Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kutulu Oyun Satışları Düşmeye Devam Ediyor

Amerika'da Gamestop gibi mağazalar dijital oyun satışına geçmenin sinyallerini veriyor

     Entertainment Merchants Association (EMA) tarafından yapılan bir araştırmaya göre Amerika'da kutulu oyun satışları yıldan yıla düşmeye devam ediyor. Buna karşılık dijital oyunların satış rakamları ise artıyor.

     Araştırmaya göre 2009 yılında oyun satışlarının %90'ı fiziksel medyaya (kutulu oyunlar) aitti. Bu rakam 2011 yılında %71'e düştü. Açıkçası 2 yılda bu kadar yüksek bir düşüş sektörün dijitale kaydığının da bir göstergesi. Özellikle PC oyuncuları için dijital satışlar vazgeçilmez.

     EMA başkanı Bo Andersen ise bu rakamlara bakarak paniklemeye gerek olmadığını, çünkü  öngörülebilir gelecekte kutulu oyunlar ve dijital medyanın bir arada var olacağını söyledi.

    Yine de buna rağmen konsol oyuncularının %44'ü dijital oyun alımına ilgi gösteriyor. Bu rakamın 2013 yılı ile birlikte %58'e yükselmesi bekleniyor. Sanırım yeni nesil konsollar dijital içerikler konusunda daha iyi fırsatlar sunacak.
 
      Bu arada yine aynı araştırmada Playstation 3 ve Xbox 360 oyuncularının %40'ının konsollarını oyun olmayan fonksiyonlar için kullandığı (film, müzik vs) söyleniyor. Tabi bunun anlamı bu kişilerin hiç oyun oynamadığı değil.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamasutra Amerika Satışlar Dijital Satışlar Kutulu Satışlar
HoMM: Augustus' Blessing Etkinliği Devam Ediyor! Gamescom'da En İyi Olmak İçin Yarışacak Oyunlar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

merich

12.8.2011 16:56:49

0
oyunu dijital almakta bende tutku haline geldi :D Taşıma derdi yok. çizildi, bozundu derdi yok. update, patch derdi yok

dusty

12.8.2011 16:53:32

0
kutulu oyun almak da bir tutku gibi ama ya, ben de vazgeçemiyorum.

BSC Misafiri

12.8.2011 15:53:31

0
aralın suçu ne ki türkiyede vergilendirme sistemi yüzünden uçuk fiyatla satılıyor ve dünyanın en değersiz parası diye güiness rekorlar kitabında yer almışız sonra türkiye istediği için bunu kitaptan kaldırmışlar

aykut291

12.8.2011 12:23:09

+2
Helede türkiyede dijitali kullanmak çok avantajlı, ülkemizdeki uçuk fiyat yerine tüm dünyanın kullandığı satandart fiyat İşallahda yaygınlaşır bütün pc kullanana arkadaşlar dijital satış kullanır ben lanet olası ARAL para kazanmasını istemiyorum hiçbirşey yapmıyolar hiçbirşeye katkıda bulunmuyolar, yaptıkları tek şey oyunları türkiyeye getirtip uçuk fiyatla satmak onun dışında başka hiçbir faliyette bulunmuyolar.

Opricnik

12.8.2011 10:26:29

-3
Bu arada yine aynı araştırmada Playstation 3 ve Xbox 360 oyuncularının %40'ının konsollarını oyun olmayan fonksiyonlar için kullandığı (film, müzik vs) söyleniyor. saçmalığa bak Çok akıllıymış bunlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız