Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Expeditions: A MudRunner Game için Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı

 
 
Yayıncı Focus Entertainment ve geliştirici Saber Interactive ekibi Expeditions: A MudRunner Game için dört dakikalık bir oynanış tanıtım fragmanı yayınladı. Fragmanda oynanış unsurları çevre detayları ve daha fazlası yer alıyor.
 
Sürüş dinamikleri ile ön plana çıkan bir yapım 
 
 
 
Doğal ortamlara adım atabileceğimiz çöl ortamlarından keşfedilmemiş engebeli ormanlara kadar geçiş yapabileceğimiz yapımda, sürüş dinamikleri ön plana çıkan bir yapı ile karşılaşabiliyoruz. Burada farklı araçları kontrolümüze alarak bu zorlu bölgelerden geçiş yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda aracımızı sabit tutmaya hazırlanıyoruz.

Dikkat çekici ortamları ve atmosferleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde aynı zamanda kendi bölgemizi inşa edebileceğimiz simülasyon unsurları yer alıyor. Yönetim unsurları da aynı zamanda elimize veriliyor. Bölgedeki becerilerimizi açığa çıkarabileceğimiz ve diğer taraftan kendi ekibimizi kiralayıp oluşturabileceğimiz oyunda etrafı keşfetmek ve yeni ortamlara adım atmak temel amacımız.
 
Expeditions: A MudRunner Game, 5 Mart tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve Steam üzerinden PC için çıkış yapacak. 
 
Oynanış videosu
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Doğanın zorluklarına karşı gelebileceğiniz ve burada yer alabileceğiniz yapımda keşfedilmemiş bölgelere doğru ilerlemeye çalışacak ve aynı zamanda burada zemin zorluklarıyla beraber de mücadele edeceksiniz. Çünkü oyunun zaten özünde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi aracımızla beraber ilan etmek ve aynı zamanda zeminde yer alan çıkıntılara, zorlu alanlara meydan okumak bulunuyor. Oyun içerisinde sürüş deneyimimizi özelleştirebileceğimiz ve yükseltebileceğimiz çeşitli mekanikler bulunuyor. Dağ bayır dinlemeden ilerlemeye çalışacağımız yapım içerisinde çeşitli zorluklara karşı göğüs germek için elbette aracımızı stabil bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için de elbette oyun içerisinde biraz vakit geçirmemiz ve aynı zamanda dağlık alanlara çıkmak için elbette doğru zamanda doğru gazlamalar yapmamız ve daha fazla mekanikle beraber haşır neşir olmamız lazım. Bu noktada yapabileceğimiz çeşitli kombinasyonlar bulunuyor ve bu kombinasyonlarla beraber aracımızı stabil olarak ilerletebiliyor ve farklı bölgelere doğru geçiş yapmaya çalışıyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfetmeye başlıyor ve buralardaki manzaraları ortaya çıkarabiliyoruz. Diğer taraftan bilimsel keşiflere çıkabileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda farklı bölgeler içerisinde dikkat çekici manzaralarla beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgeler içerisinde farklı manzaralara doğru adım atabiliyor, bu manzaraları da dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, ekran görüntüleri alabiliyor ve daha farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Elbette her bölgenin farklı şekillerde zorlu arazileri bulunuyor. Çöllerden ormanlara, harabe bölgelerden dimdik dağlara kadar burada değişik kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Her bölgenin kendine ait atmosferi ve ekosistemi bulunuyor. Buralarda dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, aracımızla beraber arazi sürüşü yapabiliyor ve bu sürüşlerden elbette en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyoruz. Doğanın zorluklarıyla beraber yer aldığınız yapımda bu tarz mekanikler temel olarak karşımıza çıkıyor.
Oyun içerisinde diğer taraftan bu bölgeleri keşfederken ve geçiş yaparken diğer taraftan ise gizli hazineleri ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Elbette etrafı keşfetmeden önce aracımızla beraber bir göz atmak ve buralarda bekar bulmak oldukça önemli. İleri teknolojilerle beraber yer alabileceğimiz yapımda aynı zamanda kendi bölgemizi inşa edebileceğimiz bir mekanik de bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber gerçekten oyunu kapsamı daha da genişliyor ve genişletiliyor. Kendi bölgemizi kurabileceğimiz ve kaynakları toplayabileceğimiz yapımda etrafı keşfederken bu kaynakları toplayabilir ve aynı zamanda bu engebeli yollarda ilerlemeye başlıyoruz. Yüksek teknolojili araçlarla beraber ilerlediğimiz esnada bu araçları dilediğimiz şekilde kullanabiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü oyunda bulunduğumuz dünya boyunca farklı şekillerde bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde dilediğiniz şekilde yer alabiliyoruz ve farklı görevlere liderlik edebiliyorsunuz. Elbette oyunun hem ana görevleri hem de yan görevleri bulunuyor. Bu kapsamda bizlere sunulan dünyayı dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve görevleri tamamlayarak yeni kaynakların, donanımların hatta parçaların sahibi olabiliyoruz.

Dikkat çekici içerikleriyle beraber yer alabildiğimiz yapımda unutulmuş kalıntılara doğru geçiş yapabiliyor ve buralardaki gizli hazineleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Araştırma görevlileri ile beraber tanışabileceğimiz ve buralarda yer alabileceğimiz yapımda ileri teknolojinin nereye kadar gittiğini görmeye çalışıyor ve aynı şekilde burada seyahat planlamamızı yapmaya koyuluyoruz. Elbette sürüş anlamında gerçekten üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebilir ve simülasyon unsurlarına bünyesinde barındıran oyunda ödüllendirici bir yapının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Nitekim geldiğimiz noktada oyunda görevleri adım atmak ve bu görevleri tamamlamak zaten diğer temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu görevleri tamamlayarak kendi bölgemizi kurabileceğimiz kaynakları elde edebiliyor ve aynı şekilde becerilerimizi geliştirmek için de bu görevlerden yararlanabiliyoruz. Görevlerin akabinde farklı şekillerde bizlere ödüller sunuluyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre burada ödüllendirici bir görev sistemi ile beraber karşılaşabilir ve bu görevleri yapmakta zaten temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Bu görevleri elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir içerik ve deneyimi bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyuna kısa sürede alışırsak o kadar çok görevleri tamamlayabilir ve kısa sürede bu görevlerin üstesinden gelebiliriz.
 
 
 
Dikkat çekici sürüş deneyimi ile beraber yer aldığımız yapımda, aynı şekilde kendi becerilerimizi geliştirmek ve bölge içerisindeki sağdaki geliştirmeleri yükseltmek tamamen temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Yeni keşif olanakları ile beraber tanışabileceğimiz ve bu keşif olanaklarını elbette en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapımda, aynı şekilde diğer taraftan uzmanlar kiralayabiliyor ve uzmanları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Kiraladığımız uzmanlardan oluşan bir ekip kurduğumuz zaman, elbette daha fazla deneyimin kapısını aralayabilir ve ayrıca burada daha fazla detay ile karşılaşabiliyoruz. Uzmanlardan oluşan bir ekip kiralayabileceğimiz yapımında, keşif olanaklarımızı daha fazla arttırabiliyor, bu ekip ile beraber çeşitli görevlere adım atabiliyor ve görevleri daha kolay bir şekilde tamamlayabiliyoruz. Teknolojik geliştirmelerle beraber yer alabileceğimiz yapımında, vahşi doğayı keşfetmek ve dua içerisinde yer alan gizli hazineleri ortaya çıkarmak hem bize hem de ekibimize düşen görevlerden bir tanesi diyebiliriz.

Daha önce simülasyon sürüş deneyimini geliştiren ekip tarafından geliştirilen bu yapım içerisinde gelişmiş ve fizik tabanlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda, çünkü sürüş deneyimin üst seviyeleri çıkaran teknoloji destekleri, fizik mekanikleri, araç sürüş dinamikleri ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de oyun kendi içerisinde elbette gerçekleştirdiği ve sunduğu orijinal özellikleri bizlere aktarır ve böylece biz de arazi tabanında bu macera içerisindeki yerimizi alabiliyoruz.
 
Yeni bir bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz yapında, gerçekten de farklı şekillerde manzaralara doğru bakış atabiliyor ve bununla beraber de kendimizi yeni maceralar içerisinde bulabiliyorsunuz. Nitekim diğer taraftan oyunda kullanabileceğimiz bir keşif dronumuz bulunuyor. Bu dron ile beraber istediğimiz şekilde manzaraların üzerinde uçabiliyor ve buralardaki manzaraların daha da tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Elbette bu dron ile beraber yükseklere doğru çıkabiliyor, bu yükseklere ulaştığımız esnada elbette ne kadar güzel bir manzaraların olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda seyahat planımızı burada akıllıca devreye sokabiliyorsunuz. Çünkü oyun içerisinde dronu aktif olarak kullanılması ve bu dron ile beraber plan yapmak oldukça önem arz ediyor ve ayrıca temel mekanikler arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 

Seyahatlere geçiş yapabileceğimiz ve bu seyahatleri dilediğimiz şekilde kullanabileceğimiz yapımda, dikkatlice planlama yaptıktan sonra burada gizli hazineleri ortaya çıkarmak için elbette yapabileceğimiz çeşitli hamleler bulunuyor. Bu hamleler arasında metal dedektörümüz yer alıyor. Değerli ekipmanlar arasında yer alan metal dedektörü ile gizli hazineleri ortaya çıkarabiliyor ve bu gizli hazinelerle beraber de elbette yeni kaynakların ve donanımların sahibi olabiliyoruz. Burada yüksek teknoloji ile beraber karşılaştığımız müddetçe, elbette hem dronumuzu kullanabilir hem de farklı şekillerdeki saklanan gizli hazineleri ortaya çıkarabiliyoruz. Elimizdeki dedektörle beraber etrafı araştırabiliyor, son teknolojiye sahip bu metal dedektörle beraber aynı zamanda kameralı durumumuzu kullanabiliyor ve iki farklı donanımla beraber de burada kendi planlarımızı yapabiliyoruz.
 
Planlama ve strateji sistemlerimizi oyuna dahil edebileceğimiz yapımda yaptığımız her hamle aslında oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız hamlelerle beraber hazineleri ortaya çıkararak kendimize daha fazla yarar sağlamaya çalışıyor ve manzaralarının üzerinde bir yandan da uçmaya çalışıyoruz. Metal dedektör ve kamera sistemi dışında, elbette diğer taraftan farklı cihazların olduğunu da burada doğrulayabiliyoruz. Çünkü bunların dışında elbette son teknolojiye sahip çeşitli cihazların gerçekten de geniş bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabilir ve aynı şekilde su deliğini araştırmak için de farklı şekillerde nesneler ve aletler kullanmaya başlayabiliyoruz. Bu aletleri kullanmak ve aletleri nasıl çalıştığını öğrenmek için elbette oyun içerisinde zaman geçirmeniz yeterli.
 
 
Zorlu yokuşları aşmaya çalışabildiğimiz ve burada yer aldığımız yapım içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi yokuşları tırmanmak için çabalar gösteriyor ve aynı zamanda bu farklı donanımlardan yararlanabiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca gelişmiş cihaz cephaneliği ile beraber karşılaşabiliyor ve ekstrem sporları burada dalış yaparak yapabiliyoruz. Keşiflerimiz sırasında elbette hem yeni becerilerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyor hem de yeni donanımlarımızı burada kullanarak elbette ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Oyunda diğer tarafta farklı olanakların ve yararlı unsurların kilidini açmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunlarla beraber de araştırmamızda daha fazla araştırma ekleyebiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı şekillerde ve farklı yeteneklere sahip uzmanları kendi ekibimize dahil edebiliyor ve bu uzmanlarla beraberdeki gidişatımıza yön verebiliyoruz. Çünkü bu uzmanlar birçok noktada konu ile alakalı detaylı bilgileri sahip olarak karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de görevleri daha kısa sürede yapabilir ve neler yapacağımız konusunda da onlardan fikir sahibi olabiliyoruz. Dolayısıyla uzmanları işe almak oldukça önem arz ediyor. Elbette onları işe almak için çeşitli kaynakların sahibi olmamız gerekiyor.
 
 

Doğanın zorlukları ile beraber karşılaşabildiğimiz ve bu zorlukları aşmaya çalıştığımız yapım, genel olarak bu şekilde bizlere güzel bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Uçarak seyahat planlamamızı yapabildiğimiz, durumumuzu kullanarak kameralı çekimler gerçekleştirebildiğimiz, metal dedektörümüzle beraber gizli hazineleri açığa çıkarabildiğimiz yapımda yapabileceğimiz oldukça fazla görev bulunuyor. Ve bu görevlerle beraber de kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz. Değerli ekipmanları bulmak için elimizden geleni yaptığımız yapım, 5 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Gerçekten de güzel bir deneyimle beraber adım atabileceğiniz yapım, 28 dolarlık ön sipariş fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Expeditions: A MudRunner Game
Aksiyon Oyunu Umbraclaw 30 Mayıs'ta Konsollar ve PC İçin Çıkıyor Tekken 8 için Devil Jin Oynanış Fragmanı Yayınlandı

mahsur kalan adam

25.1.2024 22:33:23

0
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız