Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Halo: Reach, 1.5 Milyona Yaklaştı


 
     Halo: Reach için tam anlamıyla nefesler tutulmuş durumda. Diğer oyunlarında olduğu gibi erkenden sızmasına, hatta satılmasına rağmen Halo: Reach rüzgarını hiç bir olumsuzluk engelleyemeyecek gibi gözüküyor. Son ön sipariş rakamlarında bir milyonu geride bırakan oyun sadece Kuzey Amerika'da 1.5 milyona yaklaşmış durumda.
 
     28 Ağustos tarihine kadar olan dönemde Amerika ön sipariş rakamlarına baktığımızda Halo: Reach'in 203,984'lük artış ile genel ön sipariş rakamını sadece Kuzey Amerika'da 1,458,990'a ulaştırdığını görüyoruz. 

     Halo hayranlarının büyük ilgisini gören oyun gene büyük bir başarıyı yakalayacağa benziyor. Çıkış tarihine kadar Kuzey Amerika'da 1.5 milyona ulaşması beklenen oyun daha çıkışına iki hafta varken bu rakamı geride bıraktı. Oyunun dünya genelindeki ön sipariş rakamı ise tam olarak bilinmese de iki milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Bu hızla giderse Halo: Reach çıktığı gün üç milyonu geride bırakabilir.

     Halo: Reach'ın son dönemdeki en iyi çıkış yapan oyun olan Call of Duty: Modern Warfare 2 ile olan kıyaslamasına gelir isek her iki oyunun da çıkış tarihine iki hafta kala benzer düzeyde olduklarını görüyoruz.
 
     VGCharts'ın hazırladığı çizelgelerde Halo: Reach'in burun farklı ile önde olduğu söylenebilir. Duyuru zamanlarına göre geriden başlayıp Modern Warfare 2'yi geçen, daha sonra ise benzer ön sipariş rakamında kalan iki oyunun kıyaslamasında, sonraki haftaları ise şimdiden merak etmeye başladım.

     Kuzey Amerika'daki 28 Ağustos tarihine kadar olan ön sipariş listesinin diğer oyunlarına baktığımızda ise ikinci sırada gene Call of Duty serisinin yeni halkası Black Ops'u görüyoruz. Black Ops'un Xbox 360 sürümü geçtiğimiz hafta 84,158 adet daha satarak toplam ön sipariş rakamını 478,098'e yükseltmiş. Dördüncü sırada yer alan PS3 sürümünün toplam ön sipariş rakamı ise 271,573'e ulaşmış.
 
     İşte en son yayınlanan Amerika ön sipariş rakamları ;
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Halo: Reach Bungie Microsoft 343 Industries FPS Xbox 360 Halo
İngiltere Xbox Live Zammından Paçayı Kurtardı GTA 4 FPS Türünde Olsaydı?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.9.2010 11:12:41

0
Al cacık yapar Halo killzone'ye fena kor.

BSC Misafiri

31.8.2010 21:03:47

0
killzone 3 bunu cacik yapar

Antrim

31.8.2010 18:35:46

0
halo en sevilen ilk 100 oyunda 1. olmasının sebebi ve bir kere bile halo oynamadım acaba nasıl birşey

PETTIBONE

31.8.2010 18:13:11

0
@BSC Misafiri Eskiden Quake'i bilirsin. Her pc oyuncusu her konsol oyuncusu bilir. Halo onun gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Araba kullanabildiğin bir fps. Çocuk oyunu diye yorumlamak çok saçma olur.

BSC Misafiri

31.8.2010 17:33:05

0
bu halo denilen oyun nasil bu kadar basarili anlamiyom. oyun cocuk oynumu gibi gozukuyor!

Alper#

31.8.2010 16:02:34

0
Halo'nun çok büyük bir oyuncu kitlesi var. Herhalde XBox 360'ın ayakta durmasının sebeplerinden biride Halo'dur :) Ama kaçış yok Bungie bütün oyunculara oyun yapacak artık :) Asıl merak edilen MS Bungie'siz yeni bir Halo oyunu nasıl olurdu...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Halo: Reach
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız