Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Facebook Oyunları Dava Sürecinde!

Smurf's Village Gibi Oyunların Azımsanmayacak Derecede Hayranı Var.
 
     Gün geçtikçe sayıları artan Facebook'un oyunları da nihayet günümüz MMORPG'lerinin favori para tuzağı haline gelen Store sistemine yavaş yavaş kavuşuyorlar. Gamasutra'dan alınan bilgilere göre California'da bir kadın, oğlunun oynadığı sosyal oyunlara bir ton para saçması üzerine Facebook'a dava açtı.
 
     Store sistemi basit bir şekilde ilerliyor, oyun içindeki online dükkanlardan gerçek para karşılığı ihtiyacınız olan şeyleri daha kolay bir halde almanızı sağlanıyor. Çoğu zaman burada satılan eşyalar oyunda ilerleyebilmek için alınması kesinlikle zorunlu hale bile getirilebiliniyor.
 
     Açılan davaya göre Facebook, kurallar çerçevesinde 18 yaş sınırı dahil olsa bile 13 yaşın altındaki kullanıcılara ebeveynlerinden izin bile almadan Facebook Kredileri açmakla suçlanıyor. Bu ilginç dava aynı uygulamaları kullanan diğer aileler tarafından da etkili bir şekilde destekleniyor. Davayı açan kadının karşılanmasını beklediği kişisel zararı ise birkaç yüz dolar civarında.
 
     Sıradaki kurban ise Apple. Ipad üzerinden yapılan ilk alışveriş sonrasındaki 15 dakika boyunca şifre sormayan uygulama sayesinde Smurfs Village gibi bedava inen ama daha sonra kredi satın almaya zorlayan oyunlara bilinçsiz çocuklar sayesinde büyük paralar kaybeden aileler dava açma aşamasına hazırlanıyorlar. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Facebook sosyal oyun cash shop store dükkan
Binary Domain'e Sega'dan Ön Sipariş Detayları Deus Ex : Human Revolution Nihayet Mac'te
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MakaveLiVII

3.5.2012 22:15:35

0
nası yasaklıcak cocuğa feysi anne baba yanındamı durucak 24 saat pcnin

E_Aydin35

26.4.2012 22:15:01

0
Helal be! Sonunda baş kaldıran biri olu destek çıkmak lazım kesinlikle! :)

Yengec1907

26.4.2012 17:25:47

0
topunu kaldırsınlar şu facebook oyunlarının bıktım ıstek gelip duruyor orda burda reklamları çıkıyor. zaten sevmezdım artık iyice sogdum faceden

BSC Misafiri

26.4.2012 16:46:57

-1
facebook'un suçu ne ki burada? çocuğa yasaklasa feysi?

Bowser Zeki

26.4.2012 14:09:22

0
İnşallah o aileler kazanır davayı -.- Bıktık facebook'daki oyunlardan

gam3hunter

26.4.2012 14:09:17

+3
nerede çokluk orada ..... :) başlarda ne kadar masumdu facebook ve oyunları davetler siz gönderince gelirdi gereksiz şeyler çok olmazdı ama şimdi iyice çorba oldu site
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız