Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Marvel's Spider-Man Remastered'a İlk Bakış

 
 
Eylül 2018'de PlayStation 4 için çıkan Marvel's Spider-Man oyunu yenilenerek PlayStation 5'e geliyor.

Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Insomniac Games, Marvel's Spider-Man Remastered'ı detaylandırdı.
 
En büyük değişikliklerden biri Peter Parker'ın yeni yüz modeli. Remastered versiyonda Peter Parker'ın Yuri Lowenthal'a daha çok benzemesi için John Bubniak yerine Ben Jordan ile çalışılmış.
 
Remastered versiyon ayrıca iyileştirilmiş karakter ve çevre modelleri, ray-tracing yansımalar ve gölgeler, daha iyi ışıklandırma, yeni gökyüzü ve hava durumu, sokaklarda daha fazla araç ve insan, üç yeni kostüm (bunlardan biri The Amazing Suit), yeni fotoğraf modu, hızlı yükleme süreleri, 3D ses, DualSense kablosuz kontrol cihazının dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler özelliklerini içerecek. Performans modunda 60 kare hızında çalışacak.
 
Marvel's Spider-Man Remastered sadece Marvel's Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition aracılığıyla ulaşılabilir olacak. Marvel's Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition fiyatı $69.99 / €79.99 ve 12 Kasım'da çıkışını gerçekleştirecek.
 
Peter Parker'ın Yeni Yüz Modeli
 
 
60FPS Performans Modu
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PlayStation Blog Marvel's Spider-Man: Miles Morales PlayStation 5 PS5 Sony Interactive Entertainment Insomniac Games
DreamHack Open Fall 2020 CS:GO Turnuvasının Grupları Duyuruldu! Intel Extreme Masters 2020 New York Grupları Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.10.2020 00:43:47

0
Hey gidi günler hey eski 2004 yıllarındaki ilk oyun konsollarının o zman ki çocukluk halimiz ile aldığımız zevk suan hiç bir oyunda yok farkındamıyız?

aterikasedi

1.10.2020 15:48:21

0
Neyse Resident Evil 3 kırılmış gideyim de bi ona bakayım

eskhi80

1.10.2020 15:40:42

0
Allah’ın sopası yok işte,Halo Infinite ile dalga geçiyorlardı ama bu daha beter olmuş. PS4 versiyonu yer yer daha iyi duruyor. https://www.youtube.com/watch?v=YK-DKgsCt5Y&feature=youtu.be

Metal-Gear

1.10.2020 15:20:00

+1
Kesinlikle. RTX ve 4K çığırtkanlığı yerine mevcut grafik teknolojisini sonuna kadar kullanmayı tercih etseler çok daha iyi grafikli oyunlar görebilirdik bu konsollarda. Ama işte pazara göre davranıyorlar, adama 4K de direk atlıyor. Xbox'da 4K - 120 fps oyun oynanacak çığırtkanlığı bile yapılıyor bi tane eski nesil Dirt 5 120 fps olacakmış diye - ki hangi çözünürlükte 120 fps olacak belli değil. Bunun en güzel örneği bence UE5 demosu. Çünkü o demoda RTX teknolojisi yok, ışıklar için Epic'in geliştirdiği Lumen teknolojisi kullanılıyor, ama sonuç RTX'den çok daha etkileyiciydi. Çünkü film kalitesinde Assetler kullanılabilmişti. Çözünürlükte 4K değil 2K - dinamikti demo'da. Ama gel gör ki şu anki bütün 4K'lı ve RTX'li oyunlardan çok daha şahane görünüyordu sunumdaki demo oyun. İşte önemli olan bir sahnenin içini nasıl doldurduğunuzdur. Eğer içi boşaltılmış bir 4K veya içi boşaltılmış bir RTX kullanıyorsan bunun adı pazarlamadır. O yüzden bu konsollara zaten en az 2 yıl süre tanıyorum, 2 yıl sonra yerleşik oyun motoru teknolojileri kullanılırsa (Nanite ve Lumen türevleri) ve 2K çözünürlüğe ağırlık verilirse şahane grafikleri olan oyunlar görürüz konsollarda. Bu konuda da en yüksek başarımı PS5 exclusive oyunları elde eder. Tek platformu sömürdükleri için çok titiz çalışmaları ve konsolun yapısına uygun işlem metodları geliştirmeleri mümkün oluyor. Exc oyunlardaki görsel başarı doğrudan bununla alakalıydı zaten hep. Gerçi bizim gibi parası çöp olmuş bir ülkede artık çoğunluk PC kanadına kayacaktır.

xRedLineTRx

1.10.2020 13:08:28

+1
Ben hayatımda böyle mükemmel bi açıklama görmedim.

BSC Misafiri

1.10.2020 11:51:52

0
Neden bilmiyorum 30 FPS daha doğal geldi 60 FPS'ye göre...Ayrıca bence PS4 daha fazla detaya sahip PS5'ten..Benim anlamadığım aynı oyunu direk alıp, 4K 60 FPS oynatamıyorsa bu nasıl yeni nesil oluyor..Daha eski nesilin oyununu oynatamıyor..İşin komik yanı 60 FPS vermek için çözünürlüğü düşürüyor ama buna rağmen PS4 ile aynı detay kalitesine sahip olmuyor.. Valla çok ilginç...Acaba bu Ray Tracing'mi çok zorluyor..Keşke hiç bulaşmasalardı..

aterikasedi

1.10.2020 11:39:11

+2
Açıklama için teşekkürler.Sonuç olarak rt render çözünürlüğü ve lod düşürülerek yansıma rt diyemeyeceğimiz seviyede kalitesiz bir hale gelmiş.Ben onu rt olarak kale almam.Canavar pclerin bile hala işin içinden çıkamadığı bir işlemi bu konsollardan bekleyemeyiz tabi.Bana burada rt var diyorsa ben o yansımada görüntünün aynısını göreceğim kardeşim.En azından bir takım değerler düşürülse bile oradaki görüntünün aynısıymış hissi uyandıracak.Bu görünmtüde ise bariz bir fark var.Arabalar dışında ağaçlarda da muazzam bir detay kaybı var.Ona da rt demesinler bi zahmet. Keza Crysis remasterda da yazılım tabanlı bi rt yöntemi kullanmışlar.Karakterlerin yüzleri yanlış aydınlanıyordu resmen.Berbat gözüküyordu.Daha rayına oturmamış bir sistemi böyle erkenden kullanıp da rezil sonuçlar göstermesinler bizlere. Rt yerine eski usül yansıma çözünürlüğünü arttırsalar , gölge çözünürlüğünü ve mesafesini arttırsalar , çizim mesafesini arttırıp lod seviyelerini yükseltseler göze daha hoş gözüken oyunlar elde edilirdi buna da kimse hayır demezdi.Rtyi de bir sonraki nesil adam akıllı kullanırlardı bu şekilde kepaze işler görmezdik.

rambocuk

1.10.2020 09:39:54

0
Örümcek adamın binaladın arasındaki savruluş hızını asla hissedemedim bu oyunda oda SSD yok diye düşünmüştüm bunla ilgili tek bir kare yok ssd min gücünü kullanarak binalar arasında hızla süzülemeyeceksek ne anlamı kaldı bu SSD nin sıf yükleme süresimi,60 FPS modunda pro ile aynı görünüyor

EdmonnDantess

1.10.2020 08:36:03

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Rachsuchtig Hortlatin tabi. Uncharted, Last of Us, GoW bunlarin da pc versiyonlari için çok beklersiniz.
Bu oyunlar PC'ye gelir veya gelmez ayrı konu da, gelebilecek olması senin neden bu kadar zoruna gidiyor.

BSC Misafiri

1.10.2020 07:37:14

0
Karşılaştırma videosu izledim daha şimdiden neden Ps5 pro’yu beklemeniz gerektiğini anlatıyor resmen. :D Oyunu 60fps oynadığınız da birçok detaydan arabalardan feragat etmeniz gerekiyor, sokaklar bomboş kalıyor. Daha birçok detay uçup gidiyor. Yani oyunu daha düşük çözünürlükte bile aynı kalitede 60 fps oynatamayan bir konsol ile karşı karşıyayız.

Venom59

1.10.2020 01:58:49

+2
Yalnız bırakın grafik geliştirmelerini ortalık karakterin görünüşünün değişmesinden dolayı baya bir karıştı. Ben dahil çok oyuncu bu durumdan memnun değil. Insomniac Games ve oyununun yapımında büyük rolü olan Creative Director Bryan Intihar tweet yağmuruna tutuldu ve bahsettiğim kişi açıklama yapmak zorunda kaldı. Ve yapılan açıklama haberde de geçtiğin gibi bana göre de çok saçma. Karakterin görünüşü 8 yıldır Spidey olan Peter için oldukça iyiydi ve birçoğumuz oldukça sevip alışmıştık. Sırf karakteri seslendiren kişiye benzemiyor diye bu elemanı koymuşlar. Madem böyle düşünüyorsunuz başından bunu yapamayacak kadar aptal mıydınız? Şimdi mi aklınıza geldi, karakteri seslendirenle oynayan kişi birbirine benzesin diye ?? Şu an söyleyeceğim her ne kadar fazla iddialı olsa da bu kararla kendi kuyularını kazabilirler.

Metal-Gear

1.10.2020 01:59:22

+8
CubeMap ile, veya teknik ismi ile Reflection Probs kullanılarak yapılan sahte yansımalarda cadde'de uzakta duran hareketli nesnelerin yansıması gerçek zamanlı olarak kaydedilemez hocam. CubeMap panoramik bir fotoğrafın roughness ya da glossiness ve PBR sistemde Metalness kanalındaki bilgilerin okunarak gerekli texellerde gösterilmesidir çünkü. Şu aşağıdaki resim CubeMap gibi bir yansıma tekniğinde kullanılabilecek bir panoramik fotoğraftır örneğin, onun bir altındaki ikinci resim ise PBR Shader ortamında hem bu Map'i açtığım, hem de tam yansımalı bir objenin üzerinde gösterdiğim hali: CubeMap'in çalışma mantığı bu, HDRI bir imaj ile yapıldığı için 3D sahne içerisindeki hareket eden ve çok uzakta duran objeleri hareketli bir biçimde göstermek mümkün değildir. CubeMap'te sahne fotoğraflansa bile bunun için bir RayDistance belirlenir veya önceden 3D ortam 2D düzleme render to texture şeklinde bake edilir, ardından yansıtıcı yüzeylere Reflection Probs ile tanıtılır. Bunların hangisini yaparsanız yapın, elinizde sabit bir imaj olmak zorundadır. Yukarıdaki resimlerde yapmış olduğum gibi yani, yöntem bu şekilde. Spider Man'deki fotoğrafa bakınca cadde ve araçların konumu doğru görünüyor, bu araçlar rasgele NPC'ler sınıfında olduğuna göre CubeMap ile render to texture edilmiş olmaları mümkün değil. Dinamik assetler bunlar, statik asset değiller. Yani oyunu her açtığında orada başka bir araba olacaktır, hepsi de camda yansıyacaktır. Bunu yapmak için Ray Tracing içeren bir hesaplama yöntemi kullanılması lazım. Cadde uzakta, arkadaki binalar uzakta, bulutlar keza en uzakta duruyor ama hepsinin konumu ve biçimi doğru gözüküyor. Bunun CubeMAp olması imkansız o yüzden, burada sahnede görünen şeyler direkman hesaplanmış. RayTracing tek çare yani bunu yapmak için. Ya da alternatif olarak Screen Space Reflection kullanmanız lazım ki o da zaten kamera kadrajının dışında kalan hiçbir nesneyi yansıtmaz. Çünkü kadrajın gördüğü alanların dışında kalan bütün Buffer biçimleri ve Z-Derinliği bilgisi kaybediliyor, bu yüzden SSR ile de bu sahnenin render edilmediği belli. Burada olan şeyi size söyleyeyim: Oyunda gerçekten RTX var, sadece RTX çözüzünürlüğü ile oyunun raw çözünürlüğü aynı değil. Yani oyun örnek veriyorum 4K'da mı render ediliyor? RTX 720p fotoğraflama yapıyor. 4K RTX + 4K ekran çözünürlüğü diye bir şey yok yani sahnede. Bu her iki konsol içinde geçerli olacak bu arada, RTX çözünürlüğü grafik programlayıcıları tarafından belirlenecek, output çözünürlüğü ise PC'lerde kullanıcı tarafından, konsollarda da performans mı çözünürlük mü ayarı üzerinden yine oyuncular tarafından belirlenecek kimi oyunlarda. Bu da demek oluyor ki yeni nesil konsollardaki bütün RTX çözümler, mevcut Raw render çözünürlüğünden düşük olacak. Ray Tracing'de çözünürlük, Sample sayıları ile belirlenir. Örneğin yapımcı der ki, sahneyi RayTrace ile render etmek için 128 adet Ray kullanılacak. Bu 128 adet Ray ise örnek veriyorum gerçek zamanda 1280x720 çözünürlüğünde RayTracing fotoğraflaması yapacak. İşte bu yüzden konsolda oynanacak pek çok oyunun RTX kalitesi ile Rasterlenmiş görüntü kalitesi aynı olmayacak. Spider Man'de de gördüğünüz şey bunun ta kendisi işte, raster görüntü ile RT görüntünün çözünürlüğü; teknik adıyla Ray - Sample oranları aynı değil. Bir diğer mevzu ise, uzaktaki nesneler normal şartlarda Level of Detail'ın sunduğu Vertex sayısına tabii'dir. Bunun anlamı şu: siz oyunlarda çok uzaktaki nesnelerin yüzeylerde yansıdığını görürken, onlar kamera vektörünün uzağında kaldıkları için LoD çözünürlüğü üzerinden RTX'e fotoğraflanırlar. İşte bu yüzden modelleme kalitesini de LoD'nin sunduğu kadarınca görebileceksiniz. RTX'in tüm platformlarda çalışma mantığı budur, işin zaten kod tabanına inseniz işlemin bu şekilde yürütüldüğünü görebilirsiniz. Işınlar geliştiricinin belirlediği örnekleme sayısınca kaliteli RTX sunabilecekler. Hatta konsol sürümlerinde eminim Ray Distance'ı da kısacaklardır bazı durumlarda. Konsollar öyle 4K + 1:1 RTX falan oynatacak cihazlar değil, oyuncuların çoğunluğundan fazlası bu konudaki detayları bilmedikleri için yapımcılar da güzel pazarlıyor 4K'ydı RTX'di olaylarını. Şu an PC platformunda bile Hybrid Rendering metodu üzerinden RTX kullanılıyor, raster + rtx bir arada çalışıyor henüz Nvidia'nın bile tam olarak oturtamadığı bir sistemde AMD'nin ürettiği konsolun RTX'inden uçuk kaçık sonuçlar beklemesin hiç kimse. Hepi topu 500 dolarlık bir alet aldığını bilsin herkes, parası kadar RTX, parası kadar 4K.

Funder

30.9.2020 23:25:14

+2
birde 80 euroya satıyorlar. Xboxcu adam niye satmıyor abi ? Bendeki gears 5 series x de direkt 4k 120fps çalışacak. xbox sana tekrar para ver lan, 4k60'dı 4k 120 yaptık para dökül diyor mu ? xboxta tek tuşla dönüyor oyunlar bi üst sürümlerine. İki üç tane reflection, dandik ray tracing ekleyip yeni oyun diye satacaklar inanamıyorum. sağda solda saçma sapan garabet 480p yansıma görüntüleri var komedi resmen. 4k renderlanan oyunda 480p 240p assetler bulunacak dandik uyduruk ray tracing uygulaması namına. O 36 cu bir yerlerine... neyse

Rachsuchtig

30.9.2020 22:53:37

+4
Hortlatin tabi. Uncharted, Last of Us, GoW bunlarin da pc versiyonlari için çok beklersiniz.

keremec

30.9.2020 22:52:35

+2
Bu mesajı da not aldım hocam. Pc'ye duyurulduğu gün tekrar hortlatırım Hazır demişken, Uncharted pc versiyonu için de çok beklersiniz yazarsanız makbule geçer

Rachsuchtig

30.9.2020 22:48:14

0
Hayallerde yaşıyor bazı arkadaşlar

betadragon

30.9.2020 22:43:52

0
Miles morales demosundada insanların çoğunun yerde yansıması çıkmıyodu aynı mantık

BSC Misafiri

30.9.2020 22:28:02

+2
quote:

Orjinalden alıntı: aterikasedi Ayrıca oyunda ray tracing var deniyor fakat fake ray tracing belliki.Caddede duran iki araca bakın bir de yansımada gözüken araçlara bakın.Yansımada gözüken görüntü gerçek görüntünün detayı düşürülmüş hali.Araçların model kalitesi düşürülmüş ve gölgeleri de yok.Bu şekilde görüntüyü cam-ayna gibi yüzeylere cubemap yöntemiyle yapıştırıp ray tracing efekti vermişler.Yersen.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Hocam buna fake denilmez ki, Sadece yansıma kalitesi ultra değil..Belli ki yakın mesafe gayet netken uzak mesafelerdeki detaylar zayıf kalıyor.Bu zaten beklenen birşey..

Funder

30.9.2020 22:23:24

0
Peterin yüz olmamış.

BéTo

30.9.2020 22:20:54

0
Evet uzun sürebilir ama gelecek

BSC Misafiri

30.9.2020 21:38:47

0
Tamam anladık Yuri Lowenthal ile daha uyumlu bir surat istemişler de yahu bu elemanın neresi Peter ? :D

Curtius

30.9.2020 21:33:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Oynaması en akıcı oyun Tlou2 dir.Animasyonlar vs.En dolu ve kaliteli oyun bence Gow ve Rdr 2 dir.İkisi de bence eşittir.En güzel grafik Tlou 2 ve Rdr 2.En iyi hikaye anlatımı Gow ve Tlou 2.Rdr 2 nin hikaye anlatımını çok sevsemde direkt anlatımları yeğliyorum.
BSC Misafiri ödüllerinin sonuna geldiniz. Bir sonraki post'ta görüşmek üzere.

BSC Misafiri

30.9.2020 21:32:38

0
ok güzelmiş, şimdi 60 fps bloodborne remaster göster

aterikasedi

30.9.2020 21:17:56

+3
Ayrıca oyunda ray tracing var deniyor fakat fake ray tracing belliki.Caddede duran iki araca bakın bir de yansımada gözüken araçlara bakın.Yansımada gözüken görüntü gerçek görüntünün detayı düşürülmüş hali.Araçların model kalitesi düşürülmüş ve gölgeleri de yok.Bu şekilde görüntüyü cam-ayna gibi yüzeylere cubemap yöntemiyle yapıştırıp ray tracing efekti vermişler.Yersen.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Rachsuchtig

30.9.2020 21:14:49

0
Çok beklersiniz

aterikasedi

30.9.2020 21:13:03

0
Görüntü aşırı keskin gözüküyor.Hafif yumuşatılması gerek.

BéTo

30.9.2020 21:01:17

+2
Pc'ye gel hadi

tekel2000mavi

30.9.2020 20:57:58

0
Bu kim la

BSC Misafiri

30.9.2020 20:46:50

+1
Oynanış videosunda gölgelerin tırtıklanması hiç hoşuma gitmedi, Ps4 Pro'da hiç öyle birşey hatırlamıyorum..

BSC Misafiri

30.9.2020 20:39:08

+1
Oynaması en akıcı oyun Tlou2 dir.Animasyonlar vs.En dolu ve kaliteli oyun bence Gow ve Rdr 2 dir.İkisi de bence eşittir.En güzel grafik Tlou 2 ve Rdr 2.En iyi hikaye anlatımı Gow ve Tlou 2.Rdr 2 nin hikaye anlatımını çok sevsemde direkt anlatımları yeğliyorum.

BSC Misafiri

30.9.2020 20:39:06

0
Hiç beğenmedim çok klasik bir yüz..

BSC Misafiri

30.9.2020 20:28:41

+1
Oynanış olarak sekiro ile birlikte en çok hoşuma giden oyun spiderman dır.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Marvel's Spider-Man: Miles Morales
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız