Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dragon Quest XI İki Günde İki Milyon Adet Sattı

 
   Famitsu'nun (Çeviri Gematsu) haberine göre, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age ilk iki gününde Japonya'da iki milyon adet satmayı başardı.
 
   Daha detaylı bir biçimde, Dragon Quest XI 3DS sürümü 1,130,468 adet, PlayStation 4 sürümü 950,338 adet sattı. Toplamda 2,080,806 adet satan oyun bu satışı sadece 29 ve 30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirdi.
 
   “Dragon Quest XI Double Pack Hero’s Sword Box,” “New Nintendo 2DS LL Dragon Quest Liquid Metal Slime Edition,” ve “PlayStation 4 Dragon Quest Loto Edition” bu satış miktarına dahildir ancak dijital satışlar dahil değildir. 
 
   Oyunun çıkışıyla birlikte Japonya'da konsol satışları da arttı. 3DS konsolları bir önceki hafta 28,831 adet satarken Dragon Quest XI çıkışı ile 126,790 adet sattı. PlayStation 4 bir önceki hafta 27,530 adet satarken Dragon Quest XI çıkışı ile 93,954 adet sattı. 
 
   Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age 2018 senesi içerisinde Kuzey Amerika ve Avrupa'da çıkacak. Kuzey Amerika ve Avrupa'da hangi platformlara çıkacağı henüz açıklanmadı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Yeni The Witcher 3 Boyama Kitabı Çocuklar için Değil Minecraft: Story Mode Birinci Sezon Bu Ay Switch'e Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.8.2017 00:34:18

0
Ayrıca sadece Japon oyunlarına da değil call of Duty modern warfare 2-3 black ops skyrim gibi Avrupa tarzı oyunlara da 39-40 puanlamalarda bulunmuştur

İdrak İstimlak

6.8.2017 15:44:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Lyzard 20 yilda 24 oyuna tam puan vermek normal mi geliyor size? Final fantasy xiii-2 nin 40 puan alirken ffx in 40 alamamasi normal mi geliyor ? Ben size sunu anlatamadim sanirim. 40 uzerinden 40 demek kusursuz oyun demektir ve hicbir oyun bunu hak etmez. Bana battlefield, cod ya da japonyadaki oyunlarin batiya dagitimi ile gelmeyin. Kendimi bildim bileli japonya anime/manga/rpg kulturu ile icli disliyim ve NES doneminden beri bu adamlarin yaptigi seylere hayranim. Ama bu yuzden famitsunun satilmis politikasini gozardi edecek degilim. Su anda hicbir oyun sitesinin kendi vermis oldugu notlar gercegi yansitmiyor. 15 sene once yansitiyorlardi, artik degil.
Ben sizin neyden şikayetçi olduğunuzu anladım, Famitsu puanları 2011'e kadar dediğiniz gibi bayağı kıttı, çok az oyuna tam puan verirlerdi. Ama bugün hangi siteye bakarsanız bakın daha beterini görüyorsunuz. IGN'e neden NineGN dediklerini (9GN) bilirsiniz, keza aynı şekilde Gamespot bile zaman zaman bazı ürün ve oyunların puanlarını abartır, bazılarını da yerin dibine sokar. Dediğiniz gibi kullanıcı puanlarına baksak orada da acayip bir hater/fan durumları görüyorsunuz. Bir oyuna 1000 kişi değerlendirme yapmış, 300 tam puan, 300 0 veren kullanıcı var, kusura bakmayın ama ben bu siteleri de ciddiye almıyorum. Ha sitelerin ortalaması bir anlam ifade eder mi, aşağı yukarı ediyor. Famitsu olayı dediğim gibi bambaşka bir olay, bakın Japonya'da aylık, haftalık satış rakamlarına, adamlar bambaşka bir dünya. Böyle bir dünyada verilen puanlardaki tutumda doğal olarak daha anlaşılabilir oluyor. Atıyorum Famitsu'nun 2000'de Vagrant Story'ye verdiği 40 tam puanla, MGSV'e verdiği 40 tam puan aynı değildir. Ama devir bu, o yüzden en azından batılı sitelerden daha insaflı olduklarını düşünüyorum, sizin dediğiniz boyutta bir olay olduğunu kabul etmiyorum ne yazık ki...

Lyzard

6.8.2017 15:20:38

0
20 yilda 24 oyuna tam puan vermek normal mi geliyor size? Final fantasy xiii-2 nin 40 puan alirken ffx in 40 alamamasi normal mi geliyor ? Ben size sunu anlatamadim sanirim. 40 uzerinden 40 demek kusursuz oyun demektir ve hicbir oyun bunu hak etmez. Bana battlefield, cod ya da japonyadaki oyunlarin batiya dagitimi ile gelmeyin. Kendimi bildim bileli japonya anime/manga/rpg kulturu ile icli disliyim ve NES doneminden beri bu adamlarin yaptigi seylere hayranim. Ama bu yuzden famitsunun satilmis politikasini gozardi edecek degilim. Su anda hicbir oyun sitesinin kendi vermis oldugu notlar gercegi yansitmiyor. 15 sene once yansitiyorlardi, artik degil.

İdrak İstimlak

6.8.2017 12:10:11

0
Adamlar 20 yılda 24 oyuna tam puan vermiş. Bu puanlama olayı da incelemenin 4 ayrı editöre yaptırılmasıdan kaynaklanıyor. Verilen 10/10 üzerinden puanlar toplanıp 40/40 a dönüştürülüyor. Velhasıli tam puan verilen oyunlar belki sizin oyun zevkinize uygun olmadığından size garip geliyor olabilir. Bunu ben aynı BF ve CoD tarzı oyunları sevip, Jrpg tarzı oyunlara verilen tam puanları anlayamayan kişilerin bakış açılarına benzetiyorum. Ve bakın Japon pazarı bir çok oyunu kendi pazarı için üretir, bir kısmı ülke dışında dağıtılamaz bile. Hal böyleyken kendi ülkelerinde çıkan oyunları böyle incelemeleri ve puanlamalari gayet normaldir.

Lyzard

6.8.2017 11:49:33

0
Dergide japon oyunlari olmasinin sakincasi var demedim ki ben. Gayet normal. Normal olmayan japon oyunlarinin puan olarak batili oyunlara gore bariz kayrilmasi. Ayrica 24 oyuna 40 puan verilmesi az mi? Bundan daha fazla da 39 puan vardir eminim. Sizin dikkat etmediginiz nokta puanlamanin 40 uzerinden yapilmasi. Sen 40 uzerinden 40 veriyorsan oyun bir nevi herseyi ile kusursuz olmalidir. 10 luk sistemde olsa neyse. Tekrar soyluyorum 40 uzerinden puanlama yapiyorsan 24 oyun 40 puan alamaz. Sen metacriticte kac tane 100 uzerinden 100 oyun gordun? Cevap "SIFIR".

İdrak İstimlak

6.8.2017 09:46:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Lyzard

malesef sacmalamissin. Famitsu butun japon tabanli oyunlara 40 puan basmasi ile unludur. Ozellikle JRPG lerin bir coguna hep tam puan verir. Eger bir oyun alacaksam puanina bakacagim son yer famitsu olur. Bunu yuzlerce rpg/jrpg bitirmis bir role play asigi biri olarak soyluyorum. Eger notlara bakacaksaniz onemsemeniz gereken tek sey ign, metacritic ya da gamespottaki user review ortalamalaridir. Bir oyunun iyi olup olmadigini oyuncular bilir, firmalar degil. Zaten artik buyuk oyun firmalari sitelere para odeyerek yuksek puan verdirtiyorlar, guvenmek imkansiz.
Adamı saçmalamakla itham etmişsiniz ama Famitsu'nun şu önüne gelen Japon oyununa 40 puan verdiğini neye dayanarak söylüyorsunuz? Adamlar 1998'den beri sadece 24 oyuna tam puan vermişler... https://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvRmFtaXRzxatfc2NvcmVz Derginin Japon dergisi olması nedeni ile Japon oyunları ağırlıklı olması da gayet normaldir, adamlar kendi pazarlarının beğenilerini yansıtıyor sonuçta.

Lyzard

5.8.2017 20:13:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Gamerasi famitsu puanlamasına bak istersen DQ IX 40 perfect puan almış, DQ VIII 39 almış kötü değil tabiki ama Japon bandrollü bir oyun serisi olduğundan famitsunun vereceği puanları önemsemelisin, Avrupa tarafının verdiği puanlamayı değil, o yüzden Japon'lar için serinin en iyisi DQ IX DS oyunudur
malesef sacmalamissin. Famitsu butun japon tabanli oyunlara 40 puan basmasi ile unludur. Ozellikle JRPG lerin bir coguna hep tam puan verir. Eger bir oyun alacaksam puanina bakacagim son yer famitsu olur. Bunu yuzlerce rpg/jrpg bitirmis bir role play asigi biri olarak soyluyorum. Eger notlara bakacaksaniz onemsemeniz gereken tek sey ign, metacritic ya da gamespottaki user review ortalamalaridir. Bir oyunun iyi olup olmadigini oyuncular bilir, firmalar degil. Zaten artik buyuk oyun firmalari sitelere para odeyerek yuksek puan verdirtiyorlar, guvenmek imkansiz.

BSC Misafiri

4.8.2017 21:03:18

0
Gamerasi famitsu puanlamasına bak istersen DQ IX 40 perfect puan almış, DQ VIII 39 almış kötü değil tabiki ama Japon bandrollü bir oyun serisi olduğundan famitsunun vereceği puanları önemsemelisin, Avrupa tarafının verdiği puanlamayı değil, o yüzden Japon'lar için serinin en iyisi DQ IX DS oyunudur

gamerasi

4.8.2017 13:32:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Dragon Quest XI puanlaması nedir bilmiyorum ama bu zamana kadar çıkmış tüm Dragon Quest oyunları arasında en yüksek puanı alan Dragon Quest IX DS oyunudur ve gerçekten de onun hikayesi kadar derin ve başarılı başka Dragon Quest oyunu daha çıkamadı :((
http://www.metacritic.com/game/ds/dragon-quest-ix-sentinels-of-the-starry-skies http://www.metacritic.com/game/playstation-2/dragon-quest-viii-journey-of-the-cursed-king

BSC Misafiri

3.8.2017 20:39:37

0
Dragon Quest XI puanlaması nedir bilmiyorum ama bu zamana kadar çıkmış tüm Dragon Quest oyunları arasında en yüksek puanı alan Dragon Quest IX DS oyunudur ve gerçekten de onun hikayesi kadar derin ve başarılı başka Dragon Quest oyunu daha çıkamadı :((

gamerasi

3.8.2017 17:36:13

+1
2 günde büyük başarı. Ps2 döneminde oynadığım Dragon Quest VIII, bütün zamanların en iyi Jprg oyunlarından biri. Benim gözümde video oyun dünyasının en iyilerinden. Ps4 yeniden bu heyecanı yaşayacak olmak bile sevindiriyor. Dragon Quest XI'in batı çıkışı bir an önce gelsin.

BSC Misafiri

3.8.2017 17:27:24

+1
Bu konsol firmalarının politikasına başlıcam ya! Ya kardeşim bu oyunları Japonya'ya sürdükleri gün İngilizce olarak aynı gün niye Avrupa'ya çıkmıyor da 1 yıl bekliyoruz ?????? adamlar oyunu bitirip yenisine başlıyor biz yeni tanışıyoruz , kutulu sürme digital sür kardeşim zarara uğramazsın bu nedir ya
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız