendine has yapımlarıyla varolan bir Nintendo jenerasyonu olması gerektiğini düşünüyorum."
 
     Nintendo'nun diğer firmalar gibi çok ciddi oyunlar yapmayı hedeflemediğini de açıklayan Miyamoto'ya göre bu Nintendo ile diğer firmalar arasında büyük fark oluşturuyor:

"Ciddi hikayeleri sevmediği veya ciddi bir oyun yapamayacak olduğum için değil, ama oyun endüstrisinde yer alan pek çok oyun tasarımcısı zaten oyunlarını ciddi ve karizmatik göstermek için büyük çaba sarfediyor. Nintendo'da çalışan pek çoğumuza göre neyin karizmatik olduğunu söylemek zor. Kendimizi bir artist, bir sahne oyuncusu olarak görüyoruz ve bizim oyun sergileme tarzımız da tuhaf, neşeli ve eğlenceli oyunlar geliştirmek."

Nintendo'nun Wii U macerası oldukça tutuk başladı ve konsol satışları halen istenilen seviyeye ulaşmış değil. Ama "tuhaf" tarzdaki oyunları konsolun kaderini değiştirecek potansiyele sahip. Zira Mario Kart 8 çıktığı dönemden bu yana 2 milyonluk satış rakamına ulaşarak gelecek Nintendo ürünlerinin nasıl bir etki gösterebileceğini ilan etti.

Bu haberin bağlantısı
URL
nintendo wii u shigeru miyamoto pikmin 3 the legend of zelda metroid
Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals Romanı Duyuruldu Spintires'ın 100.000 Adet Satış Yapması Yalnızca 18 Gün Sürdü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

WiiSmash

5.7.2014 04:07:16

0
nintendo iyidir tamam ama, artık bi kendini soyutlamasa şu endüstriden. sanki kendileri başka sektördelermiş gibi davranmasınlar. miyamatonun bu konuşmasına karşı söylemiyorum bunları, kendi has oyunları kalsın ama tamamen başka işler yapıyolarmış gibi yapmasınlar

GtoOnizuka

3.7.2014 19:11:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01
alıntı:

Orijinalden alıntı: GtoOnizuka

Herkez bu firmanın zelda ve mariodan ibaret olduğunu biliyor.

Bu yüzden bir sıkıntı yok.


İlk önce düzeltmek isterim; herkes olacak.

Pokemon, Metroid, Fire Emblem, Star Fox, Kirby, Kid Icarus, SSB filan boru zaten.
Telaffuz şekline göre yazdım yanlış olabilir. Bir yerinize batmışsa yerinde olmuş. Bu arada o saydıkların benim için boru bile değil. Anca cam yarması olur.

BSC Misafiri

3.7.2014 03:56:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82 Siz cihazınıza adam gibi donanım koyun,birbirine benzemeyen oyunları yine siz yapın,birbirine benzeyen oyunlarıda başkası size yapsın.Kaç yıldır çöp donanımdan deli gibi kar ediyor nintendo.
Gamecube döneminin en güçlü donanımıydı, hiç oynadın mı? Sanmıyorum, bir gün Nintendo oyunu oynarsan o zaman çöp mü dersin yoksa harika mı dersin ama hiç oynamadığın için böyle sallaman normal ;)

teddybear01

3.7.2014 03:51:16

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GtoOnizuka Herkez bu firmanın zelda ve mariodan ibaret olduğunu biliyor.

Bu yüzden bir sıkıntı yok.
İlk önce düzeltmek isterim; herkes olacak. Pokemon, Metroid, Fire Emblem, Star Fox, Kirby, Kid Icarus, SSB filan boru zaten.

ygultekin82

2.7.2014 18:53:18

-1
Siz cihazınıza adam gibi donanım koyun,birbirine benzemeyen oyunları yine siz yapın,birbirine benzeyen oyunlarıda başkası size yapsın.Kaç yıldır çöp donanımdan deli gibi kar ediyor nintendo.

GtoOnizuka

2.7.2014 18:36:24

+1
Herkez bu firmanın zelda ve mariodan ibaret olduğunu biliyor. Bu yüzden bir sıkıntı yok.

OldGamers86

2.7.2014 17:35:36

+1
Katılıyoruz.

Birini Sevdim

2.7.2014 12:00:22

+2
eskiden koyduğunuz oha reklamı yüzünden nintendo alıp denemiştim halâ daha yanımda gezdiriyorum :D adam doğru demiş.

tango606

2.7.2014 11:55:02

0
ps4 olmasına karşın geçen gün aldığım wii de super mario galaxy oyunuyorum gerçekten çok başka nintendo çok ön yargı ile bakıyodum ama şuan bambaşka duygular içindeyim kısmetse bitenede wii u alıcam :)

BSC Misafiri

2.7.2014 11:25:25

-2
Yaraticilik,yenilik,güzel ve eglenceli,derin konulu oyunlar geride kaldi artik. Devir ultra Detay 1080p/60fps devri artik. Su iki sayiyi yan yana sunabildinmi gerisi hikaye. Sende de bunu yapabilecek donanim olmadigi icin bu nesil bitmistir. Xbox One alan adama aptal denildigi cagda yasiyoruz daha ne olsunki?
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız