Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Facebook'daki Avataria Oyunu Çocuklar için Sakıncalı İçerik Barındırıyor


     Facebook üzerinden oynanan Avataria isimli oyun özellikle küçük yaştaki çocukların ilgi odağı olmuş durumda. Ancak kısa bir süre önce Ekşi Sözlük'teki bir yazar, 9 yaşındaki yeğeninin bu oyunu oynarken diğer karakterlerle girdiği tehlikeli diyaloglara şahit olmasıyla birlikte Avataria özellikle ebeveynlerin hedefi haline gelmiş durumda.

    Oyuna başladıktan sonra kendi avatarınızı oluşturup göz rengi, saç şekli ve cinsiyeti gibi fiziksel özelliklerini belirleyerek diğer karakterlerin yer aldığı platforma giriş yapmaya hazır duruma geliyorsunuz. Diğer avatarlar yani karakterlerle etkileşime girdiğiniz oyun bu noktada çocuklar için uygun olmayan diyaloglara sahne olabiliyor. Yanınıza gelen bir avatar size sevgili olmayı ya da evlilik teklif ederek eve çağırabiliyor. Daha da kötüsü soyunup beraber yatağa girmeye ikna etmek için ahlak sınırlarını zorlayan kelimeler kullanabiliyor.

Telefon alma vaadiyle kandırıyorlar
     Tüm bunları gerçekleştiren oyun içerisindeki bir avatar gibi görünse de bu karakteri yönlendirenlerin gerçek insanlar olması konunun ciddiyetini kat be kat arttırıyor. Hatta bu insalar YouTube üzerinde Avataria'da yatağa kız atma tekniklerini anlatan videolar yayınlayarak konuyu iyice saplantı haline getirmiş durumdalar. Özellikle küçük yaştaki kız çocuklarına yönelik cinsel taciz için kullanılmaya başlanan Avataria oyunu, para gönderme ve cep telefonu alma vaadiyle kandırılan çocukların ev adresi ve okul bilgileri gibi önemli bilgileri başkalarına vermesiyle birlikte telafi edilemez olayların önünü açabilir.

Şikayet edip, oyunu engelleyebilirsiniz
     Bu tip tehlike arz eden online içerikler ihbarweb.org.tr adresi üzerinden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın İnternet Bilgi İhbar Merkezi'ne şikayet edilebiliyor. Bunun dışında ebeveynlerin Avataria ve benzeri oyunları Facebook üzerinden engellemeleri de mümkün. Bunun için sosyal platforma giriş yaptıktan sonra Ayarlar>Engelleme bölümüne giderek "Uygulamaları engelle" kutucuğuna oyunun ismini yazıp seçmeniz yeterli olacaktır. Böylece artık bu oyuna erişim sağlamasını engellemiş olacaksınız. Ancak çocuklarınızın yeni bir Facebook hesabı açarak tekrar oyuna giriş yapabileceğini de unutmamanız gerekir.
 
Bu haber donanımhaber'deki
arkadaşlarımız tarafından hazırlanmıştır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak donanımhaber avataria oyun facebook
Gameforge Yeni RTS - PvP Oyununu Duyurdu Playstation 4 Neo'nun Geliştirme Kiti Yapımcılara Gönderilmeye Başlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Urasawa Gen

24.4.2016 13:24:55

0
Yasaklanmasına hiçbir şekilde katılamam. Yasaklanma başladımı sonunu alamayız. Özellikle işin içine çocuklarına iki dakika sahiplik edemeyen ebeveynler girerse. Özgürlük özgürlükdür. Seni rahatsız etmesi insanlara engel olamaz.

KortX

22.4.2016 01:09:28

0
Kaç günlük haber. Görmüştüm bunu. En iyisi küçük kardeşiniz/çocuğunuz varsa Facebook hesabı almamak ve varsa oyunun kendi sitesini engellemek. Bu oyunu yapanlar kimse onlarda da akıl yok...

BSC Misafiri

21.4.2016 06:37:54

+1
40 yaşında adamlar oynuyo bu oyunu küçücük 9-10 yaşındaki kızlarla... Tövbe tövbe çok moktan bir devirde yaşıyoruz, Allah sonumuzu hayır etsin.

Zarbo257

20.4.2016 21:38:35

0
Herşeyi anladım da ihbar etme olayını anlamadım.Ne yani sen çocuğuna sahip çıkamıyorsun diye 9 yaşındaki çocuğun eline tableti iphone u veriyorsun diye o site neden ''yasaklansın'' herşeyi yasakla çözemezsiniz yarın birgün adamın biri de gelip BSC'ye dava açsa çocuğumu yanlış oyunlara yönlendirmişler diye adam haklı mı olacak?Siz bari yapmayın ya.

KaleyDeskop

20.4.2016 13:30:28

0
saçma sen çoçuğunu oyundan uzak tut diğer oyuncuların keyfini bozmaya hakkınız yok bence birileri oyunu kapattırmak için kamuoyu topluyor.

rambocuk

20.4.2016 13:07:58

+1
benim oğlan babanesinde başlamıştı bu oyuna zor kurtardım

GhostTurk61

20.4.2016 11:29:57

+4
bizim zamanlar temiz zamanlardı atariyi alıp mario falan oynardık şimdi ortam çok bozdu artık çocuklar oyunlardan çok fazla etkileniyorlar ve onlar gibi hareket etmeye çalışıyorlar. Online oyunlar artık en düşük 16 yaş üstü falan olmalı (bana göre 18 olmalı) artık aileler devire uymalı her evde internet var artık interneti öğrenmeli ve çocuklarını ona göre korumalılar.

BSC Misafiri

20.4.2016 11:29:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan Vay arkadaş ya bu devirde çocuk falan yapılmaz onu anladım
İnsanlığın Sonu: Çocuk Yapmaktan Vazgeçen Ebebeynler - Biz yapmasak bu oyunu yapanlar çocuk yapacak.

Tiny Titan

20.4.2016 10:37:58

+2
Vay arkadaş ya bu devirde çocuk falan yapılmaz onu anladım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız