Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft CEO'su Sony ile Gerçekleştirdikleri Bulut Oyunculuk Ortaklığı Hakkında Konuştu

 
 
Sony Corporation ile Microsoft yaklaşık iki ay önce bulut oyunculuk ve içerik streaming çözümleri için ortaklıklarını duyurmuştu.
 
Fortune ile bir röportaj gerçekleştiren Microsoft CEO'su Satya Nadella bu ortaklık hakkında konuştu ve Satya Nadella tarafından belirtilene göre, bu iş modelinde kendilerine yarar sağlayabileceklerini düşündükleri için ortaklığın gerçekleşmesinde ilk adımı Sony atmış.
 
"İlk olarak, her şey Sony tarafından ileri sürüldü. Tüm potansiyel ortaklara bakarak kime güveneceklerini düşündüler ve rekabet etmemize rağmen ayrıca ortak olduk. Sonuç olarak Sony'nin kendi IP oluşturma işlemlerinde başarılı olabileceğinden emin olmak için ister bulut teknolojisi isterse de yapay zeka teknolojisi olsun onlar için en iyi işi yapacağız."
 
Satya Nadella ayrıca Sony'nin kamera ve silikon yonga tarafındaki çalışmalarından bulut bilişim teknolojisinde fayda sağlayabileceklerini belirtti.
 
Daha önce duyurulduğu üzere, Sony Corporation ile Microsoft "eğlence platformlarında ve yapay zeka çözümlerinde müşteri deneyimlerini geliştirmek ve bu konularda yeni inovasyonlar" yapmak için ortak çalışacak.
 
İki şirket "kendi oyun ve içerik streaming servislerini desteklemek için Microsoft Azure'ın gelecekteki bulut çözümlerinin geliştirilmesi" üzerinde ve "Sony'nin oyun ve içerik streaming servisleri için mevcut Microsoft Azure veri merkezi tabanlı çözümlerin kullanımı" üzerinde birlikte çalışacak. Şirketler "dünya çapındaki müşteriler için daha gelişmiş eğlence deneyimleri sunmayı ve içerik yaratıcıları için daha iyi gelişen platformlar kurmayı" hedefliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dualshockers
Phoenix Point Aralık'a Ertelendi Nintendo 3DS YouTube Uygulaması Kapatılıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-E87629FD5

30.7.2019 19:48:33

+1
Zaten yapamıyorlar, oyunu beceremiyor adamlar, kafalarına dank etmedi hala. 3 nesildir dayağı yiyor, stres topu oldu koca şirket. Server, cloud vs o işlere bakmaları daha doğru.

İdrak İstimlak

30.7.2019 18:50:03

+1
Sony kısaca "Micro, aslanım sen oyun yapma, server, merver işleri sana yeter" demiş. Bu Sony de az değil...

Concordato

30.7.2019 17:51:58

0
Bakalım Google'ın stadia hamlesine bir cevap verebilecekler mi...

aykut291

30.7.2019 16:02:20

+1
Biz Oyun kısmıyla ilgileniyoruz.

David Attenborough

30.7.2019 14:12:34

0
10 yaşındaki çocuklar gibi konsolları kıyaslayanlar gelmiş bile.

Persona_Non_Grata

30.7.2019 12:02:37

+4
Senin kafanın basmadığı olay şu; kimse microsoft a laf etmiyor, bizi microsoft un ne kadar parası var, ne kadar marka değeri var ilgilendirmiyor. Ben windows 95- windows 10 a kadar tüm windowsları pc lerimde kullandım mesela. Biz XBOX tan bahsediyoruz, xbox ın playstation karşısındaki acizliği ezikliğini anlatıyoruz. Sen ise konunun oyun kısmını geçip vay efendim microsoft şöyle marka şöyle zengin, bize ne ? Ben burada Sony kameralarından ürettiği lenslerden bahsedip, tüm sinema sektörü Sony olmasa olmazdı gibi saçma sapan alakası olmayan bişey yazsam millet esas ona güler geçer. O yüzden konu dışına taşıpta odağı Xbox tan başka yerlere çekmeye çalışma.

Guest-AEF248198

30.7.2019 11:18:52

+3
Microsoft şu gördüğün düntada en değerli on marka arasında kalkıp burada "exğulisi oyunu yoğğğ sen kimsin baş edesen Sony'le" diye saçma sapan yorum görüyoruz ulan ne güldüm be...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız