Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya'da İlginç Bir Hırsızlık Olayı

Bir çocuğu üzmenin sonucu hırsız için kötü oldu

     Video oyunları ile ilgili hırsızlık haberleri ile bazen karşılaşıyoruz. Bunlar arasında oldukça kötü şekilde bitenler de bulunuyor. Bu seferki hırsızlık olayı ise hırsız için oldukça şanssız bir biçimde bitiyor. Japonya'da gerçekleşen olay bizim için oldukça komik, ama hırsız için değil.
 
       8 yaşındaki bir çocuk yerel bir süper marketin tuvaletinde içinde taşınabilir oyun konsolu ve bir kaç oyunun bulunduğu çantasını unutur. Çocuğun ailesi süpermarkete tekrar döndüklerinde ise malesef çanta çoktan gitmiştir.
 
    Tabi aile çocuklarına tekrardan ikinci el bir oyun almak için yine yaşadıkları yere yakın bir oyun dükkanına gider. Buradan kaybettiği oyunlardan birisini alan çocuk, oyunda yarattığı karakterlerden bir tanesinin daha önceki oyun kartuşunda bulunan (sanırım bir 3DS) karakterle birebir aynı olduğunu fark eder. Çalınan oyunlarından birisini tekrar satın aldığını fark eden çocuk hırsızın kartuşun içindeki dosyaları silmeden oyunu sattığını anlıyor. Çocuğun ailesi ise durumu polise bildiriyor ve oyunu satan 50 yaşındaki işsiz adam yakalanıyor. Sanırım oyun dükkanının güvenlik kamerası kayıtları incelenmiş olmalı.
 
     Aslında Japonya'da suç oranı oldukça düşük. Hatta bir yerlerde bir eşyanızı unutursanız büyük oranda eşyalarınızı kimse almıyor, fakat 50 yaşındaki işsiz adam belki de çaresizlikten oyunları sattı. Durum nedir bilemiyoruz, ama şanssız birisi olduğu kesin.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Japonya Hırsızlık
World of Warcraft, Paladin Tier 13 Seti Açıklandı Battlefield 3'ün Achievement/Trophy Listesi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hokki

30.9.2011 22:00:45

0
tabi .. psp lerin oyun disklerine (umd) birsey kaydetmek mumkun değil. ote yandan nintendonun oyun kartusları save doslarını sakliyor. nintendo olmak zorunda bu yuzden. o arkadas neden ısrarla psp'dir nintendo değildir diyor anlamadım dogrusu :) psp'yi daha cok seviyor heralde ama konunun bununla bir alakası yok :)

Ismail Vilehand

23.9.2011 16:29:59

0
Konsol 3DS ya da DS. Zaten asıl kaynakta da Nintendo konsolu deniyor. Bilip bilmeden konuşmayın, o kartuşlar save'leri de saklıyor, bu sebeple bulmuş çocuk.

BSC Misafiri

23.9.2011 11:31:08

0
Sawolverine Mantığına hayran kaldım. Günün birinde para dolu cüzdanını biryerde unutursan ben seni o zaman görürüm. Yazık diyorum başka da bişey demiyorum

sawolverine

23.9.2011 09:44:42

0
iyi de adam hırsız değil ki.çocuk çantayı tuvalette unutuyor.unutanın hiç mi suçu yok?

Chidori

22.9.2011 21:14:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk adama yazık olmuş harbi yani azda olsa ben buldum deme hakkı var aslında tabiki sahibini aramalı ama gidip satmışssada caresizlikten fazla cezada verilmemeli
Japonlar öyle değiller işte. Başkasının malına göz atmayı pek sevmiyorlar, japon arkadaşlarımdan bile arabalarının markalarını öğrendiysem modelini öğrenemedim nedenini de mütevazi olmalarına bağlıyorum. İyi insanlar japonlar oyunlarıda güzel.

.:SyLaR:.

22.9.2011 21:01:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk adama yazık olmuş harbi yani azda olsa ben buldum deme hakkı var aslında tabiki sahibini aramalı ama gidip satmışssada caresizlikten fazla cezada verilmemeli
Öyle birşey yok gitsin çalışsın 60 yaşında kadınların çalıştıgını çok gördüm öyle bişeymi var japonya gibi refahın yüksek oldugu yerde hemde.

rambocuk

22.9.2011 18:44:20

-2
adama yazık olmuş harbi yani azda olsa ben buldum deme hakkı var aslında tabiki sahibini aramalı ama gidip satmışssada caresizlikten fazla cezada verilmemeli

ultra_storm

22.9.2011 16:04:26

0
İlginç :S

BSC Misafiri

22.9.2011 16:04:13

-2
3dste dosya diye birsey yok ki .konsol psppiymis haberin asıl kaynağında yazıyor lütfen değiştirin

Yurerl Carson

22.9.2011 15:59:33

-2
Ve karşınızda, oyunların çarpıcı faydaları. Oynayın, oynatın.

BSC Misafiri

22.9.2011 15:40:42

0
Konsol psp .3dsi i nerden çıkardınız haberin Japon sitesinde psp yazıyor Lütfen duzeltin Ve mesajımı lütfen yayınlayın bugün 10 cu yazisim
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız