Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Görsel Roman Oyunu Spirit Hunter: Death Mark II 15 Şubat'ta Geliyor

 
 
EXPERIENCE, Ghostlight LTD tarafından geliştirilen ve Aksys Games tarafından yayınlanacak olan korku, seçim, görsel roman oyunu Spirit Hunter: Death Mark II, 15 Şubat tarihinde geliyor.
 
Dikkat çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde gerilim ve korku odaklı bir yapı yer alıyor. Burada gerçekten de gerilebileceğimiz, tüylerimizi diken diken eden bir hikaye içeriği ile karşılaşabiliyoruz. Oyunda bulmaca içeriklerin ve araştırma unsurlarının bulunduğunu söyleyebilir ve burada serinin son bölümü ile beraber karşılaşabiliyoruz. Serinin son bölümü ile beraber burada hikaye noktalanıyor ve artık neler olup bittiğini ve ortaya çıkmaya hazırlanan sırların neler sunduğuna bizlere veriliyor. Doğaüstü olaylarla beraber ilgili söylentilerin yer aldığı yapımda etrafı araştırarak bu sırları açığa çıkarmaya çalışıyor ve çeşitli gizemleri açığa çıkarmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Etrafı araştırmak için burada sürekli olarak tıklamalar gerçekleştirebiliyor ve arka planda yer alan hikayeyi burada deneyimlemeye çalışıyoruz.
 
Akademi içerisinde bulunduğumuz oyunda prestijli bir yapıyla beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda ruh doktoru olarak da bilinen Kujou ailesiyle beraber burada yer buluyoruz. Tokyo içerisinde yer aldığımız yapımda gerilim ve korku odaklı bir yapı bizlere sunuluyor. Aynı zamanda burada insanlar bulunuyor ancak burada yer alan insanların göründükleri gibi olmadığını deneyimleyebiliyor ve akademi içerisinde yer aldığımız süre boyunca öğrencilerin ne yazık ki öldüğünü ve burada doğaüstü olayların meydana geldiğini görüyoruz. Elbette kendi araştırmalarımız sonucunda farklı farklı sonuçlara varmaya çalışıyor ve yaptığımız hamlelerle beraber ilerlemeye katkı sağlıyoruz. Burada yapacağımız araştırmaları ve soruşturmaları gerçekten de oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Bunlarla beraber yer aldığımız yapımda sürekli olarak sağı ve solu araştırmaya çalışıyor, ipuçlarından neler elde edeceğimiz konusunda farklı düşüncelere giriş yapıyoruz. Parti karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, bu etkileşimi geçtiğimiz esnada diğer karakterlerin nasıl bir yapı içerisinde olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada duygusal bir yolculuğa adım atıyoruz. Korku ve gerilim odaklı yapı içerisinde yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak araştırmalar ve soruşturmaları ile beraber karşılaşabiliyor ve yaptığım hamleler burada oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü araştırma yapmak için istediğimiz kısma doğru ilerleyebiliyor ve dilediğimiz gibi farklı bölgelere geçiş yapabiliyoruz. Farklı bölgeler içerisinde sürekli olarak etrafı gözlemliyoruz. Etrafı gözlemlerken gözlerimize dikkat kesilmemiz gerekiyor. Bu dikkat kesilme ile beraber de ilgi çekici olayları açığa çıkarabiliyoruz.
 
Görsel roman türü ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz özellikler dışında aynı zamanda yapacağımız oldukça fazla hamle bulunuyor. Bu kapsamda farklı akademinin kısımlarına doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, burada karşılaştığımız nesneleri daha yakından bakabiliyor. Ek olarak burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve arka planda yer alan o karanlık hikayenin aydınlığını tamamen çıkarmaya çalışıyoruz. Farklı konumlar arasında seyahat edebileceğiniz ve bu konumları dilediğiniz şekilde keşfedebileceğiniz yapımda karşılaşabileceğiniz farklı karakterler de bulunuyor. Bu karakterlerle beraber etkileşime geçebiliyor, onlarla beraber diyaloglar içerisine geçiş yapabiliyor, onların nasıl duygu içerisinde olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda onlardan çeşitli bilgiler alabiliyoruz. Bu bilgilerle beraber dilediğimiz şekilde oyunda ilerleme kat edebiliyor, seri içerisinde yer alan o hikayeyi ilerletebiliyor ve serinin aslında biri nevi burada özetini geçebiliyoruz.
 
 
Bu tarz oyunlar elbette her bir oyuncuya hitap etmiyor. Çünkü görsel roman ve araştırma içeriği ile beraber belki de oyuncular tarafından sevilmeyen bir yapıyı bünyesinde barındırır. Ancak seri oyunlarını oynayanlar elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilir. Oyun serinin son bölümü olarak karşımıza çıkıyor ve seri içerisinde yer alan olaylar aslında burada özet şeklinde karşımıza geliyor. Bunun dışında elbette serinin son noktasını bu bölümle beraber koymaya çalışıyor ve aynı zamanda tüm olaylar burada karşımıza geliyor. Hikaye içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette hikaye odaklı bir temel yer alıyor ve burada yer aldığınız süre boyunca yaptığınız araştırmalarla beraber soruşturmaları yön verebiliyor, yaptığınız hareketlerle beraber karakterlerle konuşabiliyor, onların nasıl bir hal içerisinde olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada seride yer alan o karakterlerle beraber tekrardan bir araya gelebiliyorsunuz.
 
Farklı konumlara geçiş yapabileceğiniz ve sağa ve sola ilerleyebileceğiniz yapımda sürekli olarak kendinizi bir araştırma içerisinde bulabilirsiniz. Bu araştırma ile beraber farklı noktalara bir göz atabilir ve aslında kendinizi burada bir dedektif gibi görebilirsiniz. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca farklı olaylara farklı şekillerde bir bakış atabilir, bu olayları nasıl olduğunu burada analiz edebilir ve daha sonra olayları çözdükçe de elbette arka planda neler olup bittiğini öğrenebilirsiniz.

Oyun içerisinde farklı farklı kamera bakış açıları bulunuyor ve özellikle soruşturmalar ve araştırmalar kısmında birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Farklı bakış açıları ile beraber yer aldığımız yapımında gerçekten de güzel bir bakış açılarının olduğunu söyleyebilir ve her zamankinden daha sürükleyici ve dehşet verici bir deneyimin olduğu belirtiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre son bölümde elbette final noktası koyuluyor ve hayranların bu noktada güzel bir deneyimle beraber oyunu noktalaması hedefleniyor. Elbette burada geliştirici ekip nasıl bir hikaye bizlere sunacak ve nasıl bir hikaye bizlere aktaracak ve aynı zamanda hikayeye nasıl bir noktadan başlayacak şu anda bilemiyoruz. Ancak serinin hayranları ve diğer oyuncuları elbette bu oyundan beklentileri yüksek bir şekilde beklemeye devam ediyor.
 
 
 
15 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi görsel roman niteliğinde bir yapı yer alıyor. Bildiğiniz üzere görsel roman niteliğinde yer aldığı süre boyunca farklı farklı okumalar yapabiliyor ve alt yazıları sürekli olarak okuyor. Burada bulunduğunuz noktada araştırmalar içerisinde sürekli olarak farklı noktalara bir bakış atabilir ve daha fazlasını da burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Sürükleyici bir deneyim sunacağı yapımda umuyoruz ki güzel bir hikaye bizlere aktarılır ve hikaye konusunda elbette güzel bir şekilde noktalanır. Çünkü seriyi oynadığınız süre boyunca elbette güzel bir hikaye deneyimiyle karşılaştınız ve bu hikaye deneyiminin de sonlanması umuyoruz ki güzel bir şekilde gerçekleşir.

Oyunda bunların dışında elbette farklı farklı eylemler gerçekleştirebilir ve bu eylemlerle beraber gidişatına yön verebilirsiniz. Oyunda bunun dışında başarı oranı sistemi bulunuyor ve başarı oranı ile beraber de partnerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bölümler arasında gerilim unsurlarını daha da arttığını deneyimleyebiliyorsunuz. Elbette burada farklı bölümleri görebiliyor, bu bölümler arasında geçiş yapabiliyor. Her bölüm içerisinde yapabilecekleriniz ve araştırabilecekleriniz farklılık gösterebiliyor ve aynı zamanda burada yaptığınız eylemler sırasında başarı oranlarında artıp azaldığını deneyimleyebiliyorsunuz. Başarı oranına göre elbette korku unsurlarını ve gerilim unsurlarını burada artış gösterdiğini veya azaldığını burada deneyimleyebiliyorsunuz. Ancak oyunun karanlık bir atmosfere sahip bir yapıyı bizlere sunduğunu ve bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca gerçekten de güzel bir deneyime bizlere aktarmak istediklerini belirtebiliriz.
 
Akademi içerisinde yer aldığımız yapımda doğaüstü olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve bu doğaüstü olayları çözmek için burada farklı becerilerden ve yeteneklerden faydalanabiliyor. Burada yer aldığımız süre boyunca gerçekten ilgi çekici detaylarla beraber karşılaşabiliyor. Aynı şekilde prestijli bir akademi içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu akademinin geçmişini kontrol ediyor ve geleceğiyle beraber çeşitli planlar yapabiliyor.
 
 
 
Burada akademi içerisinde yer alan farklı karakterlerle beraber tanışıyor ve söylentilerle beraber burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Ancak burada arka planda yer alan gizli unsurları ortaya çıkarmak için etrafı araştırmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı araştırmak ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Etrafta bulunan nesnelerle beraber sürekli olarak etkileşime geçebiliyor, çekmeceleri kurcalayabiliyor, dolapları açabiliyor, karakterlerle konuşabiliyor ve daha fazlasını bu oyun özelliğinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunla beraber yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda dilediğiniz şekilde araştırmalar yapabilir ve araştırmacı ruhunu burada kendinizi ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bu tarz araştırma oyunlarından aynı zamanda çeşitli sırları açığa çıkarmak istiyorsanız elbette bu oyun tam size göre diyebiliriz.

Geliştirici ekibi belirttiğine göre seri içerisinde yer alan ortaklık sisteminin geliştirildiği belirtiliyor ve bu sistemle beraber artık partnerinize bağlı olarak daha fazla başarı oranı değişkenlik gösteriyor ve bölümdeki gerilim unsurlarının daha da artış gösterdiği ön plana çıkıyor. Burada yer aldığınız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi görsel roman türündeki tüm içerikler bizlere sunuluyor. Burada sürekli olarak metin tabanlı içeriklerle karşılaşabiliyor ve yaptığımız hamleler burada değişkenlik gösterebiliyor. İlgi çekici Uzak Doğu macerası ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu tarz yapımlar elbette çizimleri ve animasyonlarıyla beraber de ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda sürekli olarak farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, farklı bölgelerde farklı karakterlerin ve gizemli unsurların olduğunu deneyimleyebiliyor ve oyunda yer aldığınız süre boyunca temel olarak bu hamleleri gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan hikaye hem arka plan içerisinde yer alan karakterlerle, hem çizim tabanlı ara sahnelerle, hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Elbette hikaye kapsamında beğenirseniz beğenmezseniz bu tamamen sizin bakış açınıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor ve bu oyun ile beraber hikayenin ve serinin sonuna gelmiş oluyoruz. Serinin son bölümü olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda yandan görünümlü bir yapıyla beraber karşılaşabilir, burada soldan sağa doğru akan bir kamera bakış açısıyla beraber yer alabilir ve aynı şekilde burada karakterleri kontrol edebilirsiniz. Oyunda bu şekilde akademinin farklı kısımlarına doğru ilerleyebiliyor, burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde karakterleri kontrol edebiliyor, hangi kısımlarda etkileşime geçebileceğiniz nesne varsa oraya doğru yaklaşabiliyor ve aynı zamanda karakterlerinizle beraber koşabiliyorsunuz. Farklı karakterleri kontrol edebildiğimiz ve farklı karakterlerle beraber bir araya geldiğimiz yapımda ilgi çekici detayları ortaya çıkarmak tamamen bizim araştırmamıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu tarz oyunlarda zaten sürekli olarak araştırma yapmak ve etrafı keşfetmek oldukça önemli.
 
 

Oyunda karakterlerle konuşmak için elbette onun yanına gidebiliyor, önünde durabiliyor ve etkileşime geçme tuşuna basabiliyorsunuz ve böylece tartışmaya yani sohbete katılabiliyorsunuz. Altyazı içerikleri ile beraber konuşabileceğiniz ve farklı şekillerde hikaye içeriğini öğrenebileceğiniz yapımda sosyal bir deneyimi bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Oyunda daha çok karanlık bir atmosfer ve gece boyu ilerleyebileceğiniz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber de sürekli olarak oyunda soldan sağa doğru ilerlemek zorunda kalıyor ve buralarda ortaya çıkarılacak gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bakalım oyunun son bölümü bizlere neler sunacak? Oyunu deneyip ve oynayıp hep birlikte göreceğiz. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Spirit Hunter: Death Mark II
Suicide Squad: Kill The Justice League'in HUD Ekranı Dalga Konusu Oldu eFootball 700 Milyon İndirmeye Ulaştı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız