Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA: RP'nin Tahtına Göz Diken RAW Gerçekten Dolandırıcı mı? (Güncelleme)

 
     Tüm zamanların en iddalı açık dünya oyunu RAW eğer olur da bir şekilde piyasaya sürülürse ortalığı yıkacak gibi görünüyordu. Killerwhale Games tarafından geliştirilen oyun Arma Life, Rust ve GTA serisinden epey esinlenmişti. Oyuncuların kendi küçük kasabalarına sahip olabileceği oyunda, kendi kasabanızın her şeyden sorumlu belediye başkanı olabilecektiniz. Bunun dışında emlakçı, benzin istasyonu sahibi, müdür, temizlikçi gibi gerçek hayatta olabileceğiniz bütün meslekleri edinebilecek, hatta bu mesleklere özgü oynanış mekanikleriyle de karşılaşacaktınız.
 
     Oyun Kickstarter'daki fragmanında bir milyondan fazla izlenme almış bunun yanı sıra 193.000 dolar'ı da çoktan toplamıştı. Bağış yapan oyuncular da RAW'ın şimdiye kadarki en büyük açık dünya projesi olduğunu düşünüyordu. Şöyle ki RAW oyunculara şehir yapımından, vergilendirmeye hatta otopark ücretlerine kadar oldukça detaylı bir deneyim vaat ediyordu.

     Ne yazık ki Kickstarter oyunun bağış alımını şüpheli olduğu gerekçesiyle durdurdu. Bunun nedeni ise gayet açıktı. Henüz ilk oyununu geliştirdiğini iddia eden Killerwhale Games'in aslında dolandırıcı olması.
 
     Daha sonra oyun için yapımcılar tarafından sayfaya bir açıklama yazısı koyuldu. Yapımcılar sizin de tahmin edebileceğiniz gibi iddiaları kabul etmediler. Şöyle ki ne olduğunu anlamadıklarını söyleyen geliştiriciler, Kickstarter'dan herhangi bir uyarı almadıklarını ve herhangi bir gerçekçi sebep olmadan kampanyalarının durdurulduğunu söylediler.
 
     Gerçekçi olmayan vaatlerde bulunan yapım şirketinin dolandırıcı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak yapımcılar çalışmalarına tüm hızlarıyla devam edeceklerini de söylüyorlar. Hatta ve hatta RAW'ın geliştiricileri, bir iki gün içerisinde yeni bir oynanış videosuyla kendilerini kanıtlayacaklarını belirtmişler.

     Oyunun Kickstarter sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz. 
 

      Kickstarter'dan konuya ilişkin açıklama geldi:
 
"Kurallarımız ve yönergelerimiz gereği proje sahiplerinin paralarını toparladıktan sonra projelerini tamamlamalarını isteriz. Bu oyun geliştiriciler bir açıklamasında oyunu tamamlamak için Kickstarter dışında da ilave bağışlar gerekeceğini belirtti. Projelerin dürüst ve net olmasını istiyoruz, bu proje ise bizim standartlarımızı karşılamıyor."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak UNILAD RAW Kickstarteri Bağış Killerwhale Games
PS4 Sistem Yazılımı Güncellemesi Versiyon 6.72 Yayınlandı Konami ile Juventus PES Serisi için Ortaklıklarını Duyurdu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-39A3D5E9A

31.7.2019 23:12:56

0
Atış,abartı vaatler=Dolandırıcılık

barkin67

31.7.2019 21:15:49

+1
Oyunun dediklerini yapması epey zordu zaten

omerfpektas

17.7.2019 14:41:16

0
Bir projeye destek olurken bu ihtimali hep göz önünde bulundurmak lazım. Zamanında Boure diye Türk animasyon projesine destek olmuştuk, yalan oldu.

BSC Misafiri

16.7.2019 17:25:10

+2
Gta ya rakip olmaması icin önü kesilmiş olabilir.

BSC Misafiri

16.7.2019 17:15:22

+1
Duyanda projenin başında Enis var sanır. Oysa ki Enis bu olayın mağdurudur. Yaptığı içerik yüzünden herkes ona sallıyor.

BSC Misafiri

16.7.2019 15:35:19

+7
Ön yargı nedir, nasıl olur, yorum yapan arkadaştan gördük, adam 4-5 dakikalık video'da en iyi şekilde anlatıyor olanı biteni sırf yorum yapmak için boş boş konuşup insanlara sallamayın.

BSC Misafiri

16.7.2019 14:59:47

+3
Enis öve öve bitirememişti bu oyunu.. Sonra bi video daha çekmiş izlemedim garanti boş yapıyor diye. Sanırım bu olayı 10 dk da anlatıp reklam kasmaya çabalamış :) 2dk da yazıyı okudum, teşekkürler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız