Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
CD Projekt RED tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Cyberpunk 2077 için yeni bir sürüm duyuruldu. Ultimate Edition olarak karşımıza çıkan bu sürüm PlayStation 5, Xbox Series ve PC platformlarına hem dijital hem de fiziksel olarak çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu sürüm 5 Aralık tarihinde belirli pazarlarda piyasaya sürülmeyi bekliyor. Aynı zamanda ana oyunun genişleme paketi Phantom Liberty'nin yanı sıra şimdiye kadar yayınlanmış tüm güncellemelerinin de bu sürümün içerisinde yer alacağını doğrulayabiliyoruz.
 
Geliştirici ekibin global topluluk direktörü Marcin Momot, toplu paketin sadece Xbox Series konsollarında fiziksel olacağını, PlayStation 5 ve PC sürümlerinde ise bunun sadece dijital olarak yayınlanacağını belirtiyor. Dolayısıyla oyunun bu ek paketi sadece Xbox Series konsollarında fiziksel olarak yayınlanacak. Bunun yanı sıra elbette dijital olarak da indirebileceksiniz ancak fiziksel olarak sadece bu konsolda yer alacağını belirtebiliriz.
Birçok platforma çıkış yapan ve yeni yeni güncellemelerle beraber oyunun toparlandığını gördüğümüz bu noktada, yeni sürümde tüm içeriklerin ve ek paketlerin olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Tüm güncellemelerin yer aldığı tek paket 
 
 
 
Bu sürüm dahilinde elbette tüm güncellemelerin yer aldığını ve aynı zamanda ilgi çekici unsurların olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda tam bir deneyim elde etmek ve tek bir paket içerisinde tüm oyunun içeriklerine erişmek için bu paket oldukça ideal bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yeni sürümle beraber elbette siber olarak değiştirilen ve kendini gelişmiş bir konuma getiren paralı asker V olarak yer alıyor ve bu oyun içerisinde büyük bir maceraya atılıyoruz. Açık dünya içerisinde yer aldığımız oyun boyunca rol yapma unsurları ile beraber karşımıza farklı karakterlerin çıktığını görebiliyor ve yaptığımız seçimlerle de gidişata yön verebiliyoruz.
 
Hikaye odaklı yapı içerisinde ilgi çekici karakterlerle tanışabiliyor ve rock müzikleri yapan Johnny Silverhand (Keanu Reeves tarafından canlandırılıyor) burada oyunun başını çeken karakterler arasında bulunuyor diyebiliriz. Bunun yanı sıra yeni çıkan ek paket Phantom Liberty dahilinde Solomon Reed (Idris Elba tarafından canlandırılıyor) adlı karakterin de burada olduğunu görebiliyor ve bu karakter gerçekten de oyuna daha dolu bir içerikle beraber dahil oluyor. Temel oyun ve ek paket içerisinde gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere aktarıldığını söyleyebiliyor ve genel olarak Steam sayfasına da bakacak olursak burada oldukça olumlu incelemelerle beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Sorunlu çıkışından güncelleme 2.0'a 
 
 
 
Sorunlu çıkışıyla beraber bu zamana kadar geldiğimiz noktada elbette oyunun gerçekten de düzeldiğini ve artık oyunu kıran hatalarının olmadığını ve oyunculara stabil ve üst düzey bir deneyim sunduğunu aktarabiliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde birçok teknoloji desteği yer alıyor ve bu destekler ile beraber de oyunu hem akıcı bir şekilde oynayabiliyor ve böylece sistemlerinizi yormadan oyundan daha fazla verim alabiliyorsunuz. Kararlılık güncellemeleri ile ve yeni içeriklerle beraber karşımızda olan bu yapım için en son güncelleme 2.0 yayınlandı.
 
Güncelleme 2.0 içerisinde oyunu değiştiren tamamen farklı unsurlar yer aldı. Bu unsurlar arasında dinamik beceri ağacı, araç savaşları, gelişmiş düşman çeşitliliği ve aynı zamanda polis sisteminin elden geçirilmesi gibi durumlar bulunuyor. Bunlarla beraber de oyunun elbette hem kapsamı genişledi hem de oyun içeriğinin oynanış anlamında büyük oranda değiştiğini söyleyebiliriz.
 
Bunun dışında güncelleme 2.0 ile beraber aynı şekilde yeni kıyafetler, araçlar, silahlar ve daha fazlası eklenmiş durumda. Bunun yanı sıra Steam kapsamında başarılar kısmına da ek olarak farklı farklı başarımların geldiğini ve başarım kovalayan oyuncuların ise bu noktada bu yeni güncelleme ve paketle beraber de yeni başarıları yakalamak istediğini görebiliyor ve aynı zamanda güzel bir deneyimin kapısını araladığını aktarabiliyoruz.
 
45 dolarlık bir standart sürüm 
 
 
 
Oyun şu anda Steam sayfası üzerinde 45 dolarlık bir fiyatla beraber karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün Steam üzerinden Türk Lirası desteği kaldırılmış ve şimdi ise dolar üzerinden oyunları satın alıyoruz. Dolayısıyla bu noktada oyunların artık dolarla beraber endekslendiğini ve genel olarak Amerika çıkış fiyatı ile beraber oyunları satın almamız gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Bunun dışında oyunun ve ek paketin olduğu sürümün ise 62 dolardan satışta olduğunu söyleyebiliyor ve Steam sayfası üzerinden de zaten bu satış fiyatlarını görebiliyorsunuz.
 
Cyberpunk 2077 ilk olarak 10 Aralık 2020'de PlayStation 4, Xbox One, Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden PC ve Stadia için ardından 15 Şubat 2022'de PlayStation 5 ve Xbox Series için piyasaya sürüldü. Genişleme paketi "Phantom Liberty" ise 26 Eylül 2023'te PlayStation 5, Xbox Series ve PC için çıkış yaptı.
 
Geldiğimiz noktada yeni duyurulan sürümün ne kadarlık bir fiyat etiketi ile çıkış yapacağı şu an için açıklanmamış durumda ve kaynaklara bakacak olursak da herhangi bir rakamın olmadığını görebiliyoruz. Genel olarak bakacak olursak oyun temelinde güzel bir açık dünya ve aksiyon rol yapma deneyimi sunuluyor. Gelecek temalı bu yapım içerisinde dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve farklı seçimlerle beraber hikayeye yön verebiliyorsunuz. Bu noktada, oyunu beğenir ya da beğenmezsiniz bu tamamen size kalmış durumda ve sizin düşüncelerinizle oyunun nasıl şekilleneceğine aktarabiliyoruz. Ancak geldiğimiz noktada oyuna son sürümle beraber denemiş bulunuyorum ve son sürüm gerçekten de oyunun gidişatını ve içeriğini değiştiren unsurları bünyesinde barındırdığını aktarabiliyorum.
 
Oyun küçük güncellemeler almaya devam ediyor 
 
 
 
Bu noktada, oyuna yeni teknoloji ağacının aktarıldığından bahsettik. Bu aktarımla beraber elbette oyunda yeni dinamiklerin, içeriklerin ve hatta becerilerin olduğunu görebiliyor ve karakterimizle beraber farklı yetenekleri sergileyebiliyoruz. Aynı zamanda oyunun dinamik unsurlarının değişmesi sizin oynanış stilinize de değiştiriyor. Dolayısıyla bu da her bir oyuncu için farklı bir deneyim anlamına geliyor ve ek paket olarak çıkış yapan Phantom Liberty oyunculara gerçekten de güzel bir deneyimin kapısını aralıyor diyebiliriz.
 
Bu noktada siz de oyunun geldiği konumu hakkında çeşitli eleştiriler yapabilir ve bu yeni sürüm hakkında da düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Bu yeni sürümü elbette gerek var mıydı yok muydu bu tamamen sizin düşüncelerinize kalmış durumda. Ancak bu sürümle beraber elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi herhangi bir değişikliğin gelmeyeceğini aktarabiliyor ve bu zamana kadar yayınlanmış tüm içeriklerin ve güncellemelerin bu sürüm içerisinde olacağını doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla bunu toplu bir paket olarak düşünebilir ve tüm içeriği tek tek satın almaktansa tek bir paket içerisinde bu deneyimi deneyebilirsiniz.
 
 
 
Bunun dışında yeni sürüm hakkında herhangi bir ek detay bulunmuyor ve aktaracaklarınız tamamen bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Oyun genel olarak toparlandığı için elbette bu noktadan sonra büyük güncellemelerin ve içeriklerin geleceğini pek düşünmüyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde belki de küçük küçük güncellemeler gelmeye devam edebilir. Zaten her Steam'i açtığınız zaman genel olarak oyunun güncellendiğini görebilirsiniz. Bu küçük güncellemelerle beraber de oyundaki ufak ve gözden kaçan hatalar ortadan kaldırılıyor ve geliştirici ekibin hala bu oyunu desteklediğini görebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Cyberpunk CDProjekt PC RPG
Suicide Squad: Kill the Justice League için Kapalı Alfa Testi Tarihi Açıklandı Yu-Gi-Oh! Duel Links Bugün Başlayan GR Festivali'nde Muhteşem Ödüller Dağıtıyor

BSC Misafiri

21.11.2023 23:03:49

0
NCK: Epicstore'dan indirimle zamanında - 31 Aralık 2021 Cuma - 64,50 TL'ye Cyberpunk 2077 ana oyununu almışım, şimdi ek paketi 399 TL. Bugün Hayırlı Cumada, kupon da geçerli olmuyor ek pakete, alamıyoruz. Ben de gittim fiyatı artar ya da Epicgames de dolara geçer diye bastım parayı Dead Island 2 Gold Edition'ı 381 TL ye aldım. DLC fiyatına Ek Paketli Ana Oyun. Düşündüm de bugün Steam dolara geçmeseydi, Sonbahar İndirimlerinde, bir dolu oyun alırdım bu paraya.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız