Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Hayatta Kalma Oyunu Winter Survival Yakında Geliyor

 
 
Hayatta kalma deneyimine adım atabileceğiniz ve o hissiyata kavuşabileceğiniz yapım gerçekten de güzel bir deneyimi bünyesinde barındırıyor ve bağımsız bir geliştirici ekip tarafından bizlere sunulmak isteniyor. Oyunda kış boyunca ilerliyor, mevsimin soğuk olduğu dönemlerde yolunuzu bulmaya çalışıyor ve burada soğuk havalardan kurtulmaya ve aynı zamanda etrafı keşfetmeye başlıyorsunuz.
 
Tam bir hayatta kalma deneyimine adım atabileceğimiz ve karakterimizi burada hayatta tutabileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda farklı mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve burada diğer hayatta kalma mekaniklerinin yanı sıra ilgi çekici detaylarının da olduğunu söyleyebiliyoruz. Washington eyalet parkı içerisinde gezip tozabileceğimiz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda her bölgenin kendine ait manzaraları, atmosferi ve detayları yer alıyor. Bununla beraber oyunda gece ve gündüz döngüsü yer alıyor. Bu döngüyle beraber oyundaki atmosferin bir anda değiştiğini ve aynı zamanda güzel bir deneyim elde ettiğimiz bir yapı ile karşılaşabiliyoruz.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre diğer hayatta kalma oyunlarından farklı olarak akıl sağlığı sistemi bulunuyor. Bu akıl sağlığı sistemiyle beraber gittiğiniz yerlerde akıl sağlığınızı kaybetmemeye ve aynı zamanda karakterinize sağlam bir şekilde hayatta tutmanız gerekiyor. Bir yandan diğer hayatta kalma unsurları ile uğraştığınız, karakterinizin açlığıyla, susuzluğuyla ve diğer unsurlarıyla beraber yer aldığınız yapımda bir yandan da kafasındaki düşünceleri stabil tutmamız gerekiyor.
 
Akıl sağlığı sistemi oyun içerisinde elbette nasıl çalışır, nasıl bir şekilde karşımıza çıkar büyük oranda merak ediliyor. Bunun yanı sıra oyunun erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkacağını aktarabilir ve tam sürüme kavuşmak içinde bir miktar sürenin lazım geldiğini söyleyebiliyoruz. Bu durumda elbette ilk etapta oyun içerisinde belli başlı hatalar olabilir ve eksiklerle beraber karşılaşabiliriz. Ancak bu süreç boyunca gelişir, ekip geri bildirimleri önemseyecek ve bizlerin elinden elde ettiği geri bildirimlerle beraber oyunu şekillendirecek. Geliştirici ekibin bu şekilde açıklamaları bulunuyor ve bu sayede tam sürüme doğru kavuşmaya hazırlanıyoruz. Bunun yanı sıra tam sürüme kavuşmak için ne kadar zaman gerekiyor ve erken erişim sürecinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.
 
 
 
Hayatta kalma oyunları genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve bu oyun geliştirici ekibin belirttiğine göre bu türü bir sonraki seviye taşımaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde oldukça ilgi çekici mekaniklerine olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu mekanikler arasında dinamik dövüşler, gizlilik, bölge inşa etme, akıl sağlığı sistemi ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda burada yer aldığınız süre boyunca çoklu oyun modlarından da yararlanabiliyorsunuz. Bu modlar ile beraber kendi oyununuzu özelleştirilebiliyor ve kişiselleştirilebiliyorsunuz. Hangi oyun modu içerisinde yer aldığınız süreye bakmaksızın elbette tek oyunculu veya çok oyunculu bir şekilde oyundaki yerinize alabiliyor ve kendi oyun şeklinizi de oynay adapte edebiliyorsunuz. Buralarda elbette farklı şekillerde deneyim elde etmek için kendi stratejinizi ve planınıza oyuna dahil edebilirsiniz. Çünkü burada hayatta kalmak oldukça zorlu bir mücadelenin başlangıcını temsil ediyor.
 
Bunun yanı sıra oyunda yer aldığınız süre boyunca hayatta kalmak için etrafı keşfedebiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, etkileşime girebileceğiniz ve içerisine dalabileceğiniz farklı evlere giriyor ve aynı zamanda burada çeşitli kaynakları elde etmeye çalışıyorsunuz. Buralarda yiyecek ve içecek bulmak elbette büyük bir önem arz ediyor. Bu önemle beraber karakterinizin açlığını ön plana çıkarıyor ve burada karakterinizin ölmemesi için elbette yeme ve içme konusunda oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bunlara dikkat ettikten sonra diğer unsurlara bir göz atabilirsiniz.
 
 
 
Karlarla kaplı yerlerde bulunduğunuz oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlediğinizden bahsettiniz. Bu ilerlemenizle beraber elbette karla kaplı ormanlara dalış yapabiliyor, dağlara geçiş yapabiliyor ve bu dağları dilediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra donmuş göllerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve aynı zamanda tehlikeli arazilerde kendinize bulabiliyorsunuz. Bu bölgeler dikkat çekici derecede güzel atmosferleri ile beraber ön plana çıkıyor ve aynı zamanda burada ölümcül hayvanlarla ve yabani canlılarla mücadele etmeye çalışıyorsunuz. Zorluk ve kış koşullarının yararları yapım içerisinde oyunda yer aldığınız süre boyunca bu zorlu kış koşullarını atlatmak için elbette kendi hamlelerinizi oynayabilirsiniz ve aynı zamanda farklı koşullarda hazırlıklı olmanız lazım. Bir yandan soğuktan korunurken diğer yandan ise kendinizi hayatta tutmaya yarayacak unsurları ve kaynakları bulmaya çalışıyorsunuz. Bunlarla beraber de yemek pişirebiliyor, barınak bulabiliyor ve dinlenebiliyor. Elbette bunları yapmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve bunlar temel unsurları oluşturuyor diyebiliriz.

Bu tarz oyunlarda elbette bölgelerde yer aldığımız süre boyunca ilk buraları ziyaret edecek olan ve ziyaret eden biz olmuyoruz. Diğer canlıları ve vahşi hayvanların bulunduğu yapımda elbette ateş oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada elinizde tuttuğunuz ateş kaynağı en önemli kaynaklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu ateş kaynağı ile beraber birçok unsurla karşılaşabilir ve kendinize birçok fayda sağlayabiliyorsunuz. Ateş ile beraber düşmanların yani yabani hayvanların üzerine gidebiliyor, onları korkutup kaçırabiliyor; diğer taraftan ısınma kaynağı olarak kullanabilir ve aynı zamanda yemek pişirme olayına da bu ateşle beraber girebiliyorsunuz. Dolayısıyla ateş kaynağı oyun içerisinde oldukça önem arz eden çeşitli mekanikler arasında bulunuyor ve bunu ön plana çıkarmakta tamamen sizin işiniz oluyor. Elinizde sürekli olarak ateş tutmak aynı zamanda sizlere ışık kaynağı olarak da yer buluyor. Bu kaynağı gerçekten de dikkat çekici bir şekilde kullanmanız ve sürekli olarak elinize ateş tutmanız büyük önem arz ediyor.

Nitekim oyunda soğuktan korunmak için elbette barınaklar bulunmak durumunda kalıyor. Üstü kapalı veya yanları kapalı bir yer bulduğunuz zaman elbette dua edebiliyorsunuz. Çünkü oyun içerisinde zorlu kış koşullarının yer aldığı bir yapı ile beraber çevreyi keşfetmeye başlıyor ve bu çevre ile beraber de kendinizi barınaklarla beraber bulabiliyorsunuz. Bunun dışında uzun zaman önce yok olan ve insanların burayı terk ettiği bir kasaba içerisinde kendinizi bulabiliyor ve bunları keşfediyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Parklara, bahçelere ve daha fazla kısımlara doğru ilerleyebiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda yer aldığınız süre boyunca etrafı keşfetmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada farklı hikayeleri de keşfedebiliyorsunuz.
 
 
 
Kasabanın geçmişini keşfedebileceğiniz, bu hikayeleri açığa çıkarabileceğiniz ve bu keşiflerle beraber etrafta ipuçları bulabileceğiniz yapımında tuzaklardan da aynı zamanda kaçınmanız gerekiyor. Çünkü etrafta bulunan ve daha önce insanlar tarafından kurulan çeşitli tuzaklar bulunuyor. Bu tuzakları aşmak ve kendimizi terk edilmiş yapılar ile beraber bulmak oyundaki diğer unsurlardan birkaç tanesi. Oyun içerisinde etrafı keşfetmek ve kaynak bulmak oldukça önem arz ediyor. Zaten oyunun temelinde de bu unsurlar bulunuyor. Ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok yiyecek ve içecek kaynaklarıyla beraber karşılaşabilir ve bunları da envanterimize atabiliyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan kendi kaynaklarımızı ve ekipmanlarımızı topladığımız bir envanter sistemi yani çantamız bulunuyor. Bu envanter sistemi ile beraber kendi kaynaklarımızı düzenleyebiliyor ve farklı bir hale büründürebiliyoruz. Aynı şekilde buradan yiyecek ve içecek alabilir ve bunları sırt çantamıza atabiliyoruz. Bu kaynaklarla beraber hem kendi bölgemize inşa etmek için çeşitli kaynaklara başvurabiliyor ve bunlarla beraber de oyunda ilerleme kat edebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde kendi bölgemizi korumak ve bu bölgede kendimize kollamak temel hedeflerimizden biri. Çünkü etraftaki yabani hayvanların ve kış koşullarının zor olduğu bu bölgede kendi bölgemizi tesis etmek oyunda en iyi yapacağımız hamleler arasında yer alıyor.
 
Kişisel eşyaları bulabileceğimiz ve çeşitli sayıları açığa çıkarabileceğimiz yapımda arka planda yer alan hikaye çeşitli ipuçları ile beraber bizlere aktarılıyor ve yer yerde burada ilgi çekici detaylarla beraber bulunabiliyoruz. İşimize yarayacak şeyleri bulabileceğiniz ve kaynakları araştırabileceğimiz yapımda çevreyi keşfetmek ve geride bıraktıkları her bir unsuru burada bulmak büyük önem arz ediyor. Çünkü zaten arka planda yer alan hikayenin özü etrafı keşfetmekte ve bulduğumuz ipuçları ile beraber açığa çıkıyor. Bununla beraber de oyunda ilerleme kat ettiğimizi anlayabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette hikaye arka planda yer alan ancak pek de ön plana çıkan unsurlar arasında bulunuyor. Nitekim diğer hayatta kalma oyunlarında da elbette hikaye biraz daha arka planda kalır ve hayatta kalma unsurları daha da ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bu oyunda da aynı şekilde bir hikaye içeriğiyle karşılaşabiliriz. Ancak bir hikaye konusunda da beklentileri elbette yüksek tutmamamız gerekir.
 
 

Hayatta kalma deneyimine sonuna kadar yaşayabileceğiniz yapımda hava durumunun hızla değiştiğini görebilecek ve her türlü hava durumuna karşı burada hazırlık almanız lazım. Çünkü oyunda yer aldığınız süre boyunca yaralanmalardan, hastalıklardan ve diğer faktörlerden oldukça hızlı bir şekilde etkilenecek ve bu hava koşulları ile beraber de aynı zamanda hem sizi etkileyecek hem de diğer canlıların yaşayış şekillerine etki edecek. Dolayısıyla oyunda gerçekten de dikkat çekici bir canlıları atmosferin ve aynı zamanda manzaraların burada olduğunu söyleyebiliriz. Her türlü faktörlerden etkilenebileceğiniz ve dağlardan bayırlara çıkabileceğiniz, aynı zamanda yukarılara tırmanabileceğiniz ve hava durumunun doğrudan değiştiği yapım içerisinde her türlü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmanız lazım. Ve havanın soğukluğunun arttığı ve tipinin de çıktığı bir yerde elbette sığınacak ve barınacak bir yeri bulmanız gerekiyor. Bu tarz oyunda hızlı şekilde hareket etmeniz gereken ve hızlı düşünmeniz gereken anlar da karşınıza çıkabiliyor ve bu da sizi de hayatta kalma koşullarında usta olma yetiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve gerçekçi bir mekanikle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Bunun dışında elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi soğuktan, susuzluktan, açlıktan ve fiziksel ve zihinsel yorgunluktan kendinizi korumanız ve bunları tamamen hazır olmanız gerekiyor. Endişelenmeniz gereken 5 ana faktörün bulunduğu yapım içerisinde işler bunlarla bitmiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hava durumunun değişmesi, sizi zorlu hava koşullarının etkilemesi ve daha fazla çevre faktörleri de bu etkenlere doğrudan etki ediyor. Dolayısıyla burada takip etmeniz gereken ve dikkat etmeniz gereken oldukça fazla durum bulunuyor. Bu durumların üstesinden gelmek için de elbette oyun içerisinde biraz fazla vakit geçirmeniz gerekiyor ve oyunun mekaniklerine alışmanız lazım.
 
Bu tarz oyunlarda elbette deneyerek, keşfederek ve tıklayarak çeşitli mekanikleri öğrenebiliyor ve böylece rastgele olaylarla beraber de oyunda karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında beklenmedik olaylarla beraber birini kurtarıp kurtarmayacağınıza da karar verebiliyor ve aynı zamanda olayların kötüleşip kötüleşmeyeceğini tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Farklı mekaniklerle ve ilgi çekici detaylarla beraber bizlere sunulmaya hedefleyen oyunda ıssız topraklara doğru ilerleyebiliyor, buralarda kimsenin olmadığına göre biliyor ve kendi yeteneklerimizi burada geliştirmeye çalışıyoruz. Adaptasyon sistemi ile beraber hayatta kalma becerilerimizi burada yükseltebilir ve daha fazla soğuktan veya diğer unsurlardan korunabiliyoruz. Oyunda bu tarz mekaniklerin ve kilidi açılacak içeriklerinin bulunduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Zihnimizi doğru bir şekilde adapte edebileceğimiz ve yorgunluğumuzu zihnimizin derinliklerinde atabileceğimiz yapımda her şey aslında yorgunluk belirtileri ile başlıyor. Elbette ilk etapta bu yorgunluğu üzerimizden atamazsak ve günlerce uyumazsak elbette bu bizim zihnimizdeki düşünceleri etkiliyor ve artık kötü bir düşünce ve psikoloji içinde olabiliyoruz. Sadece yorgunluk değil, aynı zamanda açlık ve susuzluk gibi diğer unsurlar da aynı zamanda zihnimizin derinliklerini etkileyebiliyor ve burada psikolojik baskılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Örneğin olmayan bir şey olmuş gibi görebilir ve bu da ruh halimize oldukça etkileyen unsurlar arasında bulunuyor. Eğer zihnimiz açlıktan veya diğer unsurlardan çok fazla etkilenirse bu erken bir sorun teşkil edebiliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu sorunlarla beraber baş etmeye çalışırken aynı zamanda zihinsel ve psikolojik sıkıntılarda baş göstermesi elbette sizlere daha zorlu bir oyunun sunacağına gösteriyor. Bunun dışında çeşitli halüsinasyonlar görmeye kadar ve olmayan şeyleri olmuş gibi görmeye kadar da bu tür zorluklar ortaya çıkıyor. Bunlarla beraber de elbette oyunda yer almak istemezsiniz. Dolayısıyla oyunda bu tür durumlara dikkat etmeniz ve karakterinizi her türlü durumdan uzak tutmanız lazım.

Oyunda aynı zamanda avcılık yapabileceğiniz bir mekanik bulunuyor. Buralarda geyikleri, tavşanları ve daha fazla hayvanları algılayabiliyor ve onların etinden veya diğer unsurlarından yararlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde aç kalmamak ve kendinize yiyecek bulmak için bu hayvanları avlayabilir ve elinizdeki sopayı onlara karşı atabilir ve elinizdeki sopayı aynı zamanda mızrak şeklinde kullanabilirsiniz. Gizli gizli otların arasından yaklaşabileceğiniz ve bir geyiğin arkasından da ulaşabileceğiniz yapımda gizlilik unsurlarının olduğundan da bahsedebilir. Eğer sizi görürse elbette oradan uzaklaşabilir. Dolayısıyla oyunda gördüğünüz avları avlamak için yavaş hareket etmeniz ve onlara belli bir açıdan yaklaşmanız lazım. Ve ardından menzilli silahınızla beraber onları doğru şekilde avlamanız gerekiyor. Doğru şekilde avcılık kombinasyonları ile beraber kendi avınızın davranışlarını inceleyebilir, hayvanları yakalamak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir, tuzaklar kurabilir ve daha fazla mekanikle beraber onlara alt edebilirsiniz.
 
 

Oyunda sağdan soldan çeşitli kaynaklar toplayarak elbette elinizde silah olarak kullanabileceğiniz çeşitli yapılar bulundurabiliyorsunuz. Dolayısıyla yukarıda da bahsettiğim gibi bir sopa bulduğunuz zaman onu sivrilterek bir mızrak haline getirmeye çalışabilir ve fırlatılabilir bir mızrak silah ile beraber oyundaki yerinize alabilirsiniz. Bunun dışında elbette bu sopaları daha da biriktirerek ve sivrilterek çift şeklinde etrafı düzenleyebilir ve böylece yırtıcılardan kendimizi koruyabiliriz. Kendi bölgemizi kurabildiğimiz ve sınırlı kaynaklarla beraber yer aldığımız yapımında elbette sürekli olarak kaynaklar toplamak ve etrafımızdaki olayları incelemek oldukça önem arz ediyor. Çünkü canlı bir dünya olduğundan dolayı etrafımızda şekillenen bir ortamın olduğundan bahsedebiliyor ve bu ortamla beraber de bizi hayatta kalmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız bir süre boyunca tüm bu unsurlara dikkat etmemiz ve bu unsurlarla beraber de hayatta kalmamız temel hedefler arasında yer alıyor.
 
 

Oyunda sınırlı kaynaklar olduğundan dolayı elbette bir mücadeleye başlamadan önce öncelikle bunları düşünmeniz gerekiyor ve iki kez düşünmeniz gereken bir yapı ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Elinize bıçaklarla, sopalarla ve diğer unsurlarla beraber çeşitli silahlar alabilir ve bu silahlarla beraber de hem kendinizi koruyabilir hem de o iş ile uğraşabilirsiniz. Bunun dışında elbette karakterinizle beraber gezici ilerleyebilir, onunla beraber zıplayabilir, yukarılara tırmanabilir, akıllıca seçimler yapabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı koşabileceğiniz veya eğilerek yaklaşabileceğiniz yapımda karakterinizin belli başlı temel mekanikleri ve hareketleri bulunuyor.
 
Bunlarla beraber de oyunda kendi yolunuzu çizebiliyorsunuz. Arka planda bir hikayenin anlatıldığı ancak bu hikayenin bizlerin keşifleriyle beraber ortaya çıktığı yapım yukarıda da bahsettiğimiz gibi yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Winter Survival
Bodycam Adlı Oyundan Yeni Oynanış Videosu Geldi The Last of Us Part 2 Remastered Neler Sunuyor?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız