Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Minecraft Yapımcısı da Windows 8'e Karşı Çıktı


   Öncelikle Valve patronu Gabe Newell, bir röportajında Windows 8'e pek hoş gözle bakmadığını ve bunun PC'deki her sektör için felaket olacağını söylemişti. Bunun ardından ise Blizzard kurucularından Rob Pardo Twitter üzerinden, bu görüşlerinde Newell ile birlikte olduğunu belirtmişti. Şimdi ise sıra sunduğu Minecraft ile birlikte bağımsız geliştiricilerin kıdemini yükselten Notch'da.
 
    Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Minecraft yapımcısı Markus Persson, Gabe Newell ile aynı doğrultuda konuştu ve Windows 8'e karşıt olduğunu dile getirdi. Twitter açıklamalarında Notch, "Umarım diğer açık platformları elimizde tutabiliriz. Eğer Microsoft, Windows 8'i kapamayı düşünürse bu PC oyunculuğu için çok çok kötü olur. Hem bağımsız geliştiriciler için, hem de büyük yapımcılar için" sözlerini söyledi.
 
    Ayrıca yaptığı eklemede Notch, "Eğer bahsettiğim açık platformları elimizde tutabilirsek önümüzdeki dönemde, herkesin sevdiği AAA kalitedeki yapımların haricinde daha fazla, daha ilgi çekici oyunlar görebiliriz." sözlerini dile getirdi.
 
   Genel anlamda PC odağındaki geliştiriciler Windows 8'den memnun değil. Peki ya PC oyuncuları?

Bu haberin bağlantısı
URL
PC blizzard valve windows 8 mojang notch
Söylenti: Thief 4, Gelecek Nesile Sarkacak Angry Birds Oyuncakları Satışları Yine Fırladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ecavuslu

18.10.2012 17:43:19

0
Şu zamanda biraz Microsoft'a kalmış bir olay. Eğer Android Market gibi serbest geliştiricilere destek verecek olursa gayet iyi bir durum olabilir. Ki Notch'un tweet'ine bakılacak olursa Windows oyunlara 'izin' veriyormuş. Peeeehh.. Ee tabi bunun sonucunda ise Windows 8 kendini çukura atıyor. Notch ise bu tehlikenin farkında ve insanları da Win8'den çevirmek için uğraşıyor. Adam Haklı.

JiggySaw

9.8.2012 04:21:47

+1
@Faunus Microsoft yazılım olayını tekeline almaya çalışıyor diyorsun da PC de yazılım olayı kimsenin elinde değil ki, tamamen başıboş. Herkes programını kendi sitesinde falan satmaya çalışıyor, çoğunluk gidip milletin sitesinden program satın almadığı için şirketler de ürünlerini çok fahiş fiyatlara sunarak program satabildikleri küçük kitleden para kazanmaya çalışıyor. Sonuçta hem orijinal kullanan kullanıcı madur oluyor, hem de yazılım şirketleri yüksek korsan kullanımdan dolayı madur oluyor. Bu yüzden de şirketler IOS ve Android'e yöneliyor. Microsoft bu duruma (sonunda) el atarak hem bu şirketlerin maduriyetini önleyebilir, hem de biz kullanıcıların mantıklı fiyatlarla yazılım bulmasını sağlayabilir. Steam de yazılım işine giriyormuş, haberin linkini aşağıda verdim, belki haberi görmüşsündür. Bu haber de Valve'nin Windows 8'e karşı olma nedeninin oyunculukla değil yazılım pazarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Valve PC oyunculuğunu eline aldığı gibi PC'de software satışını da eline almak istiyordu ki Windows 8 ile Microsoft Store geldi. Ben Valve'i de severim, Microsoft'u da severim. Bence ikisinin de PC'deki software işine el atması çok iyi bir haberdir, bu PC platformunun daha da gelişmesinin önünü açacaktır. http://bolumsonucanavari.com/?mod=okyy&pidx=1&nid=30302

Faunus

9.8.2012 03:49:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: kuntuzebani NEDEN MEMNUN KALMADIKLARININ GEREKÇELERİNİ DE SÖYLESELER DE BİZ DE BİLSEK...
Kapali hale gelen bir sistemde hareket etme konusunda kisitlilik yasarsiniz bolca. Microsoft su anda kendi tekeline almaya calisiyor bildiginiz yazilim olayini ve bu tamamen kabul edilemez bir hareket.

Faunus

9.8.2012 03:48:36

0
Microsoft sistemini kapali hale getirmeye hevesli. Umarim linuxa gecisi saglar bu yeni adimlari.

BSC Misafiri

9.8.2012 00:49:34

0
Hala win8 savunanlar var. Win8 pc oyunculuğunu öldürecek. Pc aynı konsol gibi olacak. Aynı oyunlarda casual kitleye yönlenmek için kolaylaştırdıkları gibi win8 aşırı kolay yapmışlar.

oltanoltan

8.8.2012 21:58:33

+1
Nolacak minecraft yapımcısı 20 eurodan satamayacak olay bu.

MakaveLiVII

8.8.2012 20:41:45

0
okudugum yorumlara göre hoşuma gitti

S.P.E.C.I.A.L.

8.8.2012 19:55:16

0
Steam etkisini yitirir de Valve hikayeli oyunlar çıkarmaya başlar belki artık.

SOLID SNAKE

8.8.2012 19:33:06

+1
Konsol ve Mobil oyunculuğu piyasayı ele geçirmiş durumda, Microsoft Windows 8'de de XBOX ı entegre edip tamamiyle Konsol da oynamaya dönüştürecek. Bakınız yeni Xbox Smart Glass (kontrolcü tableti)

JiggySaw

8.8.2012 19:03:55

+1
@Mr_GanGsTeR Aynen sana katılıyorum, yeni Microsoft Store sayesinde IOs'ta ve Android'de olduğu gibi bağımsız geliştiriciler de rahatlıkla yaptıkları programları, oyunları insanlara sunabilecekler ve haliyle bu da büyük şirketlerin işine gelmiyor. Tabii ilk tepki veren Steam'in sahibi Valve oldu, insanlar oyunlarını başka platformlarda yayınlayacak korkusuyla...

altunuz

8.8.2012 17:59:34

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Win7 den fazla ram yediğini söyleyen arkadaş ne windows 8 i denemis ne de hakkında bilgi okumuş neredeyse yarısı kadar ram harcıyor bilip bilmeden konuşmayalım
+ ne bilip bilmeden konuşması pcnet bunun hakkında test yapıp karşılaştırmış araştırmayan sensin dosya okuma yazma hızı yüksek olduğu doğru ama ramı boşta daha fazla yiyor ve daha çok tabletler için çıkmış bir stili var birdaha yargılamadan önce iyi araştır

BSC Misafiri

8.8.2012 17:12:27

-3
Win7 den fazla ram yediğini söyleyen arkadaş ne windows 8 i denemis ne de hakkında bilgi okumuş neredeyse yarısı kadar ram harcıyor bilip bilmeden konuşmayalım

Mr_GanGsTeR

8.8.2012 16:34:27

-1
Bağımsız geliştiriciler için kötümü olucak demiş.. Asıl Windows bağımsız geliştiricilerin önünü acıyor Windows market ile birlikte. Bunlarda be konuştuğunu bilmiyor. Ha büyük kuruluşlar için facia olur onda haklılar. Artık oyunlarını 40-60 dolar yerine 5-6 dolara satmak zorunda kalırlar.. Buda onların islerine gelmez. Ben pc yasa konsolda oydagim oyundan aldığım keyfin çok daha fazlasını iOS taki oyunlardan alıyorum ve nerdeyse 100 de biri fiyatına. Ne güzellik bu iOS devrimi Windows 8 le beraber pclerede gelecek. Sonuna kadar destekliyorum win8 i..

BSC Misafiri

8.8.2012 16:30:45

+1
Demek ki Microsoft doğru yolda ilerliyor. Bu herkesin korkmasından belli.

CrazyToones

8.8.2012 16:22:29

0
Dediğim gibi Microsoft'un market uygulamasıyla oyun satışını tekelleştireceğinden korkuyorlar. Linux devrimi olacak bence.

altunuz

8.8.2012 15:23:39

0
windows 7den daha fazla ram yiyor boştayken yani yine bir windows vista vakası olarbilir

BSC Misafiri

8.8.2012 15:22:46

0
Ben size söyleyeyim. Microsoft win8 ile pcyi konsol haline getiriyor. Gameforwindows ile pcyi birleştirdi. Bundan sonra gameforwindows desteği olmayan oyunlar çalışmayacak.

BSC Misafiri

8.8.2012 15:22:46

0
Ben size söyleyeyim. Microsoft win8 ile pcyi konsol haline getiriyor. Gameforwindows ile pcyi birleştirdi. Bundan sonra gameforwindows desteği olmayan oyunlar çalışmayacak.

kuntuzebani

8.8.2012 15:11:24

-2
NEDEN MEMNUN KALMADIKLARININ GEREKÇELERİNİ DE SÖYLESELER DE BİZ DE BİLSEK...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız