Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Like a Dragon: Infinite Wealth - Sujimon Mekaniği Detayları

 
 
Yayıncılığını Sega ve geliştiriciliğini Ryu Ga Gotaku ekibinin üstlendiği aksiyon rol yapma oyunu Like a Dragon: Infinite Wealth için yeni detaylar ortaya çıktı. Geçtiğimiz süreçte yaptığımız haberlerle beraber oyun hakkında birçok detayı sizlere aktardık ve şimdi ise bu detaylara yeni içerikler eklenmiş durumda. Bu kapsamda açıklanan detaylara göre oyunda yer alan Sujimon içeriği hakkında birtakım bilgiler sunulmuş durumda.
 
Şehrin her yerinde Sujimon olarak bilinen bu tehlikeli kişiler kol geziyor. Dolayısıyla bizim de bunları indirmemiz ve ekibimimize dahil etmemiz oyun içerisindeki temel unsurlar arasında yer alıyor. Bu konumuz da Sujimon ile ilgili detayları sizlere aktaracak ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağını detaylandıracağız.
 
Bu karakterler yakalanabiliyor
 
 
 
Öncelikle Sujimon, oyunda ortadan kaldırmamız gereken temel karakterler arasında yer alıyor. Bunları toplayabileceğimiz ve onları savaşa sürükleyebileceğimiz bir mekanik de oyundaki yerini koruyor. Oyunda Sujimon ustası olmayı hedefleyebiliyor ve bu kapsamda dilediğiniz gibi bu kişileri de toplayabiliyorsunuz. Bu kişiler aynı zamanda şehrin dört bir yanında kol geziyor ve bunları kendi savaşlarınızda kullanabiliyor ve aynı zamanda onları antrenör kapsamında eğitebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında üçe üç yarışmalarda yönetebileceğiniz bu kişiler gerçekten de oyun içerisinde ön plana çıkan gruplar arasında bulunuyor. Nitekim bu grupları kendi lehimize kullanabiliyor ve savaşlarda bunları dilediğiniz gibi öne sürebiliyoruz. Bunun dışında bu grupları gösterecek olan çeşitli ekran görüntüleri de paylaşılmış durumda. Konu içerisinde bu ekran görüntülerinde görebilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabilirsiniz. Oyun içerisinde bol bol bu gruplarla beraber karşılaşacak ve bunlara neler yapacağınız, nasıl eğiteceğiniz, ekibe hangisini davet edebileceğiniz ve daha fazlası tamamen sizin seçimlerinizle beraber şekillenecek.
 
Sujimonlarla takım oluşturabiliyorsunuz 
 
 
 
En iyi takımı oluşturmak için Hawaii bölgesinde dilediğiniz gibi gezecek ve tozabileceksiniz. Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi Sujimon gruplarıyla beraber arkadaş olabilecek, onlarla etkileşime geçmek için yakınlarına gidebilecek ve onları dilediğiniz gibi eğitebileceksiniz. Üst düzey bir eğitmen olmak için elbette burada büyük bir uğraş verecek ve usta olmak için de bunlarla beraber oyundaki yerinize alabileceksiniz. Burada diğer eğitmenlerle beraber yarışabilecek ve aynı zamanda Sujimon gruplarını savaş dünyasına katabileceksiniz. Bu grupları dilediğiniz gibi yönetmek ve bu gruplardaki karakterlerin nasıl bir güce sahip olduğunu belirlemek tamamen sizin oynanışınıza göre değişkenlik gösterebilecek. Oyunda her Sujimon karakterin farklı özellikleri karşımıza çıkacak. Bu özelliklerle beraber elbette oyunda farklı kombolar gerçekleştirebileceğiniz bir mekanik bulunacak.
 
Bunun dışında geliştirici ekibinin belirttiğine göre Sujimon kapsamında aynı zamanda arka plan hikayesi de bizlere sunulacak ve hikaye boyunca ilerledikçe farklı gruplarla ve karakterlerle beraber tanışabilecek ve onların arka plan hikayelerine de konu olabileceksiniz. Bunun dışında bu karakterleri dilediğiniz gibi donatabilecek ve aynı zamanda onları gerçek zamanlı olarak savaşlara çağırabileceksiniz. Dolayısıyla Sujimon karakterleriyle beraber gerçekten oyunda büyük bir birliktelik kuracak, bunlarla beraber savaşları atlatabilecek, onları savaşlarda dilediğiniz gibi kullanabilecek, dilediğiniz gibi özelleştirilebilecek ve kişiselleştirilebilecek, gerçek savaşlara doğrudan çağırabilecek ve gerçek savaşlarda bizlere yardımcı olabilecek.
 
Bu karakterler ne kadar güçlüyse o kadar çok büyük düşmana alt edebileceğiz. Dolayısıyla bunları eğitmek, bunların üzerlerine giydirmek, hangi ekipmanlarla beraber donatılması gerektiğini seçmek ve becerilerini yükseltmek tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda bu tarz mekaniğin olması elbette rol yapma unsurlarını genişleten ve aynı zamanda oyun deneyimini derinleştiren özellikler arasında bulunuyor.
 
Şehrin dört bir yanında yer alıyor 
 
 
 
Sujimon karakterleri yukarıda bahsettiğimiz gibi şehrin dört bir yanında karşımıza çıkıyor. Havaii sokaklarında gezerken ve sağı solu keşfetmeye çalışırken oyun dahilinde ara sıra Sujimon karakterlerini ekibimize alma gibi bir fırsat doğabiliyor. Öncelikle onlarla diyalog içerisine girebiliyor ve onları kendi ekibimize dahil etmek ve eğitmek için elbette ufak bir mücadeleye geçiş yapabiliyoruz.
 
Öncelikle onlara çeşitli tekliflerde bulunabiliyor, bu teklifi onlar değerlendirmeye alıyor ve onlar bu teklifi uygun görürse doğrudan ekibimize katılma şansı elde edebiliyorsunuz. Bu teklifle beraber elbette onları da oradan işe alabiliyor ve Sjishi hediyesi ile beraber onları ekibe dahil edebiliyorsunuz. Bu kapsamda kendi ekibimizi genişletebiliyor, güçlendirebiliyor ve müttefik toplamak için burada her fırsattan yararlanmaya çalışıyoruz. Bunun dışında elbette teklifinizi kabul etmeme gibi bir durumda söz konusu. Dolayısıyla bu duruma öncelikle dikkat etmeli ve ona göre kendi hamlenizi yapmanız gerekiyor. Burada farklı şekillerde başarılı olma oranları bulunuyor. Burada dikkat etmenizi öneriyoruz.

Onlarla etkileşime girme konusu dışında elbette size güvenen Sujimon karakterleri yanınızda yer alabiliyor ve size güvenirlerse elbette savaş meydanında onları da yanınıza çağırabiliyorsunuz. Bunun dışında savaşlar dışında oyunda yer aldığınız baskınlarda da aynı şekilde bu karakterler yanınıza gelebiliyor. Ve diğer taraftan bu karakterleri yakalamak için de onlarla mücadeleye girebiliyorsunuz. Örneğin etkileşime girdiğiniz Sujimon karakteri size karşı çıktı ve ekibinize katılmayı reddetti. İşte burada onlarla beraber mücadeleye girebiliyor ve onu yendikten sonra da tekrardan ekibe alma şansını elde edebiliyorsunuz.
 
Teklif verebiliyorsunuz 
 
 

Teklifinizi reddedilirse ve Sujimon karakterine mücadele içerisinde yenerseniz elbette o karakteri doğrudan ekibinize garanti olarak dahil edebilir ve herhangi bir kaçma şansı sunmazsınız. Baskın yaptıktan ve onunla mücadele ettikten sonra da bu karakter ortadan kaybolur ve şehrin başka kısımlarına yönelmek durumunda kalabilirsiniz. Ve yeni Sujimon karakterleri de aynı şekilde bu tarz mekaniklerle beraber elde edebilirsiniz. Dolayısıyla bu karakterleri ekibinize dahil etmek için elinizden geleni yapın ve onları kaçırmamak için hamlelerinizi başarıyla gerçekleştirin.

Sujimon karakterleri yukarıda bahsettiğimiz gibi hem mücadele ile hem de teklifle beraber ekibimize katılabilir. Ancak bunun dışında bir başka yöntem daha bulunuyor. Bu karakterlere ekibimize dahil etmek için nakit veya gacha biletlerine kullanabileceğimiz noktalar bulunuyor. Bunlarla beraber onları elde etme şansımız elbette artış gösterebiliyor ve belirli noktalarda bu karakterleri elde etme fırsatına sahip olabiliyoruz. Dolayısıyla bu da onları yakalamanın bir başka fırsatı olarak karşımıza çıkabiliyor.

Bunun dışında Sujimon savaşlarından bahsedecek olursak, burada 3'e karşı 3 kafa kafaya mücadele edebileceğiniz bir yapı bizlere sunuluyor ve aynı zamanda bir antrenör olarak buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Sujimon karakterinizi dilediğiniz gibi kullanabiliyor ve rakip takımı yenmek için burada çeşitli komutlar verebiliyorsunuz. Onları savaş alanlarında dilediğiniz gibi yönlendirebiliyorsunuz. Ve bu da aslında taktik anlamında bizlere oyun çeşitli özgürlükler veriyor diyebiliriz. Oyunda savaş esnasında bunları kullanırsanız elbette daha az zarar görebilir ve kolaylıkla karşınızdaki rakip ekiplere yerle bir edebilirsiniz.
 
5 farklı Sujimon sınıfı yer alıyor 
 
 

Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi Sujimon karakterlerinin her birinin farklı bir özelliği bulunuyor ve aynı zamanda burada geliştirici ekibin belirttiğine göre 5 farklı Sujimon türü yer alıyor. Bu türlerle beraber isterseniz ekibinizi dengeleyebiliyor, isterseniz de bazı yetenekler üzerinde son derece uzmanlaşmış bir ekip oluşturabiliyorsunuz. İşte burada oyunculara çeşitli özgürlükler sunuluyor ve bu özgürlüklerle beraber de oyunda kendinize ait bir ekip kurabiliyor ve hangi yeteneklerle beraber bu ekibi donatmak istiyorsanız ona göre Sujimon karakterlerini oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bunun dışında istediğiniz tarzınıza uygun bir ekip stratejisi ve kombosu ortaya koyabiliyor, aynı zamanda burada stratejik komutlarla beraber müttefiklerinizin moralini arttırabiliyorsunuz.

Moral konusu oyunda oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda zafere ulaşmak için moral olarak karakterlerin yüksek bir seviyede olması gerekiyor. Bunlarla beraber daha fazla hasarı verebilir ve onları daha yüksek bir şekilde alt edebilirsiniz. Zafere ulaşmak için özel saldırılar gerçekleştirebileceğimiz ve ekip içerisinde çeşitli sinerjiler oluşturabileceğimiz Sujimon mekaniği oyunda ön plana oldukça fazla çıkıyor.
 
Beş farklı türle beraber karşımıza çıkan Sujimon karakterlerinin elbette farklı faydaları bulunuyor. Örneğin ukulele çalgısı ile beraber karşımıza çıkan bir Sujimon karakteri, kendi ekibine sakinleştirici müziklerle moralini arttırabiliyor ve aynı zamanda enstrümanı dilediği gibi kullanıyor. Bu Sujimon karakterinin kullandığı ukalele ile beraber kendi ekibine şifa dağıtabiliyor ve böylece ekibinin canına tazeleyebiliyor. Bu tarz ekip tabanlı oyunlarda elbette can tazelemek ve ekibin hayatlarını yükseltmek oldukça önem arz ediyor. Bu da mücadele içerisinde daha fazla dayanabileceğimiz ve daha etkin bir şekilde mücadele edebileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Oyun içerisinde işte bu tarz çeşitli sınıflar bulunuyor. Bu sınıflarla beraber dilediğiniz gibi kendinize ait bir ekip oluşturabiliyor, isterseniz bir ekibe 5 farklı şifacı alabiliyor ancak diğer kapsamda güçlü saldırılar yapamıyorsunuz, isterseniz de tamamen saldırıya yönelik sınıflarla beraber kendi ekibinizi kurabiliyor veya tam tersi bir şekilde dengeli bir ekip oluşturabiliyorsunuz. Bunun seçimi işte tamamen size ait durumda. Ona göre kendinizi eğitebiliyor, kendi Sujimon karakterlerinize bünyenize dahil edebiliyor ve daha fazla strateji oyun içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Dondoko adasında Sujimonları eğitebiliyorsunuz 
 
 
 
Aksiyon rol yapma oyunu içerisinde gerçekten de geniş kapsamlı bir deneyim elde edebiliyor ve diğer taraftan Dondoko Adası'nı yeniden hayata döndürmeye karar verirseniz burada çiftliğe geçiş yapabiliyorsunuz. Çiftlik veya diğer adı ile beraber tesis içerisinde yer aldığınız süre boyunca Hawaii bölgesinde bulunduğunuz kapsamda arkadaş olabiliyor ve Sujimon karakterlerinizi bu tesis kapsamında yükseltebiliyorsunuz. Burada istediğiniz şekilde bu karakterleri yani ekibinize eğitebiliyor, onları yükseltmek için seviyelerini arttırabiliyor ve daha fazla donanımla beraber onların gücünü arttırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğin olduğu bir bölge tamamen bize tesis ediliyor ve diğer taraftan çiftlik içerisinde mahsul yetiştirerek adada kullanılabilecek parayı da burada kazanabiliyoruz.
 
Hal böyle olunca Dondoko Adası oyunculara büyük avantajlar sağlayan bir yer haline geliyor ve buraya geçmeye karar verirseniz yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem Sujimon karakterlerini seviyelerini yükseltebilir hem de çiftlik anlamında mahsul yetiştirerek para kazanabilirsiniz. Ek olarak Sujimon karakterlerini yetiştirdiğiniz bu kısımda hem bunların morali yükseliyor hem de inançları belli bir oranda artış gösteriyor ve böylece savaşlarda daha aktif bir şekilde rol oynayabiliyor. Bu da oyuncuları avantaj sağlayan bir başka mekanik olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan Like a Dragon: Infinite Wealth 26 Ocak 2024 tarihinde dünya çapında çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyun belirtilen tarihte PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülmeyi bekliyor. PC platformunda Steam ve Microsoft Store üzerinden oyunu elde edebiliyor ve böylece siz de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Bu tarz aksiyon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranıysanız veya seriye yeni bir oyuncu olarak katılmak istiyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun çıkış tarihi oldukça yakın diyebiliriz. Yani önümüzdeki ay bu oyunu deneyimleyebilecek ve bizzat aktardığımız içeriklere oyunda görebileceksiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Like a Dragon: Infinite Wealth
Snakebird Complete Epic Games'te Ücretsiz Sızıntı: Epic Games Büyük Bir Oyunu Ücretsiz Verecek!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.12.2023 22:37:33

0
Basına reklam veriyorlar oyunu ön siparişe açmıyorlar. Bu sega’nın ne yaptığı belli değil

BSC Misafiri

30.12.2023 19:47:23

0
Yeter artık açın şu oyunu ön siparişi kur sürekli yükseliyor yahu! 70 dolardan açacaksınız zaten Sega ne beklion hala alda yapıştırak şu doları helalinden :))
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız