Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games’ten Türk Geliştiriciler için Sevindirici Haber

 
   Epic Games, Unreal Engine için Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerde düzenlediği ücretsiz Meet-Up etkinliklerini Türkiye’de de gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
 
   TARTARUS oyununun yapımcısı Abyss Gameworks’ten Sertaç Ogan’ın yürüteceği etkinliklerde, her ay düzenli olarak geliştiricilere, kodlama, grafik, pazarlama yönetimi ve proje geliştirme konularında destek verilecek. Etkinliklerin yer sağlayıcısı ise start-up dünyasının önde gelen girişim hızlandırma merkezi KWORKS oldu.
 
   Epic Games ile yapılan bu anlaşmaya değinen Ogan, ‘Epic Games Türkiye’deki geliştiricileri büyük bir ilgiyle takip ediyor. Şu ana kadar Unreal Engine ile geliştirilerek piyasaya sunulmuş birçok Türk yapımı oyun bulunmakta. Oyun geliştiren, geliştirmek isteyen herkes için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Türkiye’de Unreal Engine ile oyun geliştiren birçok ekibi de kapsayacak seminer niteliğinde bir organizasyon oluşturmak en büyük dileğimiz. Bu hedefimize adım atarken bize büyük bir özveriyle yardım eden KWORKS ekibine de teşekkür etmek gerekiyor. KWORKS, içerisinde yer almayan bir takım olmamıza rağmen, en büyük salonlarını temin etti. Bu da oyun ekosistemindeki potansiyelin farkında olduklarını gösteriyor.’ dedi.
 
   KWORKS Koordinatörü Burak Yaman, ‘Epic Games’in Türkiye’deki ilk resmi adımını atması hepimizi heyecanlandıran bir haber. KWORKS olarak oyun yapımcılarını desteklemek ve onların gelişim gösterdiğini görmek en büyük dileğimiz. Merkezine eğitimi alan organizasyonlara sponsor olmak bizim için mutluluk verici. Birkaç sene içerisinde uluslararası alanda adından söz ettiren Türk oyun stüdyolarını göreceğimize eminim.’ şeklinde anlaşmaya ilişkin görüşlerini belirtti.
 
 
 
   Etkinliklerle alakalı tüm duyuruları meetup.com/UnrealEngine-Turkey/ ve fb.me/UETurkey adreslerinden takip edebilirsiniz.
 
   Epic Games, Unreal Engine’i 2015 yılında ücretsiz hale getirerek oyun dünyasını hareketlendirmişti. Halihazırda popülerliğini sürdüren Playerunknown’s Battlegrounds, Outlast, Gears of War gibi oyunlar Unreal Engine kullanılarak geliştirildi. 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC
Sony, Monkey King: Hero is Back The Game'i Duyurdu Need For Speed Payback Özelleştirme Fragmanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.11.2018 02:26:06

0
Bu da benden gelsin, black friday ile indirime girmiş. Türkçe sadece launchere gelmiş. Programın kendisi yine aynı https://www.udemy.com/unreal-engine-4-oyun-gelistirme/?couponCode=UE4TRSONFIRSAT

DARK_WORM

31.7.2017 19:00:35

0
Fiyatları lira üzerinden alsınlar o zaman samimiyetlerine inanırım. Fortnite 40 dolar.

Turtle7

27.7.2017 21:31:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Peki gelmesin Türkçe dil desteği yazın bütün forumlara gelmesini istemiyoruz diye ! yazıklar olsun size...
Oyun motoruna niye türkçe dil desteği gelsin istenir anlamıyorum. Kodlamanın dili ingilizce dir arkadaşlar bunu beklemek çok saçma ve çok gereksiz olur. He türkçe kaynak döküman konusunda türkçe çeviri istemek mantıklı ama bunu epic games ten beklemekte saçma türk geliştiriciler sizler için etkinlikler düzenleyen insanlar varsa zamanla döküman tarafında büyüme zaten olucaktır. Etkinliklere katılın çevrenizi genişletin, fikrinizi, düşüncenizi sektörde yeni arkadaşlar edinerek geliştirin, ekliyorum : "İngilizce Öğrenin" herşeyi başkalarından beklemeyin.

BSC Misafiri

27.7.2017 13:41:42

0
Peki gelmesin Türkçe dil desteği yazın bütün forumlara gelmesini istemiyoruz diye ! yazıklar olsun size...

Akasha_Ether

27.7.2017 13:15:44

0
Yıl olmuş 2017 hâlâ Türkçe dil desteğini diye ağlayanlar var.

BSC Misafiri

27.7.2017 10:49:21

0
Motorda Türkçe dil desteğine ihtiyaç var mı ki? zaten o teknik terimlerin çoğunun Türkçe'de bilimsel olarak kabul edilmiş bir Türkçe karşılığı yok. Hatta motorun Türkçe olmasına karşıyım sonra ortalık "arkadaşlar merhaba ben yeni Türk oyunu yaptım beğenin" cilerle doluyor. Bu işlere başlangıçta da olsa profesyonel olarak başlanmalı yoksa gelip geçiçi hevesler, insanların zamanını çalma ve hayal satmadan öteye geçemez

dingo egret!

26.7.2017 20:11:37

+1
Adamlar daha ne yapsın! oyun geliştirip haklarını size mi devretsin...

St Batuhan

26.7.2017 16:48:09

0
@BSC Misafiri Oyunlarda daha destek yok iken bir geliştirme ortamına niye destek olsun? Kaldı ki destek gelse bile buna uygun doküman da hazırlanması gerekecek? Zira internetteki videolar ve kılavuzlar İngilizceye göre oluşturulmuştur. Eh yapan kişilerin bir parça İngilizce bilmesi de önem kazanır bence. Zira sadece Türkiye çapında değil global çapta bir yaklaşım her zaman daha iyidir. Küçük bir çocuk bile vaktini böyle bir şeye ayırırken sözlük karıştırırsa her yönden gelişir. Küçükken Sims'in Superstar gibi bir ek paketinde bile bir şeyleri araştırdığımı hatırlıyorum İngilizce'den Türkçe'ye çevirme yoluyla.

BSC Misafiri

26.7.2017 14:11:08

+3
Bi an Tükçe dil desteği geldi sandım motora :(
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız