Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

HTC Vive'ın Avrupa Fiyatı 900 Avro Olarak Açıklandı


    HTC ve Valve'ın ortak olarak geliştirdikleri sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive'ın Kuzey Amerika fiyatı 799 dolar olarak açıklanmıştı. Cihazın fiyatının bu kadar yüksek olması doğal olarak oyuncuların büyük tepkisini çekti. Şimdi ise Avrupalı oyuncular bir artçı şok daha yaşayacaklar diyebiliriz.
 
     Yapılan resmi açıklamalarda HTC Vive'ın Avrupa bölgesindeki fiyatının 899 Avro olduğu belirtildi. Oculus Rift'in 599 dolarlık fiyatına kızarken HTC Vive'ın %50 daha pahalıya satılması gerçekten şok edici. Üstelik oyuncular Oculus yetkililerinin ilk açıklamalarında cihazı 400 dolara satmayı düşündüklerini söylemelerinin ardından kendilerini bu fiyata hazırlamışlardı.
 
    HTC'nin açıklamalarında 900 Avro'luk fiyatın Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Fransa, İzlanda, İrlanda, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerli olduğu vurgulandı. Muhtemelen HTC Vive'ı ülkemizde belirtilen ülkelere kıyasla daha pahalı bir fiyata satın alabileceğiz. Yani en az 3000 TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak tweaktown Valve HTC HTC Vive Vive SteamVR
Nintendo NX'e, PS4 ve Xbox One Oyunları Rahatça Uyarlanabilecek Gerçek Hayatta FPS Savaşı Başlıyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

tobepeople

1.3.2016 16:44:29

0
Şuan ki teknoloji ilk versiyonlar hala nokia 5110 gibi düşünün şuanki sistemi cihazlar çok kaba ,asıl yapılması planlanan cihazlar bunlardan çok farklı, 10 yıl içinde o ekranlar yerini lenslere bırakacak bu bizim lensler mouse'umuz olacak bluetooth ile ekrandaki görüntü direk lenslere iletilecek gerçek gibi görüntüye ulaşılacak zaten steam mesela böyle bir uygulama geliştirdi yani masa üstündeki görüntüyü 20 senelik bilgisayar da bile oynayabilirsiniz gücü asıl bilgisayarınızdan alıyor şuan ki teknoloji dedikleri şey saçmalık aslında daha fazlası değil bir çok oyunda zaten bakış açısı hizası fps yani gözdür bu yüzden başka bir şeye gerek yok ve çift renkli gözlükler de lens olarak kullanılabilir şu haliyle bile yeterince derinlik verilebilir gözlüklerde daha zor vermek derinliği ancak lens için durum çok daha kolay aslında asıl sıkıntı kontrol ve yön kısmında o da yeterince gelişti bence ki okadar da önemli değil o kısım elimize kablosuz bir gamepad alıp o kısmı unutabiliriz bir çok kişiye şimdilik bu bile yeterli çok da ucuz bir sistem param olsa hiç düşünmeden bu işe girişirdim tüm dünyaya da satardım emin olun kimse bu teknoloji varken gidip de o cihazlara para vermez hepsi de ebesininkini tersten görür sıkıntı çok yine o inceliğe şarjedilebilir pil monte etmek ve lense görüntüyü aktaracak olan bluetooth cihazı sorun bunlar ancak şarj etmesi çok kolay ve şarjı 2 saat kullanılabilir yaparlarsa mecbur gözden çıkartmak gerekir bu da dinlenmesine izin verir gözümüzün ayrıca kablosuz pil şarj ediciler de çıktı ve hızlı şarj olabilen ve hatta esnek piller üretildi artık makul de fiyatları var kablosuz şarj için çıkartıp üzerine koymanız yeterli olur bluetooth ya da wifi olduğu sürece de görüntüyü aktarmak da sıkıntı olmaz en fazla 10 yıl içinde bu teknoloji gelir diye düşünüyorum ancak asıl beklediğim şeyler dünyada tek bir wifi ağı olduğu,çok hızlı ve ücretsiz olduğu bir gün bekliyorum böyle bir şeyi bazı ülkelerde zaten ücretsiz. İkinci beklentim vücut sistemimizin hareket etmemizi sağlayan bu kısımları elektriğe çevirip vücudumuza yerleştirilecek chipler ile haddinden fazla şeyi beynimize ekstra bilgi olarak ekleyebilmek bir çoğunuz hepsi hayal ve bilim kurgu filmlerinden alıntı diyebilir bunlar ancak hepsi bir gün olacak büyük ihtimalle göremeyeceğiz ama bizden sonraki nesil kesinlikle bunları görecektir

FerdosParadise

1.3.2016 15:59:06

+2
iphone denilen zımbırtıya 3500 lıra verıyorsunuz da konu HTC Vive olunca mı koyuyor size bu fiyat ?

Guest-BB4F8AD25

1.3.2016 14:39:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: madiko Bak bu salak teknolojiyi sanki gelecekte oyun sektörünün standartı olacakmış gibi goygoyluyorsunuz ama nafile. Çok ucuzda olsa klasik oynanış biçiminin yerini alamaz böyle şeyler. Çünkü bunlarla oyun oynamak yorucu. Kafana bunu tak, eline move veya benzeri bir zımbırtı al odanın ortasında deli eşşek gibi zıpla dur. Yarım saatte hoşafın çıkar
Kaskı takınca illa odanın içinde koşturman gerekmiyor ekrana bakar gibi kullanadabilirsin (geniş bir monitör gibi)

BSC Misafiri

1.3.2016 07:14:25

0
Sanal gerçeklik geleceğin teknolojisi ve sadece oyun sektöründe değil multimedya alanında devrim yapmaya geliyor. Teknoloji ve oyun sektöründeki dev firmaların milyon dolarlar yatırdıkları bir yatırım ve araştırma. Alışkanlıklarımızı kökünden değiştirmeye ve yeni bir teknolojik çığır açmaya aday. Fakat her teknolojik değişimdeki klasik sıkıntı olan maliyet müşterinin alım gücü ve destekliyen içeriklerin ilk zamanlarda yetersiz olması ki bu sıkıntılar zaman ile aşılacaktır ve akabinde dahada geliştirilip ilk versiyonlara göre çok daha kaliteli ve performanslı modeller çıkmaya devam edecektir. Daha hafif daha kullanışlı kablosuz vs diye liste uzar da gider. Ama kesinlikle popüler bir kullanım alanı sunacaktır. Maddi gücü yeterli olan fiyatını sorun etmiyecek ve alacaktır. Alamıyacak arkadaşlar ise hiç üzülmesin çünkü çokda birşey kaçırmış olmıyacaklar. Zira çok daha gelişmiş modeller daha uygun fiyat ve içerik desteği ile çok kısa zaman içersinde piyasada olacaktır. Teknolojinin değişmeyen ironisi:))) Saygılar.

ARTAGON99

1.3.2016 02:36:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: madiko Bak bu salak teknolojiyi sanki gelecekte oyun sektörünün standartı olacakmış gibi goygoyluyorsunuz ama nafile. Çok ucuzda olsa klasik oynanış biçiminin yerini alamaz böyle şeyler. Çünkü bunlarla oyun oynamak yorucu. Kafana bunu tak, eline move veya benzeri bir zımbırtı al odanın ortasında deli eşşek gibi zıpla dur. Yarım saatte hoşafın çıkar
arkadaşım şimdi sana ne desem boş. alet elime geçsin odada deli eşek! gibi bi tepineyim sonucu paylaşırım sizinle :)

Guest-E851F29FD

1.3.2016 02:00:30

0
Bak bu salak teknolojiyi sanki gelecekte oyun sektörünün standartı olacakmış gibi goygoyluyorsunuz ama nafile. Çok ucuzda olsa klasik oynanış biçiminin yerini alamaz böyle şeyler. Çünkü bunlarla oyun oynamak yorucu. Kafana bunu tak, eline move veya benzeri bir zımbırtı al odanın ortasında deli eşşek gibi zıpla dur. Yarım saatte hoşafın çıkar

ARTAGON99

1.3.2016 01:14:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: strathmorea Tamam pahalı ama yok çok zenginler alır artık. Aaa kimse almaz bunu vs vs diyoruz da, tak diye bir telefona 2800 tl verilirken kimse aa bu ne yapıyor da bu kadar ediyor kimse almaz demiyor. Arkadaşlar tamamen yeni bir teknoloji ve yeni bir deneyim, ucuza çıkmasını beklemek hata olmaz mıydı. Fiyatlar gittikçe ucuzlayacak çünkü yeni firmaların pazara girmesi ve geçecek zamanla birlikte illa ki fiyatlar ileride düşecektir. Kimse acele etmemeli almak için.
Telefondan örnek verdiğin için aynı örnekle devam edeyim. Telefonlarda piyasaya çıktıktan birkaç sene sonra haliyle fiyatları ucuzluyor ama bir sonraki modelleri piyasada büyük rekabet ortamı olmasına rağmen hiçte ucuz fiyata çıkmıyor. Şimdi sanal gerçeklik ürünlerini geliştiren kaç firma var ki rekabet ve sürümden kazanç gibi durumlarda oluşmayacağı için bir sonraki daha gelişmiş modelde fiyatları düşürsünler? Ericsson veya Nokia gibi markaların ilk cep telefonları 600 dolardan aşağı değildi ve geçen 15-20 yıllık süreçte yeni çıkan modellerde özelliği ne olursa olsun aşağı yukarı aynı fiyata satılıyor. Tabii ki satın almak isteyen acele etmemeli ama özellikle fiyatı için değil oyun desteği her ne kadar firmalar 100'er oyun hazırlanıyor deselerde kanımca sadece laftan ibaret.
senin verdiğin örnek biraz yanlış olmuş. çünkü vr teknolohisi yeni bir teknoloji ve bu teknolojinin bu noktaya gelmesinde büyük bir arge maliyeti var. bu arge maliyeti geriye kazanıldıktan sonra elbette ucuzlayacaktır. ayrıca benim tahminimce vr olayı bir mihenk taşı olacaktır sadece oyun için değil kullanılacağı bir çok alan için. o yüzden patlamasının olası olduğunu düşünmüyorum. ayrıca arkadaşın verdiği örnek çok yerinde olmuş. 2000-3000 tl para verip telefon alana lafım yok. çünkü bu bir teknoloji merakıdır hakkettiğini düşünür alır. kullandığım telefon 100 tl lik telefon benim için alo dese yeter. ben bir başkasının telefona acımadan verdiği parayı htc vive için kullandım ve ön sipariş geçtim. ve şahsen ben kuruşuna kadar bu teknolojinin bu parayı hakettiğine inanıyorum.

Guest-BB2CECC18

1.3.2016 00:04:55

0
Yeni teknoloji olduğu için pahalı 1-2 sene sonra alınır fiyatlara düşer veya uygun fiyatlı olarak yeni versiyonları çıkar. Büyük ihtimalle ülkemize gelmez alıcı zor bulurlar.

hayansame

29.2.2016 22:32:20

0
3500 tl olur :))

BSC Misafiri

29.2.2016 22:05:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: strathmorea Tamam pahalı ama yok çok zenginler alır artık. Aaa kimse almaz bunu vs vs diyoruz da, tak diye bir telefona 2800 tl verilirken kimse aa bu ne yapıyor da bu kadar ediyor kimse almaz demiyor. Arkadaşlar tamamen yeni bir teknoloji ve yeni bir deneyim, ucuza çıkmasını beklemek hata olmaz mıydı. Fiyatlar gittikçe ucuzlayacak çünkü yeni firmaların pazara girmesi ve geçecek zamanla birlikte illa ki fiyatlar ileride düşecektir. Kimse acele etmemeli almak için.
Telefondan örnek verdiğin için aynı örnekle devam edeyim. Telefonlarda piyasaya çıktıktan birkaç sene sonra haliyle fiyatları ucuzluyor ama bir sonraki modelleri piyasada büyük rekabet ortamı olmasına rağmen hiçte ucuz fiyata çıkmıyor. Şimdi sanal gerçeklik ürünlerini geliştiren kaç firma var ki rekabet ve sürümden kazanç gibi durumlarda oluşmayacağı için bir sonraki daha gelişmiş modelde fiyatları düşürsünler? Ericsson veya Nokia gibi markaların ilk cep telefonları 600 dolardan aşağı değildi ve geçen 15-20 yıllık süreçte yeni çıkan modellerde özelliği ne olursa olsun aşağı yukarı aynı fiyata satılıyor. Tabii ki satın almak isteyen acele etmemeli ama özellikle fiyatı için değil oyun desteği her ne kadar firmalar 100'er oyun hazırlanıyor deselerde kanımca sadece laftan ibaret.

BSC Misafiri

29.2.2016 21:07:59

0
konuyla alakası yok ama uncharted 4 multplayer açık beta 4 mart da başlıyor indirime açık şuan.

Final Getsuga Tenshou

29.2.2016 20:40:07

0
900 lira bile pahalı ne €'su. GG WP zenginlere satsınlar yetecek mi bakalım satış rakamları.

İdrak İstimlak

29.2.2016 19:11:43

0
Oyunlarda verdikleri hype'ın kaymağını bir müddet yerler ama sonrasında oyunculuk adına pek bir şey olmaz gibi. Profesyonel alanlar için muhakkak anlam bulduğu kullanım alanları bulacaktır ama kitlesel manada büyük satışlar ilk baştaki hype'ın ardından bana zor görünüyor. Oyun dünyasında ilk dalgaya ne satarlarsa kardır, sonra ziyan...

Master_Evil

29.2.2016 18:17:37

+4
yuuuh be ölü doğum diye buna derim, avrupalı bile almaz bunu

tobepeople

29.2.2016 18:14:14

0
Türkiye'de alacak kişi sayısı değişmez ,Aral'dan kutulu oyun alan kişilerin sayısı değişmediği için Aral fiyatta indirime gitmiyor aynı şey diğer her şey için de böyle parası olan alır fiyatına bakmaz. Anlayın artık bizim için çıkartılmıyor bu cihazlar asla da çıkmayacak Çin'i örnek alın adamlar için her şeyi çeviriyorlar 400 dolar asgari ücretleri 2 milyar nüfusu var tıpkı bizim gibi ama bir fark var zengin sayısı orada 100 milyon iken bizde 500 000 civarı Avrupa'da ve Amerika'da asgari ücret 2000-3000 dolar civarında yani bu insanlar zaten alır niye sizin bizim için ucuzlatsınlar ki!

Hoid

29.2.2016 18:08:20

0
Bir defa kablo olmayacak hocam fiyatını felan geçtim kablosuz olması şart , bunlar oluşan hype ın kaymağını yiyecekler . Unutulup gidilecek bir teknoloji değil bu , kinect ve move gibi patlamazlar . Çünkü bu cihazın hitap ettiği alan çok geniş doktorundan iç mimarına , film sektöründen , oyun sektörüne kadar bir çok alanda baş gösterebilecek bir cihaz . İlk zamanları için çok gereksiz bir alet neyin ne olduğu bile belli değil . Valve yeni yaptığı oyunlarına bunun desteğini verecek mi mesela hiç bir şey yok ortada . HL3 destekli gelirse tiic güç olur ya değilse herkes ucuzlayıp standartlarının oluşmasını bekleyecek . Tabi eğer dediğim gibi tutarsa .

İdrak İstimlak

29.2.2016 17:53:20

0
VR işi süratle patlayacak bir bombaya dönüşmeye devam ediyor. Bu fiyatlarla, o bahsedilen donanımlarla bir yere varmalari zor görünüyor.

ARTAGON99

29.2.2016 17:50:24

0
an itibariyle ön siparişi vermiş bulunmaktayım :)

Ridygo

29.2.2016 17:38:18

+1
"Piyasanın kaymağını alma stratejisi" deniyor buna. İşletme okuyan bilir :)

BSC Misafiri

29.2.2016 17:31:13

0
Ülkemize gelmesin. O kur ile üro TL ye ve kitleme değer vergisi ile 20bin tl olur :) Gelmesin TR ye aman ha.

rambocuk

29.2.2016 17:30:02

0
Alacak kişi sayısı çok az olacağı için buna odaklı oyunda o seviede az olur senede bir iki oyun çıkar yada çıkmaz türkiye fiyatıda 4 binden aşşağı olması mümkün değil

Wayward Son

29.2.2016 17:25:47

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Dünya'nın en kazıkçı firması Valve. Sizde hala 60 TL'ye GTA 5 DS3 hayali kurun Aral'a suç atın. Valve acımamış direk Avro üzerinden yapıştırmış
Aral CEO'su sen misin?

ungalath

29.2.2016 17:25:40

+1
sen ona 1500 euro de kuru da 3.5 den hesapla...

rambocuk

29.2.2016 17:19:33

0
Sanırım sadece mağzalarda büyük kafelerde olucak jeton atıp bir el heves alınıcak bir cihaz zaten ötesi değil henüz bu teknolojiye sahip değiliz evimizde sanal gerçekçilik yaşıyacak kadar

strathmorea

29.2.2016 16:39:47

0
Tamam pahalı ama yok çok zenginler alır artık. Aaa kimse almaz bunu vs vs diyoruz da, tak diye bir telefona 2800 tl verilirken kimse aa bu ne yapıyor da bu kadar ediyor kimse almaz demiyor. Arkadaşlar tamamen yeni bir teknoloji ve yeni bir deneyim, ucuza çıkmasını beklemek hata olmaz mıydı. Fiyatlar gittikçe ucuzlayacak çünkü yeni firmaların pazara girmesi ve geçecek zamanla birlikte illa ki fiyatlar ileride düşecektir. Kimse acele etmemeli almak için.

Kamil93

29.2.2016 16:35:29

0
HTC fiyatlandırma konusunda ne yazık ki açgözlü bir firma. Bunun örneğini telefonlarında rahatlıkla görebilirsiniz.

Hoid

29.2.2016 15:51:29

0
Türkiye'de buna sahip olanların evine hücum edilecek . Bir zamanlar mahallede 1 tane TV olurmuş bütün eş dost o eve gidermiş Tutarsa eğer bu cihaz 2. bir TV vakasıyla karşılabiliriz ki bence tutacak ancak bu fiyatla fazla tutunamazlar kaymağını yesinler 400 dolarlara kadar düşecek diye düşünüyorum .

BSC Misafiri

29.2.2016 15:35:56

+1
Dünya'nın en kazıkçı firması Valve. Sizde hala 60 TL'ye GTA 5 DS3 hayali kurun Aral'a suç atın. Valve acımamış direk Avro üzerinden yapıştırmış

BSC Misafiri

29.2.2016 15:34:18

0
Sanal gerçeklik gözlüklerinin oyun amaçlı kullanım alanları yarış simülasyonları, uçak simülasyonlarıdır. Elbette bazı demolar, eğlencelik ufak oyunlar da oynanabilir ama FPS türü harekete odaklı oyunlarda sorunlar çıkması muhtemel. Daha çok interaktif oyunlarda göreceğimizi düşünüyorum, biraz casual oyunculara yönelik olabilir. Bakın bunun en güzel örneği TrackIR adlı donanım. Kafanızı oynatarak monitörünüzde de eş zamanlı olarak görüş açısı değişiyor, aslında az da olsa hareket açısından sanal gerçeklik gözlüklerine benzer ve kullanıma sunulan oyunlar çoğunlukla simülasyondur. Bu donanım ülkemizde 600 TL gibi bir fiyata satılıyor, tabii bunu emüle eden yazılımlar da mevcut. Oyunlar açısında böyle bir durum var ama film izleme açısından farklı bir deneyim sunabilirler. Rekabet ortamı şart.

EXios

29.2.2016 15:20:24

0
Tozlu raflar bu cihazları bekler sanarsın içinde ekstra donanımla geliyor.

mementopolis

29.2.2016 15:17:10

+1
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
.... ................bu lafi cok duyduk ama ; kinect in kadarini yasayacak belliki. bu fiyata kime satmayi amacliyorlar acaba. PsVr'nin fiyatini duymadik ama |-kesin yine pahali olacak-| , Oculust Daha cazip gelmeye basladi ama o bile pahali. Mobil cep telefonu gibi sandilar heralde iphone almiyor bu millet

alito

29.2.2016 15:16:12

0
Bu cihazlar popüler olamayacak gibi görünüyor.

berkayjan

29.2.2016 15:12:31

+2
Sacmalik. Pc en az 3000TlLik olacak ustune buna bi 3000 tl daha mi verecegiz. PS4 ume Ps4 VR alirim pasa pasa denerim.

William06

29.2.2016 15:10:47

0
Nervegear bekliycez artık. 10 bin de olsa kredi ile falan ona veririm ancak

abstract-a

29.2.2016 15:09:02

0
Yani cok merak eden zenginler ve parası bol olan kesimin merak edip alacagı kesin. O degilde Vr da 1000-2000 tl arası bir şey olabilir bu durumda . Gerçi ben en çok Vive 'ı merak ediyordum digerlerine kıyasla ama fiyat sağlammış :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
HTC Vive
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız