Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Frostpunk 2 İle Soğuğa Meydan Okumaya Hazırlanın

 
 
Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda tam bir hayatta kalma deneyimi elde edebilecek ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebileceğiz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilk oyunda bulunan mekaniklerin daha gelişmiş sistemleriyle beraber karşılaşabilecek ve burada yaptığımız hamlelerin oldukça önemli olduğundan bahsedebileceğiz. Çünkü ilk oyunda da aynı şekilde yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren sistemlerin olduğundan bahsettik. Şimdi ise bu sistemlerin daha gelişmiş bir şekliyle beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunda devasa bir kuraklık yaşadığımız ve aynı zamanda soğukların hakim olduğu bir dünyada yer alıyoruz ve bu dünya içerisinde hayatta kalmak için elbette biz de ebedi bir fırına yakmak için buradayız. Bu fırını yakarak etrafındaki kaynakları toplamaya çalışırız. Bu kaynaklarla beraber fırını tekrar ve sürekli olarak yanmasını sağlayabilir ve etrafın ısınmasını bekleyebiliriz. Aynı zamanda kendi topluluğumuzu burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun tam bir simülasyon inşa etme ve hayatta kalma deneyimini bizlere sunuyor ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber haşır neşir olabilir ve aynı zamanda bu unsurların bize fayda sağlayıp sağlamayacağı konusunda da yaptığımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu anlayabiliriz.
 
Kar fırtınasının ardından geniş kapsamlı bir deneyimi adım attığımız bu yapımda, harap olmuş bir dünyada yer alırız ve bu dünyanın aslında buzdan bir çöl olduğunu deneyimleyebiliriz. Buzul Çağı'nın 30 yıl sonrasında geçen ve aynı zamanda yaptığımız hamlelerin oldukça önem arz ettiği bu yapımda gerçekten zorlu bir yapı bizi bekler ve bu yapıyı kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Çünkü burada istediğimiz şekilde yapılar yapabilir, burada bulunan halkı dilediğimiz şekilde yönlendirebilir, onlara görevler atayabilir, kaynak toplamaları için başka yerlere gönderebilir ve diğer taraftan yeni ölümcül tehditlerle yüzleşebiliriz. Hayatta kalma oyununda etrafı keşfedebileceğimiz bir yapı olduğundan bahsettik.
 
 
 
Bu yapı gerçekten de bu tarz oyunlarda oldukça önem arz eder, çünkü bu yapı ile beraber hem yeni donanımların hem de kaynakların sahibi olabilir ve bu kaynakları doğru şekilde ve doğru zamanda kullanmakta tamamen bizim işimiz olur. Devasa bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz büyüyen metropolün yasalarını kendimize göre kurabileceğimiz yapıda aslında yeni bir toplum oluşturmak için büyük bir adım atabiliriz ve bu yeni toplumu kendimize göre şekillendirebiliriz. Burada kendimize ait çeşitli kurallar koyabilir, bu kuralları dilediğimiz şekilde özelleştirebilir ve halkın nasıl bir yapıyla karşılaşmak istediğine göre de kendimizi özgürce seçimler yapabiliriz.
 
Bu seçimlerle beraber bir yandan halkı memnun etmeye çalışır, diğer yandan ise kendimizi burada bir lider konumunda görebiliriz. Bu liderlikle beraber o yönde daha fazla ilerleme kat eder ve aynı zamanda bu özelleştirme sistemleri ile beraber de daha hızlı bir şekilde yükselmeye başlarız.
İkinci oyun içerisinde geniş kapsamlı sistemlerin, mekaniklerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu sistemlerin ne kadar gelişmiş olduğunu ancak oyun çıktığı zaman anlayabiliyoruz. Nitekim ilk oyunda olduğu gibi ikinci oyunda da elimizdeki kaynakları kullanabiliyor, yapacağımız hamlelerle beraber kendi toplumumuzu burada yukarılara çıkarabiliyoruz. Hem de hayatta kalma mekanikleriyle beraber burada üst düzey bir yapının üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
Farklı grupların ve farklı kişilerin bulunduğu bu yapımda onlarla etkileşime geçebiliyor, geleceğe dair fikirler öğrenebiliyor ve onları memnun etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bazı durumlarda gruplar arasında çıkar çatışmaları gerçekleşebilir, bu çatışmalar içerisinde elbette kötü sonuçlar da olabilir ancak burada yaptığımız hamlelerle beraber ortalığı yatıştırmak için elimizden geleni yaparız ve hem hırsların hem de kontrolsüz gücün ne kadar kötü olduğunu burada deneyimleriz. Biz de burada arabulucu konumda olabilir ve her bir grupla tek tek ilgilenmek durumunda kalırız.
 
 

Buzulların harap ettiği bir dünyada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfedebilir ve aynı zamanda bölgeler içerisinde yeni kaynakların sahibi olabiliriz. Bu kaynakları kendi şehrimize özgü kullanabilir, bu şehir içerisinde büyük bir fırın bulunur ve bu fırın elbette madenlerle ve kaynaklarla beraber çalışır. Bu noktada bu fırını beslemek ve aynı zamanda kaynakları kendi şehrimize getirmek oldukça zorlu bir deneyimi beraberinde getirir. Burada yapacağımız hamlelerle beraber bu zorlukların üstesinden gelmek için elimizden geleni yaparız ve aynı zamanda toplumları hayatta tutarak bir üst seviyeye doğru ulaşırız.

Büyüyen şehrimiz için başka binalar yapabilir ve meclis binasını buraya dikerek elbette farklı kararların alındığı bir bölge haline getirebiliriz. Farklı gruplar geleceği farklı baktıkları için her bir grubun burada kendine özgü fikirleri ve sözleri bulunur. Kontrolsüz gücü bastırabildiğimiz ve aynı zamanda şehrimizi değiştirecek teknoloji araştırmalarına geçiş yapabildiğimiz bu yapımda kilidini açabileceğimiz çeşitli unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu unsurlarla beraber hem yeni teknolojilerin hem de yeni becerilerin kilidini açarak burada hayatta kalma deneyimimizi daha da üst seviyeye getirmeye hazırlanırız. Bu teknoloji kilitleri elbette kendinize özgü seçimlerle beraber gelir, yani hangi tarafı güçlendirmek istiyorsanız o yöne doğru geçiş yapabilir ve aynı zamanda bu güçlendirmeleri ne zaman yapmak istiyorsanız vaktini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sanayi ve bilim alanındaki teknolojik gelişmelerle beraber ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda farklı amaçlara uygun bölgeler oluşturabileceğiniz bu yapımda şehri yeni bir ölçekte kurmaya hazırlanırız ve bu şehri nasıl geliştirebileceğiniz tamamen size bırakılır. Hem inşa etme hem de hayatta kalma unsurlarıyla beraber yer aldığınız bu yapımda temel seçimler tamamen size bırakılır.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca buzulların sonu olmadığını bildiğimiz için bu buzullar ne yazık ki sürekli olarak en büyük dertlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ölümcül fırtınaların gerçekleştiği ve aynı zamanda dikkat çekici ortamların yer aldığı bu yapımda içimizi üşütecek ortamlara doğru ilerleyebiliyor ve buralarda kaynak aramasına başlayabiliyoruz.

Kaynak aramasını atayabileceğimiz farklı insanlar ve insan grupları bulunuyor. Bunlarla beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve daha sert yasalarla beraber karşıt görüşlü insanları bastırmaya çalışıyoruz. İç karışıklıkların yer aldığı ve lider olarak oynadığımız bu yapımda şehrimizin geleceği için önemli kararlar vermek durumunda kalıyor ve verdiğimiz kararlarla beraber de sonuçlarına katlanmak durumunda kalıyoruz. Çünkü halkı ileriye götürecek kararlar tamamen bizim elimizde bulunuyor ve bir lider olarak da bu güçleri kullanmak tamamen bizim işimiz. Şehir içerisinde yaşayan bu insanları hayatta tutmak ve aynı zamanda onların haklarını en iyi şekilde savunmak bizim kararlarımızla beraber gerçekleşebiliyor.

Kıyamet sonrası bir düzene alışkın olmadığımız bir ortamda bulunduğumuz bu yapımda iç karışıklıklar, sosyal farklılıklar, insan hırsları ve daha fazlası yer alıyor. Bu mekaniklerle beraber oyunda gerçekten yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişken unsurlara oldukça dikkat etmemiz lazım. Çünkü bunlarla beraber hem şehrimiz hem de halkımız zor duruma düşebiliyor ve bunlar aslında ince detaylar arasında bulunuyor. Bu ince detaylara hakim olursanız o denli hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

Bu tarz simülasyon hayatta kalma oyunları elbette belirli detayları ve ince unsurları bünyesinde barındırıyor. İlk etapta bu tarz oyunlar zorla bir yapıyı bünyesinde barındırıyor gibi görünse de oyuna alıştığınız zaman elbette yapabilecekleriniz daha fazla değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyunla beraber burada deneyiminiz farklılaşabiliyor. Çünkü bazı olaylar burada rastgele meydana gelebilir ve bazı insan gruplarının da burada değişkenlik gösterdiğini aktaralım.
Örneğin önünde bir bölgeye doğru bir grubu gönderdiğinizi ve araştırma başladıklarında farklı donanımlarla ve kaynaklarla beraber geri gelebiliyor veya hiç geri dönemiyor veya tamamen farklı bir kaynakla bizleri karşılıyor. Dolayısıyla bu durum her bir oyunla beraber farklılık gösterebiliyor ve her sefer farklı bir durumu ortaya çıkarabiliyor. Dolayısıyla her bir oyun başlangıcı ile beraber yepyeni olaylarla karşılaşabiliyor ve değişkenlik gösteren bir yapı ile beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
 

Malzemelerin önemli olduğu ve kaynakların sürekli olarak bizlere getirilmesi gereken bu yapımda uçsuz bucaksız buzulların bulunduğu bir ortamda yer alıyor ve insanlarımız donmadan farklı bölgeye doğru ilerleyebilir ve buralarda kaynak aramalarına başlayabiliyor. Bitmek bilmeyen hırs ve karşıt görüşün yer aldığı bu ortamlarda bir yandan içimizi titretecek o soğuğu hissedebiliyor ve diğer yandan ise elimizdeki tek ısı kaynağı fırına sürekli olarak yakmak durumunda kalıyoruz. İnsan hırslarına ve iç karışıklıkların yer aldığı bu yapımda sosyal farklılıklar ne kadar çok artarsa o kadar çok karışıklığın olduğundan bahsedebiliyor ve şehrimizi burada ayakta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Burada işimiz sadece binaları dikmekten ibaret değil. Aynı zamanda yer alan grupların görüşleriyle ve diğer taraftan onların sağlık durumlarıyla da ilgilenebiliyor ve kendimize özgü bir düzen bulmaya çalışıyoruz. Burada alacağımız belli başlı kararlar ve yasalar bulunuyor. Bu yasalar çerçevesinde elbette belirli kuralları oyuna dahil edebilir ve kendi şehrimizi buna göre düzenleyebiliyoruz.

Bu yasaları ve kurallara karşı çıkacak olan bazı gruplar ve karşıt görüşler olabilir. İşte bunları susturmak veya onlara nasıl bir hamle yapmak tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebilir. Burada tam bir lider olarak yer alıyor ve ona göre de hamle yapmanız lazım. İçinizdeki ileri görüşlü idareciyi açığa çıkarmak için elinizden geleni yapabileceğiniz bu yapım içerisinde hala yaşayan insanların olduğunu söyleyelim ve aynı zamanda yapacağınız hamlelerin de oldukça önemli olduğundan bahsedelim. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu oyuncuların deneyimleri ise kendi seçimleriyle ve yaptığı hamlelerle beraber değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda ileriyi düşünmek tamamen sizin işiniz oluyor ve ileriyi düşünmeden maalesef hamle yapamıyorsunuz.
 
 

Bu tarz oyunlar hayatta kalma ve inşa etme deneyiminden hoşlanan oyunculara hitap ediyor. İlk oyunu oynadıysanız elbette bu oyuna da yer vermek isteyeceksiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi 25 Temmuz tarihinde biz oyun severlere sunulmaya bekliyor. Üst düzey grafiklerle ve yeniliklerle beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebileceğiniz bu yapım, takibe alacağınız bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. İstek listenize eklediğiniz her oyun mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulmak isteniyor. Dolayısıyla bu destekle beraber oyundaki her bir detayı anlayabilir ve rahatlıkla kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Frostpunk 2
The Sinking City 2 Bekleyenleri Memnun Etmek İstiyor Dragon's Dogma 2'ye İlk Bakış: Yılın En İyisi Olur Mu?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız