Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Birinci Şahıs Korku Oyunu Dollhouse: Behind the Broken Mirror Duyuruldu

 
 
Yayıncılığını SOEDESCO'nun ve geliştiriciliğini Indigo Studios ve Grindstone ekiplerinin üstlendiği birinci şahıs korku macera oyunu Dollhouse: Behind the Broken Mirror resmi olarak duyuruldu. Oyun PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam) için çıkacak. Ayrıca oyunun 2024 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.
 
Klasik korku unsurlarını içeriyor 
 
 
 
Dollhouse: Behind the Broken Mirror karanlık bir hikayeyi içeriyor ve oyunculara sinematik tarzda anlatılan bir macerayı sunmayı hedefliyor. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer aldığımız bu yapımda, bir zamanlar ünlü bir şarkıcı olan ve anıların yer aldığı labirentte sıkışıp kalan Eliza de Moor’un rolünü üstleniyoruz.
 
Geçmişin pençesinden kurtulmaya çalıştığımız ve aynı zamanda zihnimizin savaş verdiği çarpık gerçeklikte hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda ilgi çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor ve etraftaki ipuçlarını inceleyerek buralarda neler olup bittiğini çözmeye başlıyoruz.
 
Klasik korku unsurlarını içeren yapımda aynı zamanda olmazsa olmaz bulmacalar da bulunuyor. Bu bulmacaları çözerken diğer yandan korkutucu unsurların karşımıza çıktığını deneyimliyoruz.
 
Duyuru fragmanı
 
 
 
Korku oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapımda da karanlık ve gizemli ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Korku türü içerisinde yer alan tüm unsurların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımda ilgi çekici ortamlara ilerleyebiliyor ve korku unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Diğer yandan ise bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz.
 
Zaten korku oyunlarında bildiğiniz üzere bulmaca içerikleri, korku unsurları ve aniden karşımıza çıkan tuhaf olaylar temel olarak bulunuyor ve bunlar bu tarz oyunlarda olmazsa olmaz diyebiliyoruz.

Karanlık ve gizem dolu bir hikaye etrafında dönen bu yapımda sinematik tarzda bir anlatım bulunuyor. Bu tarzla beraber elbette hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca bu hikayeyle beraber ilgi çekici görevleri tamamlayabiliyoruz. Bu görevleri yapmak için elbette bir yandan bulmacaları çözmeye çalışırken diğer yandan ise gizemli unsurları ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
Bu oyun içerisinde bakacak olursak etrafı keşfetmek ve aynı zamanda çeşitli ipuçları ve notlar toplamak oldukça önem arz ediyor. Bu notları ve ipuçlarını toplayarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda notları okuyarak da arka plandaki hikayenin bizlere nasıl bir şekilde aktarıldığını deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında elbette ara sahnelerin ve karakter konuşmalarının da olduğunu söyleyebiliyor ve burada eski bir şarkıcı olan aynı zamanda unutulmuş anılar içerisinde sıkışıp kalan Eliza adında bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakterle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, yürüyebiliyor, sağa sola doğru geçiş yapabilir ve karakterimizi temel hareketlerle beraber kontrol edebiliyoruz.

Geçmişimizin kalıntıları ile beraber yer alabildiğimiz ve aynı zamanda tuhaf unsurları açığa çıkarabildiğimiz bu yapımda ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulurken karanlık bir hikaye etrafında bu oyunu bitirmeye çalışıyoruz.
 
 

Eliza adlı karakter yukarıda bahsettiğimiz gibi bir zamanların ünlü şarkıcısı olarak karşımıza çıkıyor ve çarpık gerçeklik içerisinde hangisinin gerçek hangisinin sahte olduğunu algılamaya çalışıyor. Unutulmuş anılar içerisine bir labirentte sıkışıp kalmış olan bu karakter, bu labirentten çıkış yolunu bulmaya çalışırken bir yandan ise kırık zihin içerisinde kendi yolunu bulmaya hazırlanıyor. Oyunda geçmişimizle beraber bir araya gelmek için elimizden geleni yapmaya koyulurken diğer yandan karanlık, tuhaf ve çarpıcı unsurların da bizleri kovaladığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu zorluklarla baş etmek durumunda kalıyor ve iki kabus arasında burada geçiş yapmak durumunda bırakılıyoruz.

Oyunun arka plan hikayesine biraz daha bakış atacak olursak ana karakterimiz burada performans sergilediği sırada yere düşüp bayılıyor ve aynı zamanda geçici bir hafıza kaybı yaşıyor. İşte bu hafıza kaybı yaşadığı anda anılarına geri kazanmasına tek umudu doktordan geçiyor.
 
Stern adındaki bu doktor elbette bizleri kendi hafızamızı geri kazandırmak için elinden geleni yapmaya koyulacak ve aynı zamanda anılarımızı geri kazanmanın tek yolunun bu doktordan geçtiğini anlayabileceğiz. Ancak bu doktor deneysel ilaçlarla beraber bizleri farklı boyutlara ulaştırmayı hedefliyor ve tuhaf ve ilgi çekici bir olaylar silsilesinin başlangıcını temsil ediyor. Deneysel ilaçlarıyla beraber elbette başarıya ulaşıp ulaşmayacağı bizim yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösterebilir ve bu da bizleri çarpık gerçekliğe doğru itmek durumunda kalıyor.
 
İşte bu noktada biz de elimizden geleni yapmaya koyularak iki farklı gerçeklik arasında kendi yolumuzu bulmaya hazırlanıyoruz. Bir yandan gerçeklik algımızı kaybederken diğer yandan ise anılara geri dönüş yapmak durumunda kalıyoruz. Eski anıları unuttuğumuz ve tekrar bu eski anılara geri dönüş yapmaya çalışacağımız oyunda kırık aynanın arkasındaki gerçeklikte kendi dünyamıza geçiş yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan hem gerçekliğe hem de hayal dünyasına dalış yapabiliyoruz. Yolculuğumuz sırasında tarif edilemez dehşetleri ve korku unsurlarının olduğunu aktarabiliyor ve malikane içerisinde bizleri bekleyen dehşetin burada bulunduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Dolayısıyla çocukluğumuzun anılarına geri dönebileceğimizi, eskiden yaşadıklarımızı tekrardan gün yüzüne çıkarabileceğimiz bu yapımda oldukça korku tarzı unsurların bizlere sunulduğunu ve tüylerimizi diken diken eden bir içeriğinde olduğunu aktarabiliyoruz. Anıları kurtarabileceğimiz ve düşmanları fethedebileceğimiz bu yapım gerçekten de tam bir korku severlere hitap ediyor. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız zaten bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

İki kabus gibi gerçeklik içerisinde yer alabildiğimiz yapımda yol boyunca anılarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve iki gerçeklik arasında neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Burada yapacağımız hamlelere göre değişeceğini gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek, yani malikanenin farklı kısımlarına doğru geçiş yaparak burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda geçmişe doğru yönelerek burada neler yaptığımızı tekrar bir görebiliyoruz. Bunlarla beraber haşır neşir olabilirken elbette etrafı keşfederek burada çeşitli notlar bulabilir ve bu notları araştırarak ve okuyarak da elbette hikaye konusuna daha da hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. Elbette burada gizli anılarla beraber karşılaşmaya hazırlanırken diğer taraftan korku unsurlarının da bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliriz.

Çünkü oyunda bir yandan bulmacaları çözmeye çalışırken diğer yandan ise oldukça hızlı olmamız gerekiyor ve bununla beraber çözmeye başladığımız bulmacaları ve açmaya çalıştığımız kapıları hızlı bir şekilde çözümlememiz gerekiyor. Dehşet verici düşmanlarla beraber karşılaşabileceğimiz, uğursuz oyuncak bebeklerle beraber yer alabileceğimiz bu yapımda diğer taraftan aksiyon sisteminin de ön planda olduğunu söyleyebiliriz.

Çünkü diğer korku oyunlarının haricinde oyunda elimizde bir silah bulunabiliyor ve düşmanlara karşı bu silahımızla beraber gelebiliyoruz. Oyun içerisinde nişancı unsurlarının da olduğunu aktarabiliyoruz.

Bildiğiniz üzere genel olarak korku oyunlarında sadece yürüyebiliyor, koşabiliyoruz ve düşmanlardan saklanabiliriz. Ancak bu oyun içerisinde düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve korku unsurları ile beraber elimizdeki silahlarla beraber mücadele edebileceğimiz bir yapı bulunuyor. Elimizdeki silahı ateşleyerek elbette düşmanların üzerine doğru gidebiliyor ve silahlarla beraber dövüşerek düşmanların üstesinden gelip onlardan kaçmak durumunda kalıyoruz. Elbette sürekli olarak ateş edip düşmanların üzerinden gelmek ne yazık ki mümkün olmuyor.
 
 

Çünkü oyunda ön plana çıkan sistemler sadece korku unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Nişancı unsurları biraz daha geri planda kalsa da kendimizi kurtarmadan bir yola da bu nişancı deneyiminden geçiyoruz. Elimizdeki sınırlı kaynaklarla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda kırık aynanın arkasındaki gerçek diye geçiş yaparak bir yandan gerçek zamana geri dönüş yapabiliyor, diğer yandan ise geçmişimize burada ilerleyebiliyoruz.
 
Anılarımızı geriye kazanmak istediğimiz bu yapımda doktorun rehberliğinde farklı dünyalara doğru ilerleyebilir, bu dünyalarda tarif edilemez unsurlarla karşılaşabiliyor ve daha çok karanlık bir atmosferin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Karanlık bölgelerde yer alabildiğiniz ve bu unsurları tekrardan gözden geçirebileceğiniz yapımda yapacağınız her hamle oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda vereceğiniz kararlarla beraber farklı sonlara ulaşabiliyorsunuz.
 
Ek olarak, oyun içerisinde farklı bulmaca unsurları bulunuyor ve bu bulmaca unsurları elbette kafa yakan sistemleri bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmacaların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığı bir süre boyunca, diğer taraftan vereceğimiz kararlarla beraber çoklu sonlara doğru ulaşabiliyoruz. Yani burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve çoklu sonlara ulaşmak için de vereceğiniz kararlar oldukça ön plana çıkıyor. Dolayısıyla burada verdiğiniz kararlarla beraber farklı ve iyi veya kötü sonlara ulaşabiliyoruz. Bu sonlara ulaşmak için de yapacağınız hamleleri bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Elbette hangi kararla beraber yer almak istiyor ve ona göre hamle yapmak istiyorsanız, ona göre siz de hamlelerinizi gerçekleştirebilir ve böylece oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
 
 
Unutulmaz bulmacalarla beraber kafanızı zorlayacak sistemlerin bulunduğu yapımda ilgi çekici sırlarla beraber çeşitli bulmacaları atılabilir ve her bulmacayı içerisinde hikayenin işlenişi de bizlere aktarılıyor diyebiliriz. Dolayısıyla bulmaca ve hikaye konusu burada birbirleriyle entegre bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bir yandan gerilim unsurları ön planda olurken, diğer yandan ise bu bulmacaları çözmek durumunda kalıyoruz. Yani bir yandan bulmacayı çözerken, diğer yandan ise korku unsurlarının bir anda bizlere gelmesi ve hızlı bir şekilde olmamız kaçınılmaz olabiliyor. Dikkat çekici manzaralarla ve bulmacalarla karşılaşabileceğimizi bu yapımda, bu bulmacaları çözerek gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyor ve yolumuzu burada akıllıca seçmek durumunda kalıyoruz.

Yol boyunca ana karakterimizle beraber geçmişimizin sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyor, çeşitli bulmacaları çözmeye çalışıyor, gerilim dolu entrika içerisinde kendimizi bulabiliyor ve kırık aynanın arkasında çeşitli kararlar vermek durumunda kalıyoruz. Çok farklı sonlara ulaşabileceğimiz bu yapımda her seçimin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve her eylemin burada sonuçlarının olduğunu aktarabiliyoruz. Gizemli unsurlarla beraber yer alabildiğimiz ve gizemi zarar görmeden çözmeye çalıştığımız bu yapımda içimizdeki gizlenen dehşeti ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda bu dehşetten kurtulmanın yolu da hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ana karakterimiz anılarından kurtulacak mı yoksa çarpık labirent içerisinde sıkışıp kalacak mı, bu tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösteren sonlardan bir tanesi diyebiliriz.
 
Her bölgeye doğru serpiştirilmiş büyüleyici ayrıntıların bulunduğu bu yapımda heyecan verici bir anlatımın olduğunu söyleyebiliyor ve sinematik bir anlatımın burada olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bu anlatımla beraber oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve gizemli unsurları açığa çıkararak her hareketimizi izleyen korkunç unsurlarla ve oyuncaklarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ortamların ve atmosferin oldukça gergin olduğunu söyleyebiliyor ve tüylerimizi de kendi kendine giden bir sistemin bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bulmacaları çözerken gizemli unsurları açığa çıkarabiliyor ve artık hikayenin sonuna doğru ulaşmaya hazırlanıyoruz. Ürpertici atmosferlerde kendimizi hayata tutmaya çalıştığımız bu yapı şu anda yeni duyurulmuş oyunlar arasında bulunuyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu yeni bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Son olarak, oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağı elbette fragman içerisinde bizlere belli dakikalar boyunca gösteriliyor ve oyunu nasıl bir atmosfere sahip olduğunu buradan deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunun şu anda Steam sayfasına yazık ki açık değil. Hem konsollar hem de PC platformu için çıkış yapacak olan bu yapım Steam platformu üzerinden PC sürümü yayınlanacak. İlerleyen süreçte oyun hakkında daha fazla detayın ve oynanış unsurlarının bizlere sunulmasını bekliyor ve tam bir korku severlere hitap eden yapısıyla beraber bizleri sunulacağını aktarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bir göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Dollhouse Behind the Broken Mirror
V Rising ile Legacy of Castlevania İş Birliği Yapıldı Krafton, The Callisto Protocol'den Denuvo Korumasını Kaldırdı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız