Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy 13-2 Duyuruldu!

umarız FF 13'ten daha fazla FF temellerine kurulu bir oyun ile karşılaşırız.

     Final Fantasy serisini benim gibi yakından takip eden oyuncular Fabula Nova Crystallis projesini çok iyi hatırlayacaktır. Square Enix'in geçtiğimiz yıllarda duyurduğu (yanılmıyorsam E3 2006) bu proje için ilk olarak altı oyun yapılacağı açıklanmıştı.
 
     Üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen bu projeye ait üç oyunun duyurusu ile karşılaştık ki bu duyurularda zaten aynı fuarda gelmişti. Kısacası Final Fantasy 13, Versus 13 ve Agito 13 dışında Fabula Nova projesi için üç oyun ile daha karşılaşacağız.
 
     Bu oyunlardan yenisi ise az önce duyuruldu.hatırlarsanız Square Enix geçtiğimiz günlerde “FinalFantasy13-2game.com” adlı domain adresi almıştı. Bu adres ile birlikte tahmin edilen oyun, yani Final Fantasy 13-2 duyuruldu.
 
     Final Fantasy 13 gibi PS3 ve Xbox 360 için piyasaya çıkacak olan Final Fantasy 13-2'nin bu yıl içerisinde Japonya'da çıkacağı belirtildi. Yoshinori Kitase'nin yapımında yer aldığı oyunu gene Motomu Toriyama yönetecek. Oyunun gösterilen  ilk videosunda Lightning'in yanında yeni bir karakterin gözüktüğü de belirtiliyor.
 
     Oyunun logosuna baktığımızda ise sağ tarafta zırh içinde Lightning'i, sol tarafta ise başka bir karakteri görüyoruz. Oyunun resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Bu oyun dışında Square Enix'in geçtiğimiz günlerde aldığı patentlerin gizemi de çözülmüş oldu. Square Enix'ten yapılan açıklama ile FF Agito XIII'ün Final Fantasy Type 0 adı ile çıkış yapacağı duyuruldu.  Ayrıca Type 0, iki UMD şeklinde satışa çıkacak.
 
     Sabah saatlerinde FFReunion'un raporlarına göre Fabula Nova projesinin yeni oyunu ile bugün tanışabileceğimiz belirtilmişti. Square Enix'in başlayan "First Production Department" adlı etkinliğinde mevcut oyunlar hakkında yeni bilgiler ve yeni oyun duyuruları da bekleniyor. Özellikle Final Fantasy Verssus 13 için yeni videoları merakla bekliyoruz. Çünkü Square Enix daha önce yaptığı açıklama ile TGS fuarında yer almayan oyun için bu etkinliği işaret etmişti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Final Fantasy XIII-2 Final Fantasy 13-2 Square Enix JRPG PS3 Xbox 360
IMGA 2010 Adayları Belli Oldu Nintendo, 3DS'te Bölge Kilidi Olacağını Onayladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Lincourt

18.1.2011 12:23:17

0
YodatheMaster, sana katılmamak elde değil. tek umudumuz nomura liderliğindeki Versus kaldı. onun da oynanış videosu gösteriliyor şu dakikalarda.

PEGASUS...

18.1.2011 12:22:20

0
ne bitmez fanteziymiş be :)

Sulu Çor Kağan

18.1.2011 12:18:28

0
Final Fantasy'e saygım sonsuz ama artık moku çıkan seriler kervanına kendisi de katılmış durumda.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy XIII-2
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız