Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bitki Yetiştirebileceğiniz Botany Manor 9 Nisan'da Çıkacak

 
 
Dikkat çekici görselliği ve ilgi çekici manzaralarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım 19. yüzyılda geçen bir macerayı bizlere sunuyor ve burada dilediğimiz şekilde bitki yetiştiriciliğine adım atmaya hazırlanıyoruz. Oyun elbette minimal bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanırken, diğer taraftan yetiştirmemiz gereken bilgi türleri bulunuyor. Bu bitki türlerini etkilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, evimizi ve bahçemizi dilediğimiz şekilde dekore edebiliyor, araştırmalar yapabiliriz.
 
Oyunda aynı zamanda bunları yaparken, diğer yandan çeşitli bulmacaları çözmeye hazırlanıyoruz. Oyunda farklı bulmaca içerikleri bulunuyor ve bu içerikleri çözmek için elbette bazı noktalarda kendi zekamızı kullanmamız gerekiyor ve bunları çözerek etkileşimli bir yapı içerisinde yer aldığımıza aktarabiliyoruz. Emekli bir botanikçi olarak geri aldığımız yapımda gizemli unsurlarla karşılaşabiliyor, ideal bir yaşam alanı oluşturmak için elimizden geleni yapıyor, araştırmalara konu oluyor, evimizi ve bahçemizi dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz ve emekli bir botanikçi olarak geri aldığımız burada Arabella Greene adındaki bir karakter olarak oynayabiliyoruz. Unutulan bitki örtüsünü tekrardan diriltebileceğimiz ve tekrar buralara yaşam verebileceğimiz bu yapımda etrafın ne kadar yeşil olduğunu görebiliyor, saksıdaki ağaçları ve bitkileri büyütmek için elimizden geleni yapıyor ve farklı farklı hamlelerle beraber bu bitkilerin hızlı bir şekilde büyümesini ve meyve vermesini sağlayabiliyoruz.
 
Sağlıklı bir şekilde büyütebileceğimiz bu bitki türleri elbette oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Her bitki türünün burada farklı şekillerde ihtiyaçları yer alıyor ve bunları karşılamak için de farklı etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaşıyoruz. Olayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsarlara dikkat etmemiz gerekiyor ve bunlarla beraber de oyunda Hilal ile işimize ilerleyeceğini biliyoruz. 19. yüzyılın İngiltere'sinde geçen bu yapım içerisinde kendi bahçemizi istediğimiz şekilde keşfedebilir, araştırabilir ve kendi ideal yaşam alanımızı bulmak için burada araştırmalarla dolu bir gün geçirmeye hazırlanıyor ve emekli bir botanikçi olarak da bu keşif unsurlarına ve bulmaca içeriklerine adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Bulmaca ve macera içerikleri elbette ilgi çekici detayları bünyesinde barındırıyor ancak burada oldukça fazla beklenti içerisine girmemek gerekiyor çünkü oyun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulacağı için hem grafik anlamında hem de görüntü anlamında ve içerik anlamında da büyük beklentilere girmemek lazım. Bu tarz oyunlarda düşük beklentilerle giriş yaptığımız zaman rahatlatıcı bir deneyim elde edebilir, etrafımızı saran bu yeşilliklerle beraber kendi botanik bahçemizi kurabilir ve sırtımızı yaslayacağımız güzel bir deneyimle karşılaşabiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar için beklentileri düşük tutmakta ve oyundan çıkan her bir onu söyler içinde sürpriz bir şekilde karşılaşmakta fayda var diyebiliriz.
 
Diğer taraftan oyunda farklı farklı gizemli unsurlar bulunuyor ve bu gizemli unsurları açığa çıkarmak için de yeni bitki türlerini keşfetmek durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda kendi bahçemizi araştırabileceğimiz ve kendi evimize de güzel bir şekilde yeşillendirebileceğimizi yapıp da kırsal bir çevrede yer alıyor ve bu kırsal çevreye dilediğimiz şekilde araştırmaya başlayabiliyoruz. İngiliz malikanesini keşfedebildiğimiz ve aynı zamanda bu arazi araştırabildiğimizi yapımda 19. yüzyıl İngilteresi'ne geçiş yapıyoruz. Burada yaptığımız hamleler oldukça önem arz ediyor ve tarihi konulara da burada aynı zamanda merak salıyoruz.
 
Bilimsel keşiflerin yapıldığı bu yüzyıl dolayısıyla biz de kendimizi bu araştırmaların içerisinde bulabiliyor, bu araştırmaları dilediğimiz şekilde yapabiliyor ve bu araştırmaların ne kadar çok bilimsel olduğunu burada kanıtlamak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu konu olmayla beraber çeşitli bitki türlerini araştırabiliyor, yeni bitki türlerini burada ortaya çıkarabilir ve hatta yaptığımız araştırmalarla beraber bitkileri hızlı büyüten iksirleri de burada hazırlayabiliyoruz.
 
Araştırmaları konu olabileceğimiz ve bu araştırmaları dilediğimiz şekilde yapabileceğimiz bu yapımda eksiksiz bir tarihi İngiliz malikanesinde yer alıyor. Bu malikaneyi dilediğimiz şekilde keşfedebilir ve etrafında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Keşiflerle beraber neler olup bittiğini öğrendikten sonra elbette burada kırsal çevrenin nasıl olduğunu aktarmamız gerekiyor. Keşfedilecek burada çok sayıda odanın, bahçenin, bölgenin ve çevrenin bulunduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda sürekli olarak etkileşime girebileceğimiz durumların olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
 
 
Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca dinlendirici ve huzur dolu bir ortamda yer alıyoruz. Gülleri koklayabiliyor, yeni bitki türlerini araştırıp sevebiliyor ve daha fazla etkileşim unsuruyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Burada büyüyen bitkilerle beraber karşılaşırken, elbette onları beslemek ve onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada her bir bitkinin farklı gereksinimleri bulunuyor ve onları doğru şekilde, doğru zamanda beslememizi, sulamamız gerekiyor. Aynı zamanda bunlara verilecek olan ilaçları ve karışımları da hazırlamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bu bitki türleri ile beraber ilerlediğimiz esnada yeni bilimsel çalışmalara konu olabilir, bu bilimsel çalışmalarla beraber yeni bitki türlerini ortaya çıkarabilir ve aynı zamanda bu bitkilere ne kadar hızlı büyütürsek o kadar çok etrafın yeşillendiğini görebiliyoruz. Bazı bitkiler burada saksıda yer alırken, diğer bitkiler ise bahçemize ekebiliyor ve böylece daha hızlı bir şekilde onları büyütmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Güzel bir Botanik bahçe içerisinde yer aldığımız ve aynı zamanda bu malikaneyi düzenlemeye çalıştığımız yapımın bir taraftan bunlarla uğraşırken diğer taraftan ise bulmaca ve macera içerikleriyle karşılaşabilir ve bu bulmacaları çözmek için de elbette farklı noktalara değinmemiz gerekiyor.
 
Oyunda büyüyen bitkilerle beraber bu bulmacaları çözmeye hazırlanıyor ve bitki ile bulmaca unsuru aslında burada bir nevi birleşiyor diyebiliriz. Tohumları bulabileceğimiz saksılara koyabileceğimiz ve fideleri burada doğru yere taşıyabileceğimizi yapımda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve etkileşim unsurlarının da oldukça geniş olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada tohumları bulup elbette bir yere ektikten sonra o yerin ışıklandırmasını, sulamasını ve daha iyi bir şekilde yer almasını bekliyor ve bu şekilde bitkinin aslında filizlenmesine açığa çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Doğru şekilde saksılara koyabileceğimiz ve tohumları artık ıslatabileceğimiz bu yapımda bitki türleri ile beraber yeni araştırmalara konu olabiliyor ve böylece kendi ideal yaşam alanını bu bitkiler için hazırlamaya çalışıyoruz. Her bitkinin burada kendi ideal yaşam alanı farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla bazı bitkiler ışığı severken, bazıları ise karanlıkta ve kapalı alanlarda daha hızlı bir şekilde büyüyebiliyor ve bu şekilde kendi ideal alanlarını bulunmakta bizim işimiz oluyor.
 
Oyunda bu bitkileri büyütürken elbette istediğimiz şekilde elimize alabiliyor, elimize aldığımız bitkiyi istediğimiz şekilde koklayabiliyor, gülleri nasıl koktuğunu burada deneyimleyebiliyor ve daha fazla etkileşim unsuru ile beraber o bitkiye göz kulak olmaya çalışıyoruz. Botanik alan içerisinde bize yardımcı olabilecek oldukça fazla unsur bulunuyor. Ve ideal yaşam alanlarını bulabildiğimiz bu bitkilerin elbette yeni türleri ile beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Oyunda kendi ideal yaşam alanlarını bulmak bazen elbette kendi kalıplarımızın dışına çıkmaya gerektiriyor. Dolayısıyla burada onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda hangi ortamlarda büyüdüğünü birlemek, kendimiz de keşfetmemiz gerekiyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca bazı bitkiler hemen ortama adapte olamıyor ve dolayısıyla bazı denemelerde bulunmamız gerekiyor.
 
Bu durumda ise bulmaca kısımları devreye giriyor. Botanikçi olarak yer aldığımız yapım içerisinde kırsal çevrede tüm bu unsurlarla uğraşırken aynı zamanda çok sayıda oda ve bahçeyi de burada kullanabiliyoruz. Yunda kendimizi İngiliz malikanesi içerisinde bulabildiğimizden bahsettik. Bu malikane içerisinde çok fazla arazi ve odanın olduğunu aktarabiliyor ve böylece bu kısımları istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Buralara bitkiler getirebiliyor, saksılara koyduğumuz bitkileri burada büyütmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Pencere kenarlarına koymaya başladığımız bu saksılarla beraber onların büyümesini sağlayabilir ve hangi bitkinin nasıl tepki verdiğini burada gözlemlemeye başlıyoruz.
 
 
 
Her bitki türü burada farklı ve değişkenlik gösteren gereksinimlerle karşımıza çıkıyor ve bu bitki türlerinin bazıları oldukça titiz davranmaya gerektiriyor. İdeal yaşam alanlarını bulmak bazen yukarıda bahsettiğimiz gibi kalıpların dışına çıkmaktan ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Yani her zaman yaptığınız şeylerin burada farklı şekillerde yapılması gerektiğini farkına varabiliyor ve bazı bitki türleri oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu düşünceyle beraber de deneme yanılma yöntemiyle o bitkinin büyüyüp büyümediğini burada gözlemlemeye hazırlanıyoruz. Bazı durumlarda zorlu ortamlarla karşılaşabildiğimiz ve bitki türlerinin gerçekten de keşfedilecek alanların olduğunu aktarabildiğimiz yapımda başarmamız için elbette farklı noktalara odaklanmamız gerekiyor.
 
Burada öncelikle bu bitkileri nasıl ortamlarda yetiştirebileceğimizin kanısına varabiliyor ve bundan sonrasında ise yaptığınız hamlelerle beraber deneme yanılma işine girebiliyor, onları sulayabiliyor, farklı karışımları dökebiliyor ve daha fazla etkileşim unsuruyla beraber o bitkinin neye ihtiyacı olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Her bitkinin kendi yaşam alanını bulması için elbette etrafı ona göre düzenleyebiliyor. Botanik posterlerden gazetelere mektuplardan resimlere ve daha fazla içeriklerden ipuçları toplamaya çalışıyor ve bu bitki türleri hakkında çeşitli detay sahibi olabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız sürece bu bitki türleri hakkında detay sahibi olmanız bu içeriklerle beraber olabiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu ipuçlarını posterlerden kartpostallardan resimlerden mektuplardan ve daha fazlasından öğrenebiliyorsunuz.

Malikane içerisinde yer aldığımız süre boyunca her gün farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve bilgi toplamamız gereken alanların dışında ise kendimizi rahatlatıcı bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir başarısızlık durumu yer almıyor. Oda oda gezinebildiğimiz bu yapımda bir yandan etrafı dinleyebiliyor, diğer yandan ise bilimsel kariyerimizi burada yükseltmeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlar zaten rahatlatıcı bir deneyimle beraber karşımıza çıkıyor ve burada yapacağımız hamleler oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü oyun bizlere belli oranlarda çeşitli özgürlükler sunuyorve bu özgürlüklerle beraber yaptığımız seçimler değişkenlikle beraber farklı noktalara bizleri ulaştırıyor.
 
 
 
Burada da yaptığımız karışımlar, bitkileri nereye koyabileceğimiz ve daha fazlası tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak farklılaşabilir. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimini de kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyun 9 Nisan tarihinde piyasaya sürülecek ve botanik bahçesi severler için güzel bir deneyim sunmayı istiyor. Bahçe ve bitki türleri ile beraber uğraşıyorsanız, bu oyunu bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Botany Manor
Tenis Oyunu TopSpin 2K25 Resmi Olarak Tanıtıldı: Çıkış Tarihi Açıklandı Untamed Vahşi Doğada Hayatta Kalma Deneyimi Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız