Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games: Microsoft’un PC Tekeline Karşı Savaşmalıyız

 
     Bilhassa Unreal Tournament ve Gears of War oyunlarıyla tanınan Amerikalı oyun geliştiricisi Epic Games’in kurucularından Tim Sweeney, The Guardian’da yayınlanan makalesinde Microsoft’un yeni UWP (Universal Windows Platform) girişimini eleştirdi ve PC platformunda tekel olma yolunda olduğunu dile getirdi.
 

Windows 10’la birlikte kapalı bir platformun temellerini attığını dile getiren tecrübeli isim gözle görülen ilk adımın tüketici temelli PC ekosistemini kapatarak, tekel uygulama dağıtımcılığına geçiş olduğunun altını çiziyor.

Sweeney’e göre bu Microsoft’un gerçekleştirmiş olduğu en agresif hamle ve daha önce rekabet hukuku çerçevesinde sabıkalı olan yazılım devi; şu anda da belirli rakipler ve bazı PC üreticileriyle mücadele etmek için yaptığı hareketlerle aynı hukuka aykırı hareket ediyor.

Microsoft UWP atılımıyla tüm bir PC endüstrisi ve kullanıcılarına (özellikle oyunculara), Epic Games gibi geliştiriciler, EA ve Activision gibi yayıncılar ve Valve, GOG gibi dağıtımcılara karşı bir hamle gerçekleştiriyor. Firma, PC Windows’da UWP’ye özel bazı yeni özellikler yayınladı ancak yapımcılara açık açık bu özellikleri kullanmak istiyorlarsa UWP’nın kapalı ekosistemini kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu noktada Windows Store fikrine karşı olmadığını, Microsoft’un, sahibi olduğu PC mağazasını istediği gibi yönetme hakkı olduğunu dile getiren Sweeney sorunun, Microsoft’un işletim sisteminin avantajlarını kendi mağazasının çıkarları doğrultusunda geliştirirken, rekabet uygulamaları, yapımcı, yayıncı, dağıtımcı ve müşterilerini adil olmayacak şekilde dezavantajlı konuma getiriyor.

 
 
Açık Bir PC Ekosistemi, En Enerjik Olanıdır

    Valve’in Steam’de 100 milyonu aşkın kullanıcı ile gürlediğini, Adobe, Autodesk, Blizzard, Riot Games ve EA’nın içeriklerini doğrudan kullanıcıya ulaştırarak başarılı bir iş çıkardığını dile getiren Sweeney, Microsoft’un durumunun utanç verici olduğunu söylerine ekliyor.

Windows Store ve Windows 10’un çıkışından 7 ay sonra bile PC deneyimi dediğimiz tanımı dolduracak uygulamaların halen gelmediği görülüyor. Photoshop, GTA V, FIFA 2016 gibi içeriklerin yokluğunu sorgulayan Epic Games patronu, bazı mobil oyunların PC portları yanı sıra 2004 yılında çıkmış GTA oyununun PC’den Android’e port edilmiş halinin Windows 10 portu olarak çıkması gibi tuhaflıklarına da anlam veremiyor.
 
 

Sweeney, Windows’a oyun geliştiren ve teknik anlamda destekleyen devasa bir firmanın başında olarak böyle bir makale yazmamış olmayı tercih ettiğini ancak 1991’den bu yana Epic Games’in yazılımlarını doğrudan müşterilerine iletmek gibi bir gururu olduğunu ve Microsoft’un bu hamlesine karşı sessiz kalamayacağını dile getiriyor ve ekliyor:

“18 aydan bu yana bugünün gelişini bekledim ve sanırım Microsoft ekibine, özellikle de Phil Spencer’a kredi vermem gerekirdi ki her zaman için bizi dinlemiş birisidir. Microsoft’dan umudum ve inancım doğru şeyi yapmalarıydı. Yapmış oldukları hareketler durumu açıkça ifade ediyor: günümüz açık PC ekosisteminin kapalı hale getirmek ve Microsoft merkezli yapmak istiyorlar.”

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Guardian PC epic games pc gaming valve windows 10
No Man's Sky'a Steam'de Bindirim Geldi Kinguin Türkiye Mağazasını Açtı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.3.2016 06:54:25

0
Buradaki konu tek el muhabbeti, abi çok dağıldı buralar demek değil, herkes satsın, demek doğru... Gün gelecek EA'nin kendi oyunu PC'de sadece Windows'un mağazasından satıldığını düşün, Origin olmayacak, Steam olmayacak, böyle olunca aynı PSN gibi ARAL gibi, fiyatlar alacak başını vuracak arşa... Doğru adım, dikkat ettiyseniz, X1 zaten tutmadı, tutmayacak gibi de, adamlar en azından PC'yi garantileyelim diyorlar...

John Voxville

7.3.2016 05:02:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wolfbastion e bunu yüz yıldır apple yapıyo kimsenin gıkı çıkmıyor?
iOS mobil pazarın %90'ına hakim değil çünkü. Beğenmeyen Android kullanırsa bir şey kaybetmiyor. Windows karşısındaki tek açık kaynaklı rakip olan Linux ise aynı durumda değil. Zira Windows yıllardır hepimizin hayatımızda ve yıllardır aynı temel üstüne oturtulan kullanım tecrübesini bir kenara bırakıp, çok farklı bir işletim sistemine temelli geçmek hiç kolay değil. Uygulama desteğindeki devasa fark da işin cabası.

Return to Monke

6.3.2016 16:21:20

0
Microsoft'un PC tekelliğinden bize zarar gelmez. Olası zararlar bize hep donanımda geliyor PC sektöründe. İşlemcilerde İntel Gpu'da ise Nvidia tekelleşme yollarındalar. Şayet AMD veya başka bir firma bu duruma karşı çıkmazsa. Pc kullanıcıları olarak cebimiz çok yanacak...

Yalvach

5.3.2016 14:53:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: Hesperiush
quote:

Orjinalden alıntı: VulonViing Microsoft PC'nin artık Konsollardan daha üstün olduğunun farkına vardı ve elindeki Windows markasını kullanarak bu durumu lehine çevirmeye çalışıyor. PC altında diğer mağazaları (Origin, Uplay, Steam vb.) engellemedikleri sürece bir sorun teşkil etmiyor.
Hahah lafa gel. Yahu PC her zaman konsollardan her platform da zaten daha üstüntü bunu yeni mi öğreniyorsunuz gerçekten ?...
Arkadaş muhtemelen donanımsal olarak değilde, oyunların konsollarda daha önceki senelerde daha çok tercih edilmesinden bahsediyor gibi. Bana öyle geldi.

Kamil93

5.3.2016 11:13:27

0
Microsoft kendi ayağına sıkıyor yine, sonu GFWL gibi olmaz umarım.

Guest-7A1E308D7

4.3.2016 23:41:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: VulonViing Microsoft PC'nin artık Konsollardan daha üstün olduğunun farkına vardı ve elindeki Windows markasını kullanarak bu durumu lehine çevirmeye çalışıyor. PC altında diğer mağazaları (Origin, Uplay, Steam vb.) engellemedikleri sürece bir sorun teşkil etmiyor.
Hahah lafa gel. Yahu PC her zaman konsollardan her platform da zaten daha üstüntü bunu yeni mi öğreniyorsunuz gerçekten ?...

Master_Evil

4.3.2016 21:50:56

0
xbox ile pcyi birleştirecekler ama nasıl yapacaklar belli değil

BSC Misafiri

4.3.2016 21:02:20

+1
Adam yanlış birşey mi söylemiş?Tekelolan bir Ms olmamalı demiş özetle. Ms kadar boş ve gereksiz bir firma daha yok. Elinde doğru dürüst sevdiğim tek marka xboxdı onu da öldürmeyi başardılar.

BSC Misafiri

4.3.2016 21:01:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jim Gordon Bunu diyen adam ios a oyun geliÅŸtiriyor,karşı tarafa geçince hemen bik bik ötmeye baÅŸlamış,besle kargayı oysun gözünü hesabı.Apple sanki farklı biÅŸey yapıyor o da tekel olma yolunda ne yani ona niye biÅŸey söylemiyorsun ey sweeney? Dolayısıyla geçiniz bu saçmalıkları.BeÄŸenmeyen gitsin windows kullanmasın poker oynasın piÅŸti oynasın. Windows store geliÅŸecek zaten,mike ybarra 2 kere açıklama yaptı uÄŸraşıyoruz diye.E tabi bu da zamanla olacak,steam de ilk baÅŸta boyle deÄŸildi hatırlayın
microsoft tam çakal aynen.

PSN_vs_XBOXLive

4.3.2016 20:37:26

0
microsoft bu adamın dübüründen kıl alır yeri geldi mi...

VulonViing

4.3.2016 19:36:36

+2
Microsoft PC'nin artık Konsollardan daha üstün olduğunun farkına vardı ve elindeki Windows markasını kullanarak bu durumu lehine çevirmeye çalışıyor. PC altında diğer mağazaları (Origin, Uplay, Steam vb.) engellemedikleri sürece bir sorun teşkil etmiyor.

TheMuyu

4.3.2016 19:12:27

+2
microsoft oyunu steam gibi yerlerde sattırmadığı için sinirlenmiş abimiz

Kasatka

4.3.2016 19:10:15

+1
Arkadalar oyle kolay degil. Ben ms yim benim isletim sistemimi kullanan tum sistemlerde istedigimi yaparim gibi bir serbestlik yok. Hatirlayin google birak ms gibi (yukseltmeler haric) isletim sistemini satmayi tum ureticilere bedava vermesine ragmen dava edildi ki sebebi kendi uygulamalarinin uninstall yapilamamasindan dolayi. Yani adam senin bedava verdigin seye bile karisiyor cunki devaminda tekellik var kucuk programlar yazilimcilar vs kendine yer bulamiyor ve sektorde hem daralma hemde tekellesme meydana geliyor. Yani ms nin isi zor

Shingo Yabuki

4.3.2016 18:49:43

+1
"Pc platformunun kurucusu " ," zaten Windows onların " Sanarsin ms çuvalla para kazanmiyor bu işten. Adamlar zaten hamuduyla götürüyor 3 katını götürmek istiyor, bütün pazarı istiyor. Oyun piyasası benim olsun istiyor. Sende burda kalkmış bunları savunuyorsun. Yazık size yazık. Tek bir zevkimiz var oda tekellessin anasını satayım. Bende susacam He? Epic games paragon çıksın ps4 e hiç adetim değil ama kostüm alarak dwsrekleyecegim sizi. Helal olsun sana sesim olmuşsun.

dikiştutmazsabri

4.3.2016 18:36:09

+3
Adamların kendi platformu istediğini yapar kimse karışamaz beğenmiyen gitsin linux kullansın. microsoft Window 10 ve direct x 12 milyonlarca dolar yatırım yapacak bırakında adamlar windows a yazılan oyun ve uygulamalardan para kazansın.

Sir Maximus is BACK

4.3.2016 18:34:47

0
Bunu diyen adam ios a oyun geliştiriyor,karşı tarafa geçince hemen bik bik ötmeye başlamış,besle kargayı oysun gözünü hesabı.Apple sanki farklı bişey yapıyor o da tekel olma yolunda ne yani ona niye bişey söylemiyorsun ey sweeney? Dolayısıyla geçiniz bu saçmalıkları.Beğenmeyen gitsin windows kullanmasın poker oynasın pişti oynasın. Windows store gelişecek zaten,mike ybarra 2 kere açıklama yaptı uğraşıyoruz diye.E tabi bu da zamanla olacak,steam de ilk başta boyle değildi hatırlayın

2K

4.3.2016 18:31:11

+1
İşlerin arka planını bilmiyoruz ve sıradan bir kullanıcı olarak beni pek etkilemiyor. Fakat o işler bazı arkadaşların dediği gibi platformu yaptı istediğini yapar şeklinde yürümüyor. Zamanında sırf IE kurulu geliyor diye açılan dava sonucu Windows IE, Chrome, Firefox hangisini isterseniz diye sormak zorunda kalmıştı. Açıkçası ben oyun kısmından bakıyorum ve Game for Windows rezaletti, Xbox Live için para istemesi rezaletti ve baktı oyuncular ödüyor Sony de bu yolu seçti. Şimdi Windows Store dan Gears of War indirdim. SLI desteği yok, Afterburner gibi programlar kaç FPS alıyorum, ekran kartı ne durumda göremiyoruz, Online çalışmıyor, indirme sorunlu. Her ne kadar PC'ye oyunların gelecek olması sevindirici olsa da şu Store'u adam etmeleri lazım.

Tam35tr

4.3.2016 18:22:28

+1
Pastadan bir dilim kapmak istemeyen firma mı kaldı? Epic games yıllardır konsol tekelinde çalışan kendi oyun motorunu yaygınlaştıran tekel olma konusunda adımlar atan bir firma. Şimdi mi akılları başlarına geliyor... EE steam tekel şuan ona neden bir şey demiyor veya Apple'a... Microsoft bu atılımlarıyla bilgisayar piyasasını çok hareketlendirecek güzel atılımlar yapıyor bence. Bilgisayar platformunda korsanında azalmasının etkisiyle bilgisayarda artık her oyunun çıktığı, oyunların yapımcılarına kar sağladığı bir platform olacak. Microsoft'un duyurduğu ve bilgisayara çıkacak olan oyunlar konsol ve bilgisayar piyasasını hareketlendirecek yatırımlar. Epic games boş konuşmasın bence.

Source

4.3.2016 18:19:13

+2
Microsoft bu yazılımlara sahipse istediğini yapma hakkına sahip maalesef işine gelmiyorsa Windows için oyun geliştirmezsin olur biter, Microsoft'un tekel olması iyi birşey mi tabi ki biz kullanıcılar için iyi değil ama rakibi olmayınca böyle oluyor.

İdrak İstimlak

4.3.2016 17:54:06

+2
Geçmişte özellikle AB'de MS aleyhine açılmış ve kazanılmış çok ciddi davalar var. Bu adamların bir nesil PS3 ile götürdükleri yarışta kafa kafaya gelmelerinin sonucunu E3 2013'te gördük. Kinect için Almanya'da açılan "Surveillence Device" davaları, cihazın kapalı iken bile sizi dinleme, izleme kabiliyetine sahip olmaları, ikinci ele getirmek istedikleri kısıtlamalar, online olma zorunluluğu gibi saçma sapan şartlar o günün şartları altında oyuncular tarafından alaşağı edilmişti. Muhtemelen Win 10 ile kurmak istedikleri düzen de tutmayacaktır. Adamlar Win 10 için öyle kampanyalar yaptılar ki, bedavaya dağıtacak noktaya geldiler. İlk yıl crack'li eski Win işletim sistemlerine bile parasız yükseltme imkanı vermiş bir firma. Bunlar babalarına bile günahlarını karşılıksız verecek insanlar değil. Sonuç olarak işletim sisteminde planları şu ana kadar yolunda gitmiş olsa da, bu hamleleri ile yine eskiden olduğu gibi cevaplarını alacaklardır. Her bilinçli kullanıcının yapacağı gibi, bu adamların kar hanesine yazılacak her hamleden uzak durmanız oyunculuk adına yapacağınız şeyler iyilik olarak ilerde size dönecektir.

BSC Misafiri

4.3.2016 17:10:33

+4
gercekten guzel guldurdu su epic games yillardir konsola ozel ?alisiyodun o zaman tekellikte sorun yoktu simdi simdimi zoruna gitti diye sorarlar adama

Tiny Titan

4.3.2016 17:04:17

+1
Oyunculuk açısından iyi bir durum değil ama ms nin ne yaptığı epic games i zerre ilgilendirmez adamların kendi işletim sistemi sonuçta istediğini yapar ona kalırsa sony de ps4 te tekel onada mı laf edelim o zaman,xbox adamların elinde patladı onlarda yatırımı pc ye doğru yönlendiriyorlar şirket mantığı olarak gayet de mantıklı yıllardır üvey evlat muamelesi gören pc şimdi kıymete bindi hey allahım ya...

Sir Maximus is BACK

4.3.2016 16:25:27

0
Ben de wayward son nerde diyordum

nemesis16

4.3.2016 16:24:42

+2
Bence microsoft hakli

FirstDr3aM

4.3.2016 16:23:29

+2
Ağzı olan Konuşuyo..!

- The Stig -

4.3.2016 15:49:10

+4
Yahu Sweeney amma aglak adam ciktin! Sen motoruna bak. Cogu oyun senin motorunu kullaniyor zaten. Yani 2 dilim pasta yerken 1 dilime dusecek olmasinin acisini boyle dile getiriyorsun seni anliyoruz ama bosuna aglama.. 18aydir biliyodun da simdi niye dile getirdin? Microsoft'un bu hamlesi gec bile oldu. Bu zamana kadar yediniz ictiniz. Hadi gidip biraz calisin..

Wolfbastion

4.3.2016 15:42:10

+6
e bunu yüz yıldır apple yapıyo kimsenin gıkı çıkmıyor?

Guest-AEF248198

4.3.2016 15:34:19

+1
Halen daha anlamadılar ya da işlerine gelmiyor. Microsoft Pc'yi kapalı bir döngü haline getiremez, Steam gibi oyun satan yerlerde istediği gibi at koşturamaz. Çünkü Pc platformunda her zaman alternatifler vardır ve insanların ne zaman neye yöneleceklerini bilemezsin. Konsol değil ki bu sadece bir firmaya muhtaç kalalım, onların bir şeyleri düzeltmesini bekleyelim.

Venomstr

4.3.2016 15:30:56

+4
Açıklamanın özeti şu: "Microsoft, rakip firmalara pislik yaparak onları devre dışı bırakmaya çalışıyor. Ahlaka ters bir şekilde güç kullanarak rakiplere zarar vermeye çalışıyor."

Kennnn

4.3.2016 15:23:46

+2
İnsanlar şirketleri neden savunur anlamam, Microsoft birşeyler yapıyor ki rahatsızlık duyuluyor.

Dhalsim

4.3.2016 15:09:23

0
drm olmasaydı microsoft bu hamleyi asla yapmazdı

BSC Misafiri

4.3.2016 15:01:25

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Jim Gordon En baştan beri olması gereken budur zaten,ya ne olacağıdı?zaten bu bscnin de ms karşıtlığı zirve yaptı bu aralar.Steam guzel tabi,ancak microsoft rekabet getirmese steam tekel olacak,modları bile parayla satmaya çalışmadı mı?e o zaman niye sessiz kaldın ey bsc?msft rekabet getirmiştir her zaman,kendi store unu geliştirmeye çalışmayacak da ne yapacak?!sonuna kadar windows windows ve windows!(mobil hariç Beğenmeyen gitsin kumda oynasın,250 milyon w10 kullanıcısı ve artan bize yeter!
kendini microsoft ceo su sanıyorsun galiba? rüya aleminden çık, microsoft un senin varlığından haberi yok biliyorsun değil mi?

BSC Misafiri

4.3.2016 15:01:19

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Jim Gordon En baştan beri olması gereken budur zaten,ya ne olacağıdı?zaten bu bscnin de ms karşıtlığı zirve yaptı bu aralar.Steam guzel tabi,ancak microsoft rekabet getirmese steam tekel olacak,modları bile parayla satmaya çalışmadı mı?e o zaman niye sessiz kaldın ey bsc?msft rekabet getirmiştir her zaman,kendi store unu geliştirmeye çalışmayacak da ne yapacak?!sonuna kadar windows windows ve windows!(mobil hariç Beğenmeyen gitsin kumda oynasın,250 milyon w10 kullanıcısı ve artan bize yeter!
hayırdır siz kimsiniz? kendini bill gates falan mı sanıyorsun? bende w10 kullanıyorum, senin olduğun yerde olmayayım kalsın.

Wayward Son

4.3.2016 14:57:59

+6
quote:

Orjinalden alıntı: Jim Gordon En baştan beri olması gereken budur zaten,ya ne olacağıdı?zaten bu bscnin de ms karşıtlığı zirve yaptı bu aralar.Steam guzel tabi,ancak microsoft rekabet getirmese steam tekel olacak,modları bile parayla satmaya çalışmadı mı?e o zaman niye sessiz kaldın ey bsc?msft rekabet getirmiştir her zaman,kendi store unu geliştirmeye çalışmayacak da ne yapacak?!sonuna kadar windows windows ve windows!(mobil hariç Beğenmeyen gitsin kumda oynasın,250 milyon w10 kullanıcısı ve artan bize yeter!
Şu çocuğun "bize yeter" kafası beni öldürüyor. Gören küçük hissedar sanacak MS'te. Ayrıca BSC, Valve'in paralı mod rezaletini kaç kere haber yaptı. Valve de zaten bu hatasını sürdürmedi, oyuncuları dinledi.

David Attenborough

4.3.2016 14:42:51

+11
Dediği şuna benzemiş: Sony'nin Playstation üzerindeki tekelliğine karşı savaşmalıyız ya da Google'nin Android üzerindeki tekelliğine karşı. Adamlar zaten platformun kurucusu, bir zahmet tekel olan da onlar olsun. Sen de boş lakırtı yapacağına gidip Geow gibi bir seri daha çıkartmaya bak. Herkes kendi bildiği işi yapsın.

Sir Maximus is BACK

4.3.2016 14:26:57

+4
En baştan beri olması gereken budur zaten,ya ne olacağıdı?zaten bu bscnin de ms karşıtlığı zirve yaptı bu aralar.Steam guzel tabi,ancak microsoft rekabet getirmese steam tekel olacak,modları bile parayla satmaya çalışmadı mı?e o zaman niye sessiz kaldın ey bsc?msft rekabet getirmiştir her zaman,kendi store unu geliştirmeye çalışmayacak da ne yapacak?!sonuna kadar windows windows ve windows!(mobil hariç Beğenmeyen gitsin kumda oynasın,250 milyon w10 kullanıcısı ve artan bize yeter!

lostrock

4.3.2016 14:08:43

0
baştan bunu yapmalılardı geç kaldılar beğenmeyen linux a oyun çıkarsın

RaiTrQ

4.3.2016 14:06:34

+4
Microsoft ne etti ki size bungie ile epic e öyle efsane serilerden sonra ms nin kanatlarından ayrıldılar . Ms adam olmaz kötü şeyler yaptı demek ki. Bu win10 a da geçtik ama var bir bit yeniği ms kolay kolay vermez bedavaya .

Chirrut Imwe

4.3.2016 14:05:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

ya sen bi yorum yazma ya, bu forumda senin kadar boş konuşan başka biri yok.
Tamam abi mantikli bisiler yazda,dolu bisiler okuyup bilgi edinelim

BSC Misafiri

4.3.2016 14:03:43

+5
quote:

Orjinalden alıntı: eskhioyuncu Zaten tekel.Oyunlarin calistigi OS Windows,oyunlarin gelistirildigi yazilim DirectX.Sirf bi UWP ile mi tekelleseceklermis
ya sen bi yorum yazma ya, bu forumda senin kadar boş konuşan başka biri yok.

bulteir

4.3.2016 14:03:30

+7
PC şimdimi aklnıza geldi. Hala üvey evlat muamelesi yapıp konsollara her türlü önceliği verip pc sahiplerini bilerek gerek optimizasyon özürlü gerekse sınırlandırılmış grafiklerle oyun veriyorsunuz. Şimdide ucu size dokununca aman microsoft naptın oluyor. Biz başta sizin gibi geliştiricilerden müzdaribiz.

Wollowon

4.3.2016 14:00:22

+2
Zaten olması gerekende bu , fragmentation diye tabir edilen olay ne kadar az olursa o kadar işler kolaylaşır , şuan bile origin , steam , uplay derken birçok şey türedi birde bunlara daha fazlası eklenirse işlerden iyice içinden çıkılmaz bir hale gelir.

skulz

4.3.2016 13:58:06

0
Bazı konularda kesinlikle katılsamda. Ya Epic de dahil herkes MS'un DirectX'ini kullanıyor ve onlara avantaj ve kolaylık sağlıyor. şimdide tüh kaka MS falan çok samimi gelmiyor bana bu açıklamalar. Tabiki MS sabıkalı bir firma buna katılırım GFWL (rezalet bir sistemi) ile bunu yapmaya çalıştı, ama yemedi. DRM gibi koruma sitemleri. vs. vs.

veterangamer

4.3.2016 13:45:30

+1
Helal tim

Chirrut Imwe

4.3.2016 13:44:37

+6
Zaten tekel.Oyunlarin calistigi OS Windows,oyunlarin gelistirildigi yazilim DirectX.Sirf bi UWP ile mi tekelleseceklermis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız