Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

BioShock Serisinin Oyunları Yeni Nesil Konsollar İçin Göründü


    Önceki neslin en beğenilen serilerinden BioShock adına da bir Remastered sürüm listelemesi ortaya çıktı. Güney Afrikalı bir perakendeci The BioShock Collection'u listeledi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama olmasa da serinin her üç oyununun PS4 ile Xbox One'a geleceği tahmin edilebilir.
 
    Uzun süredir ortalıkta dolanmayan seri için yeni çalışmaların olduğunu biliyoruz. Böyle bir paketin marka popülaritesini yeniden canlandıracağını da söyleyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak raru bioshock 3 Infinite playstation3 xbox360 2kgames pc Project Icarus fps
Bağımsız Oyun Jotun'un Doğa Ana Yorumu Bu Videoda Aradan Geçen 13 Yıl Sonra Age of Mythology'e Ek Paket Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.9.2015 19:41:54

+1
Şunu anlamanız gerekiyor artık. AAA Oyun yapımları, dahası konsol oyun işleri beklentileri karşılayabilmek için gittikçe daha karmaşık ve daha profesyonel olmak zorundalar. millet grafik bekliyor, millet yapay zeka bekliyor, düzgün senaryo, efekt ve oynanış bunların hepsini kısa sürede yapmak günümüz de zor bir iş. Takip ederseniz çoğu oyun erteleniyor bunlardan sadece birkaçı firmanın mali yıl, konsol öncelik vs olayları nedeniyle yapılıyor geri kalanlar hepsi bitmemiş, tamamlanmamış, oyunlar olduğu için mecburi erteleniyor. Bu yüzden bazı taşlar yerine oturana kadar ister istemez yeni oyunların yanında remaster olayları da gelecektir. Yanlız bir ay içinde ps4 sahibi olanlar için 3 exc. oyun vardı 3 tane da multiplatform hepsini oynayan oldu mu tabi ki hayır ama oyun yok demek tabi ki daha kolay. Pc sahibi olup konsollar olmasaydı neler oynardık diyor bazıları, ben afedersin biraz sıkar diyorum stüdyolar işi bitiremiyorlar ne kadar paran varsa o kadar kartın olduğu bir piyasada hangi yapımcı ne kadar dayanabilirdi bu yüksek standartlara. Dayanamıyorlar zaten dayananlar da garanti tarz oyunlar yapıyor, çeşitlilik düşüyor herkes alsın derken oyunlar da iyice kolaylaşıyor anladınız ? Şu yaşadığımız tam da bu değil mi ? Konsollar bir nevi bu görsel manyaklığın hızını kesiyor, eskiden oyun yapmak daha az masraflıydı şimdi kocaman stüdyolar bile bitiremiyorlar işi. Üstüne mobil saçmalığı senin 2-3 yıl da kocaman ekiple yaptığın oyundan daha çok gelir getiriyor hem de bunu taş çatlasa 20 kişilik ekiple yapıyor. Senin 3 yılda yaptığın oyun yüksek satmazsa işin bitti. mobilde ki adam bir oyunu patlasa da yenisini yapar koymaz ona. Ergen kafasıyla düşünmeyin şu işleri. Oyun çıkmıyormuş gibi davranmayın bal gibi de çıkıyor ha bir GOW 4, GT7 çıkmadı da duyurulmadı da onu gerekli haberinde yazarsınız. Nintendo da bir Zelda yok daha, Xbox ta hala Halo 5 çıkacak bekliyoruz., artık zor işler bunlar. Sony 'nin bu işlerde en yetkin stüdyosu ND bile ister istemez ertelemelere gidiyor.

BSC Misafiri

21.9.2015 19:33:12

-1
quote:

Orjinalden alıntı: Sir Maximus Hic sevmedigim bir seri.agir,kendini tekrarlayan ve bayan bir oynanisa sahip.
adamı niye eksilemişsiniz bilmem söylediği cümlede katılmadıgım tek nokta ağır oynanış demesi. bence özellikle son oyun aşırı hızlı bir oynanışa sahipti. Ve bioshock serisi oynanış olarak bence kendi türü olan fps türünde çok yavan bir oyun sadece hikayesiyle bu kadar büyütülmesi skandal bence. hikaye önemli ancak tek başına bir oyunu kurtarmaz aynı grafikleri güzel olupta gerisi boş olan oyunlar gibi

There goes your life

21.9.2015 15:35:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: alican88

biz diyoruz ankara sen diyosun van..kimin neyle ugrastigi beni zerre kadar ilgilendirmez,o adamlar bununla ugsana kadar yada bununla ugrastirana kadar yeni ipler cikarsinlar..kimin yaptigi kimin umrundaki??al sana remestered cikardik tamam 1 sene bilemedin 2 sene ayni firmadan oyun yok niye??? cunku remestered cikardik..
Yazdığımı okumamışsın bile

alican88

21.9.2015 14:38:21

-1
quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

Remastered oyun duyurulunca tüm yapımlar bir kenara bırakılıp port üzerinde uğraşılıyor değil mi? Remastered ve portlar ana stüdyo tarafından değil bluepoint games gibi bu konuda uzmanlaşmış stüdyolara yaptırılır tıpkı uncharted collection gibi. Bu stüdyoların tek işide oyunları port etmektir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.
biz diyoruz ankara sen diyosun van..kimin neyle ugrastigi beni zerre kadar ilgilendirmez,o adamlar bununla ugsana kadar yada bununla ugrastirana kadar yeni ipler cikarsinlar..kimin yaptigi kimin umrundaki??al sana remestered cikardik tamam 1 sene bilemedin 2 sene ayni firmadan oyun yok niye??? cunku remestered cikardik..

There goes your life

21.9.2015 10:47:02

+1
quote:

Orjinalden alıntı: alican88 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri <b><a id="ed110339721de" style="color:red" href="#" onclick="return toggle('d110339721d')"><br><img src="http://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d110339721d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: alican88 Arkadaslar her nesil kendi yaginda kavrulmalidir..her nesil kendine has oyunlarla yeni ip lerle desteklenmelidir..ama bu nesil konsol yapimcilari tahmin edilende daha dusuk donanimli cihazlar cikarttiklari icin denize dusen yilana sarilir misali remastered bokunu cikartmislardir.. sizin mantiginiza gore remasteredler kabul ediliyorsa bu her nesil boyle devam eder,cunku birileri mutlaka bu iyunlari oynamamis olacaktir..bugun siz uncharted 3 u oynamamissinizdir ve remasterede seviniyorsunuzdur yarin uncharted 4 oynamayacak adam ps5 te uncharted 4 u gorup sevinecektir ve bu boyle devam edecektir.. yeni nesil konsol tanimina aykiridir bu remasteredler..kolay yoldan emek sarf etmeden 60 dolara bir onceki nesilde sattigini oyunu tekrar satmaktir..kimse ps4 e 1500 tl yi eski nesil oyunlari tekrar 60 dolar verip oynamak icin almadi..ha deselerdi yeni nesil konsollarda eski nesli 1080p oynayacaksiniz zaten kimse yeni nesil almazdi..ayri burda donen diger bir geyikte daha iyisi varken niye kotusunde oynamak? bu sehir efsanesini birakin arkadaslar buzamana cikan remastered ler arasinda 60fps haricinde ne gibi bir fark??? iki golge iki kaplama yapip alin size 60 dolar bumudur iyi olan??? bu nesil yeni falan degildir 1080p@60fps sabit olmayan,1080p icin bile dunya kadar teknik detaydan feragat eden bucuklu bir nesildir..1080p yapsan 60 fps olmaz,60 fps yapsan 1080p olmaz bir remastered neslidir..bana kalirsa playstation uzerinden gidersek bu konsol ps3.5 tur...umarim 2018-2019 gibi gercek manada 1080p@60fps nesli duyrulur..</blockquote></div> Her remaster konusunda saçmalamayın. Bioshock gibi klasikler mutlaka gelmelidir. Gören de haze, Too human isteniyor sanacak. Ayrıca PC'ye de bazı eski oyunlar geliyor. 13 yıllık eski oyunun ek paketini bile istediler. isteyen istediğini oynar bırak oyuncular karar versin. </blockquote> bos bos konusma klasikmis ozman her klasik gelsin yeni oyuna ne gerek var birde bunlara 60 dolar fiyat bicsin sizin gibiler oldugu surece klasik ayagina satiyorlar iste..burak klasik klasiklerde kalsin klasik adini haketsin..
Remastered oyun duyurulunca tüm yapımlar bir kenara bırakılıp port üzerinde uğraşılıyor değil mi? Remastered ve portlar ana stüdyo tarafından değil bluepoint games gibi bu konuda uzmanlaşmış stüdyolara yaptırılır tıpkı uncharted collection gibi. Bu stüdyoların tek işide oyunları port etmektir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

alican88

21.9.2015 09:52:25

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Her remaster konusunda saçmalamayın. Bioshock gibi klasikler mutlaka gelmelidir. Gören de haze, Too human isteniyor sanacak. Ayrıca PC'ye de bazı eski oyunlar geliyor. 13 yıllık eski oyunun ek paketini bile istediler. isteyen istediğini oynar bırak oyuncular karar versin.
bos bos konusma klasikmis ozman her klasik gelsin yeni oyuna ne gerek var birde bunlara 60 dolar fiyat bicsin sizin gibiler oldugu surece klasik ayagina satiyorlar iste..burak klasik klasiklerde kalsin klasik adini haketsin..

i_lenker

21.9.2015 03:37:11

0
15-20 TL eder

BSC Misafiri

20.9.2015 23:05:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: alican88 Arkadaslar her nesil kendi yaginda kavrulmalidir..her nesil kendine has oyunlarla yeni ip lerle desteklenmelidir..ama bu nesil konsol yapimcilari tahmin edilende daha dusuk donanimli cihazlar cikarttiklari icin denize dusen yilana sarilir misali remastered bokunu cikartmislardir.. sizin mantiginiza gore remasteredler kabul ediliyorsa bu her nesil boyle devam eder,cunku birileri mutlaka bu iyunlari oynamamis olacaktir..bugun siz uncharted 3 u oynamamissinizdir ve remasterede seviniyorsunuzdur yarin uncharted 4 oynamayacak adam ps5 te uncharted 4 u gorup sevinecektir ve bu boyle devam edecektir.. yeni nesil konsol tanimina aykiridir bu remasteredler..kolay yoldan emek sarf etmeden 60 dolara bir onceki nesilde sattigini oyunu tekrar satmaktir..kimse ps4 e 1500 tl yi eski nesil oyunlari tekrar 60 dolar verip oynamak icin almadi..ha deselerdi yeni nesil konsollarda eski nesli 1080p oynayacaksiniz zaten kimse yeni nesil almazdi..ayri burda donen diger bir geyikte daha iyisi varken niye kotusunde oynamak? bu sehir efsanesini birakin arkadaslar buzamana cikan remastered ler arasinda 60fps haricinde ne gibi bir fark??? iki golge iki kaplama yapip alin size 60 dolar bumudur iyi olan??? bu nesil yeni falan degildir 1080p@60fps sabit olmayan,1080p icin bile dunya kadar teknik detaydan feragat eden bucuklu bir nesildir..1080p yapsan 60 fps olmaz,60 fps yapsan 1080p olmaz bir remastered neslidir..bana kalirsa playstation uzerinden gidersek bu konsol ps3.5 tur...umarim 2018-2019 gibi gercek manada 1080p@60fps nesli duyrulur..
Her remaster konusunda saçmalamayın. Bioshock gibi klasikler mutlaka gelmelidir. Gören de haze, Too human isteniyor sanacak. Ayrıca PC'ye de bazı eski oyunlar geliyor. 13 yıllık eski oyunun ek paketini bile istediler. isteyen istediğini oynar bırak oyuncular karar versin.

alican88

20.9.2015 22:06:28

-1
Arkadaslar her nesil kendi yaginda kavrulmalidir..her nesil kendine has oyunlarla yeni ip lerle desteklenmelidir..ama bu nesil konsol yapimcilari tahmin edilende daha dusuk donanimli cihazlar cikarttiklari icin denize dusen yilana sarilir misali remastered bokunu cikartmislardir.. sizin mantiginiza gore remasteredler kabul ediliyorsa bu her nesil boyle devam eder,cunku birileri mutlaka bu iyunlari oynamamis olacaktir..bugun siz uncharted 3 u oynamamissinizdir ve remasterede seviniyorsunuzdur yarin uncharted 4 oynamayacak adam ps5 te uncharted 4 u gorup sevinecektir ve bu boyle devam edecektir.. yeni nesil konsol tanimina aykiridir bu remasteredler..kolay yoldan emek sarf etmeden 60 dolara bir onceki nesilde sattigini oyunu tekrar satmaktir..kimse ps4 e 1500 tl yi eski nesil oyunlari tekrar 60 dolar verip oynamak icin almadi..ha deselerdi yeni nesil konsollarda eski nesli 1080p oynayacaksiniz zaten kimse yeni nesil almazdi..ayri burda donen diger bir geyikte daha iyisi varken niye kotusunde oynamak? bu sehir efsanesini birakin arkadaslar buzamana cikan remastered ler arasinda 60fps haricinde ne gibi bir fark??? iki golge iki kaplama yapip alin size 60 dolar bumudur iyi olan??? bu nesil yeni falan degildir 1080p@60fps sabit olmayan,1080p icin bile dunya kadar teknik detaydan feragat eden bucuklu bir nesildir..1080p yapsan 60 fps olmaz,60 fps yapsan 1080p olmaz bir remastered neslidir..bana kalirsa playstation uzerinden gidersek bu konsol ps3.5 tur...umarim 2018-2019 gibi gercek manada 1080p@60fps nesli duyrulur..

Sir Maximus is BACK

20.9.2015 20:44:48

-2
Hic sevmedigim bir seri.agir,kendini tekrarlayan ve bayan bir oynanisa sahip.

StrongUnion

20.9.2015 20:20:05

0
Zaten oynayan oynadı oyunu yeni çıkanları getirseler daha mantıklı olurdu.

Master_Evil

20.9.2015 20:18:43

0
iyice suyunu çıkardılar

BSC Misafiri

20.9.2015 18:30:06

0
remastered var yen mi!

BSC Misafiri

20.9.2015 18:30:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan
quote:

Orjinalden alıntı: Poustigo Gelsin, ben daha hiç oynamadım bu seriyi. Hem de yeni oyun çıkarsa ikisine de sahip olup, arşive eklenir. On binlerce insan vardır oynamak isteyip de oynamaya fırsat bulamayan. Herkes günceli takip edemiyor, remastered'ların olayını bi anlayamadınız.
Eski oyunlara bu kadar hevesin varsa git bi tane eski nesil konsol al 400 tl ye ps3 satılıyor ps4 e 1500 tl bayılmana gerek yok
Komik olan ne biliyormusun ? bunlar sonra oynayan, oynamayan pS4 kullanıcılarına psn'de ilaç gibi gelecek üzerinden geçilmiş sorunları temizlenmiş oyunlar, ondan karşı olmanın hiçbir manası yok.

BSC Misafiri

20.9.2015 18:29:44

0
quote:

Orjinalden alıntı: hacialiyev Remasterstation 4
1 ay içinde 3 exc, 3 tane de önemli multiplatform oyun çıktı.

BSC Misafiri

20.9.2015 18:29:26

-1
ne gerek var yahu aynı oyunu tıpatıp aynısını sunacaklar boşa zaman yeni şeyler üretin kardeşim hakaret gibi aynı oyunu veriyorlar bioshock serisi grafik için oynanan bir seri olmadıki hiç napalım yani şimdi

BSC Misafiri

20.9.2015 18:28:30

-2
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan
quote:

Orijinalden alıntı: Poustigo

Ps4'üm var. Neden 400 lira harcayayım bu oyunu oynamak için 100-120 lira harcamak varken? Bütün eski nesilleri değil, Bioshock'u merak ediyorum ve iyi bir bilgisayarım yok. Ps3 sahibi olanlar ps2 oyunlarını oynamak için gidip de ps2 mi satın alması gerekiyor. Bu nasıl bir saçma mantık.
Tek oyun için 400 tl vermek tabiki saçma ama kardeşim siz hangi oyun remastered olarak gelse oynamamıştım iyi oldu vs. gibi konuşuyorsunuz bende diyorum ki bu kadar oynamadığınız oyun varsa gidin eski nesil konsol alın hemde bi oyuna 180tl bayılmazsınız,artık her önüne gelen kolay para kazanalım diye remastered yapmaya başladı harbiden suyu çıktı.
İNSANLARIN BÜTÇESİNİ DÜŞÜNEN ADAM GİBİ ADAM TINY TITAN!

BSC Misafiri

20.9.2015 18:28:07

0
quote:

Orjinalden alıntı: qqqqrpppp Oo canım yapın tabi.ne gerek var yeni oyunlara. Lan 2016 da çıkacak oyun gelmiyor aklıma.uncharted var.başka da şuan aklıma gelmiyor.sizin aklınıza geliyor mu?nabacaz biz seneye?
Ha bu sene tüm oyunları aldında birde gelecek seneyi düşünüyorsun..Haa tabi tüm oyunlara o kadar para verip almışsan ona birşey demiyorum, tabi dünyada zengin çok.. Bizde 5 oyun var yeterde artar diyoruz adam diyor seneye nabacaz..Bendeki oyunlar İnfamous second son-GTA 5-Battlefield 4-The witcher 3-Far cry 4 gördüğün üzere sadece 1 tane exc. oyunum var,çoğu multiplatform oyun..Bu konsoldaki oyunları sen sadece kendine özel oyunlara göremi değerlendiriyorsun...Zaten ben her oyunumu bi öncekisini bitirmeden önce aldım..İnsan işte aç gözlü napcan diğer oyunu bitmeden başkasını alıyor seninkide o hesap...Böyle ala ala demekki piyasada oyun bırakmamışsın...Ondan seneye napcaz diyorsun...Kardeşim ben düşünüyorumda yılda 10 tane çok kaliteli exc. çıksa ben yine alamam en fazla 3 tanesini alabilirim,çünkü piyasada sadece exc oyun yok. Diğer Multiplatform oyunlarıda düşünmek gerek..Yani benim zaten fiyatlardan dolayı yılda alabileceğim en fazla oyun sayısı 5 ..Keşke senin kadar zengin olabilseydikte seneye napacaz diyebilseydik..Ama kusura bakma ben tüm sermayemi sanal hayata yatıramam ,gerçek hayat denilen birşey var...

BSC Misafiri

20.9.2015 18:27:03

0
Oyun fazla satmamıştı, yapımcı kepenkleri indiriyor, birçok kişi oynamadı yeni nesil konsollara gelmesi doğru bir karar. PS3 oyunu Dragon's Dogma PC'ye gelince birşey demiyorsunuz, buna tepki gösteren ağır fanboydur. Bioshock çok daha önemli ve daha çok satmayı hak eden bir oyun tabi ki gelecek.

BSC Misafiri

20.9.2015 18:26:52

0
kral oyun efsane .bu tür sanat eserleri az çıkıyor.

There goes your life

20.9.2015 15:17:45

-4
quote:

Orjinalden alıntı: weNM <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: There goes your life 2015'e kadar çıkan/çıkacak ps4 exclusiveleri: Everybody's gone to the rapture, Bloodborne, Until Dawn, Uncharted Collection, Helldivers, Killzone: Shadowfalli Drive Club İnfamous: Second Son LittleBigPlanet 3, Mlb 15, Resogun, Tearaway Unfolded, The tomorrow children, The order 1886, Yakuza5 Drawn to death Galak-z n++ 2016'ta şu ana kadar doğrulanmış olanlar: Gravity Rush2 Gravity rush remastered Fat princess adventures, Gran turismo7, Uncharted4, Horizon, Persona5, The Last Guardian, Ratchet & Clank, Rime, Dragon Quest Builders, Wild, Yeni quantic dream oyunu(büyük ihtimalle) 2017 ve sonrası: Final fantasy VII Shenmue3 -- Birde bunun Paris games week ve PSX 2015 konferansı var. Adamlar 3 oyunu 1080p 60FPS'den 60$ için satıyor bundan daha iyi nimet mi bulacaksınız? Ağzınız olduğu için konuşmayı bırakın artık.</blockquote> Evet Sony bunca oyun firmasına para ödeyerek kendi platformuna oyun çıkartmasını sağlıyor, tebrikler. Siz düşünüyor musunuz bu oyun geliştiricileri sadece ps4'e oyun yapmak istiyor, çok iyi bir platform olduğu için? Adamlar onlara para ödüyor sonra abartılı oyun fiyatlarıyla onlara ödedikleri parayı aradan çıkartıp ekstra kar yapıyor.. Bildiğiniz gibi sony'nin en büyük kazancı playstationdan çünkü herşey abartılı fiyattan çıkıyor ama millet bal gibi yiyor, diyecek fazla söz yok.
Konuştuğun kelimelerden cahillik akıyor playstation sony'nin en yüksek gelir elde ettiği bölüm değil hatta en az kar ettiği bölümler arasında 2. sırada. Benim exclusive olarak örnek verdiğim oyunların %90'ı sony'nin bünyesinde barındırdığı stüdyoların yapımı. Oyun fiyatları konusuna gelirsek bu fiyatları belirleyen sony değil oyunu çıkartan firmanın dağıtımcılığını üstelenen ekip, aynı oyunun pc'de ucuz olmasının sebebi ise kaşınızı gözünüzü sevdiklerinden dolayı değil pc'nin korsan oyuna olan yatkınlığı yani bir bakıma mecburlar demek daha doğru olur. Bilmiyorum kimi dinlediniz neyden etkilendiniz fakat sony,microsoft,nintendo bu gibi şirketler 90'lı yıllardan beri oyunculuğun gelişmesinde önemli rol oynuyor piyasaya kazandırdığı, kazandıracağı oyuncuların hesabı yok kısacası bu nefretiniz çok anlamsız.

Poustigo

20.9.2015 13:15:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: weNM
quote:

Orjinalden alıntı: Poustigo
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Evet Sony bunca oyun firmasına para ödeyerek kendi platformuna oyun çıkartmasını sağlıyor, tebrikler. Siz düşünüyor musunuz bu oyun geliştiricileri sadece ps4'e oyun yapmak istiyor, çok iyi bir platform olduğu için? Adamlar onlara para ödüyor sonra abartılı oyun fiyatlarıyla onlara ödedikleri parayı aradan çıkartıp ekstra kar yapıyor.. Bildiğiniz gibi sony'nin en büyük kazancı playstationdan çünkü herşey abartılı fiyattan çıkıyor ama millet bal gibi yiyor, diyecek fazla söz yok.
Sony oyunları 60 dolardan satarken Microsoft aynı oyunu 40 dolardan mı veriyor? Abartılı fiyattan kasıt ne? Ps'e oyun yapan firmaların çoğu Sony'nin bünyesi altında. Kendi firmasına, kendi konsolumuza özel oyun yap; deli gibi para kazanalım, hatta bundle paketler yaparız, özel versiyon ps'ler tasarlarız diyor. Sony'e ait olmayan firmalara da güzel bir para ödüyorlar ki onlar diğer konsollara çıkarmıyor. İşin özü para. Yakuzalar bi gece Software'in başkanının karısını kızını kaçırıp da Bloodborne'u ps4'e özel yapan sözleşmeyi zorla mı imzalattı. Adamlara iyi bir para dışında ps4 bundle paketi de vaadetmişler, onlar da mantık çerçevesinde kabul etmişler. Xbox da aynı hesap. Halo gibi inanılmaz sevilen bir seriyi, diğer konsollara çıkarmayı bilmiyor mu Microsoft? Hem de fps gibi kontrolcünün mouse-klavye ikilisine hiçbir vakit ortak olamayacağı bir türde. Hatta PC'ye çıkarır ise bunun alıp da yürüyeceğini, bir CS GO seviyesine çıkacağını tahmin etmiyorlar mı? Evet firmalar o konsola özel oyunlar yapmak istiyorlar. Çünkü bir kere tutulursa, milyar dolarlık şirket ona sınırsız kaynak sunacak, daha iyi bir oyun çıkarması için olanak sağlayacak. Bu sayede daha da fazla para kazanacak. Hani biz bi oyun yapsak hesap makinesine bile çıkartmaya çalışırız da, bu oyun stüdyoları bizim aklımızın almayacağı miktarlarda para döndürüyorlar. Oyun sektörü eğlence değil, ticaret. Bu açıdan bakın.
Türkiye'yi bu kadar net tanımasına rağmen halen daha 180TL üzeri oyun satıyorsa bu fiyat abartılı. 1886 gibi 7 saatlik bir oyunu 60$'dan satıyorsa yine abartalı. Oyun sektörü, evet bir ticaret ama keşke kullanıcılar gereken tepkileri verebilseler, tek eleştirim buna.
Sony'de bölge kilidi yok. Her ülkeye ayrı fiyat veremez. Türkiye'ye 60 dolardan sattığı oyunu 120 liraya verirse; İngiliz gelir sterlin olarak oyunu üç kuruşa alır. Bu da firmanın işine gelmez. Bunun çözümü de bölge kilidi, bölgelerin alım güçlerine göre fiyatlandırma. Ama o da işimize gelmez. 180 lira çok ise -ki çok- alırsın bi endonezya psn hesabı, oradan satın alırsın. Endonezya rupiahı değerli bir para birimi değil. 50-100 lira oynuyor satın alacağın oyunlarda. Ya da Bilkom'un Witcher'da yaptığı gibi Aral özel bir anlaşma ile kutulu versiyonların fiyatını düşürür. Burada darlanması gereken firma Aral, oyunlar Aral yüzünden pahalı. Dolar 3 lira. Euro'nun en son 2.5 altını gördüğü zamanda eski nesil yeni nesildi. Sony amacı insanları mutlu etmek olan, kâr amacı gütmeyen bir firma değil, olayın özü her zaman olduğu gibi para. Sorulacak soru neden paramız bu kadar değersiz, neden oyun oynamak gelişmiş ülkelerde stres atma aracıyken, bizim ülkemizde bir lüks bir hobi.

weNM

20.9.2015 13:03:45

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Poustigo
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Evet Sony bunca oyun firmasına para ödeyerek kendi platformuna oyun çıkartmasını sağlıyor, tebrikler. Siz düşünüyor musunuz bu oyun geliştiricileri sadece ps4'e oyun yapmak istiyor, çok iyi bir platform olduğu için? Adamlar onlara para ödüyor sonra abartılı oyun fiyatlarıyla onlara ödedikleri parayı aradan çıkartıp ekstra kar yapıyor.. Bildiğiniz gibi sony'nin en büyük kazancı playstationdan çünkü herşey abartılı fiyattan çıkıyor ama millet bal gibi yiyor, diyecek fazla söz yok.
Sony oyunları 60 dolardan satarken Microsoft aynı oyunu 40 dolardan mı veriyor? Abartılı fiyattan kasıt ne? Ps'e oyun yapan firmaların çoğu Sony'nin bünyesi altında. Kendi firmasına, kendi konsolumuza özel oyun yap; deli gibi para kazanalım, hatta bundle paketler yaparız, özel versiyon ps'ler tasarlarız diyor. Sony'e ait olmayan firmalara da güzel bir para ödüyorlar ki onlar diğer konsollara çıkarmıyor. İşin özü para. Yakuzalar bi gece Software'in başkanının karısını kızını kaçırıp da Bloodborne'u ps4'e özel yapan sözleşmeyi zorla mı imzalattı. Adamlara iyi bir para dışında ps4 bundle paketi de vaadetmişler, onlar da mantık çerçevesinde kabul etmişler. Xbox da aynı hesap. Halo gibi inanılmaz sevilen bir seriyi, diğer konsollara çıkarmayı bilmiyor mu Microsoft? Hem de fps gibi kontrolcünün mouse-klavye ikilisine hiçbir vakit ortak olamayacağı bir türde. Hatta PC'ye çıkarır ise bunun alıp da yürüyeceğini, bir CS GO seviyesine çıkacağını tahmin etmiyorlar mı? Evet firmalar o konsola özel oyunlar yapmak istiyorlar. Çünkü bir kere tutulursa, milyar dolarlık şirket ona sınırsız kaynak sunacak, daha iyi bir oyun çıkarması için olanak sağlayacak. Bu sayede daha da fazla para kazanacak. Hani biz bi oyun yapsak hesap makinesine bile çıkartmaya çalışırız da, bu oyun stüdyoları bizim aklımızın almayacağı miktarlarda para döndürüyorlar. Oyun sektörü eğlence değil, ticaret. Bu açıdan bakın.
Türkiye'yi bu kadar net tanımasına rağmen halen daha 180TL üzeri oyun satıyorsa bu fiyat abartılı. 1886 gibi 7 saatlik bir oyunu 60$'dan satıyorsa yine abartalı. Oyun sektörü, evet bir ticaret ama keşke kullanıcılar gereken tepkileri verebilseler, tek eleştirim buna.

Poustigo

20.9.2015 12:48:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: weNM Evet Sony bunca oyun firmasına para ödeyerek kendi platformuna oyun çıkartmasını sağlıyor, tebrikler. Siz düşünüyor musunuz bu oyun geliştiricileri sadece ps4'e oyun yapmak istiyor, çok iyi bir platform olduğu için? Adamlar onlara para ödüyor sonra abartılı oyun fiyatlarıyla onlara ödedikleri parayı aradan çıkartıp ekstra kar yapıyor.. Bildiğiniz gibi sony'nin en büyük kazancı playstationdan çünkü herşey abartılı fiyattan çıkıyor ama millet bal gibi yiyor, diyecek fazla söz yok.
Sony oyunları 60 dolardan satarken Microsoft aynı oyunu 40 dolardan mı veriyor? Abartılı fiyattan kasıt ne? Ps'e oyun yapan firmaların çoğu Sony'nin bünyesi altında. Kendi firmasına, kendi konsolumuza özel oyun yap; deli gibi para kazanalım, hatta bundle paketler yaparız, özel versiyon ps'ler tasarlarız diyor. Sony'e ait olmayan firmalara da güzel bir para ödüyorlar ki onlar diğer konsollara çıkarmıyor. İşin özü para. Yakuzalar bi gece Software'in başkanının karısını kızını kaçırıp da Bloodborne'u ps4'e özel yapan sözleşmeyi zorla mı imzalattı. Adamlara iyi bir para dışında ps4 bundle paketi de vaadetmişler, onlar da mantık çerçevesinde kabul etmişler. Xbox da aynı hesap. Halo gibi inanılmaz sevilen bir seriyi, diğer konsollara çıkarmayı bilmiyor mu Microsoft? Hem de fps gibi kontrolcünün mouse-klavye ikilisine hiçbir vakit ortak olamayacağı bir türde. Hatta PC'ye çıkarır ise bunun alıp da yürüyeceğini, bir CS GO seviyesine çıkacağını tahmin etmiyorlar mı? Evet firmalar o konsola özel oyunlar yapmak istiyorlar. Çünkü bir kere tutulursa, milyar dolarlık şirket ona sınırsız kaynak sunacak, daha iyi bir oyun çıkarması için olanak sağlayacak. Bu sayede daha da fazla para kazanacak. Hani biz bi oyun yapsak hesap makinesine bile çıkartmaya çalışırız da, bu oyun stüdyoları bizim aklımızın almayacağı miktarlarda para döndürüyorlar. Oyun sektörü eğlence değil, ticaret. Bu açıdan bakın.

Wayward Son

20.9.2015 12:38:42

+2
"Bunu da oynamamıştım, iyi oldu". - Remaster fanboyları. Arkadaş siz geçen nesillerde hangi oyunu oynadınız? Ya da oyun oynadınız mı? Biri de PS4 exc. olarak Fat Princess yazmış. Sana geliyorum Allah'ım.

weNM

20.9.2015 11:56:39

0
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life 2015'e kadar çıkan/çıkacak ps4 exclusiveleri: Everybody's gone to the rapture, Bloodborne, Until Dawn, Uncharted Collection, Helldivers, Killzone: Shadowfalli Drive Club İnfamous: Second Son LittleBigPlanet 3, Mlb 15, Resogun, Tearaway Unfolded, The tomorrow children, The order 1886, Yakuza5 Drawn to death Galak-z n++ 2016'ta şu ana kadar doğrulanmış olanlar: Gravity Rush2 Gravity rush remastered Fat princess adventures, Gran turismo7, Uncharted4, Horizon, Persona5, The Last Guardian, Ratchet & Clank, Rime, Dragon Quest Builders, Wild, Yeni quantic dream oyunu(büyük ihtimalle) 2017 ve sonrası: Final fantasy VII Shenmue3 -- Birde bunun Paris games week ve PSX 2015 konferansı var. Adamlar 3 oyunu 1080p 60FPS'den 60$ için satıyor bundan daha iyi nimet mi bulacaksınız? Ağzınız olduğu için konuşmayı bırakın artık.
Evet Sony bunca oyun firmasına para ödeyerek kendi platformuna oyun çıkartmasını sağlıyor, tebrikler. Siz düşünüyor musunuz bu oyun geliştiricileri sadece ps4'e oyun yapmak istiyor, çok iyi bir platform olduğu için? Adamlar onlara para ödüyor sonra abartılı oyun fiyatlarıyla onlara ödedikleri parayı aradan çıkartıp ekstra kar yapıyor.. Bildiğiniz gibi sony'nin en büyük kazancı playstationdan çünkü herşey abartılı fiyattan çıkıyor ama millet bal gibi yiyor, diyecek fazla söz yok.

Poustigo

20.9.2015 10:47:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan
quote:

Orijinalden alıntı: Poustigo

Ps4'üm var. Neden 400 lira harcayayım bu oyunu oynamak için 100-120 lira harcamak varken? Bütün eski nesilleri değil, Bioshock'u merak ediyorum ve iyi bir bilgisayarım yok. Ps3 sahibi olanlar ps2 oyunlarını oynamak için gidip de ps2 mi satın alması gerekiyor. Bu nasıl bir saçma mantık.
Tek oyun için 400 tl vermek tabiki saçma ama kardeşim siz hangi oyun remastered olarak gelse oynamamıştım iyi oldu vs. gibi konuşuyorsunuz bende diyorum ki bu kadar oynamadığınız oyun varsa gidin eski nesil konsol alın hemde bi oyuna 180tl bayılmazsınız,artık her önüne gelen kolay para kazanalım diye remastered yapmaya başladı harbiden suyu çıktı.
Ps3 oyunlarını bedava mı veriyorlar? Ayrıca yer kaplaması da cabası. Hayır bu olay ps4'le başlamış gibi konuşuyorsunuz, ona saçma buluyorum ben. Ps2'leri cilalayıp da hd collection adı altında ps3'e sunarlarken aynı tepkileri verdiniz mi acaba. Bütün remastered'ları almıyorum ve Natran Drake Collection ilk, çıkarsa da bu ikinci olacak. Diğerlerini ps3'te oynadım zaten. Ps3'ü satıp ps4'e geçtim. Remastered'la yeniden basit yolla para kazanıyorlar mı, evet. Ama sizin düşündüğünüzün aksine Bioshock'u yaparken 2K "Durdurun tüm çalışmalarınızı, dünyadaki bütün 2k çalışanlarını Avusturalya'ya getirin; çünkü biz manyağız, bir sene boyunca Bioshock'un remastered edition'u üzerinde çalışacağız, oyunlar askıya alınsın" demiyorlar. Para kazanıyorsa firma kazanıyor. Oyunu alıyorsa oynamayanlar alıyor. Ne sizi satın almaya zorluyorlar; ne de bu yenilemeler diğer oyunların yapım sürelerinden çalıyor. Oyun yapmak zor. Çünkü insanlar yeni nesil konsol aldım doyurun beni grafiklerle diyor. On sene önce küçük bir ekip 3 ayda oyun yapabilirken, şimdi koca bir oyun stüdyosu üç oyunu aynı anda yürütemiyor. Oyun çıkmıyor da bu oyun yapmanın, güzel oyun yapmanın zorlaşmasından kaynaklı; remastered'ların bu olayla zerre ilgisi yok.

Turist55

20.9.2015 05:06:31

0
...

Tiny Titan

20.9.2015 05:02:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: There goes your life 2015'e kadar çıkan/çıkacak ps4 exclusiveleri: Everybody's gone to the rapture, Bloodborne, Until Dawn, Uncharted Collection, Helldivers, Killzone: Shadowfalli Drive Club İnfamous: Second Son LittleBigPlanet 3, Mlb 15, Resogun, Tearaway Unfolded, The tomorrow children, The order 1886, Yakuza5 Drawn to death Galak-z n++ 2016'ta şu ana kadar doğrulanmış olanlar: Gravity Rush2 Gravity rush remastered Fat princess adventures, Gran turismo7, Uncharted4, Horizon, Persona5, The Last Guardian, Ratchet & Clank, Rime, Dragon Quest Builders, Wild, Yeni quantic dream oyunu(büyük ihtimalle) 2017 ve sonrası: Final fantasy VII Shenmue3 -- Birde bunun Paris games week ve PSX 2015 konferansı var. Adamlar 3 oyunu 1080p 60FPS'den 60$ için satıyor bundan daha iyi nimet mi bulacaksınız? Ağzınız olduğu için konuşmayı bırakın artık.
Senin gibi fanboylar da ps4 ü olduğu için konuşmayı bıraksa site öyle bir rahatlayacak ki sorma gitsin

Tiny Titan

20.9.2015 04:57:32

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Poustigo

Ps4'üm var. Neden 400 lira harcayayım bu oyunu oynamak için 100-120 lira harcamak varken? Bütün eski nesilleri değil, Bioshock'u merak ediyorum ve iyi bir bilgisayarım yok. Ps3 sahibi olanlar ps2 oyunlarını oynamak için gidip de ps2 mi satın alması gerekiyor. Bu nasıl bir saçma mantık.
Tek oyun için 400 tl vermek tabiki saçma ama kardeşim siz hangi oyun remastered olarak gelse oynamamıştım iyi oldu vs. gibi konuşuyorsunuz bende diyorum ki bu kadar oynamadığınız oyun varsa gidin eski nesil konsol alın hemde bi oyuna 180tl bayılmazsınız,artık her önüne gelen kolay para kazanalım diye remastered yapmaya başladı harbiden suyu çıktı.

balcs

20.9.2015 02:00:47

0
Bu remastered oyunlar iyi hoşta artık her yapımcı bu olaya kısa yoldan cebe para doldurma gözüyle bakmaya başladı arada sırada gelse hoş ama şu sıralar yeni nesilde "Gerçek yeni nesil" oyunu fazla olmadığı için oyuncuların elini bu remastered oyunlara doğru zorluyorlar hoş değil.Efsane oyunlar gelsin ama gears of war ya da resident evil gibi sağlam remastered versiyonlarıyla gelsinler Dishonored'ın karşılaştırma videolarını bir bakın lütfen resmen pcden port etmişler sıfır yenilik yüksek fiyat yıllar önce çıkmış bir oyun için oyunculardan nasıl para koparırız mantığıyla çıkmış remastered oyunlarla oyuncuların iyi niyetlerini suistimal ediyorlar.

KortX

20.9.2015 01:49:42

0
Yeni nesil eskilerle geçecek sanırım.

veterangamer

20.9.2015 01:24:19

-1
3 oyunuda cok keyif alarak oynamistim oynamayanlar mutlaka almali bu paketi.

There goes your life

20.9.2015 01:11:37

0
2015'e kadar çıkan/çıkacak ps4 exclusiveleri: Everybody's gone to the rapture, Bloodborne, Until Dawn, Uncharted Collection, Helldivers, Killzone: Shadowfalli Drive Club İnfamous: Second Son LittleBigPlanet 3, Mlb 15, Resogun, Tearaway Unfolded, The tomorrow children, The order 1886, Yakuza5, Drawn to death, Galak-z, n++, 2016'ta şu ana kadar doğrulanmış olanlar: Gravity Rush2 Gravity rush remastered Fat princess adventures, Gran turismo7, Uncharted4, Horizon, Persona5, The Last Guardian, Ratchet & Clank, Rime, Dragon Quest Builders, Wild, Yeni quantic dream oyunu, Dreams, World of Final Fantasy, Tokiden 2, Star ocean 5, NI-OH, Attack on titan, 2017 ve sonrası: Final fantasy VII Shenmue3 -- Birde bunun Paris games week ve PSX 2015 konferansı var. Yapımcı 3 oyunu 1080p 60FPS'den 60$ için satıyor bundan daha iyi nimet mi bulacaksınız? Ağzınız olduğu için konuşmayı bırakın artık.

EmuMaster

20.9.2015 01:07:00

-1
Ps5 diye bir konsol gelirse ona ne çıkacak acaba oyun olarak? Hadi bloodborne u4 driveclub infamous ss order 2k olarak ps5 e çıktı diyelim eee başka?

Tuomir

20.9.2015 00:43:00

0
Exclusivelerden sonra ikinci dalga multiplatformlar da gelmeye başladı. Yakında Assassins Creed gibi oyunları da görmemiz olası. Crash Bandicoot'un hd versiyonu ise hala bekliyor.

Hoid

20.9.2015 00:41:16

+1
Hah tüyüde diktiler şimdi tam oldu .

qqqqrpppp

19.9.2015 22:50:29

-1
Oo canım yapın tabi.ne gerek var yeni oyunlara. Lan 2016 da çıkacak oyun gelmiyor aklıma.uncharted var.başka da şuan aklıma gelmiyor.sizin aklınıza geliyor mu?nabacaz biz seneye?

Phyrodex

19.9.2015 22:42:54

0
İlk oyun benim için çok efsanedir. Her ne kadar 2 ve İnfinite'da o atmosferi yakalayamasamda çok harika bir seridir.

PHO3N1X

19.9.2015 22:21:03

0
Half-life remake gelse fenamı olurdu ? Nasılsa gelen gelene efsanenin neyi eksik ?

Megathrone26

19.9.2015 21:32:30

0
nesil remastered nesli ne umduk ne bulduk :(

BSC Misafiri

19.9.2015 21:30:46

-2
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan
quote:

Orjinalden alıntı: Poustigo Gelsin, ben daha hiç oynamadım bu seriyi. Hem de yeni oyun çıkarsa ikisine de sahip olup, arşive eklenir. On binlerce insan vardır oynamak isteyip de oynamaya fırsat bulamayan. Herkes günceli takip edemiyor, remastered'ların olayını bi anlayamadınız.
Eski oyunlara bu kadar hevesin varsa git bi tane eski nesil konsol al 400 tl ye ps3 satılıyor ps4 e 1500 tl bayılmana gerek yok
Kardeş neden iyide oynamak varken kötüde oynayak...Ben ps3 mü satıp yerine ps4 aldım şimdi senin mantığına göre eski konsolu yeniden almam lazım sırf bu oyunu oynamak için....Ama ps4 ün rahatlığına ulaştıktan sonra artık ps3 ü beleş verseler almam...Yani şimdi bir red dead redemption gelse ps4 e yenilenmiş olarak çok daha iyi grafiklerde oynasak kötümü olur...Ben anlamıyorum bu remasteredler size birşeymi yapıyor beğenmiyorsanız almazsınız olur biter...Zaten şuan ps3 almak için çokta bir neden kalmadı.Ps3'ün birçok güzel oyunu ps4 e çıkmış durumda..Zaten Heavy rain,Beyond two souls falanda gelecek,Zaten uncharted 1,2,3,4 gelecek,The last of us ve GOW 3 te çıktı,İnfamous 1-2 falanda gelir.. Daha ne kaldıki ps3 almak için, zaten geriye kalan oyunlar multiplatform olduğundan dolayı konsol almadan pc dede oynayabilirsiniz.... Aslında sony burda oyuncuları ps4'e yöneltmek istiyor aynı xbox oneda geriye uyumluluk sistemi olması gibi..Sonuçta 2 firmada çıkarcı...Pc'nin sahibi yok ama onlarda ekran kartından giydiriyor millete..Bir ekran kartı değerinden çok daha fazlaya satılıyor zaten altı üstü oyun oynatacak bir parçaya verdiğimiz paralara bak..Bir ekran kartı parasına konsol alıyorsak durum vahim..Sonuç olarak biri sadece diğer bileşenler(işlemci,anakart vs.) olmadan çalışmayacak bir parça diğeri ise cd yi takıp direk oynayabileceğin bir alet.. Hangisine milyar vermek mantıklı..Zaten siz bir ekran kartına milyarlar verebiliyorsanız bi zahmet bir köşede konsol tutunda kendine özel oyunları çıktığında oynayabilin...Neyse nerden nereye geldik ama sizcede ortada bir saçmalık yokmu??

Poustigo

19.9.2015 20:36:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: Tiny Titan <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Poustigo Gelsin, ben daha hiç oynamadım bu seriyi. Hem de yeni oyun çıkarsa ikisine de sahip olup, arşive eklenir. On binlerce insan vardır oynamak isteyip de oynamaya fırsat bulamayan. Herkes günceli takip edemiyor, remastered'ların olayını bi anlayamadınız.</blockquote> Eski oyunlara bu kadar hevesin varsa git bi tane eski nesil konsol al 400 tl ye ps3 satılıyor ps4 e 1500 tl bayılmana gerek yok
Ps4'üm var. Neden 400 lira harcayayım bu oyunu oynamak için 100-120 lira harcamak varken? Bütün eski nesilleri değil, Bioshock'u merak ediyorum ve iyi bir bilgisayarım yok. Ps3 sahibi olanlar ps2 oyunlarını oynamak için gidip de ps2 mi satın alması gerekiyor. Bu nasıl bir saçma mantık.

2K

19.9.2015 19:18:21

0
Gerçekten güzel bir haber aslında PC tarafında zaten ilk oyun bile ekstra bir ayar yapmadan gayet güzel çalışıyor fakat konsolcular için iyi olacaktır. Gerçi hepsini sayısız kere bitirmeme rağmen benimde kesin alacağım bir paket.

CodeMachine

19.9.2015 19:04:01

0
Remastered kadar saçma bişey yok. Aynı oyunu yeniden yapacağına yada güncelleyeceğine özünden sapmadan daha iyisini yap.

Tiny Titan

19.9.2015 18:57:16

-4
quote:

Orjinalden alıntı: Poustigo Gelsin, ben daha hiç oynamadım bu seriyi. Hem de yeni oyun çıkarsa ikisine de sahip olup, arşive eklenir. On binlerce insan vardır oynamak isteyip de oynamaya fırsat bulamayan. Herkes günceli takip edemiyor, remastered'ların olayını bi anlayamadınız.
Eski oyunlara bu kadar hevesin varsa git bi tane eski nesil konsol al 400 tl ye ps3 satılıyor ps4 e 1500 tl bayılmana gerek yok

fazliboz

19.9.2015 18:37:35

0
Bu iyi olur aslında

emretor23

19.9.2015 18:18:10

0
İşte bu oyunun Remastered versiyonuna hiç ses çıkarmam. 2007'de yılın oyunu olmuş bir oyun

Poustigo

19.9.2015 18:15:20

0
Gelsin, ben daha hiç oynamadım bu seriyi. Hem de yeni oyun çıkarsa ikisine de sahip olup, arşive eklenir. On binlerce insan vardır oynamak isteyip de oynamaya fırsat bulamayan. Herkes günceli takip edemiyor, remastered'ların olayını bi anlayamadınız.

hacialiyev

19.9.2015 17:54:54

+3
Remasterstation 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
BioShock: Infinite
+ TAKİBE
AL
86 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız