Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FIFA 12, PS3 ve PS Vita'da Aynı Olacak

FIFA 12'nin PlayStation Vita ile birlikle çıkış oyunu olarak Şubat ayında geleceği tahmin ediliyor.
 
     Electronic Arts'tan Matthew Prior'un söylediklerine göre FIFA Football PlayStation Vita sürümü ile ilk defa konsollarla el konsollarının arasındaki uçurumu kapatacak. Yapımcının açıklamalarına göre oyunun Vita sürümü, evlerinizdeki konsollarınızda oynadığınız FIFA 12'nin neredeyse kusursuz bir kopyası olacak.
 
      FIFA 12'nin Vita sürümü tamamen yeni nesil oyun motoru ile geliştiriliyor. Yani PlayStation 3'te oynadığınız FIFA 12 ile aynı motoru kullanıyor fakat Vita'nın PS3 kadar güçlü olmaması nedeniyle bazı özellikleri kırpmaları gerekmiş. Mesela oyunun en büyük farkı yeni fizik motorunu içermiyor oluşu. Fakat söylenene göre büyük bir FIFA hayranı değilseniz aradaki farkı anlamayacaksınız.
 
     Elbette Vita'nın avantajları da kullanılmış: Dokunmatik ekran. Maç sırasında ekrana dokunarak hatasız paslar atabilecek veya arkadaki touch pad'e dokunarak şut çekebileceksiniz. Yeni kontrollere alışmanın çok kolay olduğu belirtilirken eski tarz oynamak isteyen oyuncuların alıştıkları kontrollere dönebilecekleri söyleniyor.
 
     Oyunun multiplayer özellikleri de yine TV ekranlarınızın başındaki gibi kapsamlı olmayacak. Fakat EA Sports teke tek maçlar için iyi çalışan bir oyuncu eşleştirme sistemi hazırlamış. Arkadaşlar edinip yeni insanları listenize ekliyebilecek ve dünyanın bir ucundaki oyuncularla maç yapabileceksiniz.
 
     Şu an için FIFA 12'nin ana özelliklerini taşınabilir kılmak için uğraşıyorlar ve ilerleyen zamanlarda yani belki oyunun çıkışına kadar daha fazla özellik barındırabilir. Yepyeni bir donanım üzerinde çalıştıkları için işleri biraz zor. Hatta EA, oyunun Vita ile birlikte çıkmasından yana değil ve oyunu sonradan çıkartmayı tercih edermiş. Yine de FIFA 12, Vita'nın ilk oyunlarından biri olacak ve bu nedenler yüzünden orijinal oyundaki bazı özelliklere sahip olmayacak (Ultimate Team'i örnek verebiliriz).
 
     Açıklamalarının sonuna ulaşan yapımcı kendinden örnek vererek eskiden el konsollarında FIFA oynamanın taraftarı olmadığını ve oyunun Xbox 360 ile DS versiyonlarını karşılaştırdığında büyük bir kalite farkıyla karşılaştığı için soğuk baktığını söylüyor ve bunun artık Vita sürümüyle sona ereceğini belirtiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
EA EA Games EA Sports futbol spor FIFA 12 PC iphone PS3 Xbox 360 PSP 3DS NGP PSP2 Wii DS Microsoft Sony Nintendo Xbox Live PSN PS Vita
İngiltere Satışlarına Batman: Arkham City Darbesi Battlefield 3 İçerisinde Medal of Honor Broşürü

ultra_storm

24.10.2011 14:11:49

0
Desene 3ds şimdiden öldü.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FIFA 12 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
171 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız