Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Escape Academy Epic Games'te Ücretsiz

 
 
Epic Games platformunda her gün yeni bir oyun ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaya devam ediyor. Bugünün oyunu ise 33 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkan Escape Academy oluyor. Oyunu yarın Türkiye saati ile 19.00'a kadar elde edebilir ve o saatten sonra bir sonraki oyuna geçiş yapabilirsiniz. Oyunu kütüphanenize eklediğiniz zaman kalıcı olarak sizin oluyor.
 
 
Escape Academy 
 
 
 
Escape Academy, temelde ilgi çekici sanat tarzına sahip bir kaçış macerası deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda bir kaçış eğitimine alınıyorsunuz. Bu eğitimle beraber farklı odalara doğru geçiş yapıyor ve aynı zamanda bu odalardan kaçmak için de çeşitli bulmacaları çözmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunda yer alan bu bulmacalar ve kaçış odaları, gerçek hayatta bu tarz içeriklerle ilgilenen uzman kişiler tarafından oluşturulmuş durumda. Dolayısıyla burada göreceğiniz her bir içerik gerçek kişilerden ilham almış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu da oyunculara eğlenceli bir deneyim sunuyor.
 

 
Oyun hakkında
 
Kaçış odası macerasına biraz daha göz atacak olursak, oyunda gerçekten de güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Tek oyunculu veya arkadaşımızla beraber oynayabileceğimiz yapım içerisinde eşli oyun moduna geçiş yapabiliyoruz. Burada fakülte içerisinde yer alan karakterlerle tanışabiliyor ve istediğimiz şekilde hem yerel hem de çevrimiçi olarak oyunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda yer alan bu farklı modlar ile beraber gerçekten de güzel bir deneyimin kapısını aralayabiliyor ve etkileşime geçebileceğimiz unsurlar burada daha da fazla karşımıza çıkıyor.

Oyun içerisinde kaçış odası ustası olmak için elbette elimizden geleni yapmaya koyulabiliriz. Burada eğitimler alabilir, farklı nesnelerle etkileşime geçebiliriz. Her bir nesnenin burada farklı şekillerde yer alabildiğini ve onlarla etkileşime geçebileceğimizi görebiliriz. Nesnelerle beraber etkileşime geçtikten sonra onları kurcalayabilir, nasıl olması gerektiğini biz karar verebilir ve her etkileşimle beraber farklı sembolleri bir araya getirmeye çalışırız. Farklı nesneler ile farklı bağlar kurabileceğimiz yapımda her bir adımda farklı bulmaca içerikleriyle beraber karşılaşabiliriz. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir bulmaca içeriği bizlere aktarılıyor.
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi gerçek hayattan ilham alınan bir kaçış hikayesi yer alıyor. Bu kaçış odası macerasında bulunan bölümler gerçek hayatta yer alan kişiler ve uzman kişilerce oluşturulmuş durumda. Dolayısıyla burada ilgi çekici detayların, bölüm içeriklerinin ve daha fazlasının yer aldığını aktarabiliyor ve doğrulayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda sürekli olarak bu odalardan kaçmak zorunda kalacak, bunlarla beraber farklı mekaniklerle beraber karşılaşacak ve aynı zamanda burada yer aldığınız süre boyunca eğitiminizi sürekli olarak devam edeceksiniz. Bu tarz oyunları elbette tek oyunculu oynamak yerine arkadaşlarla beraber eşli bir şekilde oynamak veya çevrimiçi bir oyunda yer almak daha eğlenceli bir deneyimin kapısını aralayabilir. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarla beraber oynamak ve arkadaşlarla beraber bu zorlu mücadeledeki bulmacaları çözmek daha güzel olabilir. Biz de bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve bununla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz diyebiliriz.

Oyun içerisinde aynı zamanda etrafı gezebileceğiniz ve fakülteye de ulaşabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Burada fakülte içerisinde yer alan karakterlerle tanışabilir, onlardan usta olmak için eğitimler alabilir, bulmacaları çözebilir ve akademi içerisinde bir fincan çay bile demleyebilirsiniz. Farklı farklı işler yapabileceğiniz ve bu işlerle beraber oyunda yer alabileceğiniz yapımda bulmaca ve kaçış odası oyunlarından hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyunu göz atmanız ve bir şans vermeniz gerekiyor. Oyunun her iki platformuna da yer aldığını belirtebiliyorum. Ancak şu anda Epic Games kapsamında tamamen ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.
 
Oyunu kalıcı olarak eklemeyi unutmayın ve bu macerada siz de yerinizi almayı ihmal etmeyin diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde elbette teknolojinin üst seviyelerde olduğu bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu seviye ile beraber sunucular içerisine geçiş yapabilir ve sunucuları burada alt etmeye çalışıyoruz. Sunucularla beraber burada bir hackleme işlemine geçiş yapabilir, hack işlemleriyle beraber de sunucularda yer almaya başlayabiliriz. Dolayısıyla oyunda farklı sunuculara ve bilgisayarlara sızmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu sızma işlemini gerçekleştirmek için de bize bir sınava tabi tutuluyoruz. Bu sınavı başarıyla açtıktan sonra bu hackerlık işine de el atabiliyor ve gerçekten de oyunda güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı farklı bulmaca içerikleri yer alıyor. Örneğin bir yerde farklı bir nesne ile etkileşime geçmeden önce burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve masanın üzerindeki bir nesneye tıklayarak bu nesneyi araştırabilir ve bunun sembollerden ibaret olduğunu görebiliyorsunuz. Elbette bu sembolleri döndürerek ve ne işe yaradığını öğrenerek bu bulmacayı çözmeye çalışıyorsunuz. Diğer yandan ise farklı bir yerde silindir şeklinde farklı rakamların olduğunu görebiliyor ve birden dokuza kadar olan bu rakamların elbette belli bir sıralamaya gelmesi gerekiyor. Bu sıralamayı çözmek için etrafı araştırabiliyor, çevrede bulunan nesneleri kontrol etmeye çalışıyor ve hangi rakamın hangi yere geleceğini burada tamamen siz araştırabiliyor ve siz belirleyebiliyorsunuz. Elbette bu ipuçlarını bulmak için de etrafı iyi analiz etmeniz gerekiyor ve duvarlarda, masa altlarında veya diğer nesnelerin üzerinde bu rakamları görmeye çalışıyorsunuz. Bu tarz içeriklerle beraber sürekli olarak haşır neşir olduğunuz için elbette beyninizi biraz zorlayabiliyor ve sürekli olarak burada kendinize yorabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu uzun süre oynamak elbette bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Dolayısıyla tadında ve tuzunda oynamaktan ideal diyebiliriz.

Oyunda diğer taraftan oyunun tamamını isterseniz tek oyunculu, isterseniz de 2 oyuncuyla beraber eşli bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunun baştan sona bir şekilde arkadaşlarla beraber oynaması gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere aktarılacağının göstergesi diyebiliriz. Bunun dışında oyunda eşli olarak oynayabileceğiniz gibi aynı şekilde yerel veya çevrimiçi olarak bölünmüş ekranlarda oynayabiliyor ve her iki tarafta da bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunda karşılaşabileceğiniz farklı karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışsanız yapın da gerçekten de güzel bir eşli oyun deneyiminin bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi arkadaşlarla beraber oynanması daha zevkli bir içeriğe bünyesinde barındırıyor ve oyunda bir yandan kampüs keşfederken, diğer yandan ise kaçış sanatında uzman olmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunda fakülteyi keşfederken elbette sağda solda farklı hocaların karşısına çıktığını görebiliyor ve bu uzmanlardan elbette çeşitli direktifler alabiliyorsunuz. Burada renkli karakterleri tanıyabiliyor, bu karakterlerin ilgi çekici yönlerine öğrenebiliyor ve aynı zamanda burada kaçış macerasında neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Oyunda diğer taraftan açığa çıkmamış çeşitli sırlar bulunuyor. Bu sırları açığa çıkarmak için de o karakterin elbette dibine ve derinine inmemiz gerekiyor ve öğrendiğimiz ustalıkla beraber de oyunda ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda bu rehberler eşliğinde gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda burada farklı mekanikleri görerek hangi mekaniklerle beraber karşılaşacağımızın bir özetini görebiliyoruz.

Oyunda diğer taraftan arka planda çeşitli müzikler ve sesler bulunuyor. Elbette bu tarz oyunlarda müziklerin ve seslerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve oyuncular için bu tarz detaylar oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde ilerlerken ve etrafı keşfederken elbette arka plandaki müziğin ve seslerin ilgi çekici olarak bizlere sunulması oyuna kısa sürede adapte olmamızı sağlıyor ve böylece oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla geliştirici ekibin belirttiğine göre, müzik ve ses tasarım konusunda gerçekten de benzersiz bir sanatçı ile beraber işbirliği yapıldığı belirtiliyor. Bu işbirliği ile beraber de birçok oyunda yer alan bu sanatçı burada gerçekten güzel işler başardığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir şans vermenizde muhakkak yarar var diyebiliriz. Zaten oyun tamamen ücretsiz bir şekilde sunulduğu için tamamen kalıcı bir şekilde sahip olabilirsiniz. Kaçış odası maceraları genel olarak mobil platformlarda karşımıza çıkıyordu. Şimdi ise daha fazla PC platformuna gelmeye devam ediyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Little Nightmares: Enhanced Edition Derecelendirildi: Hangi Platforrmlara Geliyor? Steam'de Windows 7 ve 8 Desteği Sona Erdi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız