Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kristal Piksel Ödülleri Sahiplerini Buluyor

 
     2012’den bu yana düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri, dördüncü yılında da yerli yapım video oyunlarını ve oyun geliştiricilerini desteklemeyi sürdürüyor. Bu sene 50’nin üzerinde oyun için başvuru yapılan Kristal Piksel’de, yedi oyun en büyük ödül olan Yılın Oyunu için yarışacak.

     Yılın Oyunu yanında, Orijinal Müzik, Görsel ve İşitsel Sanat, Yenilikçilik ve Anlatı gibi kategorilerde de ödüllerin dağıtılacağı etkinlik, Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği, ODTÜ GATE, ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliği ve IGDA desteği ile organize ediliyor. Kristal Piksel’in jürisi önde gelen akademisyen, geliştirici, basın mensubu ve sektör temsilcilerinden oluşuyor.
 
     Bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'nde düzenlenecek Eurasia Graphics 2015 etkinliği kapsamında 20 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek tören, ülkemiz oyun sektörünün 2016 gündemini belirleyecek son derece önemli gelişmelerin duyurulmasına da ev sahipliği yapacak. Törende oyun sektörünün hem 2015 yılındaki performansı, hem de 2016 yılı içerisinde yapılması beklenen ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile gerçekleştirilmesi planlanan atılımların detayları paylaşılacak.
 
     Kristal Piksel 2015 Video Oyun Ödülleri kapsamında ödül verilecek kategoriler ile bu kategoriler altında ödül almaya aday oyunlar aşağıdaki gibidir.

Oyun Tasarımı:
Bard's Gold
Hocus
Legendary Team
MoBu
Rop

Görsel Sanat:
Hocus.
Legendary Team
MoBu
Pool Elite Tablet
Zula

İşitsel Sanat:
Damsız Girilmez
Legendary Team
MoBu
Pool Elite Tablet
Zula

Yenilikçilik:
Chain of Letters - 5 Harf 1 Kelime
MoBu
Recontact: İstanbul
Rop
Transpo
Anlatı:
Bard's Gold
Emotional Bear Crying River
MoBu

Orijinal Müzik:
Damsız Girilmez
Emotional Bear Crying River
FingAAH!
Legendary Team
MoBu

Yılın Oyunu:
Bard's Gold
Hocus.
Legendary Team
MoBu
Pool Elite Tablet
Rop
Zula

     Ayrıca etkinlikte Jüri Özel Ödülü, Kristal Piksel Özel Ödülü ve Gelecek Vaadeden Geliştirici ödülleri de sahiplerini bulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Battle Los Angeles Konami Saber Interactive FPS
Türk Yapımı Umut Vadeden Oyun Fabric, Greenlight'ta Destek Bekliyor Hotline Miami 2'nin Bölüm Editörü Önümüzdeki Ay Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız