Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Avustralya, Artık +18 Oyunlar Oynayabilecek

 
    Avustralya'daki oyun raflarında kan ve şiddet öğeleri yüksek bir oyun görmeniz neredeyse imkansızdır. Bunda ülkenin oyun sınıflandırma biriminin acımasız ve katı kuralları büyük rol oynuyor. Fakat yeni kabul edilen bazı reformlar sayesinde artık bu, değişmek üzere.
 
     Şimdiye dek yalnızca 15 yaş sınırıyla boğuştuğu için yetişkin öğeler içeren yapımlara kavuşamayan Avustralya'lı oyuncular, yeni gelen yönetmelikle beraber, bu makus kaderlerini tarihe gömmeye hazırlanıyorlar. Avustralya oyun piyasası için yeni kabul edilen R18+ sınıfı, ESRB'nin "M" sınıflandırmasıyla eşdeğerde kabul ediliyor. Bu da artık Avustralya sınırları içerisine sansürsüz, yasaksız bol kanlı, şiddetli oyunların girebileceği anlamına geliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
avustralya +18 oyun
StarCraft: Ghost'ta Son Durumlar Nedir? Valkyria Chronicles, Tarayıcı Tabanlı Oyun Oldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

iamburak

19.6.2012 21:35:30

0
Şu tür yasaklamaları anlamakta zorlanıyorum. Madem zararlı o zaman sende 18 yaşından küçüklere satma. Toptan engellemek nasıl bir düşünce ve basitliktir böyle?

Yesil Kabus

19.6.2012 20:41:28

0
Güzel bir gelişme. :)

BSC Misafiri

19.6.2012 13:51:48

0
Daha önce orada oynanmıyordu sanki :)

gam3hunter

19.6.2012 13:36:33

0
çoğu oyuncu oyunlardan kötü anlamda etkilenmiyor olsa bile arada çıkan istisnalar yüzünden sürekli bazı kesimler oyuncuları oyunları kötü genellemelerin içine sokuyorlar bu yasakların temel sebebi hadi yaşı küçük olanları uzak tutun ama yetişkin bir adamında bunu almasına engel olmayın
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız