Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"E3 mü ? Gamescom mu ? Sektör Seçim Yapmalı"



 
 

     Bir aralar eski heyecanını yitiren E3, son dönemlerde oyuncular için yine heyecan verici basın konferanslarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ancak haziran ayında gerçekleştirilecek olan bu fuarın ardından çok değil 1,5 ay sonra; ağustos Gamescom gibi sektör için önemli olan bir başka fuara ev sahipliği yapacak. Daha beteri ise Tokyo Game Show'un bu fuarların hemen ardından ekim ayında gerçekleştirilecek.
 
     Biz oyuncular için fuar takip etmek ya da etmemektir. Ancak iş sektörü olarak düşünüldüğünde durum daha farklı. Namco'dan Olivier Comte yaptığı bir röportajda, E3'ün o eski şaşalı günlerine döndüğünü ancak kendilerini bu iki fuardan ancak birinde göstereceklerini söyledi;
 
" Bu sene E3 fuarının nasıl geçeceğini büyük bir merakla bekliyorum çünkü görünüşe göre o eski günlerine geri döndü. Acaba bu sene gerçekleştirilecek olan E3 3-4 sene öncesinin devasa olaylarından birisi gibi olacak mı ? Ben öyle hissediyorum.
 
Bu noktada endüstrinin bu iki fuardan birini seçmesi gerekecek. Çünkü 3 ay içinde gerçekleşecek olan 2 fuar demek tüm dağıtımcılar için büyük paralar demek."
 
     Comte ayrıca Amerikan tabanlı E3 fuarının  diğer yapımlara oranla çoğu dağıtımcı tarafından yeterince önemli olmasının, Alman menşei GamesCom'u terketmeleri için yeterli bir neden olduğunu dile getirdi. Ekleyelim; geçtiğimiz sene Gamescom fuarı 245.000 ziyaretçi ve 458 sergici ile yapılmış olan tüm fuarlardan daha fazla ilgi görmüş, 2009 E3 fuarına ise 203.000 kişi iştirak etmişti.
 
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak e3 e3 2009 e3 2010 gamescom gamescom 2009 gamescom 2010 tgs tokyo game show
Ubisoft'tan Gelen Resim Kafaları Karıştırdı Sıradışı Bir Kontroller
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BIG PS3

4.6.2010 18:35:37

0
Namco yaptığı saçma oyunlar gibi saçmalamış fuarlardan önce adam gibi oyun yapmayı başarsınlar adamın derdine bak yaaa aahaha

ExOblivione

4.6.2010 14:37:11

0
3 ayrı bölgede 3 ayrı fuar gerekli bir şey. Bu fuarlar yapımcılara çok para harcatıyor olsa da, işin gösterişi de buralarda yapılıyor. hadin
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız