Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic: "Bize Göre Unreal Engine 4 Alt Edilemez"

 
   Bu nesilde tam anlamıyla bir Unreal Engine festivali yaşadık! Kaç tane oyunda kullanıldığını sayabilen oldu mu? 
 
   Unreal Engine 4'ün arefesinde Epic gerçekleştirdiği bir röportajda geliştirdikleri motora güvenlerinin tam olduğunu açık bir dille ifade etti ve CryEngine 3 ve Luminous gibi motorların kendileri için bir tehdit unsuru olmadığını, diğer motor yapımcılarının izledikleri yolla eşsiz olmaktan çok uzak bir görüntü çizdiklerini açıkladı.
 
Epic Games'in önemli isimlerinden Chris Wynn, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:
 
"Diğer oyun motorları tarafından alt edilebileceğimizi hiç sanmıyorum. Ancak elbette diğer oyun motorlarının neler yapabildiğini yakından takip edeceğiz. Kulağa kibirli geleceğini biliyorum ama bazen diğerlerinin Unreal ile yarışabilmek için çok farklı yollara saptığını düşünüyorum.  Farklı, yeni ve eşsiz bir şeyler denemeye çalışıyorlar. Ararında yapabileceği şeylerle bana 'vay canına' dedirtecek tek oyun motoru Unity. Sahip olduğu yetenekleri çok yönlü bir şekilde geliştirmişler ve bu gerçekten de ilginç. Crytek'in sunduklarına bakıp da 'evet, bu son derece etkileyici ve ateşlendirici duruyor' dediğimi hatırlıyorum. Ama hiç bir zaman için de oturup 'bu adamlar neredeyse bizi alt edecekler, hadi gelin yönümüzü değiştirelim' demedik. Hedefimizi belirledik, buna ulaşacak ve rekabeti devam ettireceğiz."
 
   Peki sizce bir sonraki nesil konsollarında yine bir Unreal Engine hakimiyeti olacak mı? Unreal Engine 4 teknoloji demolarını takip eden oyuncular olarak, neler düşünüyorsunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 epic games unreal engine unreal engine 3 unreal engine 4 unity crytek cryengine 3 oyun motoru grafik motoru yeni nesil oyun konsolları playstation 4 xbox 720 nintendo wii u
ME Trilogy Paketi Bütün DLC'leri İçermeyecek Bağımsız Oyunlar Descension & Asylum Türkçe Oluyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-97901DBF5

28.10.2012 15:00:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sene olmuş 2012 millet hala crytek fanlığı yapıyor... Şu başlığın altında hala crytek, crysis diyebiliyorsanız siz bir fanboysunuz! Crytek ne sundu size bu güne kadar? 2006-2007de herkese yeni donanım toplatıp Nvidiaya bolbol 8000 serilerinden sattırması büyük başarıydı. Başkada pek bi Numarası yoktu yada ben hatırlamıyorum. Peki epic size ne verdi? Ben unreal ile yapılmış Unreal Tournament 3, ve Gears of War'ı 8600m gs ekran kartlı diz üstü bilgisayarımda full ayarlarda oynamıştım, mass effect 1-2de çalıştırmıştı o cihaz full ayarlarda.. framelerde gayet yeterli 30dan aşşağı pen düşmedi tepki süresi sorunu hiç yaşatmadı, üstelik xbox gamepad bağlayıp hd tv'de oynamıştım. Peki aynı sisteme crysis kurarsak ne olur? 2 saniyede 1 frame olur, yada ayarlar orta seviyeye çekilip saniyede 8-9 frame alınabilir. Hele hele crysis 2.. Doğrusu hiç güleciem yoktu, xboxta açıyorum pc(high end gaming pc) ile kıyaslıyorum tesselation azıcık fark ediyor kalanı fısss. fizik desen yok, yapay zeka desen aşırı kullanıcı dostu.. sayayım mı daha? Daima Pc oyunculuğu destekçisiyim ama ps3 denen tost makinesinde killzone 2-3 diye bi oyun var ambiyans crysise 10 çeker, fizik aşmış, hikaye oscarlık.. crytek bu işi biliyor falan diyenler çıkmış, o zaman guerilla ne yapıyor panpa?
yav he he. ona bakılırsa sen de unreal fanboyusun. övdükçe övmüşsün ztn. cryengine 3 te ztn low da bile oynasan mükemmel görsellik sunuyo. onu da 8600 açar. neyin kafasını yaşıyon sen.

BSC Misafiri

2.10.2012 20:45:27

0
Sene olmuş 2012 millet hala crytek fanlığı yapıyor... Şu başlığın altında hala crytek, crysis diyebiliyorsanız siz bir fanboysunuz! Crytek ne sundu size bu güne kadar? 2006-2007de herkese yeni donanım toplatıp Nvidiaya bolbol 8000 serilerinden sattırması büyük başarıydı. Başkada pek bi Numarası yoktu yada ben hatırlamıyorum. Peki epic size ne verdi? Ben unreal ile yapılmış Unreal Tournament 3, ve Gears of War'ı 8600m gs ekran kartlı diz üstü bilgisayarımda full ayarlarda oynamıştım, mass effect 1-2de çalıştırmıştı o cihaz full ayarlarda.. framelerde gayet yeterli 30dan aşşağı pen düşmedi tepki süresi sorunu hiç yaşatmadı, üstelik xbox gamepad bağlayıp hd tv'de oynamıştım. Peki aynı sisteme crysis kurarsak ne olur? 2 saniyede 1 frame olur, yada ayarlar orta seviyeye çekilip saniyede 8-9 frame alınabilir. Hele hele crysis 2.. Doğrusu hiç güleciem yoktu, xboxta açıyorum pc(high end gaming pc) ile kıyaslıyorum tesselation azıcık fark ediyor kalanı fısss. fizik desen yok, yapay zeka desen aşırı kullanıcı dostu.. sayayım mı daha? Daima Pc oyunculuğu destekçisiyim ama ps3 denen tost makinesinde killzone 2-3 diye bi oyun var ambiyans crysise 10 çeker, fizik aşmış, hikaye oscarlık.. crytek bu işi biliyor falan diyenler çıkmış, o zaman guerilla ne yapıyor panpa?

aydogdu1453

2.10.2012 20:10:32

0
Alt edilir gocum.Aslanım.Öyle güzel alt olacaksınız ki.Siz dereleri görmeden paçaları sıvayın.Selinde boğulacaksınız.Source engine by Valve and Cry Engine by Crytek alayına gider. Unreal Munreal Boş İŞ En iyisi Cry Engine.

Hasikomen

1.10.2012 23:49:05

+2
Bu motor bir harika dostum!

BSC Misafiri

1.10.2012 21:10:17

0
Source Engine'ın 2.cisi çıksa da gözümüz grafik, fizik görse.

Guest-97901DBF5

1.10.2012 20:30:57

0
ya nedir bu CE3'e düşmanlığınız anlamadım ki. kim CE3 hakkında övgü yapsa hemen basmışlar eksiyi. şu UE4 ile CE3'ü karşılaştırmayın ya. sonra tartışma çıkıyo ve alevleniyo.

orfur

1.10.2012 16:51:25

0
Gelecek nesildeki en iyi motorun ne olacağını bilemem ama Chris Wynn'ın Unity konusunda haklı olduğunu düşünüyorum tarayıcıdan ayrıca akıllı telofonlarda görüntü kalitesi her yüksek oyunda ismini görüyorum oldukcada hızlı oluyor acaba unity gelecek nesilde nerde olucak unrealin ilk 5te olacağı kesin.

BSC Misafiri

1.10.2012 16:08:57

0
Real Virtuality 4 De iyi bir motor grafikde çok aşırı iyi olmasada oyunda 10 km lik bir alanı ekranda gösterebiliyor.200 asker koyup birbirleriyle savaştırabiliyorsun.Ve bunu fps olarak oynadığınızı düşünün.Arma 2 grafikleri ve optimizasyonu kötüydü.Fakat arma 3 de düzeltilecek armaholic.com a girer birazda ingilizceniz varsa bilgi edinebilirsiniz. Birde Unreal Geleceğin oyun motoru olabilir ama cryengine de kötü değil.Hatta Cryengine unreal e göre daha net görüntüler elde ediliyor.Skyrim benzeri grafik ve oynanabilirlik sunan oyunlar sanki unreal ile yapılmış gibi geliyor bana.(unreal engine 3 ü baz alıyorum 4 ün farklılıklarını bilmiyorum.)

BSC Misafiri

1.10.2012 12:14:48

-1
Bu nesilde ipi göğüsleyen taraf epic, kimse kalkıp fanboyluk etmesin! Ne optimizayson özürlü cryengine, nede hiçbişey yanından geçemez. Unigine diye bişey vardı heaven bench mark fln.. Hatırlayan var mı? tek esprisi tesselation show.. Cryengine görselliğe abandı, aşşağı yukarı UE gibi bişey çıktı ortaya, ama millete sistem toplattı baştan aşşağı, o sistemde 1 sene sonra çöp oldu.. Tost makinesinde oynayıp kıyaslama yapmıyorum, high-end pc kullanıcısıyım, ve o 2 rakip tost makinesindende kullanıyorum yarış similasyonları için.. Güvenim tam sana epic

EmuMaster

1.10.2012 11:16:08

-3
Birde Cevat Yerli'ye derler çok konuşuyor boş konuşuyor diye. Bu Epic games'in kibiri bu neslin en iddialı sözleri oldu kimsenin haberi yok.Tamam ue 3.5 iyi bir motor çoğu oyunda kullanıldı ama sen tutup bunu CE3 ile karşılaştırırsan ben sana gülerim sevgili Epic games ve saz arkadaşları.Hele bir cliff blezinski'niz varki onu Allah'a havale ediyorum zaten. Zamanında gears of war serisini ps3'e uyarlamamak ve mikisoft'a şakşak çekmek için "256 mb ram olan makina ile hiç bir şey yapılmaz" dedi.Sonra ne oldu bir baktık elin firması batman arkham city yaptı open world olarak.Bak sen şu işe?? Sonra gel bu adamların lafına sen itimat et.Epic games kadar yalan söyleyen bir firma daha varsa oda CAPCOM ve EA'dır. Hadi anam yemezler.Motorunuzu yazın adam akıllı bir oyunda kullanın ondan sonra konuşalım. O yüzden "he he sensin epic games" deyip Ali güven'in ardına bakma yolcu parçasını açıp sekmeyi kapatıyorum.

BSC Misafiri

1.10.2012 11:14:45

0
frostbite 2 akar

xLordRealx

1.10.2012 09:48:09

0
Siz yeni motor hazırlıyorsunuz da diğer yapımcıların eli armut mu topluyor? Unreal Engine 4'ü gelmiş CryEngine 3 ile karşılaştırmış. Yarın öbür gün bunun 4'ü çıktığında bu laflarını yuttururlarsa sana ne yapacaksın? Bu ne kibirli bir konuşma tarzıdır. Hiç hoşuma gitmedi.

brownstorm

1.10.2012 04:26:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Megas Red RAGE üstüne motor tanımam! Görüntü yanında fizik motorunu en iyi şekilde kullanan oyun motoru bana göre. (Rockstar Games oyun motoru=RAGE)

Megas Red

1.10.2012 02:19:01

-2
RAGE üstüne motor tanımam! Görüntü yanında fizik motorunu en iyi şekilde kullanan oyun motoru bana göre. (Rockstar Games oyun motoru=RAGE)

BSC Misafiri

30.9.2012 23:20:01

0
Unreal 4'e gelecek oyunları görmek lazım. Ama şunu söylemeliyimki CryEngine 3'ün Crysis 3'ten alınmış TECH videosunu izledikten sonra yeni BİR BENCHMARK CANAVARI doğuyor demekten alamadım kendimi. Bu arada dolaylı yoldan Crysis'e laf atmanıza gerek yok en fazla dislike yersiniz yani.

BSC Misafiri

30.9.2012 22:37:42

0
''Çok oyun yapılması sadece kolay kodlandığını ve kolay ulaşılabileceğini gösterir'' zaten bir oyun motorunun en çok ihtiyacı olan şeyler

:::LOSTPLANET:::

30.9.2012 22:35:43

0
Oyun motoru önemli ama ferrariyi gidip sürüş yeteneği olmayan birine versen ne olursa iyi bir oyun motorunu EA gibi firmalara vermek de aynı sonucu gösterebilir. İş kaliteli bir API yapabilmekte .Gerçeğe çok yakın bir yapıya sahip oyun motoru da yaparsın ama eğer elinde kaliteli bir senaryo yoksa geçmişteki örneklerde gördüğümüz gibi bomboş teknoloji gösterisi yapan, içi boş benchmark oyunları çıkar ortaya. Ondan sonra ekran kartlarında yıllarca grafik mark test puanları yarıştırırsınız , konsol sahipleri de bu neymiş der oynar sıkılır atar bir köşeye .

maniague

30.9.2012 22:25:52

+2
koskoca Chris Wynn ce3'ün yapabileceklerini görmedi heralde. yoksa mümkünatı yok böyle konuşamaz.

S.P.E.C.I.A.L.

30.9.2012 22:21:06

+1
Sevgili(!) Epic, yıllarca, kullanıldığı her oyunu birbirine benzeten motorunla bizim beynimizi sulandırdın. Motorunuzu kullanan bazı oyunların kalitesine asla lafım olamaz ama burada konu sadece grafikler olduğu için doğruları konuşmak lazım. Battlefield 3'ün uçak kalkış sahnesini oynadığımda öyle gerçek hisler yaşadım ki onu oynayana kadar bir oyundan böyle şeyler bekleyebileceğimi düşünmüyordum bile. Ondan önce de Crysis iyi bir etki bırakmıştı. Bunlar hep sizin o konsol odaklı motorunuzun beynimizi sulandırmasından kaynaklanıyor. Onlarca UE oyunundan bir tanesi bile bu gerçekliği verememiştir, veremeyecektir. Asıl sizin yolunuz "eşsiz" denilemeyecek bir yol, çoğu rakibinizin aksine. Her oyunu birbirine benzeten gariplikte grafikler üreten bir motorunuz var, hani, eskiden olmadı ama artık sıradışı şeyler yapmaya çalışıyoruz, deseler anlarım ama adamlar daha baştan farklı olduklarını savunuyorlar. Bu motor oynayanın bile beynini sulandırdığına göre demekki geliştirenlerinin kafasını hepten güzel yapıyor.

Guest-73181344B

30.9.2012 21:20:11

+1
quote:

Orijinalden alıntı: edikey Ya CryE'nin başında türk var diye fanboyluk yapıyorsunuz ama bu sene oynadığınız oyunların %60-70'i bu motorla yapıldı.
Amerikan gavuru askeri eğitim simulasyonunda CE3 kullanır bizim oyuncular motoru beğenmez. Çok oyun yapılması sadece kolay kodlandığını ve kolay ulaşılabileceğini gösterir iyi olduğunu değil. Eh fanboyluk yapalım adamların yaptığı iş standartları belirliyor. Yine de senin dediğin olsun kardeş otorite sizsiniz nede olsa.

BSC Misafiri

30.9.2012 20:29:51

+1
source 2 gelirse görürüm ben onları :)

BSC Misafiri

30.9.2012 20:29:45

0
Luminous içlerinde en iyisi olacaktır...

deerhunter1980

30.9.2012 20:09:09

0
fox engine bence su ana kadar yapilmis en guclu oyun motoru onun yaninda ue4 olsun Luminous olsun ce3 olsun cok iyi oyun motorlari ama bence yine ue numara bir olacak gibi digerleride sadece kendi oyunlarinda kullanilir gibime geliyor (iclerinden en zayif gordugum ce3 ama demek degldirki kotu daha iyi olacagini dusunuyorum) birde A4 Games in path engine i yeni nesilde nasil olacak en cok onu merak ediyorum cunku Metro2033 u resmen agzim acik oynadim(karakter animasyonlari biraz zayifti ama kaplamalarda ve efektlerde dibim dustu)

Guest-F97E00D06

30.9.2012 20:07:20

-1
Ya CryE'nin başında türk var diye fanboyluk yapıyorsunuz ama bu sene oynadığınız oyunların %60-70'i bu motorla yapıldı.

SOLID SNAKE

30.9.2012 19:53:07

0
Unreal Engine sağlam bir lafımız yok da, Unity daha iyiymiş CryEngine 3'ten iyiymişler "Oldu ozaman biz kalakalım" denir bunlara. CryEngine ile oyun yapılmıyor diyenler alın size CryEngine 3 ile edilen oyunlar: Homefront 2 Nexuiz Cabal 2 Sniper: Ghost Warrior 2 Enemy Front Forged by Chaos ArcheAge ASTA Real Time İmmersive (Amerikan Ordusu Simülasyonu) GDC 2011'de Yayınlanan CryEngine 3 Kullanan Firma ve Oyunların Tanıtım videosu:

ChronoGear

30.9.2012 19:45:14

0
Square Enix`in yeni oyun motorundan haberi yok burdaki arkadaslarin birde zaten su an FOX ENGINE ile Konami cok saglam geliyor. Frosbite 2`nin gelisimini hesaba katinca Unreal 4 engine bence cok geride kaliyor. CryEngine kesinlikle kotu degil ama bence yukarida ismini saydigim her oyun motorundan geride bir oyun motoru. Sadece ormanlik alanda basarili olabilen bir motor yani her alanda her stil oyunda kullanilabilecek bir oyun motoru degil. Benim kisisel tercihim FOX ENGINE ve Luminous Engine tarafinda olur. Bu ikisi single player oyunlarda cok is yapar ama multiplayer`a gelindiginde Frosbite 2 ve yeni nesil konsollar icin yeniden dizayn edilecek versiyonu en onde gelir.

BSC Misafiri

30.9.2012 19:29:32

0
Unreal engine 4 bence yeni nesile pek yakışabilecek bir motor gibi görünmüyor demolar bende böyle bir izlenim uyandırdı bence bu nesil ile gelecek nesil arasında sıkışan bir motor olacak ve bir soraki nesilde epic games yeni bir motor çıkarmak zorunda kalacak.

BSC Misafiri

30.9.2012 19:29:30

0
UE4 çok kullanılan bir motor ve iyi bir motor ama CE3 ü geçemeeezzz imkansız CE3 şuanda en iyi motor CE>UE den bu kadar basit

BSC Misafiri

30.9.2012 19:29:25

0
CryEngine ile yapılan kaç tane oyun var arkadaşlar. (kendi firmaları hariç Crysis, Farcry, vb)

BSC Misafiri

30.9.2012 19:29:17

0
Cryengine'nin nesi güzel? Orman görmekten kustuk artık. Crytek sürekli orman yapıyorsa, kimse de motoru almıyorsa bir sorun var demektir. Unreal 4 fantastik oyunlara göre uygun. Harika oyunlar çıkacak.

Guest-73181344B

30.9.2012 19:08:26

0
Taktiri oyunculara bırakmak lazım. Boş laflara yer yok. Crsis hala oyun dünyasında saygınlığı olan ve yeni ekran kartı alan herkesin yeniden kurup performansını merak ettiği bir oyun. Yeşil adayı buz hane çevirebilen ve oyuncuyu üşütebilen eşsiz bir atmosfer sağlayan motor. Bence Unreal'in hala yaklmaşamadığı bir grafik motoru...

ageof98

30.9.2012 19:03:48

0
Yalnız bu kadar yeni nesil motorun halen bu neslin motorunu rakip olarak görmeleri ve onun hakkında konuşmaları çok ilginç.CE 3 korkutmuş ki konuşuyorlar ve hesaplamadıkları tek nokto CE4'ün çıkabilecek olmasıdır.Ha ama U4 CE3'den iyi olur ona lafım yok

Mr.Lazyy

30.9.2012 18:55:27

+2
Source Engine forevıııııııırrrrrrrrrr

Project Scorpio

30.9.2012 18:36:06

0
CryEngine'ı geçeceklerine imkan vermiyorum UE 4 ne kadar iddaa lı olsada Crytek her zaman en iyisini yapar.

AutumnRain

30.9.2012 18:11:24

-1
Sanmıyorum

Guest-F97E00D06

30.9.2012 18:08:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: CrazyToonz Atmosfer konusunda CryEngine'i geçemezler.
Şakamısın? Unreali bu kadar iyi yapan şeylerden biri atmosfer zaten.

otorobot

30.9.2012 18:08:44

0
CryEngine Forever

BSC Misafiri

30.9.2012 18:05:36

+3
Cevat Yerli'nin buna uzun süre sessiz kalacağını düşünmüyorum.

TheBladeRunner

30.9.2012 17:43:40

0
benim siralamam boyle Fox>Luminous>UE4>CE3 evet bence yine bi cok oyunda ue4 kullanilacak eger yanilmiyosam programlamasi en kolay motor olacak ve durust olmak gerekirse gercekden etkileyici bence cgi kalitesinde bir motor ama fox ve luminous gozume sanki daha detayliymis gibi geliyo...

CrazyToonz

30.9.2012 17:41:32

0
Atmosfer konusunda CryEngine'i geçemezler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gears of War: Judgment
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız