Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bilim İnsanları Oyunların Şiddete Yönlendirmesi Fikrini Saçmalık Olarak Nitelendirdi

 
Neredeyse yarım asırdır süren, "Oyunlar şiddete mi yönlendiriyor?" sorusu son günlerde gerçekleşen El Peso katliamı sonrasında iyiden iyiye konuşulur oldu. Donald Trump gibi göz önündeki politikacıların da bu fikri destekler nitelikte açıklamalar yapmasıyla bilim insanları da konuyla ilgili araştırmalara girişti.
 
Amerikan Psikoloji Birliği'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, bir insanın video oyunu oynadığı için herhangi bir şekilde şiddete yönlenmesinin, bir muzun intihara sebebiyet vermesi kadar saçma ve nadir görülebilecek bir durum olduğundan söz ediliyor.
 
Konu üzerinde araştırmalar yapan Dr. James Ivory'ye göre bu genel kanı, katillerin ayakkabı giymesi gibi sıradan bir olay. Ivory durumu böyle tanımlıyor: "Evet, katiller bot giyiyor. Toplumdaki herkes de katiller gibi bir çift ayakkabı giyiyorlar."
 
Bilim insanlarının da belirttiği üzere, şiddet vakalarının sebebi olarak oyunların gösterilmesi genel geçer ve günü kurtarmaya yönelik anlamsız bir suçlama diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PCGamesN Violence şiddet video oyunları Donald Trump
SEGA'nın Gizemli Oyunu Total War Saga: Troy Olabilir Epic Games: "Loot-Box Konusunda Eskisinden Daha Şeffaf Olacağız"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xenferious

10.8.2019 23:15:03

0
Kötü beslenme, aile ortamı bozukluğu, eğitimsizlik, uyuşturucu, sen bunlara karşı bişeler bul efendi.

BSC Misafiri

10.8.2019 14:31:58

0
Şöyle anlatayım: İlk oyunum Wolf 3D, ikinci oyunum Quake 1, Sonraki oyunlarım Quake 2-3, Half Life, Kingpin Life of Crime, Deus Ex ve yabancı dil olmasa da korkunç şeylerin döndüğünü anladığım Fallout 2 :D Sonuç? Azılı br seri katil olmadım, sıradan ve hatta bu ülke insanına oranla sakin ve daha terbiyeli bir bireyim. Çünkü oyunla, gerçeği ayrıt edebilecek zekaya sahibim.. Hani kafa bi garip ise adama istersen Sims 1 Livin' Large oynat gene gideceği yol belli..

BSC Misafiri

10.8.2019 14:31:45

+3
Trump zaten mevzu silah serbestisine gelmesin diye hedef şaşırtıyor.

BSC Misafiri

10.8.2019 11:20:55

0
Hamuru bozuk olan insan oyun oynasa da oynamasa da marketten karpuz alır gibi silah alma hakkı olduğu sürece illa bir noktada kontrolden çıkar

TheNewAtilla

10.8.2019 09:21:57

+4
E doğru. Aksi olsaydı oyun oynayan herkes katil, hırsız vb olurdu
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız