Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Headquarters: World War II Savaş Ortamını Sunuyor

 
 
Savaş ortamı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde taktiksel bir yapı ile karşılaşıyor ve ordularımızı burada yönetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dünya Savaşı'ndan ilham alan yapısı ile ilerleyebildiğimiz yapımda farklı ülkelerin ordularının olduğunu görebiliyor ve savaşın her iki tarafında deneyimleyebiliyoruz. Avrupa içerisinde veya diğer kıtalarda savaşabileceğimiz gibi Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere veya Almanya olarak da oynayabileceğimiz bu yapım, iki tarafın durumunu gözlemlememize ve nasıl bir yapıya sahip olduklarını öğrenmemize olanak tanırken, farklı sıra tabanlı unsurlarla da karşılaşabiliyoruz.
 
Geliştiricilerin belirttiğine göre, oyunda gerçek bir taktik mücadele sistemi bulunuyor. Bu sistemle beraber, dilediğiniz şekilde ordularınızı tek tek yönetebilir, nasıl saldırmanız gerektiğini tamamen siz belirleyebilir, siper alanlarına istediğiniz gibi pusabilir, düşmanlara karşı çeşitli tuzaklar düzenleyebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Dolayısıyla, her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi stratejisini ve planını oyuna getirebilir. Bu da oyunculara çeşitlilik sunan ve aynı zamanda özgürlükçe bir sistemle beraber yer alabileceğimiz bir ortamı bizlere aktarıyor.
 
Hızlı tempolu yapım içerisinde elbette yapacağınız hamleler oldukça önemlidir. Çünkü burada yapacağınız hamlelerle istediğinizi gerçekleştirebilir ve bu hamleler kişiden kişiye göre değişkenlik gösterdiğinden dolayı her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Bu deneyimi dilediğiniz şekilde kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda kendi ordularınızın nasıl durumda olduğuna, çevre durumlarına kendi avantajınıza kullanma gibi olayları siz belirleyebilirsiniz. Sığınaklara saldırabileceğiniz, evleri işgal edebileceğiniz, tank düellolarını kazanabileceğiniz bu yapımda elbette sıra tabanlı taktik sistemi ön plana çıkıyor.
 
 
 
Bu taktik sistemi ile bir sıra siz, diğer sıra düşman orduları hareket eder. Eğer bu hamleler içerisinde mantıklı hamle yapmazsanız ve eylemleriniz boşa giderse, ordularınızın kayıplarıyla sonuçlanabilir. Ancak doğru bir şekilde hareket eder ve yaptığınız taktiklerle sağlam bir şekilde ön plana çıkarsanız, savaşlardan galip ayrılabilir ve kendinizi daha yüksek konuma getirebilirsiniz. Farklı ülkenin orduları ile beraber oynayabileceğiniz bu yapımda, İkinci Dünya Savaşı'nı konu alıyor ve bu savaş ortamında kendimizi bulmaya hazırlanıyoruz.
 
Normandiya çıkarmasını bizlere sunan ve üç farklı olay örgüsü ile beraber hikaye ve dakika bir yapıyla karşılaştığımız bu yapımda, farklı harekatlara doğru ilerleyebiliyoruz. Bu harekatları bir dizi çatışmayla sonlandırmaya çalışıyor ve hızlı tempolu bir sıra tabanlı strateji sistemi bize sunuluyor. Bu sistemle beraber kendi tarafınızı seçebilir, gücünüzü istediğiniz gibi oluşturabilir, kahramanları buraya dilediğiniz şekilde atayabilir ve birimlerinizin seviyesini yükseltebilirsiniz. Zaten birim yükseltme olayı burada oldukça ön plana çıkar ve bununla beraber yapacağınız hamlelerle daha üst konuma gelebilirsiniz. Birimleri yükseltirken daha fazla beceri ve avantajı kilidini açabilir ve böylece düşmanların üstesinden gelmeye başlayabilirsiniz.
 
Karargah becerilerinizi yükseltebileceğiniz ve yeni becerilerin kilidini açabileceğiniz bu yapımda, düşmanlara karşı yapacağınız hamleler oldukça değişkenlik gösterebilir ve farklı görevlere doğru ilerleyebilirsiniz. Bu görevleri yapmak için farklı şekillerde stratejinizi oyuna dahil edebilir ve dilediğiniz gibi bu stratejilerinize özelleştirebilirsiniz. Hangi hamleyi yapmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebilir ve yapacağınız hamlelerle beraber olay örgüsüne yön verebilirsiniz.
 
 
Oyunun atmosferine bakacak olursak, gerçekten de savaş sistemi, ortamı ve manzaraları bizlere sunduğu aktarabiliriz. Öncelikle, bu konuda herhangi bir sıkıntının olacağını düşünmüyoruz ve geliştirici ekibi belirttiğine göre, savaş atmosferinin bizlere güzel bir şekilde sunulacağını ve etrafın bombalardan veya silah atışlarından dolayı sislerle ve dumanlarla kaplı olduğunu görebileceğiz. Oyunun atmosferi dışında elbette mekanikleri de oldukça önemli.
 
Çünkü bu tarz oyunlarda mekaniklerin işlemesi ve aynı zamanda sıra tabanlı strateji içerisinde yapabileceklerimizin tutarlı bir şekilde sonuçlanması gerçekten önem arz ediyor. Bunlarla beraber, yer alabileceğimiz yapımda elbette biz de güzel strateji unsurları ile beraber yer almaya çalışıyoruz ve birimlerimizi istediğimiz gibi yönlendirebiliyoruz. Farklı konumlara doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgeleri keşfedebileceğimiz yapımda aynı zamanda çevre unsurlar da oldukça önem arz ediyor. Bu çevre unsurlarını öncelikle araştırabilir, çevrede pusulacak veya siper alacak yerler varsa oraya askerlerimizi yerleştirebiliyoruz ve her bir askeri burada farklı şekillerde yönlendirebiliyoruz. Bu yönlendirme ile beraber elimizdeki silaha göre düşmanlara karşı farklı taktikler benimseyebiliyoruz. Elimizdeki silahın gücüyle düşmanlara yaklaşık uzaklaşacağımıza biz karar verebilir ve aynı zamanda bu şekilde saldırı kısmına geçtiğimiz zamanda düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Öğrenmesi kolay ancak ustalaşması zor bir yapının olduğundan bahsettiğimiz bu yapımda ilk bakışta oldukça kolay bir yapının olduğunu görebileceksiniz. Ancak bu yapı gittikçe davranıp budaklanan bir detay silsilesini beraberinde getirecek. İşte bu durumda asıl o zaman oyunun zorluğuna ve ustalaşmasına ne kadar zor olduğuna varabileceksiniz. Program dahilinde kendi stratejilerinizi yapabilecek ve aynı zamanda görüş hattınızı ayarlayabileceksiniz. Farklı konumlar içerisinde çevre unsurlarını kendi lehinize kullanmak oldukça önem arz edecek. Burada bölgeler içerisinde her bölgenin ne kadar farklı olduğunu deneyimleyebilecek ve bu deneyimi kendinize göre ayarlayabileceksiniz.
 
 
 
Örneğin, ilerlediğiniz esnada bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak, bölge içerisinde eğer stratejik alanlar bulunuyorsa oraları kullanmak oldukça önem arz edecek ve bunlarla beraber de dilediğiniz gibi oyunda ilerlemeye başlayabileceksiniz. Bu ilerlemeyi dilediğiniz şekilde kullanırken aynı zamanda ordularınızı geliştirebileceksiniz. Saldırı açısına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir taktik sisteminin olduğundan bahsedebilir ve çeşitli bonuslar veren farklı arazi türlerinin ve yapılarının olduğunu da burada aktarabiliriz. Dolayısıyla oyunda çevre unsurlarını kendi lehinize kullanmak ve çevrede yer alan unsurlarla beraber galip çıkmaya çalışmak oldukça mühim.

Oyunda yok edilebilir araçlar, büyük nesneler ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber, örneğin çevrede bulunan araçları patlatarak düşmanın ordularına karşı zarar verebiliyorsunuz. Bu tarz oyun içerisinde araçları patlatabilir ve aynı zamanda büyük nesnelerle beraber savaş alanını dilediğiniz şekilde etkileyebilirsiniz. Sizleri koruma sağlayabilecek ve aynı zamanda farklı şekillerde avantaj sunabilecek bu çevre unsurlarını kullanmak zaten temel hedefiniz olarak yer alıyor diyebiliriz. Farklı yıkım aşamalarına sahip binaların olduğunu da burada söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu da benzersiz zorlukları bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda beraberinde getiriyor.
 
Çünkü yıkılabilir alanlarla beraber oyunda dilediğiniz şekilde ilerleyemiyor ve eğer rakip sizlere farklı hamlelerde bulunabilirse ve aynı zamanda yıkılabilir alanın içerisinde kalırsanız bu da sizi etkileyecek ve aynı zamanda ordularınızı zayiata uğratacak unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla çevre unsurlarına burada oldukça dikkat etmeniz ve yıkılabilir veya patlayabilir alanlarda bir nevi uzak durmanız lazım. Ancak bunları düşmanların yakınına doğru konuşlandırabilirseniz o denli de etkili olan detaylar arasında yer alabilir diyebiliriz. Bunları da kullanmak tamamen size göre değişkenlik gösterebilir. Çünkü savaş alanı içerisinde yapabileceklerinizle beraber oldukça değişken bir unsurun bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Bu değişkenlikle beraber nasıl şekillerde avantaj sağlayabileceğiniz ve nasıl düşmanlarının üstesinden gelebileceğini hamlelerinize bağlı olarak farklılık gösterebiliyor.
 
 
 
Diğer taraftan, oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre grafik anlamında oldukça üst düzey bir sistemin olduğunu söyleyebiliyoruz. Gerçekçi ve ilgi çekici grafiklerle beraber yer alabileceğimiz bu yapım, ayrıntılı bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor ve uygun fizik açıları ve destekleriyle beraber de bize yeni bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Yapacağınız hamlelere bağlı olarak etrafı kaosa sürükleyebileceğiniz, etrafın alev almasını sağlayabileceğiniz ve hatta ortamları yıkıma uğratabileceğiniz bu yapımda yıkım içerisinde farklı unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Örneğin, oyunda yanan tank gövdelerinden yıkılabilir binalara, mermilerin açtığı deliklerden dumanlara kadar farklı şekillerde yıkım fiziklerinin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu yıkım fizikleri ile beraber gerçekçi bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve bu da oyunda yer alan detaylar arasında yer alıyor. Çünkü bu tarz oyunlarda gerçekçi bir yapının yer alması ve aynı zamanda savaş atmosferinin bizlere sunulması oyuncular açısından dikkat edilen detaylar arasında yer alıyor. Oyuncular zaten bu tarz oyunlarda savaş alanlarına nasıl yansıtıldığını ve olayların nasıl ilerlediğini görmek istiyor ve bu oyuna bakacak olursak da öncelikle etrafın gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu ve yapacağımız hamlelere bağlı olarak da yıkım unsurlarının bizlere güzel bir şekilde aktarıldığını söyleyebiliriz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu bölgeleri keşfedebileceğimiz yapımda birçok etkenle beraber bu olaylardan galip ayrılmaya hazırlanıyorsunuz. Çeşitli ortamlara geçiş yapabileceğiniz birliklerinizi hayata tutmaya çalışabileceğiniz bu yapımda savaş alanlarının yanı sıra aynı zamanda tahıl tarlalarına, hayvanların otladığı meralara, sessiz sakin köylere ve daha fazlasına da geçiş yapabileceksiniz. Dolayısıyla, bu ortada bulunan çevre detaylarına aynı zamanda ilgi çekici manzaralarda eklenmiş olacak. Bununla beraber, etrafın ne kadar dağıldığını ve yapacağınız hamlelere bağlı olarak da bu huzur dolu köylerin nasıl kafası sürüklendiğini görebileceksiniz. Ancak etrafa dikkat etmek tamamen size kalmış durumda. Eğer etmezseniz, elbette yıkımı beraberinde getirebilir ve etrafın nasıl zarar gördüğünü görebilirsiniz. Diğer taraftan, bu tarz durumlara ve atmosfere dikkat ederseniz, o güzellik uzun bir süre boyunca orada kalabilir ve sizin de buna katkınız olabilir diyebiliriz.
 
 

Çok sayıda savaş görevine geçiş yapabildiğimiz yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre 3 farklı harekat alanı bulunuyor. Bu harekat alanları içerisinde de 9 farklı görevin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu görevlerle beraber hem birimlerimizi yönetebiliyor hem de bu görevleri başarıyla yerine getirmeye hazırlanıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, ABD, Birleşik Krallık ve Almanya olmak üzere üç farklı hareket modu üzerinde ilerleyebiliyor ve her bir ülkeyi kendi görevleriyle beraber tam anlamaya çalışıyorsunuz. Burada bazı noktalarda görevler birbirlerine benzerlik gösterse de temelde farklı unsurlarla karşılaşmanız mümkün. Her ülkenin zaten ordu sistemi burada değişkenlik gösteriyor ve kullanabileceği donanımlarda farklılık gösteriyor. Bu şekilde, siz de o yönde değişken yapıya sahip savaş ortamları ile karşılaşabiliyorsunuz.
 
Oyunda birlik yönetme kısmı elbette diğer sıra tabanlı strateji oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da temel olarak aynı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla birimlerinizi istediğiniz şekilde seçebiliyor, kendi ordunuzu nereye konuşlandırılacağına tamamen siz karar verebiliyor. Aynı zamanda burada birimlerinizi yükseltebiliyor veya tamamen değiştirebiliyorsunuz. Örneğin, bir ordu içerisinde istediğiniz şekilde sadece silahlı askerleri buraya alabiliyor veya diğer taraftan daha farklı araçlarla, örneğin tanklarla beraber de sefere çıkış gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak bazı görevlerde elbette seçebileceğiniz belirli ve kısıtlı birim türleri bulunuyor. Bunlarla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyorsunuz.
 
Oyunda yine ordularınızı yükseltmek ve aynı zamanda onlara farklı avantajlar sunmak oldukça önemli. Bununla beraber hem daha güçlü konuma gelebilir hem de düşmanların karşısında ezici bir güçle beraber bulunabilirsiniz. Benzersiz yetenekler kazandırabileceğiniz ve ordularınızı daha da geliştirebileceğiniz bu yapımda aynı zamanda ordular içerisinde bir kahraman bulunuyor. Bu kahraman bir nevi komutan olarak karşımıza çıkıyor ve oyunda kullanabileceğiniz bu komutanlarla beraber hem daha farklı şekillerde düşmanların üstesinden gelebiliyor hem de ordularınıza güç ve avantaj sağlayan bu komutanlarla beraber de savaş alanlarından galip çıkmanızın şansı artıyor.
 
 

Oyunda ilgi çekici birimler bulunuyor ve bu birimlerle beraber gerçekten düşmanların üstesinden gelmek kendine özgü strateji sistemi ile beraber karşımıza çıkıyor. Çünkü burada yapacağınız hamlelerin ne kadar değişken olduğunu ve aynı zamanda tanklarla ve alev makineleri ile beraber de düşmanların üstesinden gelmek elbette bir noktada farklı hissettirmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde düşman ordularını tanklarınızla beraber aynı zamanda tanklarınızla beraber top atışını tutarken diğer taraftan alev makineleri ile beraber düşmanları toplu bir şekilde yok edebiliyorsunuz.
 
Bununla beraber önünüzü açabiliyor ve kampanya modu içerisinde yer aldığını süre boyunca görevleri kolay bir şekilde tamamlamaya hazırlanıyorsunuz. Ancak oyunda yer aldığınız süre boyunca olayların ne kadar kolay olduğunu değil ne kadar zorlaştığını deneyimleyebiliyorsunuz. Her birim içerisinde farklı ekip üyeleri bulunuyor ve bu ekip üyeleri ile beraber her birinin aslında bir komutanı yer alıyor. Bu komutan bu birimi yönetebiliyor ve avantaj sağlayan unsurlarla beraber karşımıza çıkıyor.

Ordularımızı ve birimlerimizi güvende tutabileceğimiz ve her birinin kalbi olan komutanlarla beraber ilerleyebileceğimiz bu yapımda eğer ordularınız içerisinde askerlerin kaybedildiğini görürseniz parti cezalarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, oyun içerisinde bir topçu'yu kaybetmek birimin daha az saldırı yapacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla oyunda bu kayıplarla beraber yapabilecekleriniz sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor veya diğer taraftan bir sürücüyü kaybetmenizle beraber birimin, yani ekibinizin hareket kabiliyeti bir hayli azalıyor, diyebiliriz. Her türlü çatışmadan galip ayrılabileceğiniz ve altı çatışma haritasının bulunduğu bu yapımda, bu çatışma haritalarında istediğiniz gibi dolanabiliyor ve her biri içerisinde benzersiz bir yapay zeka sistemi ile karşılaşmanız mümkün.
 
 
 
Becerilerinizi yapay zekaya karşı test edebileceğiniz ve farklı zafer koşulları ile beraber yer alabileceğiniz bu yapımda, taktiklerinizin ne kadar çok yönlü olduğunu görebiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca bu taktiklerinizi ne kadar çeşitlendirirseniz ve ne kadar da alarak budaklandırırsanız, o kadar çok avantaj duruma gelebiliyorsunuz.

Taktiklerinizin çok yönlü olması gerektiği bu yapımda, isterseniz tek başınıza isterseniz de 2v2 takım savaşları ile beraber oyunda yer alabiliyorsunuz. Bununla beraber haritayı kendiniz seçebiliyor, kendi oluşturduğunuz lobu ile beraber hem gerçek zamanlı bağlantıyla hem de 4 oyuncuya kadar çok oyunculu bir şekilde savaşları atılabiliyor ve bu şekilde güzel bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
Kendi oyununuzu oynayabileceğinizi usta bir taktikçi olabileceğinizi bu yapımda kendinize bu çatışmalarla beraber usta konumuna getirmeye hazırlanıyorsunuz. Bunun dışında çok oyunculu kısımlarda kendi haritalarınızı oluşturabileceğiniz ve bunları toplulukta paylaşabileceğiniz bir harita düzenleme aracının olduğunu da aktarabiliyoruz. Bu tarz sıra tabanlı taktik oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden isteklisiniz ekleyebilirsiniz. Bu yapım 11 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Guild Saga: Vanished Worlds Piksel Grafikleriyle Taktik Deneyimi Sunacak 2si1: Nintendo Switch ve DLSS, Kırılan Vision Pro'lar ve Daha Fazlası
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.3.2024 21:24:54

0
Demosu çok iyiydi.İlk başta karışık görünüyor ama öğrenmesi kolay.Panzer General gibi oyunları seviyorum.

KristalTürk

18.3.2024 20:23:41

0
Geliştirici ekip bayağı deneyimli ve sağlam, yayıncı da böyle stüdyoları destekliyor istikrarla. Bu oyun güzel olacaktır
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız