Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haftalık Dizi ve Film Önerisi 01: Firefly - Serenity

 
 
Bölüm Sonu Canavarı olarak artık her hafta sizlere 1 film ve 1 dizi önermeye karar verdik. Haftalık film ve dizi tavsiyesi dışında, yine haftalık olarak oyun tavsiyesi bölümümüz de olacak.
 
Haftalık olarak tavsiye edeceğimiz diziler ve filmlerin belirli bir konsepti olmayacak. Yani her türden dizi ve filmi sizlere tavsiye edeceğiz. Sizler de bu süreçte yorumlar kısmına kendi tavsiyelerinizi yazarsanız, tavsiyeleriniz değerlendirip bir sonraki hafta sizin tavsiyelerinize yer verebiliriz.
 
Şunu belirtmekte fayda var, önerdiğimiz diziler ve filmlerde kenarda köşede kalmış yapımlar olmayacak. Bazen bilindik yapımlar da görebilirsiniz. Bunun sebebi ise, bahsi geçen yapımları o hafta seyretmenizin daha keyifli olacağını düşündüğümüz içindir. Örnek vermek gerekirse Cyberpunk 2077 çıkmadan önce, zaten çoğu kişinin izlediği ve bildiği Blade Runner’ı önerebiliriz. Bunun sebebi Cyberpunk 2077 gibi bir yapıma hazırlık yapmak. Bilindik bir yapımı önerdiğimizde de yazılarımız tavsiye yazısından ziyade bir inceleme yazısı gibi olacak. Şimdi ilk haftalık önerilerimize geçelim.
 
Dizi Önerisi: Firefly
 
 
2002 yılında yayın hayatına başlayan ve bence yapılmış en kaliteli bilim kurgu dizilerinden birisi Firefly. Ne yazık ki yayın hayatı sadece 14 bölüm sürdü. Dizinin başrollerinde Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Jewel Staite, Adam Baldwin, Sean Maher, Summer Glau ve Ron Glass gibi isimler bulunuyor. Dizinin yaratıcılığını ise ilk Avengers filminden tanıdığımız Joss Whedon yapıyor.
 
Günümüzden yaklaşık 5000 yıl sonrasında geçen Firefly, Serenity isimli bir gemide yasa dışı eşya taşıyan kargocu bir ekibi konu alıyor. Aldıkları ücrete göre bazen insan da taşıyabiliyorlar. Gittikleri gezegenlerden birinde gemilerine bir peder ve yanında başka kargosu olan bir adamı alıyorlar. Yetkili kişilerin bir süre sonra gemiyi basması ile birlikte hem pederin hem de diğer adamın ve kargosunun bazı sırları ortaya çıkıyor. Hem yetkililerden kaçarak hem de zaten yasa dışı olan işlerini devam ettirmeye çalışarak hayatta kalmaya çalışıyorlar.
 
 
Çok da farklı bir senaryoya sahip durmuyor gibi gözükse de dizinin bilim kurgu olan türünü Western türü ile birleştirerek hem CGI konusundaki sıkıntılarını çözüyorlar hem de diziye farklı bir soluk kazandırıyorlar. Yağmacılar olarak adlandırılan yamyamlar, pederin sakladığı sırlar ve gemiye aldıkları gizemli kargolu adamın hikayesi ile diziye oldukça yüksek bir merak unsuru ekliyorlar. Episodik geçen bölümler ile de hem genel senaryoyu hem de karakterlerin gelişimini ve tanıtımını oldukça güzel bir şekilde izleyiciye yansıtıyorlar.
 
Diziyi izlemeden önce şunları öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu dizi yapım aşamasındayken iptal ediliyor ve yapımcı istediği sonu ve ilerleyişi ne yazık ki gerçekleştiremiyor. Dizinin bölüm sıraları da oldukça karmaşık. Bu yüzden en azından ilk 3 bölüm ve son 3 bölümün hangi sırayla izlenilmesi gerektiğini mutlaka araştırın. “Peki madem yarıda kaldı bu dizi neden bize öneriyorsun?” diye soruyor olabilirsiniz. Her ne kadar dizi yarım kalsa da en azından hikayenin bir bölümünü ve genel hikayenin nereye ilerlediğini sizlere açıklayabiliyor dizi. Dizi yayından kaldırıldıktan sonra ise yapımcı pes etmiyor ve istediği finali yapabilmek için Serenity isimli bir film çekiyor. Bu bilgiyi de verdiğimize göre film önerimizi de geçebiliriz.
 
Film Önerisi: Serenity
 
 
2005 yılında yayınlanan filmde yine başrollerinde yine Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Jewel Staite, Adam Baldwin, Sean Maher, Summer Glau ve Ron Glass gibi isimler bulunuyor. Bu isimlere ek olarak Chiwetel Ejiofor ve Sarah Paulson gibi iki usta oyuncu da eklenmiş.
 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi Serenity filmi, Firefly’ın isteyip de yapamadığı finali bizlere gösteriyor. Diziden spoiler vermediğimiz gibi filmden de spoiler vermeyeceğiz. Ancak bu filmde neleri öğreniyorsunuz açıklayalım. Dizide merak unsuru yaratan gizemli kargocu adamın kargosunun sırrını, yağmacıların sırrını ve diziyi izlerken cevapsız bırakılan neredeyse her sorunun cevabını.
 
 
İddialı konuşmak gerekirse hala günümüzde bile çoğu bilim kurgu yapımı Firefly ve Serenity’nin yakaladığı hikaye anlatımını bu kadar kaliteli sergileyemiyor. Kötüye kötü diyemediğiniz, iyiye iyi diyemediğiniz, net çizgileri olmayan bir film. The Witcher oyunlarındaki karakterler gibi bu yapımda da herkesin yaptığı şeyler için kabul edilebilir bir gerekçesi bulunuyor.
 
Filmi de izledikten sonra keşke dizi finalini yapabilseydi diyeceksiniz siz de. Evet; film, final konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor, ancak normal olarak bazı olaylar çok hızlı geçiliyor. Film başlangıçta karakterleri az da olsa tanıtmak zorunda olduğu için diziyi izleyenler için bu kısım biraz sıkıcı olabilir. Sadece filmi izleyip, diziyi izlemezseniz de karakterleri ve hikayeyi tam olarak anlayamıyorsunuz. Kısacası dizi finalini film ile değil de dizi ile yapabilseydi çok daha güzel olabilirdi. Yine de önce diziyi sonra da filmi izlemek de oldukça tatmin edici.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Bölüm Sonu Canavarı Tavsiye Haftalık Film Dizi Film Dizi Tavsiye firefly serenity
GeForce Now'a Yeni Oyunlar Eklendi Amazon Video Oyun Streaming Servisi Project Tempo Üzerinde Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.4.2020 18:07:17

0
Firefly çok güzel de tadı damağınızda kalıyor

Jer Aders

3.4.2020 16:54:15

0
Haftalık oyun öneriside isteriz

Curtius

3.4.2020 14:34:17

0
FOX az insanın ahını almadı bu dizi yüzünden iptal kararını verince. Beter olsunlar!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Haftalık Film ve Dizi Önerisi
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız