Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout Savaşının Mutlak Galibi: Bethesda

Fallout MMO'su noktalanmış gibi görünüyor.
 
     Oyunun babası konumundaki firma Interplay ve daha sonra Fallout isim haklarını satın alan Bethesda arasında uzun süredir süregelen isim telif hakları savaşı nihayet Bethesda lehine sonuçlandı. Interplay resmi olarak  Fallout oyunu/ismi ve Fallout MMO yapma üzerine hiçbir hak talep edemeyecek.
 
 "Anlaşma gereği, lisansı geliştirilmek üzere Interplay'e verilen  Fallout MMO'su hükümsüz ve geçersizdir. Daha önce Fallout MMO'su geliştirme üzerine Interplay'e verilen tüm bu haklar Bethesda'ya geri iade edilecektir." diyerek zaferini ilan eden şirket devamında şu açıklamaları yaptı:
 
"Bu andan itibaren Interplay'in Fallout markası veya Fallout'a ait herhangi bir oyun yapımı için hak talebi söz konusu değildir. ZeniMax (Bethesda'nın sahibi olduğu şirkey) davada her iki tarafın da kendine düşen bedeli ödemesi zorunluluğuna rağmen Interplay'e 2 milyon dolar ödeyerek dava bedelini karşılayacak. Bethesda, Fallout ismine ait tüm haklara sahip olmaya devam edecek."
 
     Davadan çıkan bir diğer sonuç da, Interplay'in geliştiricisi olduğu ve satışlarından halen gelir elde ettiği Fallout oyunlarıyla ilgiliydi. Fallout Tactics, Fallout ve Fallout 2 oyunlarından 31 Aralık 2013 tarihine kadar gelir elde edebileceklerler. Ancak bu tarihten sonra Bethesda tüm bu oyunlar üzerinde yegane hak sahibi olacak.
 
     Hak davası 2007 yılında Bethesda'nın Fallout ismini satın almasıyla başlamıştı. Interplay, 30 milyon  dolar finansman artırmak ve nisan 2009'da tam anlamıyla işlev kazanmış bir oyun ortaya çıkarmaları şartıyla MMO geliştirme izni almıştı. Bu şartları yerine getiremeyen Interplay her daim MMO oyunu üzerinde ısrarcı olmaya devam etmiş, hatta geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberdede her iki tarafın MMO oyunu üzerinde anlaşmaya vardığını duyurmuştuk.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Destructoid fallout 3 bethesda pc ps3 xbox360 fallout mmo fallout online zenimax interplay fallout fallout 2 fallout tactics
Kinect, Şubat Ayında PC'lere Geliyor Activision'dan Black Ops 2 Domain Adresi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

big daddy kunteper

10.1.2012 13:57:23

+1
şuan o kadar sevinçliyim ki anlatamam. Fallout Tactics rezaletinden sonra Allah razı olsun Bethesda Fallout 3 ve New Vegas ile seriyi kurtardı. hatta dahada zirveye taşıdı. şu kararla ise hayatımın oyunu MMO iğrençliğine kurban gitmekten kurtulmuş oldu. Skyrim teknolojisi ile Fallout 4 gelsin de efsane kaldığı yerden devam etsin.

Keras

10.1.2012 11:52:11

0
ehh... fallout 4'ü bekliyicez artık..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fallout 3
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız