Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Edge'den Yeni Nesil Xbox'a Ait Bilgiler!


     Geçtiğimiz günlerde PlayStation 4 ile ilgili bildiklerini ortaya döken ünlü oyun dergisi Edge, bu sefer yeni nesil Xbox'la ilgili bildiklerini açıkladı. Bir çok çarpıcı bilgi gün yüzüne çıktı.
 
     Dergiye göre, yeni nesil Xbox sürekli olarak internet bağlantısı gerektirecek ve böylelikle platform için ikinci el kullanımı kısıtlanacak. Xbox 360'ın ayrılmaz parçası olan Xbox Live, iyileştirme ve yenilemelerle yeni nesil Xbox'da da bulunacak. Gelişmiş Kinect sensörü de konsolla beraber gelecek.
 
     Yeni nesil Xbox'ı deneyim edip dergiyle konuşan kaynaklara göre, konsol, çok büyük bir online işlevsellik sunacak. Ancak oyunların fiziksel olarak satışı durmayacak. Microsoft, Sony karşısında yenilgiyi kabul edip, konsolda HD-DVD yerine 50 GB kapasiteli Blu-ray okuyucular kullanacak. Oyunlar kodlarla gönderilecek ve ilk kullanıcı dışında bu oyunların hiç bir değeri bulunmayacak.
 
     Donanım konusunda ise sitenin kaynağı, konsolun son çıkan söylentilerle tamamen aynı donanıma sahip olduğunu söylemiş. Yani yeni nesil Xbox'ta AMD tarafından üretilmiş 8 çekirdekli 1.6GHz'de çalışan x64 tabanlı bir işlemci bulunacak. D3D11.x destekli 800MHz'de çalışan grafik yongasına 8 GB DDR3 RAM eşlik edecek. Şu an için konsolun sabit diskinin kapasitesi hakkında tam bir karar verilmediği söylenmiş. Ancak Microsoft'un online oyun alımına verdiği öneme bakılırsa, kapasitelerin yüksek olacağını tahmin etmek hiç de zor değil.
 
     Daha önce de ortaya çıktığı gibi konsolun mimarisinin PC'ye yakın olduğu söylenmekte. Kaynağa göre, hem yeni nesil Xbox hem de PS4'ün mimarisi, PC'ye oldukça benzeyecek. Ancak geliştiricilere göre PS4'ün mimarisi biraz daha üstün durumdaymış. Yeni nesil Xbox'ın PS4'e nazaran daha baskıcı bir işletim sistemine sahip olduğu söylenmiş. Ancak detaya girilmemiş.
 
     Nintendo'nun aksine Microsoft, motion-control'den(haraketlerle kontrol etme) vazgeçmemiş ve büyük yatırımlar yapmaya devam ediyormuş. Yeni, daha güvenilir ve daha hassas bir Kinect'in, yeni nesil Xbox'la standart olarak geleceği söyleniyor. Sony'nin yeni nesil kamera sisteminin de bazı yönlerden Kinect'e benziyormuş.
 
     Görülene göre her iki firma da, bu nesilde kötü olarak görülen taraflarını düzeltmek için oldukça çalışıyorlar. Sony'nin Kinect'e benzer kamerasının ve rahat işletim sistemi için çalışmasını, Microsoft'un ise Blu-ray'e geçmesini buna örnek gösterebiliriz.
 
     Art arda gelen benzer haberlerden sonra, biz de küçük değişiklikler dışında yeni nesil Xbox'ın bu seviyede olacağını düşünüyoruz. Ancak yine de yukarıda yer alan bilgilerinin hiç birinin resmi olmadığını belirtelim.

Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade xbox 720 next gen yeni nesil xbox microsoft
Sniper Elite V2'nin St. Pierre DLC'si Konsollarda The Witcher Serisinin Satışları 5 Milyonu Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-15AD41DB8

7.2.2013 20:36:41

0
Oyunların ilk kullanıcı dışında kullanılması bana göre doğru değil.Ha yapıcaklarsa özellikle Türkiye'de oyun fiyatlarmalarında indirime gitmeleri lazım.Günümüzde kutulu oyun alan insan artık çok az, onu kaldırmaları iyi olur ama bununla beraber dediğiniz gibi harddisklerin kapasiteside arttırılmalı.Şuan 2 firma birbirine tamamen gözdağı veriyor.Tahmini olarak zaman vericek olursam Microsoft ile Sony 2014 yılının bahar aylarında konsolları piyasaya sürer.

Sir Maximus is BACK

7.2.2013 16:59:24

0
Eğer 2.el oyun kullanımını engellemek gibi bir düşüncesi varsa Microsoft'un o zaman oyun fiyatlarında da yeni bir politika izlemeliler.

pentahydr

7.2.2013 10:22:29

0
Sony de bu konuda bir patent almıştı, inşallah en azından iki firmadan biri biraz daha özgür bir platform oluşturur.

stun

7.2.2013 09:15:53

0
sureklı internet bağlantısı :D buna iyi gülünür ..bence böyle birşey olmıyıcak.. ama olursa microsoftun zararına olur

TheBladeRunner

7.2.2013 02:12:19

+2
@kaplan3461 arkadasim Turkceyi nerde kaybettin? kusura bakma ama dediklerinden hic bisey anlasilmiyor arada bi kac seyi anlamaya calistim: Yahu bu adamlar slim model konsol duyurdular diye yeni konsollarini aciklamayacaklarmi? yahu slim model sanki baska bir konsolmu? yine ayni konsol sekli degisik ve maliyetleri daha dusuk.Yahu siz hic ticaret ile ilgili ders almadinizmi? hic ticaret yapan bi yerde calismadinizmi? ulan ps 4 un aciklandigi gun ps3 uretimi mi duracak? satislarimi duracak? yaw boyle yorumlar gordukce deliresim var.Oteki bi haber de de adamin biri 8 kere yazmis ps4 bu sene duyurulmuycakmis cok kesinmis son mesajiymis.Ulan adamlar ps2 nin uretimini daha bi kac evvel durdurdular.Ps3 cikmadan ps2 slim cikti hatta GoW2 cikti ps3 piyasadayken ps2 ye.Neyse fazla uzatmiyim delirdim deliricem

kaplan3461

6.2.2013 23:17:19

-1
her gun yenı bır haber resmi ağizdan bı acıklama yok neden cunku gızlıdır mesala bırı cıksa ordan ps4 duyursa arkşşim bunlar gızlıydı deyıp sen nıye soyledın dıyıp ışınden cıkarırlar , şimdi yenı nesıl nedenlerine bakacak olursak ps3 yenı bır model cıkardı yenı nesıl gelcekse onu nıye cıkardılar acaba , satış yapmadan cıkarmazlar 2 cısı oyunlar zaten satılıyo mılyonlar satıyo nıye cıkarsınlar kı ,başka turlu duşunursek artık gırafıkler de pc yakaladı hatta mobıl tlfonların grafıklerıyle karşilaştırır olduk oyun fırmalarında baskısı yenı nesıl ıcın . benım düşüncem 2014 de yenı nesıl haber kaynakları coğu bır sıteden alınmış oyle bende atar tutarım nıye cok takıp edılıyım gundem yaratıyım dıye cok sacma

ManiaClubbeR

6.2.2013 21:07:42

0
2.el olayını bitiricekler.PS4 içinde 2.el kısıtlaması olucağı haberi daha önce yapılmışdı, 2 firma tarafından ortak alınan karar gibi duruyor. 2 oyun konsolun teknik özellikleri 3 aşağı 5 yukarı aynı

BSC Misafiri

6.2.2013 20:36:10

0
ps4 haberleri sevindirinken yeni xbox haberleri üzüyor :( oyuncuya da bu kadar yasak koyulmaz ki arkadaş. Suçlu değil müşteriyiz eninde sonunda. Sony de bu konuda bir patent almıştı, inşallah en azından iki firmadan biri biraz daha özgür bir platform oluşturur.

BSC Misafiri

6.2.2013 20:36:09

0
yeni konsollar çıktığında ikisi de çok kaliteli olacak bizde birini alacağız olay bitecek dağılın..

BSC Misafiri

6.2.2013 20:35:51

0
yeni xbox'in sürekli internete bagli kalmasi söz konusu olamaz. ancak online mode leri çok iyi olursa insanlar xbox'i onlinesiz oynamak istemeyeblir. Xbox artik oyun konsolunun disinda bi apple tv, online sohbet servisi, media box, internet erişim noktasi haline geldi. sony donanim olarak daha üstün bi cihaz cikartabilir ama yazilim olarak asla bi Microsoft olamaz, yazilimda donanimdan daha önemli hale gelmeye basladi. microsoft'da sony'de çok çekismeli bi mücadeleye girsin, oyunlar, konsollar, aksesuarlar çok ucuzlasin ve kazanan yine biz olalim:)

BSC Misafiri

6.2.2013 20:35:35

0
Oyunlar kodlarla gönderilecek ve ilk kullanıcı dışında bu oyunların hiç bir değeri bulunmayacak. eddy murphy koysun biri bende yok şu anda

bersgurs

6.2.2013 20:16:02

0
Xbox live'in kalitesini koruması ve bedava olması gerekir bence

veterangamer

6.2.2013 18:48:16

+1
Bana gore konsol farketmez ama xbox in ps4 e gore gucsuz olacagina inananlar var..hic boyle birsey olabilirmi iki konsolda her sekilde birbirine denk olacaktir yani koskoca ms aptalmi afedersiniz? Bile bile daha gucsuz konsolmu cikaracak? Kagit ustunde ufak tefek guc farki bile olsa bir sekilde oyunlarin grafikleri ayni olacaktir..

deerhunter1980

6.2.2013 18:44:38

0
http://www.vg247.com/forum/topic.php?id=8449&page=1#post-43394 yeni xbox in milletin agzina sakiz oldugu ozellikleri ve bu ozellikleri basinla paylasan sahsin kendisi dahi "konsolun bu donanim ozellikleri oldukca eskidir yeni halini bilemiyorum o yuzden Orbis in teknik ozellikleri daha iyi duruyor " dedi https://twitter.com/superDaE/status/298786387098992640. Arkadaslar resmi aciklamalari bekleyin.Bunlarin hepsi "kaynaklardan alinma bilgi" basligi altinda atilip tutulan haberlerdir.

aCAN.v8

6.2.2013 18:11:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: itachi237 2. el oyun alım satımı yeni xbox'ta yoksa ps4 daha çok satar gibime geliyor. ben şahsen böyle birşey varsa xbox almam. bizde para basmıyoruz burda.
bana şu ikinci el yasaklanması gerçek ci gelmiyor .. tamam bunu sony yapabilir ama xbox 360 kopya oynarken , xbox 720 ikinci el bile oynayamamak ... sony den beklerim :) adamlar korsana karşı neler yaptı...

itachi237

6.2.2013 18:01:44

0
2. el oyun alım satımı yeni xbox'ta yoksa ps4 daha çok satar gibime geliyor. ben şahsen böyle birşey varsa xbox almam. bizde para basmıyoruz burda.

Wayward Son

6.2.2013 17:52:47

0
Sürekli internet bağlantısı (tabi doğruysa) "en azından" bizim ülke için iyi olmayacaktır. Ancak Live'ın yine hakkını vereceğini düşünüyorum. Kinect'in gelişmesiyle hem casual hem de hardcore oyunlarda eğlence faktörü artacaktır. Tabi bir de bluray faktörü var. Söylentilere bakarsak PS daha önde gözükse de olayın yapımcı ve üretici firmaların elinde olduğunu hatırlamak gerekir. Bekleyelim görelim.

BSC Misafiri

6.2.2013 17:47:44

0
bakın bu ıs tehlıkelı eger bu kod olayı olursa ıkısınde de valla satıslar yerlerde dolasır.artık wıı u ya falan kayarız.bakın cok cıddıyım...

deerhunter1980

6.2.2013 17:44:08

0
ikinci el oyun piyasasinin olumu konsol pazarina buyuk zarar verir gibime geliyor.Birakin ikinci eli bi oyunu arkadasiniza odunc veremeyeceginiz ve de alamyacaginiz anlamina geliyor ki hic bir oyuncunun asla istemeyecegi bir olgu bu.Bu yuzden ne Sony ne de Ms un boyle aptallik yapmiyacagina eminimim. Konsollarin donanimi hakkinda cikan soylentilerde biraz sacma geliyor bana.Cihazlarin arasinda guc farki olur ama %50 lik guc farki inanilmaz derecede buyuk bir oran ve ilerleyen yillarda yazilimlarin gelismesi ile gucsuz olanin bariz bir sekilde siritmasi,satislardan kopmasi anlamina gelir.Ne Ms ne de Sony birbirlerinden bu denli gucsuz bir cihazla markete adim atmazlar...

BSC Misafiri

6.2.2013 17:34:28

0
valla bakacagız ps3 cıktıgında da cok ustun denedı ne oldu ortaya cıktı..ama tabi blue raye gecmesıne bakacak olursak ms yenılmıs denebılır eee canım yanı hardware konusunda sony ıle kım baş edebılır...

BSC Misafiri

6.2.2013 17:34:09

0
OYUNLAR KODLARLA GÖNDERİLECEK VE İLK KULLANICI DIŞINDA BU OYUNLARIN HİÇBİR DEĞERİ BULUNMAYACAK!!!!!!!!! Kendi bindikleri dalı kesiyorlar farkında değiller. Evet bf yada cod çok satar ama ikinci elin olmadığı biroyun dünyasında bulletstorm yada bayonetta kaç satar çok merak ediyorum.

aCAN.v8

6.2.2013 17:29:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: 1997utku ps4un haberi dogruysa sony microsoftu ezdi gecti donanım tarafında :D
ben hem ps4 hemde xbox almayı düşünüyorum ancak bu haberdeki gibi donanım yönünden ps4 daha üstün olacağını düşünüyorum her zamanki gibi .. ps3 deki hata oyun yapımı zordu bunuda düzeltirlerse tek fark online olacak bakalım online yönünden nekadar başarılı olacaklar ..

BERAGORN

6.2.2013 17:25:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: 1997utku ps4un haberi dogruysa sony microsoftu ezdi gecti donanım tarafında :D
evet seni dinliyoruz baya ateşli ezdi geçti demişsin :D

TheBladeRunner

6.2.2013 17:11:11

0
yav bu haberler oldukca eski;yeni hic bisey yok.Ezberledik zaten.Yabanci kaynakli sitelerde 3-4 saat once cikti bu haber,hatta yorumlarla yer yerinden oynuyor.Bi cok okuyucu haberlerin cok eski olduguna yeni hic bir sey olmadigina dair kaynaklar bile gosterdi.Edge in yaptigi sirf haber olsun diye su ana kadar cikan dedikodulari bir araya getirip"duydugumuz kaynaga gore"adinda haber yapmakdan baska bisey degil.Her iki firmada onaylamadikca cikan her sey soylentiden baska biseyler olamaz. PS4 un yeni xbox dan %50 daha guclu oldugu konusuluyorki ki asla inanilir gibi bir olay degil.DDogru oldugu vakit MS rakibi karsisinda resmen havlu etmesi anlamina gelir o yuzden pek kulak asmiyorum bu dedikodulara.

1997utku

6.2.2013 17:05:35

0
ps4un haberi dogruysa sony microsoftu ezdi gecti donanım tarafında :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız