Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: Arkham City'den Yepyeni Bilgi + Görüntüler

Çok yakışıklı olduğunu biliyoruz Joker, sadece bir kameradan uzaklaşsan?

      Batman: Arkham Asylum ile büyük başarı elde eden ve şu sıralar Batman: Arkham City üzerinde çalışan Rocksteady Studios, IGN ile röportaj yaptı ve oyunları ile ilgili yepyeni bilgiler verdi. Bu röportajda Multiplayer modla ilgili söylentiler, Catwoman'ın oyundaki rolü gibi bir çok soru yanıtlandı.
 
      Öncelikle Batman: Arkham Asylum'a gösterilen ilgi nedeniyle gururlandıklarını söyleyen Rocksteady Studios'tan Sefton Hill, çizgi roman oyunlarına karşı oluşan önyargıya rağmen gerek oyun otoritelerinin gerekse de oyunculardan çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Oyunun bu kadar beğenilmesinin akıllarını başlarından aldığını söyleyen Hill, tüm ekibin bu nedenle çok mutlu olduğunu söyledi. Hill ayrıca şu açıklamaları yaptı.
 
      Rocksteady Studios, Batman: Arkham City'nin senaryosu üzerinde ciddi olarak 2009 yılından itibaren çalışmaya başlamış. Oyunun konsept tasarım ekibi Şubat 2009'da çalışmalarına başlarken ilerleyen aylarda ise tüm ekip projeyle yakından ilgilenmiş.
 
 
        Oyunculardan gelen geri bildirimlerde geliştirici ekibe "ne yapıyorsanız, aynen yapmaya devam edin" gibi güven verici sözler söylenmiş. Geliştirici ekibin bu nedenle temel felsefesi "eğer oyuncuların tutkulu olacağı bir şey yapmak istiyorsan, öncelikle kendin de tutkulu olmalısın" olmuş.
 
       IGN'nin oyunda daha fazla düşmanın bulunması nedeniyle hikayenin ilk oyuna göre daha mı geniş olduğu sorusuna ise Rocksteady Games'in yanıtı "amaçlarının bu olmadığı" yönünde oldu. Geliştirici ekip daha büyük değil, daha iyi bir oyun yapma amacındaymış.
 
       Rocksteady Games ayrıca oyundaki düşmanlarımız (büyük düşmanlar) ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Geliştirici firma, mesela Hugo Strange'in çoğu oyuncu için tamamen yeni bir karakter olacağını, ama onun Warden'ın Arkham City'deki rolü için harika bir seçim olduğu belirtiyor. Şehirdeki adamları ile güçlü bir kişilik haline gelen Hugo Strange'in bir başka özelliği ise Batman'in gerçek kimliğini biliyor olmasıymış.
 
 
      Catwoman'ın oyundaki rolü de geliştirici firmanın açıklamaları arasındaydı. Onun özgür, zeki ve diğer süper suçlulardan hiç birinin önünde hizaya gelmeyen karakteri Arkham City'de de bulunacakmış. Batman ile uzun bir geçmişleri olan Catwoman için de Batman kadar tehlikeli bir ortam bulunacak. Geliştirici ekip yine de Catwoman'ın kendi planları olduğunu söylüyor.
 
      IGN'nin önemli sorularından birisi de Arkham Asylum sonrası Arkham City üzerinde çalışmanın daha rahat mı yoksa, beklentiler nedeniyle daha zor mu olduğuydu. Geliştirici ekip ise Arkham Asylum'un kendilerine büyük güven verdiğini, teknik ve oynanış yönünden hayal edemeyecekleri şeylere teşebbüs etmelerini sağladığını söyledi. Rocksteady Games asla yakaladığı şöhretin üzerinde oturmaya çalışmamış ve Arkham City'e hırslı bir şekilde çalışmaya başlamış, çünkü yapacak çok işleri olduğunu biliyorlarmış.
 
     Geliştirici ekipteki her bölüm Arkham City'de yaptıklarından daha iyisini yapmak için yoğun biçimde çalıştığını söyleyen Sefton Hill, beklentilerin farkında olduklarını, ama beklentilerin kendilerini çok fazla etkilemesine izin vermeyeceklerini söyledi. Eğer çok fazla etkilenirlerse bunun kendilerine çok zarar vereceğini düşünüyorlar.
 
 
     Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Batman: Arkham City'nin multiplayer modlara sahip olacağı yönündeki söylentiler de IGN ile yapılan röportajda yanıt buldu. Soften Hill'in açıklamasına göre oyunda herhangi bir multiplayer mod bulunmayacak, yani tamamen tek kişilik bir macera bizi bekliyor. Bunun nedenini ise multiplayer modlara bütün enerjiyi harcayıp, Arkham City'nin senaryo modunu yeterince iyi yapamama endişesi yatıyormuş ki bizce tamamen haklılar.
 
      Rocksteady Games'in uzun zaman sonra Arkham City ile ilgili açıkladığı bilgiler bu şekilde. Onların ilk oyundaki gibi başarılı bir iş çıkartıp yine çok beğenilen bir oyun geliştireceklerine herkesin inancı tam. Umarız beklentileri karşılarlar.
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Batman: Arkham Asylum 2 Arkham Has Moved PC PS3 xbox 360 Rocksteady
F.3.A.R.'dan Fettel'in Oynanış Videosu Ubisoft Finansal Rapor: Yeni AC Bu Sene Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

anlsirin

28.2.2011 01:58:30

0
bu oyunun ilki bombaydı 2.ciside bomba gibi gelicek beyler adım gibi eminim

trachowsky

17.2.2011 15:59:27

0
15.02.2011 18:53:39 , 16.02.2011 21:10:11 , 14.02.2011 20:16:32 , 15.02.2011 12:25:14 tarihlerde yazdklarımın hepsi bana ait.

BSC Misafiri

16.2.2011 21:10:11

0
"Oyunun artık son aşamalarındayız. Şunu dürüstçe söyleyebilirim ki eğer oyunun içerisine multiplayer eklersek size istediğimiz gibi bir Arkham City sunamazdık." 'Oyunun artık son aşamalarındayız.' denildiğine göre o halde ; çıkış tarihi de açıklanmak üzeredir bu durumda ;)

BSC Misafiri

15.2.2011 18:53:39

0
baştan 3.resim bana göre ilk oyundaki 'partiye git' durumu var sizde farkettiniz mi ? ;)

f(x)

15.2.2011 15:33:46

0
Oynamaya devam

alex59

15.2.2011 12:55:06

0
açıklamaların kendi adıma sevindigim tarafı multiplayer olmaması üzüldügüm tarafıda hala oyunda araç kullanımı olup olmaması.

BSC Misafiri

15.2.2011 12:25:14

0
birkaç tane resim vardı onlar eklenmemiş.dedektif moduyla alakalı bir resim birde delinin teki güvenlik görevlisini rehin almasıyla alakalı bir resim. onlar neden yok.

Haykıran Bıngıldak

15.2.2011 00:36:05

0
Umarım dengeyi iyi tuttururlar ilk oyunda ne sürekli adam dövüyoduk ne de sürekli hoplayıp zıplıyorduk Güzel bir denge vardı.

sinemanyak

14.2.2011 22:37:58

0
Olur böyle hatalar sinemanyak yakaalar. İlk oyun parmakla gösterdiğim çok zevkli bir oyundu, rocksteadyden de devamında kötü bir şey çıkacağını sanmıyorum.

BSC Misafiri

14.2.2011 20:16:32

0
müthişş röportaj olmuşş.. istediğimiz şeyde buydu zaten multiplayer modunun olmaması da bi bakıma iyi haber(üzücü yanı keşke batmobile kullanabilme imkanı olsaydı .. ). yinede canları sağolsun.ama artık videolar gelsin.

Bernhard

14.2.2011 20:04:57

0
Rock ile başlayan en ünlü firma gelmiş aklıma. İnsanın aklından çıkmıyor ki Rockstar games. düzeltilmiştir.

waltran

14.2.2011 20:00:52

0
ilk oyun kadar kaliteli bir oyun olsa bence herkez için yeterli olacaktır, en azından bana yeter ki ben daha kaliteli bir oyun yapacaklarına eminim. @sinemanyak editör abimizin kafası karışmış galiba :)

sinemanyak

14.2.2011 19:54:56

0
"IGN'nin oyunda daha fazla düşmanın bulunması nedeniyle hikayenin ilk oyuna göre daha mı geniş olduğu sorusuna ise ****Rockstar Games****in yanıtı "amaçlarının bu olmadığı" yönünde oldu. Geliştirici ekip daha büyük değil, daha iyi bir oyun yapma amacındaymış." Rockstar Games?!?!?!

Nike

14.2.2011 19:54:44

0
İlk oyun çok çok sağlamdı beklentiler büyüdü bakalım bu işin altından kalkabilecekler mi

lara_croft_fan

14.2.2011 19:45:16

0
bu oyun gerçekten güzeldi :_)) Tomb raider -mirrors edge-batman-just cause-tekken...Başkada yoq :_)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Batman : Arkham City ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
179 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız