Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Just Cause Yapımcısı Wii U'yu Riskli Görüyor


    Nintendo'nun son çıkan ev konsolu Wii U, şimdiye kadar satış açısından beklenilen seviyelere gelemedi. Bu durum, üçüncü parti desteğini de en aza indirmiş durumda. Oyun dünyasının bir diğer önemli geliştiricisi daha, Wii U'ya oyun geliştirmediğini duyurdu.
 
    Şu sıralar hem Just Cause'un devamını geliştiren, hem de yeni IP'ler üzerinde çalışan Avalanche Studios'un kurucusu Christofer Sundberg, Wii U geliştirici kitlerini kullanmadıklarını, hatta bu kitlerin artık stüdyo içerisinde toz tuttuğunu söyledi. Konuya mizahi açıdan yaklaşan Sundberg, bu sözlerinin ardından, "Bu durum bizim için gerçekten üzücü. Wii U'da yeni şeyler denemek isterdik. Çünkü biz, oyunların olabildiğince farklı konsollara çıkmasını isteyen bir stüdyoyuz. Ama Wii U, şimdilik epey riskli görünüyor." eklemesini yaptı.
 
    Bu sözlere bakarsak Avalanche Studios da, diğer geliştiriciler gibi Wii U'nun yapısından dolayı konsola olumlu yaklaşıyor fakat oyun geliştirmek için Nintendo'dan yeni bir adım bekliyor. Bakalım Nintendo, bu tip geliştiricileri kendine çekmek için bir hamle yapacak mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameRanx Nintendo Wii U Konsol Console
Mirror's Edge 2, E3'te Duyurulabilir! DMC'nin Satışları Capcom'u Mutlu Etmiş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BlackBeasT

9.5.2013 04:12:11

+2
09.05.2013 00:25:34/BSC Misafiri Yazdıklarını bilmeyen var mı ? HİÇ...Aslan yazmışında boş kasmışsın, farklı ne yazmışsın? "ben diyorun ankara bu diyor oram buram kara" , üyelik al PM at bana, problemini çözmene yardımcı olıyim, Nintendonun 1 tane oyun konsolu yok sende hea üyelik almışken oyun aldığın nintendo ve oyunların resimlerini ekle'de ne kadar doğrusun yada ne kadar şifozrensin onuda öğrenelim...PS4 alıp almaman kimin umrunda bence alamasın, yorumundan senin burda kullandığın yada kullanamadığın hesabın var anlaşılıyor. Aslan tedavi gör böyle ezikliğe gerek yok , senin gibi ergenleri genç yaşta sorunlu görünce üzülüyorum.. Nintendo oyunlarını NGC ve Wıı emulatörü var Dolphin biliyormusun? bilmiyorsun Hatta bak PCde dolphin ve oynadığım oyunların resmini ekliyim, nasıl nintendo oyunları başka platformda oynamıyor... Yavrum ne demek istediğimi sen anlıyormusun ? gram anlamıyorsun özel oyun sevdalısı ... Saplantı mı oldum sende ? benden mi hoşlanıyorsun ? yavru benden sana hayır gelmez, bak vazgeç bu Sevda'dan, ayran gönülüyüm her çicekden bal alırım işim-gücüm, varım-yoğum sadece grafik Dolphin'de RE:remake oynuyorum...hastamısın bebiş ne tanıyorsun beni , ben senin biraderin değilim çocuk ,kara sevda yüzünden paranoya'ya bağlamış ahh janem ya seni bööle görünce kahroluyorum... Bunun sözde BSC misafiri ya yorumunu takip eder şimdi bu cevap yazar... tedavi gör şimdi senin üyeliğinde yoktur bak senin için üyelik aldım diye 1 mesajlık üyelik alır... 2007'den beri buralardayım senin gibi ne hastalar gördük burda 1 kendini akıllı sanan...[:'(] Kesin yane "Nintendo oyunlarını başka platformda oynamam mümkün değil" aşağıda ki resme bak bakem Nintendo oyunları başka platformda oynanıyor mu oynanmıyor mu? baksanda anlamazsın ki , bana saçmalıyorsun diyen ergenin Dolphin emulatorden haberi yok... Akıllısı bizi bulmaz, Delisi peşimizden ayrılmaz

BSC Misafiri

9.5.2013 00:25:34

0
@CoolMnaiaC, Nintendo hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını uzun uzadıya açıklamışsın. ''Wii U neden tercih etsin'' diye sormuşsun ama hayranlarının Nintendo'nun özel oyunları için konsollarını aldıklarını akıl edememişsin. Herşeye bakışın sistem gücü, Nintendo oyunlarını başka platformda oynamam mümkün değil birader ne demek istediğimi anlıyor musun? Seve seve alıyorum tıpkı Playstation'ın güzel serileri için PS4 alacağım gibi. 1. parti oyun satışlarında Nintendo konsollarını biraz araştırırsan 33 milyonu aşmış orjinal satışa ulaşmış oyunlar olduğunu farkedersin ama senin işin-gücün, varın-yoğun sadece grafik olduğundan konsolcuların özel oyun sevdalarından zerre anlamazsın. Saçmalaman da son derece normal.

BSC Misafiri

9.5.2013 00:25:28

0
Nintendo konsol üretirken rakiplerinin sistem gücüyle değil, kendi oyun kültürüne ve kendi istediği sistemde konsol üretiyor, Wii, DS, 3DS ve Wii U'da defalarca aynı şeyi tekrarladı ve yeni çıktığı için Wii U hariç hepsinde istediğini fazlasıyla aldı. Biraz takip eden bilir ki 1. partilerini hayranlarına sunmaya öncelik gösterir. Şimdi Wii U'yu es geçen oyun serileri ve grafik motorları ve yapımcılarını göz önüne alın. Farzedelim ki hepsi bir şekilde Wii U sistem gücüne uyum sağladı ve oyunlarını Nintendo konsolu için piyasaya sürdüler. PS4 ve Wii U'yu özel oyunları için satın almış bir oyunsever var diyelim. 3. parti oyunları aklınızdan geçirin sistem gücü ve grafik olarak hepsi PS4'te daha iyi olacak bu oyunsever o oyunları sahip olduğu PS4 için satın alacaktır. Nintendo'da bunu çok iyi bildiği için 3. partiyi pekte umursamaz. İlgileniyormuş gibi yapar ama hedefi 1. parti oyunları piyasaya sürüp milyonlar satmasını sağlamaktır.

WiiSmash

8.5.2013 21:10:05

0
Nintendo hiç adım atmadı ki böyle firmalara karşı o yüzden bir çok IP'yi Wii'de göremedik

BlackBeasT

8.5.2013 20:26:28

0
WII_U akibeti başından belliydi. İlk Wii için görsel bağlamda PS2+ deniliyordu, oyun olarak'da nintendo cihazı boş bırakmadı yenilikçi kontrol yapısıda cazip kılıyordu, büyük abilerine satış anlamında fark atmaya başarmışdı. PS3 ve x360 ile görsel olarak son noktaya geldiler. Cümbür cemaat artık beklediği grafik vitesini yükseltme zamanı gelmişken Nintendo Wii_U erken geldi ama donanım anlamında ucuz komponetler ile donatılmış ,kendi oyunları gecikmeli geliyor NGC tekrardan getirmesi komik olur. 0yuncu olarak konsol olsin PC olsin hepimiz resim kalitesinde üst seviye değişikliği görmek istiyoruz. PC donanım pazarı piyasaya şekil veriyorken Yeni konsolar 7-8 ay sonra yüzünü gösterip CEee yapcak....Oyunu sayısı olarak tatmin etmeyen daha düşük sisteme sahip Wii_U neden tercih etsin ? yeni konsolarda gerçi 2k oyunlar kapıya dayanmışken 1080p ile gelmeleri düşündürücü sanki Üreticiler 1 yerden tiyo almışlar "donanıma fazla abanmayın para harcamayın işlerin rengi değişebilir" Sony B-ray yeni yaygınlaşırken bu teknolojiyi PS3de kullanmışdı, 2k oyunlar geliyorken PS4 1080p kalması yeni konsolara yakışmadı...

Noctis_Strife

8.5.2013 18:36:37

0
Sen yapmasan o yapmassa kim yapacakda risksiz konuma gelecek kadar satışı olacak?..

aykut291

8.5.2013 18:05:01

0
Hiçbişey yapamaz artık böyle olucağa belliydi baştan. Yine kurtarırsa zelda ve Marıo kurtarır. Ps ve xbox Oyuncuları Yeni nesil konsollar çıkıyoken kalkıpta şimdiki jenerasyonla eşdeğer olan bir konsolu satınmı alacaktı? Nintendo nun amacı her iki oyuncu kitlesini de kendine çekmekti. Eğer adam akıllı bir konsol yapmış olsalardı yeni nesile girselerdi şimdi piyasayı süpürmüş olurdu. Daha önce dediğim gibi 2 çizginin tam ortasında bir konsol yaptılar. 1 çizgi nintendo nun Oyuncuları 2. çizgi xbox/ps oyuncuları ortadayken hangisini daha çok kendine çekecek 1 çizgiyimi 2. çizgiyimi. 2. çizgiyi hayatta çekemez. 1 çizgide şu anda belirsiz belki Zelda kurtarır onun dışında çok zor benim bir görüşüm bence hızlıca yeni konsol yapmaya başlasınlar ve yeni nesile girsinler.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız