Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bioshock : Infinite Grafik Motoru ve Ses Detayları

 
"Hepimiz bir seçim yaparız, ancak nihayetinde yaptığımız seçimler bizi 'biz' yapar."
 
 
                                                                                              - Andrew Ryan (Bioshock)
 
 
     Yapımcı Irrational Games bir kez daha "Unreal Engine 3" teknolojisini  seçti. Yapımın teknik sorumlusu Chris Kline, ilk 2 oyunda olduğu gibi yine Unreal Engine 3 motorunu kullanacaklarını ve bu motorun yapabileceği ne varsa oyun içinde hayata geçirmek için çalıştıklarını açıkladı.
 
" Etrafta yer alan tüm binaların gökyüzünde hareket ettiği;  yapay zekayla saatte 90 mil hızla gökyüzü taşıma ağı üzerinde kapıştığınız ve hırçın hava koşulları eşliğinde Elizabeth'i kurtarmak için çıktığınız yolculukta sizi durdurmak adına herşeyi deneyecek olan düşmanların yeraldığı bir dünyadan bahsediyoruz. Başlangıçtan beri teknik olarak bunun muazzam bir sorumluluk olacağını anlamıştık ama oyuncuların Irrational Games ve Bioshock'tan beklediği kalitede bir yapım sunmak için buna meydan okumaya karar verdik."
 
      İlk Bioshock oyunu modifiye edilmiş Unreal Engine 2.5 motoru üzerinde geliştirilmiş, ancak yapımcı ekibin kullandığı şekilde bu motorun geçersiz kaldığı farkedilince, teknik ekip oyunu Unreal Engine 3 motoru ile modifiye etmişti.
 

"Columbia'da yer alan ne varsa hareket etme kabiliyetine sahip. Bastığınız yer her an ayağınızın altından kayıp gökyüzünün boşluğundan aşağıya düşebilir, muazzam görsel anlar ve farklı oynanış mekanikleri ortaya çıkarabilir; ki bu da bize 'Floating Worlds' adını verdiğimiz yeni bir teknoloji geliştirmemizi gerektirdi. Bundan bir kaç örneği oynanış videosunda gördünüz ve gelecekte yeni örnekler göreceksiniz."
 
     Tüm bunların yanı sıra, teknik ekibinin istenilen sanatsal hedefe ulaşmak için tamamiyle yeni bir ışıklandırma sistemi üzerinde çalıştığını ekleyen Kline, karakter ve dinamik objeler için "per-pixel dynamic relighting" isminde bir aydınlatma şeması uygulayacaklarını dile getirdi. Yapay zekada yaşanacak olan zeka artışı bir tarafa dursun, ses olarak da etkileyici bir iş çıkarmaya çalışan ekip; AudioKinect'e ait WWise isimli oyunlara özel ses teknolojisi ile koridorlar ve binaların etrafında yaşanan eko düşmelerine gerçekçilik katmaya hazırlanıyor. Ses ile ilgili detaylar sadece bununla sınırlı değil. Oynanış videosunda da sık sık şahit olduğumuz hava değişimine bağlı olarak rüzgar sesleri de bu değişime ayak uyduracak.
 

     Zaten harika bir konsepte sahip olan, görsel olarak bizi etkileyen bir oynanış videosuyla karşımıza çıkan Bioshock : Infinite bizi hayal kırıklığına uğratacağa benzemiyor. Umarız İlk Bioshock'ta olduğu gibi tadından yenmez, gizemli  bir hikaye de sunarsa... Irrational Games'in başımızın üstünde yeri var!
 
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
bioshock 3 Infinite playstation3 xbox360 2kgames pc Project Icarus fps
Bu Yılki VGA En İyisi Olacak NFS: Hot Pursuit'in Pistleri İçin Tanıtım Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Lewolas

5.11.2010 09:35:59

0
Herşeye rağmen yeni motor bi öncekinden iyi olacak o kesin. Oyun retro konseptinde ve senaryosu mükemmel ama yinede oynarken biraz daha göze hitap etmeli. Bakın bu da ilgili bir haber: http://gamenukem.blogspot.com/2010/11/bioshock-oyun-motorunu-degistiriyor.html

aterikasedi

5.11.2010 01:22:40

0
sankı marıfetmıs gıbı unreal 3 engine dıye soyluyorlar.bıktık artık.yenı nesıl grafık cagı gelsın

Vatal

5.11.2010 00:27:40

0
yine mi bamya? yine mi unreal engine.. yetti yahu cılkı çıktı artık

cancanax

5.11.2010 00:01:12

0
Unreal 3 motoru multiplatform olup en başarılı (hala) ve inanamasanızda ps3 de sorunsuz ve eksiksiz görebileceğimiz yegane motordur...Son harika da enslaved dir...demosunu bulup oynayınız...

On.E

4.11.2010 21:54:58

0
İlki gibi klasik geliyor FPS görsün dünya sade grafik koymakla efsane yaratılmaz..

burakkagan

4.11.2010 20:52:33

0
...

In Isaac We Trust

4.11.2010 20:22:59

0
daha önce hiç bir bioshock'u oynamadım bunu oynamayı düşünüyorum kesinlikle.

sıkıldım99

4.11.2010 20:16:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Dante Unreal seni bulacağğm oğlum kafanı gözünü yaracağğm! Yiter yav gömün şu motoru artık fosil oldu.
+11 yeter yahu 2006 yılında yapılmış motor yahu.CryEngine 2 kullanın biraz

Dante

4.11.2010 18:17:38

0
Unreal seni bulacağğm oğlum kafanı gözünü yaracağğm! Yiter yav gömün şu motoru artık fosil oldu.

Jack Rabbit Slims

4.11.2010 17:23:14

0
Çok iyi yaa, bambaşka dünyalara götürür bu oyun bizi. :)

U_şen

4.11.2010 14:53:32

0
Bu oyun beklediklerimin arasında

diavoloo

4.11.2010 14:51:28

0
ilk 2 oyunu oynadım ps3 te ve muhteşem bi seri bu, hep böyle devam etsin.. sualtında çok kaldık birazda gökyüzünde takılalım:)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
BioShock: Infinite
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız