Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima, Death Stranding Hakkında Yeni Bilgiler Verdi

 
   Hideo Kojima, San Diego Comic Con esnasında maskotu Ludens hakkında konuştuktan sonra yeni oyunu Death Stranding hakkında da bilgiler verdi.
 
   İlk olarak Kojima Productions'ın oyunla ilgili birkaç test üzerinde çalıştığını ve oyunda kullanacağı motor için neredeyse karar verdiklerini öğrendik. Death Stranding'in E3 sırasında gösterilen videonun görselliği test etme amacıyla yapıldığını ve oynanış kısmı için farklı bir motor ile test edildiği söylendi. E3'teki sahnenin ise her ne kadar test amaçlı olduğu belirtilse de oyundan bağımsız olmadığını oyunun içerisinde yer alacağı da açıklandı. Zaten gösterilen video oyundaki bir ara sahneye aitmiş ve gerçek zamanlı bir şekilde render edilmiş. Kojima oyuncular isterlerse oyunu durdukları zaman kamerayı oynatıp etrafta yürüyebileceklerini de belirtti.
 
   E3 sonrası yapılan röportajda Kojima oyunun türünün tam olarak belli olmadığını ancak bolca aksiyon ögesinin yer alacağını bildirmişti. Şimdi ise oyun türünün aksiyon olacağını doğruladı ancak birçok farklı elementin de oyuna koyulacağı belirtildi.
 
   Kojima ayrıca şuan için oyundaki belirli detaylar üzerinde çalışmadıklarını, terminoloji de dahil olmak üzere pek çok unsurum sürekli değiştiğini söyledi. Oyunun dünyasına değinen Kojima tamamen farklı olduğunu ancak yine de insanların günümüz dünyasında görüp hissettiği şeylerle ilişkili olacağını da ekledi. 
 
   Kojima, Death Stranding'in dışında gelen en çok hangi yönetmenle çalışmak isterdin sorusuna John Carpenter ve Dario Argento cevabını verdi. Son olarak ise yılın başından beri 85 civarı film izlediğini, oyunlara pek zaman ayıramadığını ve Japonya'ya döndüğü zaman Pokemon GO oynamak istediğini de belirtti. 
 
   Kojima Productions'ın maskotu Ludens odaklı paylaşılan yeni videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Hideo Kojima PlayStation 4 Sony Death Stranding
Kojima, Ludens Odaklı Bir Video Paylaştı Dead Rising Oyunlarının Çıkış Tarihi Xbox Store Üzerinde Göründü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetelmas82

26.7.2016 15:36:56

0
Bunlardan is cikmaz gibi duruyor. Ne oyun motoruymus arkadaş. Bir turlu karar veremediler.

2K

26.7.2016 13:29:37

0
Kojimaya MGS serisiyle ilgili sürekli 'oyun değil bu film', 'bu kadar sinematik mi olur' diye eleştiriler gelip duruyordu o da sonucunda bize MGS 5 gibi bir oyun yaptı. Kasetleri dinlemeden bir çok şeyi anlamak mümkün değil, eğer dinlemezseniz bazı görevler ve olan olaylar pat diye olmuş gibi geliyor ve Skull Face çok jenerik içi bomboş bir karakter gibi geliyor. Eski oyunlarda yine kasetler önem taşıyordu ama hiç dinlemesek bile her şeyi düzgünce anlayabiliyorduk, her karakter kimdir nedir bize o bilgileri veriyordu. Özellikle ilk haritada 10,15 bölüme kadar hiç bir senaryo yok hep sürekli radyo dan 'boss we have a new mission' diyor ve lap lap gidiyoruz. Haritada diğer açık dünya oyunları gibi tasarlanmadığı için sürekli aynı yerlerden gitmeye zorluyordu bir nevi. Fakat daha sonradan oyun çok iyi bir hale geliyordu dediğim gibi 10, 15 bölümden sonra sürekli yoğun konunun işlendiği bölümler vardı ve bölümleri çok stresli bir şekilde geçiyordu. Aynı zamanda açık dünya oyunu olup böyle iyi bir stealth oyunu piyasada yok. Bu oyunun adı Splinter Cell: Phantom Pain olsa hiç bir tartışan olmazdı fakat MGS deyince insanların beklentisi farklıydı fakat MGS 3, 4 zamanı hatırlıyorum bir sürü kişi uzun sinematikler ve film tadında anlatıma laf atıyordu adam tam tersini yapınca şimdi onlar değer bindi. Bunu MGS serisinde ayrı bir oyun yeni bir deneme olarak düşünmek lazım benimde Boss'un hiç konuşmaması gibi sevmediğim yerler var fakat senaryoyu ve Kojimanın nasıl gözümüze sokarak aslında belli ederek bizi kandırmasını takdir ediyorum. [spoiler=3372152437]O kadar farklı yüz seçtik, Ground Zeroes son sinematiğinde Medic ile Boss'un sesler aynı, Phantom Pain başında yanımızda ki gerçek Boss ben senim demesi[/spoiler] Ayrıca oyuncuya böyle bir serbestlik sağlayan pek fazla oyunda yok, farklı ekipmanlar ve ince düşünülmüş detaylar ile yaratıcı oyuncuların yapamayacağı şey yok sayılır. Ha gönül isterdi her bölüm Shining Lights, Even in Death tadında olsun ama olmadı ve o bölümden sonra çıkan sinematik yeter.

İdrak İstimlak

25.7.2016 14:40:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon İlk konsolum Atari idi sonra Sega Mega Drive bu da sana kapak olsun.
2006 öncesi senin ne azılı pc ci oldugunu bu forum iyi bilir.

Project Scorpio

25.7.2016 13:17:21

0
İlk konsolum Atari idi sonra Sega Mega Drive bu da sana kapak olsun.

İdrak İstimlak

25.7.2016 13:06:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon İlk oyun mu Serinin en çöp oyununu en ıyısı ilan ettin sen bu oyun işlerini bırak reis emekli olma zamanın geldi de geçiyor bile...
2006 dan sonra konsolcu olan birinden farklı bir cevap gelemezdi zaten, çakma oyüncü seni.

Project Scorpio

25.7.2016 13:02:17

0
İlk oyun mu Serinin en çöp oyununu en ıyısı ilan ettin sen bu oyun işlerini bırak reis emekli olma zamanın geldi de geçiyor bile...

İdrak İstimlak

25.7.2016 12:47:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Eleştiri olduğu filan yok serinin en ıyı oyunu 4. Oyun en büyük hayal kırıklığı ise 5. oyun ne yani kasetleri dinleyince mi oyuna olan puanımız artacak? Güldürmeyin adamı.
Yavaşşşş... İlk oyunla, üçüncü oyun varken biraz yavaş en iyisi dördüncü oyun olsun. Tabii sen bu oyunlari oynamadigin icin bilmeni beklemiyoruz...

mementopolis

25.7.2016 12:39:50

0
Oyun anca 2019 da cikar

BSC Misafiri

25.7.2016 11:56:46

0
Evet beyler. MGS 5 ilk çıktığında oyunu eleştirdiğimde linç edilmiştim şimdi yorumları görüyorsunuz. Bu konu toplumsal bir sorun ve uzmanlarca araştırılmalı

The_Rahip

24.7.2016 20:37:04

+1
MGS 5 agir fiyaskoydu. Oyunun baslangicinda atmosferden kendimi kaybetmistim ama sonrasinda open world mubabbetine kendini tekrar eden gorevler ve kopuk bir atmosfer vardi abartisiz mobil oyunlarin tadini veriyordu. Open World kesinlikle Kojima'nin harci degil. Bu sefer umarim toparlar.

KoRnTuNeS

24.7.2016 19:49:27

0
quote:

Orjinalden alıntı: alpalp84 4. oyun ile alakalı bir çok eleştiri olmuştu. 5. oyunda bu eleştirilere karşı bir oyun yapmış aslında. Yani kullanıcılar ne istediyse onu vermiş. Hikayeyi derin bulmamıştım. Kasetlerde bir dünya ek detay var, kesinlikle dinlenmeli. Kasetleri dinledikten sonra gerçekten çok hoşuma gitti.
son kısımda aynı görevleri hard modda tekrar oynama zorunluluğu yüzünden baya soğumuştum oyundan. oyun bildiğin aceleye getirilmiş ve bazı bölümler yapılmamış bile. kasetler bence kesinlikle oyunu kurtarmıyor. ayrıca çok fazla tekrara düştüğünden baya sıkılmıştım. umarım bu oyunda bu hatalara düşülmez.

_giray_

24.7.2016 17:34:53

0
Eski MGS oyunları detaylarla dolup taşarken MGS V ilk bakışta güzel gözükürken detaydan yoksundu. Diğer MGS oyunlarına göre sönük kalmıştı ama yinede iyi bir oyun.

Project Scorpio

24.7.2016 16:29:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84 4. oyun ile alakalı bir çok eleştiri olmuştu. 5. oyunda bu eleştirilere karşı bir oyun yapmış aslında. Yani kullanıcılar ne istediyse onu vermiş. Hikayeyi derin bulmamıştım. Kasetlerde bir dünya ek detay var, kesinlikle dinlenmeli. Kasetleri dinledikten sonra gerçekten çok hoşuma gitti.
Eleştiri olduğu filan yok serinin en ıyı oyunu 4. Oyun en büyük hayal kırıklığı ise 5. oyun ne yani kasetleri dinleyince mi oyuna olan puanımız artacak? Güldürmeyin adamı.

KAKÁ

24.7.2016 15:48:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84 4. oyun ile alakalı bir çok eleştiri olmuştu. 5. oyunda bu eleştirilere karşı bir oyun yapmış aslında. Yani kullanıcılar ne istediyse onu vermiş. Hikayeyi derin bulmamıştım. Kasetlerde bir dünya ek detay var, kesinlikle dinlenmeli. Kasetleri dinledikten sonra gerçekten çok hoşuma gitti.
Yav yemisim kasetleri, ara video yapacagina hepsini kaset yapmis, kim neyi elestirmis mgs4te ? Sueekli ayni gorevleri yaptirt kojima mi demisler 5te ? Boyle rezil bir mgs olamaz.

samwet

24.7.2016 15:46:37

+1
Yaptığınız hata bu işte; oyunun motoru ,türü, konusu bile belli değil iken oyun duyurusu yapılması...Beklenti artıyor. Hızlı tüketim çağı oyun çıkmadan eskiyor, heyecanı kalmıyor. 3 ay öncesinden duyur sonra piyasaya sür. Kojima yeni oyun yapıyor Sony ile anlaştı deseler de yeterdi.

BSC Misafiri

24.7.2016 15:25:39

0
quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ MGS5'ten sonra bu adama olan güvenim azaldı, adam gibi bir oyun yapıp gönlümüzü kazanması lazım.
Fikir güzeldi, mekan güzeldi lakin beklentiler tavan olduğundan bize balon geldi Phantom Pain.. Şöyle sırf Kojima San'ın MGS si olsada oynasak demeden alamıyorum kendimi.

alpalp84

24.7.2016 15:09:07

0
4. oyun ile alakalı bir çok eleştiri olmuştu. 5. oyunda bu eleştirilere karşı bir oyun yapmış aslında. Yani kullanıcılar ne istediyse onu vermiş. Hikayeyi derin bulmamıştım. Kasetlerde bir dünya ek detay var, kesinlikle dinlenmeli. Kasetleri dinledikten sonra gerçekten çok hoşuma gitti.

KAKÁ

24.7.2016 13:28:57

+2
MGS5'ten sonra bu adama olan güvenim azaldı, adam gibi bir oyun yapıp gönlümüzü kazanması lazım.

BSC Misafiri

24.7.2016 12:17:17

0
Kojima oyuncular isterlerse oyunu durdukları zaman kamerayı oynatıp etrafta yürüyebileceklerini de belirtti. Eğer aklımda oluşan şeyse obaa :D
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Death Stranding
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız