Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gran Turismo Serisi Toplamda 76 Milyondan Fazla Sattı

 
    Polyphony Digital'in 1997'den bu yana oyun dünyasında yer eden yarış oyunları serisi Gran Turismo'nun güncel satış rakamları açıklandı. Buna göre serideki tüm oyunlar toplamda 76 milyon 790 bin gibi bir satış rakamına ulaştı. Gran Turismo 5, Prologue sürümü de dahil olmak üzere toplamda 17,3 milyon kopya satarak serinin en çok satan oyunu olurken serinin son oyunu olan Gran Turismo 6'nın 5 milyonda kalması dikkat çekti.
 
     İlk Gran Turismo'dan bu yana serinin ana oyunlarının genellikle 10 milyon ve üzeri satış rakamlarına ulaşarak belirli bir istikrarı yakaladığı bu ortamda son oyunun bunun yarısı kadar satış yapmasının yanında bir önceki güncellemeden bu yana satış rakamlarındaki ufak değişiklikler de Gran Turismo serisine olan ilginin bir hayli azaldığını gösteriyor.
 
     Serinin yakın gelecekte çıkış yapması beklenen yeni oyunu Gran Turismo Sport adına da en azından ilk etapta pek olumlu sinyaller göremedik. Hem Gran Turismo Sport'un hem de serinin bundan sonraki akıbetinin ne şekilde olacağıysa merak konusu.
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak polyphony digital Gran Turismo Gran Turismo Sport Polyphony PlayStation 4 Simülasyon yarış PlayStation VR PS VR PS4
No Man's Sky'da Daha İlk Günden 10 Milyondan Fazla Canlı Türü Keşfedildi The Witcher 3: Wild Hunt GOTY Versiyonunun Çıkış Tarihi Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Powerman1923

13.8.2016 20:14:05

0
Gran turismo 3'den sonra malesef kalitesi bozulmaya başladı nerede o efsane grand turismo 1-2 hatta 3 son çıkan oyunları rezil.

addidas_85

12.8.2016 00:08:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator PS konsolları üzerinde en sevdiğim seri idi ama maalesef Kazu tarafından çok kötü yönetilen bir projeye dönüştü. Oyunun grafikleri, fizikleri gibi hususlardan dolayı değil bu düşüncem. Zamansız çıkan oyunlar, geciken oyunlar derken oyun için aldığı kararları uygulayıp, uygulamama noktasında kararsızlıklar bir yana yanlış kararların peşinden gitmesi cidden seriyi olduğundan çok daha kötü bir duruma getirdi. PS4'ün ilk yılında isteselerdi, biraz orasından, biraz burasından kırpılmış, fazla emek gerektirmeyen bir oyunla oyuncuların ateşini almak varken, 3. yılı beklemeleri kötü oldu. Bu bir tarafa ben hala yapacakları şeye adam gibi karar verebildiklerini de düşünmüyorum, muhtemelen yapılan değişiklikler nedeni ile bir kaç aylık erteleme alacak son oyunları. Her yıl oyun istemiyoruz ama konsolun ilk yılını müteakip, bir de orta döneminde bir oyun daha çıkartma beceresini gösterebilmiş olsalardı, düşüncelerimiz daha farklı olacaktı...
Pek önermesem de doğrusu konsol ile beraber ilk bir önceki oyunun remake ve ufak tefek hatalarının düzeltilmiş ve birazcık da içine yenilikler eklenmiş versiyonunu yapmalılar, bu arada da diğer gerçekten next gen versiyonu üzerinde çalışmalı ve konsolun 2. yılı içerisinde de onu sürmeli ve konsolun ömrü boyunca dlcler ile oyunu aktif tutmalılar. Yoksa bu kafa ile seriyi çöp haline getirirler

Tfn123

11.8.2016 22:27:00

+2
Tüm seriyi oynadim ama PS1'deki Gran Turismo 2 kadar sabahlara kadar oynadığım bir GT oyunu daha gelmedi. Gerçekten seriyi çöp ettiler. Objektif olmak gerekirse son yılların bu bağlamda en iyi yariş oyunu Forza' idi.

İdrak İstimlak

11.8.2016 21:21:31

0
PS konsolları üzerinde en sevdiğim seri idi ama maalesef Kazu tarafından çok kötü yönetilen bir projeye dönüştü. Oyunun grafikleri, fizikleri gibi hususlardan dolayı değil bu düşüncem. Zamansız çıkan oyunlar, geciken oyunlar derken oyun için aldığı kararları uygulayıp, uygulamama noktasında kararsızlıklar bir yana yanlış kararların peşinden gitmesi cidden seriyi olduğundan çok daha kötü bir duruma getirdi. PS4'ün ilk yılında isteselerdi, biraz orasından, biraz burasından kırpılmış, fazla emek gerektirmeyen bir oyunla oyuncuların ateşini almak varken, 3. yılı beklemeleri kötü oldu. Bu bir tarafa ben hala yapacakları şeye adam gibi karar verebildiklerini de düşünmüyorum, muhtemelen yapılan değişiklikler nedeni ile bir kaç aylık erteleme alacak son oyunları. Her yıl oyun istemiyoruz ama konsolun ilk yılını müteakip, bir de orta döneminde bir oyun daha çıkartma beceresini gösterebilmiş olsalardı, düşüncelerimiz daha farklı olacaktı...

BSC Misafiri

11.8.2016 20:45:09

0
Gran turismo 6 olsun diye, neredeyse hiçbir şey eklenmeden çıkarılmış bir oyundu zaten.

BSC Misafiri

11.8.2016 20:42:35

0
Ya GT6 neyin kafasıyla çıkarıldı anlamıyorum,Ps4'ün oyunu olmalıydı GT6, Şimdide GT Sport diye ara oyun gibi birşey itelemeye çalışıyorlar ama yemez.. Bu adamlar şimdiye kadar boş boş oturmuş anlaşılan, Şimdiye kadar GT7 çoktan duyurulmalıydı ve GT Sport'ta VR oyunu olmalıydı..Forza hem simülasyon oyunlarıyla hemde Horizon serisiyle aldı yürüdü gitti..Ben oyun yapsam hayatta böyle hatalar yapmam ama az kaldı yakında arkadaşlarla toplanıp türkiyede geçen adam gibi bir oyun yapacam.

- The Stig -

11.8.2016 19:58:54

0
Kazannuri sagolsun az daha ps4u es gecip direk Neo icin GT cikaracakti. Sonynin baskilarindan olsa gerek 3 ayda %50den %70e getirmisler oyunun yapimini. Demek isteseler 3 yilda degilde ps4un cikisindan 1 sene sonrada GTSi cikarabilirlerdi. Neyse bunada sukur. Bir sonraki GT'yi artik PS5in 4 sene cikisindan sorna oynariz.

2K

11.8.2016 19:35:00

+1
Son zamanlarda ilgi düştüğü halde 76 milyon gibi rakamlara ulaşmak gerçekten başarı. Ben şahsen Forza serisini daha çok sevmeme rağmen GT beni her zaman büyülemiştir. Bunu tartışma yaratmak için demiyorum yani oynarken Forza daha zevkli geliyor ve bunu öyle arabalar ve sürüş dinamikleri hakkında geniş bilgim olmadan diyorum. GT serisi her zaman arabalar hakkında bir ton bilgi sunuyor, tarihini anlatıyor, genişliğini ve harcanan emeği takdir etmemek imkansız.

GT_55

11.8.2016 16:34:10

0
Ps4 çıktığı zamanlar, ps3'e gran turismo çıkarırsan, 5'te satar 3'te.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gran Turismo Sport
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız