Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft: Steambox'ın Başarılı Olması Kolay Değil

Microsoft, Steambox'ın konsollar için tehdit oluşturmadığını düşünüyor gibi

      Microsoft stüdyolarının başındaki isim Phil Harrison daha önce bu görevi Sony'de de yürütmüş deneyimli bir isim. Harrison, son dönemlerin en çok konuşulan konusu Steambox hakkında bazı açıklamalar yaptı ve Valve'ın işinin hiç de kolay olmadığını vurguladı.
 
      "Konsol işine girmek gerekten zor bir şeydir. Donanım işinde çok dayanlıklı-sabırlı olmanız, büyük bir bütçenizin olması ve oldukça dengeli bir bilançonuzun olması gerekir. Her yeni donanımın pazarda tutunması mümkün değil."
 
      Valve'ın Steam ile başardığı şeye hayranlık duyduğunu belirten Phil Harrison, onların oyun endüstrisinde yaptığı işleri eleştiremeyeceğini, ama donanım sektöründe daha dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapıyor.
 
    Harrison'a göre yine de Valve küçük ölçekte başarılı olabilirmiş, ama bir donanım devi olması her ne kadar arkasında Steam gibi popüler ve kaliteli bir servis olsa da pek de mümkün değilmiş.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC Steam Box Phil Harrison
Raiden'ın Gray Fox Kostümünden İlk Görsel Sony: Konsolların Yok Olması Mümkün Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

11.1.2013 20:56:42

+1
Konuşulmak ,Microsoft gibi bir firmaya bile bunları söyletebilmek başarıdır . Pc oyun camiasında yıllardır gönülden istediğim bir şeydir - aynı konsollardaki gibi optimize bir sistem kurulmasını - ki steambox bunu gerçekleştirebilirse çok iyi bir oyun deneyimi yaşayacağımıza inanıyorum pclerde.

crash95

11.1.2013 20:32:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri half life 3 steambox exc. olursa işte ozaman oturup ağlar microsoft
Half-Life 3 steambox'a özel çıkarsa, counter-strike, portal ve diğer valve oyunlarıda steambox'a özel çıkacak demektir. O zaman artık bilgisayarda counter oynamak yalan olur.

cemmedagon

11.1.2013 18:52:25

-2
LÜTFEN ŞU MİCROSOFTU BİRİ SUSTURSUN,İLLA KENDİ LEŞ XBOX U SATSIN DİYE ÇAMUR ATMADIKLARI YER KALMADI,1 EA 2 MİCROSOFT,NEDİR BU ADAMLARDAN ÇEKTİĞİMİZ ANLAMADIMKİ !!! (ACTİVİSİON BLİZZARD I SAYAMIYORUM BİLE !!)

itachi237

11.1.2013 18:27:35

0
steam box birde diğer konsollardan çok daha pahalı ve valve para istiyorsa hakkını verir. öyle bir firma çünkü. bu konsoldan ümitliyim. ms'da steam ve steambox linux kullanacak diye kin kusmuş resmen ayrıca konsol yarışındada karşısına bir firma çıktı. hemde bu adamların işi oyun. oyun alanında hep devrimsel ürünleri olmuştur. kendileri oyuncu bir kere. ama microsoft donanımda üreten ama esasında bir yazılım şirketi. oyunla valve kadar iç içe değiller. tamam xbox üretiyorlar oyun bölümleri var birşeyler yapıyorlar ama valve kadar bu işe gönül verdiklerini sanmıyorum. valve'in aklında ne varsa yapacaktır tam anlamıyla yapacaktır. bakalım steambox xbox720 ps4 çıkınca neler olacak.

BSC Misafiri

11.1.2013 17:22:19

0
İçinde windows yerine linux le geldiği için mi başarısız olacakmış. Steamdeki fiyatlandırma politikasını izlerse öyle bir başarılı olur ki...

BlackBeasT

11.1.2013 15:15:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: darknesssss

nasıl bi anlayışın var snn ya adamın konsola çamur attığı felan yok başarılı olması zor diyo sadece
EDIT 2 Haberi 1 daha oku başarlı olması zor demiş ,neden demiş ,niye demiş ,diyen kimmiş ,kendi içinde bu soruları kendine sor, Senin anlama yardımcı olmak için haber içinde neden çamur atmak istediğini yazdığımı umarım anlarsın sanmıyorum ama ben yinede deniyim bakalım başarılı olabilicekmiyiz... Harrison'a göre yine de Valve küçük ölçekte başarılı olabilirmiş Steam gibi popüler ve kaliteli bir servis olsa da pek de mümkün değilmiş Şimdi diğer yorumlarıda oku bunları 1 potada birleştir ne anladın günün amortisi bizi buldu Ya bana alay ediyorsun diyorlar ya bunu ne yaparsın alaya alıp gülüp geçicen NOT:Senin anlaman için elimden gelini yapıyorum Ekşi sözlük: Çamur Atmak:agir dayanagi olup olmadigi kesin olmayan tespitleri yapma sureci.. Kaynak: http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=camur+atmak / Elimden gelen bu daha fazla 1 şey yapamam senin için...

BSC Misafiri

11.1.2013 14:55:28

0
half life 3 steambox exc. olursa işte ozaman oturup ağlar microsoft

darknesssss

11.1.2013 14:20:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC MS endişesini Steam yeni konsoluna çamur atarak dile getirmiş, Donanım ne alaka sen yaptığın oyun konsolu 8 yıldır aynı sabit sistemle piyasada bulunduyorsun ,Steam oyun konsolu yapınca neden tırsdınız ? Lunix tabanlı olup geliştirici desteğini alırsa senin windowsun ve xbox korkulu rüyası olucağı için mi...:D
nasıl bi anlayışın var snn ya adamın konsola çamur attığı felan yok başarılı olması zor diyo sadece

TheBladeRunner

11.1.2013 14:19:36

0
arkasinda Valve gibi bir firma varken basarili olmamamasi icin her hangi bir sebep yok.Oyun firmalari tam destek verip Linux tabanli OGL ile hazirlanmis oyunlari bu konsolla onumuze sunarsa iste o zaman Ms un korkulu ruyasi olur.Bir de baska bir olay var pc endustrisinin en ustunde bulunan Ms oyun yapimcilarinin bu konsola destek vermesine ne kadar izin verir ha diyeceksinizki her firma ozgurdur diledigini yapar ama buda Ms :D:D Konsol ile pek bir bilgim yok durust olmak gerekirse:Bildigim kadari ile yeni bir konsol olmakdan ziyade sabit donanimli ki donaniminin yeni konsollara es deger olucagini soylemisti Gabe amca mini bir pc olacak ve steam ustundeki butun pc oyunlarini oynayabilecegiz dedi...Tam olarak aciklik getiremedigim noktalarda sunlar: 1.Pc oyunlarini oynamak icin kesinlikle windows destegi olmasi gerek.Konsol Linux tabanli gelirse ve firmalar oyunlarini Linux a gore portlamaz ise bu cihaz da pc oyunlarini nasil oynayabilecegiz? 2.Gabe Newell in dedigine gore sabit donanimli olacak cihaz ama pc oyunlari her gecen sene daha yuksek sistemler istiyor yani bu cihaz da bir dar bogaz yaratacakmi? 3.Sabit donanimli olucagindan oyunlar cihazin donanimina gore mi optimize edilecek(sonucda bahsettigimiz pc oyunlari ve cihaz sabit donanimli demek istedigim yarin obur gun yuksek sistem isteyen oyunlari cihazin nasil kaldirabilecegi) 4.PC oyunlarini oynatmak dsinda konsollardaki gibi ozel oyunlar bu cihaza gelecekmi? Son olarak da bisey eklemek istiyorum:Sonucda her ne olursa olsun "konsol" diyebilecegimiz bir urun sunuyor Valve ve donaniminda da iddaali.Ms ve Sony icin bence buyuk bir rakip ve buda yeni konsollarin donanimsal ozelliklerini etkileyecek gibime geliyor demem o ki yeni nesil konsollar ilk belirlenen dev kitlerinden daha iyi donanimlarla gelebilirler...

orrawad

11.1.2013 14:16:30

-1
Bu nedenle, Microsoft ve Sony indirim ve daha fazla ve daha iyi iş gerek ..

Crynet

11.1.2013 14:08:20

-2
Valve Konsol Değil HL 3 çıkarsın :)

rambocuk

11.1.2013 13:43:27

0
muhteşem grafikler ve oynanabilirlik ve harika ex oyunlar yapsınlar işi götürür :)

BitirimAbi

11.1.2013 13:18:53

0
steambox'un amacı pcye çıkan oyunları çalıştırmak değilmi.yoksa geliştiriciler direk steambox'a oyun yapmak mı zorunda ps3 gibi falan.yani şuan steamda pc farcry 1 var bende steambox'u aldığımda hiç bir değişiklik yapmadan oynayabilirmiyim o oyunu.

- The Stig -

11.1.2013 13:13:35

0
kıskançlık çığlıkları gelmiş..microsoft bile bunun teleşanı daha çıkmadan yaşıyorsa eminim Valve 10 numara bir iş yapacak.. Böylelikle microsoft ve sony indirim ve daha iyi işler yapmasını gerektirecek.. 8 senede bir çıkan konsollar yerini 4 belki 5 seneye bırakabilir.. Sadece Valve'nin değil Nintendonunda bu yarışa iyi bir şekilde hazırlandığını düşünürsek ileride satın alınabilecek yeni Valve ile birlikte 4 hatta 5 bile olur.. 3 büyüklerin devri kapanmaz tamamda.. Ortalığı biraz karıştıracak kızıştıracak rakip lazım.. Buda tabiki Valve..

BlackBeasT

11.1.2013 12:52:38

+2
MS endişesini Steam yeni konsoluna çamur atarak dile getirmiş, Donanım ne alaka sen yaptığın oyun konsolu 8 yıldır aynı sabit sistemle piyasada bulunduyorsun ,Steam oyun konsolu yapınca neden tırsdınız ? Lunix tabanlı olup geliştirici desteğini alırsa senin windowsun ve xbox korkulu rüyası olucağı için mi...:D

alemburda34

11.1.2013 12:42:59

0
Steam'da bu fiyatlar varken konsolu her türlü satılır !

Tecnique

11.1.2013 12:39:28

-1
Haklı doğrusunu söylemek gerekirse ama steam desteği gelirse alınır bu cihaz , ayrıca sanırım türkiyeye gelmez

BSC Misafiri

11.1.2013 12:35:37

-2
konuştu bal kadağa

St Batuhan

11.1.2013 10:47:18

0
Live sayesinde önemli bir başarım gösteren Xbox var elimizde, hmm bu durumda gerçekten başarımı kuvvetli Steam o zaman o noktayı hallediyor, diğer taraftan Linux tabanlı olması ile oyunların geçişi çok gecikmezse -ki şimdiden yapılanlar ve yapımda olanlar var [misal l4d2 idi galiba windows sürümünden yüksek performans bile veriyordu] - o zaman gayette tutulur. Oturma odası için olduğuna göre sıkıntı yok, normal bilgisayarı olup oturma odasına da böyle bir şey alacak çok kişi olacaktır (daha iyi versiyonunu tabi bu durumda, çok iyi değil)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız