Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Çorak Toprakları Yeşillendireceğiniz Distant Bloom 27 Mart'ta Çıkacak

 
 
İlgi çekici bir dünya içerisinde yer aldığımız ve bu dünyanın tamamen harap olduğu bir yerde bulunduğumuz oyunda, etrafı yeşillendirmek, etrafa can vermek ve etrafa hayat suyu ulaştırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde çiçek açmış bir dünyayı tamamen oluşturma amacıyla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Elimizde yer alan farklı güçleri etrafa hayat vermek için kullanıyoruz ve kurumuş, çoraklaşmış ve hiçbir yaşamın olmadığı bu topraklara tamamen hayat vermek bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda her şeyin ters gittiği bir gezegen içerisinde bulunuyoruz. Bu gezegeni istediğimiz şekilde keşfedebiliyor, bitkilerin gücünden yararlanabilir, ağaçları burada yukarılara doğru çıkartabiliyor, yaptığımız hamlelerle beraber karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve buralarda gelişen bir topluluk oluşturmak için farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Evden uzakta yer aldığımız bu yapımda, oyunda güzel bir yönetim ve keşif unsuru bulunuyor. Bununla beraber oyun içerisinde arkadaşlarımızla beraber de bitkilerin gücünden yararlanmaya çalışıyor ve çevreyi, yani dünyayı eski haline getirmek için uğraşıyoruz.
 
Macera unsurlarının içerisinde yer aldığı ve dünyanın yemyeşil ortamlarından tamamen soyutlandığı bu yapımda, yabancı bir gezegene doğru iniş yapıyor ve buradaki amacımız tamamen yeşillendirmek olduğunu belirtmek istiyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca uzun süren bir keşif gezisinden sonra istediğimiz şekilde oyunda ilerleyebiliyor, gezegene doğru iniş yaptıktan sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için farklı ortamları keşfetmeye çalışıyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraların nasıl gri olduğunu ve hiçbir yaşamın bulunmadığını görebiliyor ve buraları yaşam getirmek ve aynı zamanda yeşillendirmek için elimizdeki gücü kullanabiliyoruz.
 
Bitkilerin gücünden yararlanabildiğimiz ve etrafı yeşillendirebildiğimiz bu yapımda, otları yemyeşil bir şekilde bu grileşmiş alana doğru getirebiliyor, ağaçların bir anda büyüdüğünü görebiliyor ve burada gelişen bir topluluk oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dünyanın yemyeşil olan yaşamının körüklendiği ve çok kötü bir hal aldığı bu yapımda, elbette etrafı yeşillendirmek gerçekten de keyifli bir hale geliyor diyebiliriz. Çünkü oyun içerisinde ilerlediğimiz esnada etrafın bir yandan güzel bir şekilde harmanlandığı bir yapı bizlere sunuluyor.
 
 
 
Oyunda tek oyunculu bir yapı yer alıyor ve herhangi bir çevrimiçi unsur bulunmuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca tek başınıza ilerlemeye çalışıyor ve ekibinizdeki arkadaşlarınızla beraber bitkilerin gücünden yararlanarak çevreyi eski haline getirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda elbette çeşitli yapay zekalara sahip karakterler bizlere sunuluyor. Bu karakterlerle beraber etkileşime girebiliyor, onlarla beraber çevrenin gücünden yararlanarak etrafı yeşil hale getirebiliyor ve çoraklaşmış bu dünyayı tekrardan yaşam dolu bir hayata sürüklemeye hazırlanıyoruz.
 
Oyunda elbette animasyonların ve karakter çizimlerinin de oldukça ön planda olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Burada yer aldığımız süre boyunca akıcı animasyonları ve yeşil renklerin yoğun olduğu bir dünyada yer alıyor ve burada yapacaklarımız oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve yaptığı hamlelerde burada kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Oyunun sağ üst kısmında küçük bir navigasyon benzeri harita içeriği bulunuyor. Burada nerede olduğunuzu görebiliyor ve etrafı şekillendirmeniz gerektiği bir sistemle karşılaşabiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan, sol üst köşede yapabileceklerinizi, yani size verilen görevleri gösteren bir kısım bulunuyor. Burada neler yapacağınız konusunda çeşitli ipuçları ve detaylar veriliyor. Sol üst kısma sürekli olarak bakmanız ve burada neler yapabileceğinizi kestirmeniz elbette temel hedeflerinizden bir tanesi.
 
 

Bunun dışında, oyunda farklı şekillerde hareket edebileceğiniz ve aynı zamanda seçim yapabileceğiniz ve toplayabileceğiniz kaynaklar bulunuyor. Bu kaynaklarla beraber elinizdeki gelişmiş sistemleri kullanabiliyor ve etrafın nasıl yeşillendiğini burada görebiliyorsunuz. Ekranın oldukça sade olduğu ve bununla beraber yer aldığımız yapımda etrafı yeşillendirirken nasıl değiştiğini görebiliyor ve çıkardığımız ağaçların da burada nasıl hareket ettiğini ve yaptığınız hamlelere göre nasıl tepki verdiğini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de güzel bir sistemle karşılaşabiliyor, seçim yapabileceğimiz donanımlarla ve kaynaklarla beraber ilerlememizi sağlayabiliyor, keşif detaylarını ve aynı zamanda yönetim unsurlarını burada düzenleyebiliyoruz. Yönetim unsurlarının bu arada çok detaylı olmadığını da söylemek gerekiyor.

Dolayısıyla, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulacak bir sistem olduğundan dolayı elbette beklentileri düşük tutmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda beklentileri düşük tutarak elbette oyunda daha fazla vakit geçirebilir ve kendi deneyimimizi özelleştirebiliriz. Böylece dengeli beklentilerle beraber oyundan daha fazla zevk alabilir ve hiç beklemediğimiz özelliklerinde burada olduğunu görebiliriz.

Oyunda ilgi çekici özellikler bulunuyor. Issız dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfedebiliyor, etraftan çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve etrafta bulunan çöpleri toplayabiliyoruz. Bunun dışında, arka planda canlı bir dünya ne olduğundan bahsedebiliyor, etrafı dolanırken tuhaf canlıların ve diğer unsurların olduğundan bahsedebiliyor, akan göllerin ve bunun dışında tuhaf sarı unsurlarında bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Etrafı keşfedebileceğimiz, ıssız dünyayı daha da canlı hale getirebileceğimiz bu yapımda çiçekleri eski haline getirebiliyor, eskisi gibi burada çiçek açma durumuna ön plana çıkarabiliyor, çiçeklerin ve bitkilerin gücüyle beraber etrafa hayat verebiliyor ve şaşırtıcı bir biçimde etraftaki biyomları araştırabiliyoruz.
 
 

Çiçeklerin ve bitkilerin gücü oyundaki temel gücümüzü oluşturuyor ve bu sistemle beraber elimizde bir bitki yapısı bulunuyor. Bu bitki yapısı ile beraber etraftaki bitkileri toplayabiliyor veya bitkilere tamamen hayat vererek farklı biyomlara doğru yelken açabiliyoruz. Oyunda yeni bir yaşam oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu yaşama oluşturmak için de elbette elimizdeki kaynakları toplamamız ve aynı zamanda etrafa dağıtmamız gerekiyor. Bitki yapılarına kurcalayarak sağlam bir ekosistem kurabileceğimiz bu yapımda etrafın nasıl şekillendiğini ve yeşillendiğini görebiliyoruz.

Bunun dışında, oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölgenin kendine ait atmosferi ve biyomları bulunuyor. Bu atmosferi değiştirmek, etrafı yeşillendirmek ve hatta etrafı hayat vermek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bir yandan kendi bölgemizi kurup geliştirebiliyor ve etraftaki kaynakları toplayarak da bu bölgemizi daha da güçlendirebiliyor ve genişletebiliyoruz. Nitekim, oyunda yer aldığı müşteriler boyunca ana bölgemizi kurup geliştirmek için farklı hamleler gerçekleştirebiliyor, yemek tariflerine ve araçlara bakabiliyor. Bunun dışında farklı nesneleri de burada dönüştürebiliyoruz. Yani oyunda zanaatkarlık mekaniğinin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Dolayısıyla, oyunda ilerlememize ilerleme katmak için elbette etraftaki kaynakları toplayarak farklı unsurları elimize alabiliyor, bu kaynakları topladıktan sonra birleştirebiliyor, bu kaynaklarla beraber aynı zamanda farklı kaynaklar elde edebiliyor ve yeni kaynakları burada da ortaya çıkarabiliyoruz. Bu da oyuna çeşitlilik ve değişkenlik getiren unsurlar arasında bulunur ve oyuncular tarafından sevilen özellikler arasında yer alıyor diyebiliriz. Çünkü elimizdeki kaynaklarla beraber yeni kaynaklar oluşturmak gerçekten de etkileyici bir sistemin olduğundan bahsedebiliriz.
 
Oyunda içerisinde aynı zamanda yemek tarifleri bulunuyor. Bu yemek tarifleri ile beraber elbette bitki türlerini bir araya getirebiliyor ve burada kendimize avantaj sağlayabileceğimiz durumlar ortaya çıkarabiliyoruz. Kendimize ait bir ekosistem oluşturabileceğimiz ve etrafı şekillendirebileceğimiz bu yapımda her bir bitkiyi ve ağacı burada eski haline getirmeye çalışıyor ve gerçekten de etrafın nasıl değiştiğini burada da deneyimleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çiftlik tarzı bir yapı bulunuyor. Bu çiftlik tarzı yapı ile beraber kendi bölgemizi kurduktan sonra elbette bu arada hasat yapabileceğimiz bir yapıyı getirebiliyor, ana üssümüzü geliştirmek için yapabileceğimiz burada farklı durumlar bulunuyor. Ve burada yaptığımız hamlelerle beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor. Buralarda ilerlediğimiz esnada kendi bölgemizde neler yapmak istediğimiz tamamen bize kalıyor ve nasıl ilerlememiz gerektiğini de biz karar verebiliyoruz.
 
 
 
Örneğin, kendi bölgemizde kullanabileceğimiz ve kurabileceğimiz çeşitli bitki türleri bulunuyor. Burada nadir bulunan bitki türlerini yetiştirebiliyor, onlarla tek tek ilgilenebiliyor ve bitkileri yetiştirmek için de elbette farklı gereklilikler bulunuyor. Her bitkinin burada farklı özellikleri ve avantajları bulunuyor. Bunları aslında diğer taraflara da ekebiliyor ve bunları aslında bir nevi numune olarak, yani örnek olarak kullanabiliyoruz. Elde ettiğimiz nadir bitkilerle beraber de etrafa şekil verebiliyor, aynı zamanda farklı bitki türlerini bir araya getirerek yeni bir tohumu elde edebiliyor, bu tohumları etrafa ekebiliyor ve dikebiliyoruz. Bu sayede etrafı daha da şekillendirebiliyor ve böylece oyunda ilerlememize daha fazla ilerleme ekleyebiliyoruz. Kendi ekosistemimizi bu şekilde oluşturabiliyoruz diyebiliriz.
 
Oyunda diğer taraftan ekip tabanlı bir sistem bulunuyor. Ancak bu ekip tabanlı sistem elbette kaybolan ekibimizi bulma görevi ile beraber bizlere sunuluyor. Dolayısıyla dağılmış ekibimizin üyelerini burada bulmak ve aynı zamanda etrafı araştırmak temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ekip üyelerini yeniden bir araya getirmek ve bulmak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri elbette yeşillendirebilir, daha canlı bir hale getirebiliyor ve her üyenin, yani karakterin burada farklı şekillerde duyguları bulunuyor. Her karakter burada arka plan hikayesi ile beraber geliyor.
 
 
 
Arka plan hikayesinin her birinin farklı şekillerde bizlere sunulacağı bir sistem yer alıyor ve aynı zamanda kendimize ait bir topluluğu burada kurabiliyoruz. Tamamen fakir bir dünyayı keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda kurak bir dünya ile karşılaşabileceğimiz bu yapımda, diyarın dört bir yanına dağılmış şaşırtıcı harabeleri gezebilecek, bu harabelerde hangi sırların saklandığını görebilecek ve aynı zamanda etrafı şekillendirebileceğimiz ve tohumları ekebileceğimiz bir sistemle beraber buradaki yerimize alabileceğimiz, dünyayı değiştirebileceğimiz ve eylemlerimizle beraber doğayı ve sistemi şekillendirebileceğimiz bu yapımda aynı zamanda ekibimizin üyeleri de burada hayat bulmaya çalışacak.
Samimi bir ortamla karşılaşabileceğimiz, korunaklı ve sağlam bir dünya kurabileceğimiz yapımda geliştirici ekip, oyunculara ödüllendirici bir sistem sunuyor ve aynı zamanda keşfedebileceğimiz, oluşturabileceğimiz ve geliştirebileceğimiz sistemlerin burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca, yukarıda bahsettiğimiz gibi kısaca toparlayacak olursak, keyifli bir macera bizi bekliyor. Bu macera ile beraber etrafı yeşillendirmek için elimizden geleni yapıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca ölü olan bu dünyayı tekrardan diriltmeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun, önümüzdeki 24 Mart tarihi içerisinde çıkışını gerçekleştirecek ve şu anda oyunun Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listesine ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyor ve etrafı yeşillendirmek ve şekillendirmek istiyorsanız, hatta ekibinizin burada kaderiyle beraber oynamak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Steam sayfası üzerinde istek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor, böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Distant Bloom
Hi-Fi RUSH PS5 Konsoluna Geliyor: Tarih Verildi Kedi Temalı Quilts and Cats of Calico Bulmaca Deneyimi Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız